dobar je ko da vozi na M6 platformidrndalo wrote:Nije sto je tvoj, jel' de...?help_desk wrote:Mondeo 2.0 TDCi Titanium - najbolji je, ima ga moj stari![]()
Al'
je najbolji...
VW Passat vs ostali
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#276 Re: VW Passat vs ostali
- help_desk
#277 Re: VW Passat vs ostali
Mondeo i Passat jesu srednja klasa. Ali ima i gornja srednja klasa. Recimo Scorpion, Omega, 607, pored cuvene trojke pripadaju toj klasi. VW zasad nema tu predstavnika, ako ne racunamo Superba i A6.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Automobili ... dnja_klasa
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#278 Re: VW Passat vs ostali
pa oni rade Audi; znaci nema potrebehelp_desk wrote:Mondeo i Passat jesu srednja klasa. Ali ima i gornja srednja klasa. Recimo Scorpion, Omega, 607, pored cuvene trojke pripadaju toj klasi. VW zasad nema tu predstavnika, ako ne racunamo Superba i A6.
- corolla02
#279 Re: VW Passat vs ostali
to je staro; ko vise to koristy; samo VWBlobi wrote:P.S.
- madner
#280 Re: VW Passat vs ostali
Da sumiram, Superb je veca klasa od Passata, a 9-5 od Insignije.help_desk wrote:Mondeo i Passat jesu srednja klasa. Ali ima i gornja srednja klasa. Recimo Scorpion, Omega, 607, pored cuvene trojke pripadaju toj klasi. VW zasad nema tu predstavnika, ako ne racunamo Superba i A6.
- shlauf
#281 Re: VW Passat vs ostali
Kad ti nestane cigara javi se, u mene se puši u autu ako ti volan ne smeta
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee
- shlauf
#282 Re: VW Passat vs ostali
@Blobi: ČESTITAM NA ZAMJENI VOZILICE !!!!!!!!!!!!
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee
- citroen
#283 Re: VW Passat vs ostali
ajd ne zezajmadner wrote:Da sumiram, Superb je veca klasa od Passata, a 9-5 od Insignije.help_desk wrote:Mondeo i Passat jesu srednja klasa. Ali ima i gornja srednja klasa. Recimo Scorpion, Omega, 607, pored cuvene trojke pripadaju toj klasi. VW zasad nema tu predstavnika, ako ne racunamo Superba i A6.
-
whow
#284 Re: VW Passat vs ostali
E ponajbolja tema do sada, pravo zakuhavanje , strasti se uzburkale i niko ne popusta . To je Bosna jarane
. Mislim da nema smisla to nadmudrivanje sta je bolje sta je losije. Ono sto treba razumjeti je cinjenica da je u auto industriji TRIM tj. stepen opreme postao puno vozaniji od samog vozila. Ja evo kudim tu novu Jettu koja je u osnovnoj varijati stvarno jadna ( zaboravih reci da su na zadnjom tockovima dobosi umjesto diskova
) medutim cinjenica je da ce tu osnovnu varijantu u Americi kupiti mozda 5% VW kupaca . 50% Amerikanaca , kada je u pitanju VW kupuju TDI , 20% ce kupiti 2.0T ostali ce biti zadovoljni sa Comfortine opcijim i 2.5 litarskom petocilindricnom masinom. Dakle Novu Jettu mozes kupiti za $ 21K a mozes izletiti i 45 K ako se odlucis za GLI koja dolazi sljedece godine. Ova osnovna opcija je vjerovatno i napravljena da bude neki marker kada je u pitanju cijena da bi ljudi iz VW mogli pricati kako je nova Jetta $ 1750 jeftinija od stare sto su naravno gluposti. Uglavnom mnogo toga je gimmick i propaganda da bi se ljudi navukli u salon a tamo potpuno druga prica . Kaze osnovne varijante nema , mozes cekati pet mjeseci ali opet nece biti ta cijena i slicno u meduvremenu mozes da kupis drugu opciju koja je duplo skuplja i tako dalje. Uglavnom trim cesto znaci puno vise nego samo vozilo. Evo kao sto pise Blobi njegov je Passat kad je bio nov bio duplo skuplji od recimo trendline Passata problem je u tome da kada se ta auta poslje prodaju kao polovna vrlo je tesko objasniti potencijalnom kupcu zasto je tvoj Passat duplo skuplji od nekog "istog takvog" samo malo drugacijeg . Ova tema je na neki nacin i potvrda ovoj tezi jer je velika vecina forumsa ovdje iznjela misljenje da je Blobi maltene izradio tipa jer je zamjenio Passata za Passata koji je bio dvije godine mladi i sa puno manje kilometara . Cinjenica je da se Blobijev Passat ( karambol na stranu) toliko razlikuje od ovoga sto je dobio da realno govoreci tu se radi o veoma razlicitim vozilima sa istom karoserijom.
