el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#276 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Autobus s Realovim igračima kamenovan po dolasku u Barcelonu

Iako su na barcelonskom aerodromu El Prat toplo pozdravljeni od dvije tisuće vlastitih navijača, za nogometaše Reala dolazak u katalonsku prijestolnicu nije nastavljen jednako ugodno...

Pri dolasku u hotel Juan Carlos I toplinu i oduševljenje zamijenile su nelagoda i neočekivano loše osiguranje. Radikalni pripadnici navijačkih skupina Barcelone kamenovali su autobus u kojem su se nalazili Jose Mourinho i njegovi igrači. Jedan je projektil razbio prozorsko staklo na mjestu na kojem su sjedili Raul Albiol i Alvaro Arbeola. Srećom, Realovi su igrači prošli neozlijeđeni.

Lakše stradao samo jedan djelatnik klupskog osiguranja, koji je kamenjem dobio u glavu i leđa. Niti on, svejedno, nije zatražio liječničku pomoć.

Derbi 13. kola Primere Barcelona i Real igraju sutra na Nou Campu.
Najjači komentar na portalu: Balkanci... :lol:

Nemojte misliti da ovo Mou neće iskoristiti da motiviše igrače :)
Sportski, nema šta...
Last edited by ultima_palabra on 29/11/2010 08:54, edited 1 time in total.
Chivas1

#277 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Chivas1 »

Ma znam ja da budu objavljeni spiskovi pocetnih postava ali nikad ovako na portalima nije bilo maksuz :D
leo karan

#278 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by leo karan »

Tomahawk11 wrote:
leo karan wrote:nikad mi nece biti jasno sto su ti navijaci u barceloni toliko bolesni

bas bih volio da barsa ove sezone popusi foru i u primeri i u ligi prvaka

vjerovatno imaju najbolji tim i igru na svijetu, al dzaba, nije sve u tome

meni su odvratni
Nije to samo sportski rivalitet, oni ne mogu Madrid smisliti iz drugih razloga 8-)
sigurno su ih i lombardski grofovi iz milana ugnjetavali k'o general franko pa su i protiv intera bjesnili kao listicani kad im gostuje sarajevo :)
Jack Be Nimble

#279 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Jack Be Nimble »

Mourinho je sada veci od ovog derbija, zato ce Real pobjediti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#280 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

leo karan wrote:
Tomahawk11 wrote:
leo karan wrote:nikad mi nece biti jasno sto su ti navijaci u barceloni toliko bolesni

bas bih volio da barsa ove sezone popusi foru i u primeri i u ligi prvaka

vjerovatno imaju najbolji tim i igru na svijetu, al dzaba, nije sve u tome

meni su odvratni
Nije to samo sportski rivalitet, oni ne mogu Madrid smisliti iz drugih razloga 8-)
sigurno su ih i lombardski grofovi iz milana ugnjetavali k'o general franko pa su i protiv intera bjesnili kao listicani kad im gostuje sarajevo :)
Dobro, to si u pravu, igrom slucaja mi je stari na terenu u Barceloni, kaze da su stvarno sitne duse. Ono, supci sa dna kace. Tako da, kad Madrid nije u pitanju, onda oni nadju neki supacki razlog da hebu mater gostima ma ko oni bili. A Ronaldinho & co su dobijali aplauz na Bernabeu :roll:
Mislim da je ova reakcija vise rezultat straha navijaca Barcelone kontra nikad jaceg Reala. Sve se radi da se ta snaga umanji. :-)
Desert Wind

#281 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Desert Wind »

Jack Be Nimble wrote:Mourinho je sada veci od ovog derbija, zato ce Real pobjediti.
:thumbup:

Real je dobio konacno ono sto je godinama trebao da ima - tiranina na klupi :wink: veca je zvijezda murinjo od svih njegovih zvjezdica...

A sto se tice same Barselone ono mi je bilo šupački kad su ukljucili prskalice i kad je Valdez fizicki nasrnuo na Murinja...
Treba bit sportista i priznat poraz i dobru igru protivnika...
Ja osim dobrih napada volim vidit i prejake odbrane ili pak golmanske majstorije...
Nije sve ni u filjanju golova.
Trasimaco

#282 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Trasimaco »

Iako su na barcelonskom aerodromu El Prat toplo pozdravljeni od dvije tisuće vlastitih navijača, za nogometaše Reala dolazak u katalonsku prijestolnicu nije nastavljen jednako ugodno...

Pri dolasku u hotel Juan Carlos I toplinu i oduševljenje zamijenile su nelagoda i neočekivano loše osiguranje. Radikalni pripadnici navijačkih skupina Barcelone kamenovali su autobus u kojem su se nalazili Jose Mourinho i njegovi igrači. Jedan je projektil razbio prozorsko staklo na mjestu na kojem su sjedili Raul Albiol i Alvaro Arbeola. Srećom, Realovi su igrači prošli neozlijeđeni.

Lakše stradao samo jedan djelatnik klupskog osiguranja, koji je kamenjem dobio u glavu i leđa. Niti on, svejedno, nije zatražio liječničku pomoć.