-
Blobi
#285 Re: VW Passat vs ostali
Hvala shlaufeshlauf wrote:@Blobi: ČESTITAM NA ZAMJENI VOZILICE !!!!!!!!!!!!![]()
- sheikh
#286 Re: VW Passat vs ostali
whow wrote:E ponajbolja tema do sada, pravo zakuhavanje , strasti se uzburkale i niko ne popusta . To je Bosna jarane. Mislim da nema smisla to nadmudrivanje sta je bolje sta je losije. Ono sto treba razumjeti je cinjenica da je u auto industriji TRIM tj. stepen opreme postao puno vozaniji od samog vozila. Ja evo kudim tu novu Jettu koja je u osnovnoj varijati stvarno jadna ( zaboravih reci da su na zadnjom tockovima dobosi umjesto diskova
) medutim cinjenica je da ce tu osnovnu varijantu u Americi kupiti mozda 5% VW kupaca . 50% Amerikanaca , kada je u pitanju VW kupuju TDI , 20% ce kupiti 2.0T ostali ce biti zadovoljni sa Comfortine opcijim i 2.5 litarskom petocilindricnom masinom. Dakle Novu Jettu mozes kupiti za $ 21K a mozes izletiti i 45 K ako se odlucis za GLI koja dolazi sljedece godine. Ova osnovna opcija je vjerovatno i napravljena da bude neki marker kada je u pitanju cijena da bi ljudi iz VW mogli pricati kako je nova Jetta $ 1750 jeftinija od stare sto su naravno gluposti. Uglavnom mnogo toga je gimmick i propaganda da bi se ljudi navukli u salon a tamo potpuno druga prica . Kaze osnovne varijante nema , mozes cekati pet mjeseci ali opet nece biti ta cijena i slicno u meduvremenu mozes da kupis drugu opciju koja je duplo skuplja i tako dalje. Uglavnom trim cesto znaci puno vise nego samo vozilo. Evo kao sto pise Blobi njegov je Passat kad je bio nov bio duplo skuplji od recimo trendline Passata problem je u tome da kada se ta auta poslje prodaju kao polovna vrlo je tesko objasniti potencijalnom kupcu zasto je tvoj Passat duplo skuplji od nekog "istog takvog" samo malo drugacijeg . Ova tema je na neki nacin i potvrda ovoj tezi jer je velika vecina forumsa ovdje iznjela misljenje da je Blobi maltene izradio tipa jer je zamjenio Passata za Passata koji je bio dvije godine mladi i sa puno manje kilometara . Cinjenica je da se Blobijev Passat ( karambol na stranu) toliko razlikuje od ovoga sto je dobio da realno govoreci tu se radi o veoma razlicitim vozilima sa istom karoserijom.
Ja sam to govorio
Al kako ces medi to objasniti
-
herbert mekfjuger
#287 Re: VW Passat vs ostali
... ništa novo... još uvijek ista priča kako je blobi iradio lika :S jbt... U mom komšiluku pucnjave pa me ne zanima uopšte ko je koga ubio i šta je bilo, a oni se brinu oko zamjene auta nekog lika kojeg vjerovatno neće nikad vidit u životu...
- vukojebina
#288 Re: VW Passat vs ostali
ispravka decko, zaostaje itekako, i to u prodaji...o ostalim karakteristikama ne vrijedi, jer ocito je tebi fiat plafon...kazes ta kanta vec par godina aktuelna, a ja je jos nigdje na cesti nisam vidio. a evo i na forumu 90% raje nije uopste ni culo za to vozilo ako se moze tako nazvat..johntra wrote:rekao sam već, ova dva auta je nemoguće porediti jer nemaju istu namjenu...ali po opremi i kvaliteti iste, Croma nikako ne zaostaje za bilo kojom verzijom Passata...to što vi mislite da je tako, to je onda do vas...Gost1515 wrote: pa bola jontra ako ona kosta ko CC koliko bi tek kostala s ovim paketom opreme ...![]()
definitivno fiat precjenjen
nego, vidim ovi normalniji forumasi, ma koliki hejteri VW-a bili, nemaju, blago receno, obraza uopste komentirat tu cromu naspram passata, pa onda ubace sliku insignie...realno, meni kad bi neko ponudio da biram izmedju cc-a i insignie, nebi se mogo odlucit, izvlacio bi iz sesira i bio bi sretan koje god bi auto od ta dva izvuko..mislim da je opel napravio stvarno dobar poso, ali jos je to auto mlado i predstoji mu jos godina testiranja...misljenja sam da ce pravi problemi nastat vec nakon 5-6 godina starosti insignie....znamo da su opel i hrdja u bliskim odnosima...
-
herbert mekfjuger
#289 Re: VW Passat vs ostali
Taj Passat CC jest onako moćan i vjerovatno najbolji od tih passata, u koje i nisam baš upućen... al meni nije pretjerano lijep, zadnji kraj, a i ta linija na vratima mi nekako "smeta", šta ja znam... Izgled mi se ne sviđa, za ostalo ne znam, unutrašnjost je uredu...
Ovo mi je puno ljepše

Ovo mi je puno ljepše

-
Blobi
#290 Re: VW Passat vs ostali
Fina Laguna, pravo. Vidjam u gradu jednu bijelu, ekstra izgleda. Steta sto je ona 4-door varijanta nekakva jadna, nimalo agresivnosti u izgledu nema.. Tetkasto djeluje

- johntra
#291 Re: VW Passat vs ostali
joj što volim kad mene citiraš i još više volim kad ti odgovorim...e vidi ovako...prvo, ovdje niko nije pričao o prodaji, logična je stvar da je Passat bolji u prodaji, jer ima kontinuitet, a Croma je imala pauzu od 10 godina...druga stvar, dva različita oblika auta, dvije različite namjene, ne vidim kako se to može porediti?vukojebina wrote:ispravka decko, zaostaje itekako, i to u prodaji...o ostalim karakteristikama ne vrijedi, jer ocito je tebi fiat plafon...kazes ta kanta vec par godina aktuelna, a ja je jos nigdje na cesti nisam vidio. a evo i na forumu 90% raje nije uopste ni culo za to vozilo ako se moze tako nazvat..johntra wrote:rekao sam već, ova dva auta je nemoguće porediti jer nemaju istu namjenu...ali po opremi i kvaliteti iste, Croma nikako ne zaostaje za bilo kojom verzijom Passata...to što vi mislite da je tako, to je onda do vas...Gost1515 wrote: pa bola jontra ako ona kosta ko CC koliko bi tek kostala s ovim paketom opreme ...![]()
definitivno fiat precjenjen
nego, vidim ovi normalniji forumasi, ma koliki hejteri VW-a bili, nemaju, blago receno, obraza uopste komentirat tu cromu naspram passata, pa onda ubace sliku insignie...realno, meni kad bi neko ponudio da biram izmedju cc-a i insignie, nebi se mogo odlucit, izvlacio bi iz sesira i bio bi sretan koje god bi auto od ta dva izvuko..mislim da je opel napravio stvarno dobar poso, ali jos je to auto mlado i predstoji mu jos godina testiranja...misljenja sam da ce pravi problemi nastat vec nakon 5-6 godina starosti insignie....znamo da su opel i hrdja u bliskim odnosima...
ovi što nisu čuli za Cromu, a masu raje jeste, to je njihova stvar, ja ih neću učiti..ali vidim da vam svima ovdje treba malo škole...znači ta Croma, za koju niko nije čuo
i nisam zadrt, iako ti se to čini, samo malo bolje mućkam svojom glavom...neko je postavio fotke auta gore, svaki, ama baš svaki bi uzeo prije Passata...prvo, jer je vaš govnar precijenjen, drugo, jer ima boljih od njega, a treće zato što je Passat opet govnar...
Mondeo FL je za koplje ispred Passata, čak i ovog novog.. i btw prodavanije auto u Njemačkoj od lubeničara......Insignia je također ispred...Superb auto za šaku maraka, a ima sve ko taj Passat i koje onda lud?
i btw dobra je ova Mazda 6, samo se puno lijepe presretači za nju...
@bakir...uhvatili me u tvom kantonu, smuntao ih da nema kazne, hoće li šta slati?
- corolla02
#292 Re: VW Passat vs ostali
mislim da moderatori trebaju ovu temu pod katanac i to odmah, bez cekanja, dosta je bilo presipanja iz supljeg u praznoo..
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#293 Re: VW Passat vs ostali
Da ne spominjemo da je 1987. godine croma imala automatsku klimujohntra wrote:znači ta Croma, za koju niko nije čuo, je bila prvo auto sa TDI tehnologijom, i to u vrijeme kada je VW još proučavao i kontao da li da ubaci intercooler u smrdljivu dvičinu...