Majke mi, ova Barca i sve sto je vezano za taj klub mi se sve vise gadi. Kako se ovo moglo desiti? :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#283 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

Trasimaco wrote:

Majke mi, ova Barca i sve sto je vezano za taj klub mi se sve vise gadi. Kako se ovo moglo desiti? :?
Fino, to je realnost Barcelone, takvi su im navijaci. Neko je spominjao da je to samo jedna navijacka skupina koja nema pristupa tribinama. Sta je sa onim navijacima koji handre sa laserima zbogo kojih su uvedene kazne zbog koristenja istih ubuduce?!
Ne znam sto sad tolika prpa, pa ako su toliko jaci, cemu sikiracija, 3:0 i kvit :wink:
Charuga
Globalni moderator

#284 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

Forum pun ljudi sa velikim moralom. Sta vas toliko boli sta rade oni tamo u Spaniji jedni drugima? Opustite se i bavite se vise problemima kojih ima pregrst u nasoj zemlji .. 8-)

Bio sam u Barceloni par dana i nisu mi se ljudi ucinili kao "sitne duse" ali dobro, svako ima svoje misljenje. Ovo je samo jedan od velikih sportskih dogadjaja i sve ce proci za koji dan. Samo opusteno ... ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#285 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

Nije u pitanju generalizacija, ovdje pricamo o navijacima Barcelone, a za njih sam rekao da su sitne duse. Da je neka druga tema, onda bih pricao o gradu Barceloni i gradjanima iste, ovako ti samo mogu reci da ne grijesis sto se tice dojma o gradjanima Barcelone, vjerovatno su to uglavnom gostoljubljivi i prijatni ljudi, ali navijaci (koji cine manji dio stanovnistva Barcelone - mnogi od gradjana vjerovatno ni ne znaju ko je Messi, Xavi itd.) o sebi daju takvu sliku i tako se postavljaju.
Mene licno ne boli, nek rade sta hoce, nadam se veceras dobroj utakmici u kojoj cu da uzivam i to je to. :thumbup:
mrchinho

#286 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by mrchinho »

de ne palamudite vec nek neko konkreto nadje linkove za online gledanje...buduci da sam kuci veceras sa oblogama :D
sistematski pregled

#287 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by sistematski pregled »

Odkako su davne 1984 ciganski izbacili rijeku iz kupa uefa, meni nema mržeg stranog kluba od reala!
A katalonci bi trebali ohladiti malo, znam šta su sve trpili zbog ovih frankovaca ali vrijeme je da se to zaboravi!
Nadam se spektaklu večeras i pobjedi Barse!
Hala madrid!!!
mrchinho

#288 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by mrchinho »

sistematski pregled wrote:Odkako su davne 1984 ciganski izbacili rijeku iz kupa uefa, meni nema mržeg stranog kluba od reala!
A katalonci bi trebali ohladiti malo, znam šta su sve trpili zbog ovih frankovaca ali vrijeme je da se to zaboravi!
Hala madrid!!!
ovo dvoje ti ne ide nikako skupa :D

osim ako nisi mislio na halu = WC
Obuca9

#289 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Obuca9 »

Ma bitno je lupiti, nema veze što znaš ili ne znaš šta to znači, čuo si sad je popularno to nešto gvoriti hala, mierda, visca i slično, pa samo rokaj :D
sistematski pregled

#290 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

mrchinho wrote:
sistematski pregled wrote:Odkako su davne 1984 ciganski izbacili rijeku iz kupa uefa, meni nema mržeg stranog kluba od reala!
Hala madrid!!!
ovo dvoje ti ne ide nikako skupa :D

osim ako nisi mislio na halu = WC
Cijeli post je napisan na bosanskom jeziku! :D
mrchinho

#291 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by mrchinho »

hz__semir wrote:Ma bitno je lupiti, nema veze što znaš ili ne znaš šta to znači, čuo si sad je popularno to nešto gvoriti hala, mierda, visca i slično, pa samo rokaj :D
edin visca :D :D :D
sistematski pregled

#292 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

sistematski pregled wrote:Barsa : r.madrid 2:0
Hala (na bosanskom) :D madrid
Ma.Le.Na

#293 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Ma.Le.Na »

i jes madrid hala 8-) :D :run:
bailaor

#294 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by bailaor »

Nerijeseno ko kuća ;-)
fedor

#295 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

Ma.Le.Na wrote:i jes madrid hala 8-) :D :run:
Vidjet ćemo večeras. REAL MADRID!
Ma.Le.Na

#296 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Ma.Le.Na »

:lol: jel to vise nije hala? :lol: :lol: :lol:
fedor

#297 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

Ma.Le.Na wrote::lol: jel to vise nije hala? :lol: :lol: :lol:
:lol:
Pametan odgovor/pitanje nema šta! :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#298 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

Eto sad je neko pametan sto spomene halu... :roll: Ako se nema nista pametnije reci, onda nemojte ni to :-)
psydelija

#299 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by psydelija »

Ocekujem pobedu Reala od jedno 3:2. Objektivno gledano, sanse su barabar.
Tomahawk11
Globalni moderator

#300 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

psydelija wrote:Ocekujem pobedu Reala od jedno 3:2. Objektivno gledano, sanse su barabar.
Svi ocekuju golijadu, moglo bi ovo biti tvrdo, iako se iskreno nadam da ce sijevati na sve strane. I jedni i drugi ce biti oprezni.
Locked