Ali mora se priznati da je ova nova, malo je reći, grdna
-
Blobi
#294 Re: VW Passat vs ostali
Johntra, kralju. Eto te k'o bosanski srbi sa referatima o historijatu republike sprske
. Fiat tad imao pare, danas pare ima VW, i sta cemo sad
... VW - bolji motori, imaju svu mogucu tehnologiju, kraj price.
- johntra
#295 Re: VW Passat vs ostali
kakvi bolji motori? davno apsolvirano JTD bolji od TDI i PD i CR...
a što se tiče Crome, ni meni se ne sviđa stražnji kraj auta, ali je mnogo bolja od naprijed sa faceliftom...
a što se tiče Crome, ni meni se ne sviđa stražnji kraj auta, ali je mnogo bolja od naprijed sa faceliftom...
-
Blobi
#296 Re: VW Passat vs ostali
Ko je to apsolvirao? Tijohntra wrote:kakvi bolji motori? davno apsolvirano JTD bolji od TDI i PD i CR...
- olensoner
#297 Re: VW Passat vs ostali
Gledajuci objektivno stvari Passat jeste dobro auto, za porodicu, posao, firmu itd, itd., izdrzljiv je, prilicno prostran i komforan. Jedino sto kod nas ima taj epitet seljacki i stvarno jeste tako nazalost, kad sve vidim kakvi djiberi vozaju, a tek one ministre kad vidim u njima, bas sam danas vidio onu Hecinu mrsku facu vozi crni B6
...
A kad ste se vec dotakli konkurenata, po meni najbolja opcija u toj klasi.

Iako nisam ljubitelj francuza, moram priznati da mi se ovaj auto svidio, jedino je onaj volan glup, ali osim toga zamjerki nema...
A kad ste se vec dotakli konkurenata, po meni najbolja opcija u toj klasi.

Iako nisam ljubitelj francuza, moram priznati da mi se ovaj auto svidio, jedino je onaj volan glup, ali osim toga zamjerki nema...
- shlauf
#298 Re: VW Passat vs ostali
Haveru moj, tu bijelu voza Bunjin sin.Blobi wrote:Fina Laguna, pravo. Vidjam u gradu jednu bijelu, ekstra izgleda. Steta sto je ona 4-door varijanta nekakva jadna, nimalo agresivnosti u izgledu nema.. Tetkasto djeluje![]()
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- johntra
#299 Re: VW Passat vs ostali
nemoj me vući za jezik...hoćemo li opet ispočetka? samo nemojte spominjati: oca mi VW ima 5.0 TDI motor, oca mi, more Boeing vuć...Blobi wrote:Ko je to apsolvirao? Tijohntra wrote:kakvi bolji motori? davno apsolvirano JTD bolji od TDI i PD i CR...
a što se tiče Crome, ni meni se ne sviđa stražnji kraj auta, ali je mnogo bolja od naprijed sa faceliftom...?
-
Blobi
#300 Re: VW Passat vs ostali
Ja bih, ako ikako more, da ponovimo lekciju ispocetka. Medjutim, mene narocito zanima period od zadnjih 5-10 godina, jer zivimo u sadasnjosti, a ne u proslosti. Kad su VW-i bili karine tamo nekad oko 95 ja sam vozio kralja auta u to doba - BMW-a. Postujem, FIAT pionir razvoja direct injection i common rail tehnologije, ali postoji milion primjera gdje horoz koji kukurikne prije zore biva zaklan. U novije vrijeme VW grupa posluje pametnije. Iako mnoge stvari ne izbace PRVI, nakon sto ih vec izbace, izbace ih da VALJAJU, bez djecijih bolesti od kojih boluju pioniri. Mene ne zanima to sto cu pod haubom imati zadnji krik tehnologije, ja hocu da to pod haubom radi svoj posao, radi, radi radi, i radi, no excuses. A Fiat Punto JTD, na semaforu ga i pored zatvorenih prozora, dobrog dihtovanja i rada mog motora, cujem kako stekce. A nema ni 7 godina starosti, BJAAAAAAAZI common rail i fiat.johntra wrote:nemoj me vući za jezik...hoćemo li opet ispočetka? samo nemojte spominjati: oca mi VW ima 5.0 TDI motor, oca mi, more Boeing vuć...Blobi wrote:Ko je to apsolvirao? Tijohntra wrote:kakvi bolji motori? davno apsolvirano JTD bolji od TDI i PD i CR...
a što se tiče Crome, ni meni se ne sviđa stražnji kraj auta, ali je mnogo bolja od naprijed sa faceliftom...?