Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hz__semir wrote:Autobus s Realovim igračima kamenovan po dolasku u Barcelonu
Iako su na barcelonskom aerodromu El Prat toplo pozdravljeni od dvije tisuće vlastitih navijača, za nogometaše Reala dolazak u katalonsku prijestolnicu nije nastavljen jednako ugodno...
Pri dolasku u hotel Juan Carlos I toplinu i oduševljenje zamijenile su nelagoda i neočekivano loše osiguranje. Radikalni pripadnici navijačkih skupina Barcelone kamenovali su autobus u kojem su se nalazili Jose Mourinho i njegovi igrači. Jedan je projektil razbio prozorsko staklo na mjestu na kojem su sjedili Raul Albiol i Alvaro Arbeola. Srećom, Realovi su igrači prošli neozlijeđeni.
Lakše stradao samo jedan djelatnik klupskog osiguranja, koji je kamenjem dobio u glavu i leđa. Niti on, svejedno, nije zatražio liječničku pomoć.
Derbi 13. kola Primere Barcelona i Real igraju sutra na Nou Campu.
Najjači komentar na portalu: Balkanci...
Nemojte misliti da ovo Mou neće iskoristiti da motiviše igrače
Sportski, nema šta...
Last edited by ultima_palabra on 29/11/2010 08:54, edited 1 time in total.
leo karan wrote:nikad mi nece biti jasno sto su ti navijaci u barceloni toliko bolesni
bas bih volio da barsa ove sezone popusi foru i u primeri i u ligi prvaka
vjerovatno imaju najbolji tim i igru na svijetu, al dzaba, nije sve u tome
meni su odvratni
Nije to samo sportski rivalitet, oni ne mogu Madrid smisliti iz drugih razloga
sigurno su ih i lombardski grofovi iz milana ugnjetavali k'o general franko pa su i protiv intera bjesnili kao listicani kad im gostuje sarajevo
Dobro, to si u pravu, igrom slucaja mi je stari na terenu u Barceloni, kaze da su stvarno sitne duse. Ono, supci sa dna kace. Tako da, kad Madrid nije u pitanju, onda oni nadju neki supacki razlog da hebu mater gostima ma ko oni bili. A Ronaldinho & co su dobijali aplauz na Bernabeu
Mislim da je ova reakcija vise rezultat straha navijaca Barcelone kontra nikad jaceg Reala. Sve se radi da se ta snaga umanji.
Jack Be Nimble wrote:Mourinho je sada veci od ovog derbija, zato ce Real pobjediti.
Real je dobio konacno ono sto je godinama trebao da ima - tiranina na klupi veca je zvijezda murinjo od svih njegovih zvjezdica...
A sto se tice same Barselone ono mi je bilo šupački kad su ukljucili prskalice i kad je Valdez fizicki nasrnuo na Murinja...
Treba bit sportista i priznat poraz i dobru igru protivnika...
Ja osim dobrih napada volim vidit i prejake odbrane ili pak golmanske majstorije...
Nije sve ni u filjanju golova.
Iako su na barcelonskom aerodromu El Prat toplo pozdravljeni od dvije tisuće vlastitih navijača, za nogometaše Reala dolazak u katalonsku prijestolnicu nije nastavljen jednako ugodno...
Pri dolasku u hotel Juan Carlos I toplinu i oduševljenje zamijenile su nelagoda i neočekivano loše osiguranje. Radikalni pripadnici navijačkih skupina Barcelone kamenovali su autobus u kojem su se nalazili Jose Mourinho i njegovi igrači. Jedan je projektil razbio prozorsko staklo na mjestu na kojem su sjedili Raul Albiol i Alvaro Arbeola. Srećom, Realovi su igrači prošli neozlijeđeni.
Lakše stradao samo jedan djelatnik klupskog osiguranja, koji je kamenjem dobio u glavu i leđa. Niti on, svejedno, nije zatražio liječničku pomoć.
Majke mi, ova Barca i sve sto je vezano za taj klub mi se sve vise gadi. Kako se ovo moglo desiti?
Majke mi, ova Barca i sve sto je vezano za taj klub mi se sve vise gadi. Kako se ovo moglo desiti?
Fino, to je realnost Barcelone, takvi su im navijaci. Neko je spominjao da je to samo jedna navijacka skupina koja nema pristupa tribinama. Sta je sa onim navijacima koji handre sa laserima zbogo kojih su uvedene kazne zbog koristenja istih ubuduce?!
Ne znam sto sad tolika prpa, pa ako su toliko jaci, cemu sikiracija, 3:0 i kvit
Forum pun ljudi sa velikim moralom. Sta vas toliko boli sta rade oni tamo u Spaniji jedni drugima? Opustite se i bavite se vise problemima kojih ima pregrst u nasoj zemlji ..
Bio sam u Barceloni par dana i nisu mi se ljudi ucinili kao "sitne duse" ali dobro, svako ima svoje misljenje. Ovo je samo jedan od velikih sportskih dogadjaja i sve ce proci za koji dan. Samo opusteno ...
Nije u pitanju generalizacija, ovdje pricamo o navijacima Barcelone, a za njih sam rekao da su sitne duse. Da je neka druga tema, onda bih pricao o gradu Barceloni i gradjanima iste, ovako ti samo mogu reci da ne grijesis sto se tice dojma o gradjanima Barcelone, vjerovatno su to uglavnom gostoljubljivi i prijatni ljudi, ali navijaci (koji cine manji dio stanovnistva Barcelone - mnogi od gradjana vjerovatno ni ne znaju ko je Messi, Xavi itd.) o sebi daju takvu sliku i tako se postavljaju.
Mene licno ne boli, nek rade sta hoce, nadam se veceras dobroj utakmici u kojoj cu da uzivam i to je to.
Odkako su davne 1984 ciganski izbacili rijeku iz kupa uefa, meni nema mržeg stranog kluba od reala!
A katalonci bi trebali ohladiti malo, znam šta su sve trpili zbog ovih frankovaca ali vrijeme je da se to zaboravi!
Nadam se spektaklu večeras i pobjedi Barse!
Hala madrid!!!
sistematski pregled wrote:Odkako su davne 1984 ciganski izbacili rijeku iz kupa uefa, meni nema mržeg stranog kluba od reala!
A katalonci bi trebali ohladiti malo, znam šta su sve trpili zbog ovih frankovaca ali vrijeme je da se to zaboravi! Nadam se spektaklu večeras i pobjedi Barse!
Hala madrid!!!
sistematski pregled wrote:Odkako su davne 1984 ciganski izbacili rijeku iz kupa uefa, meni nema mržeg stranog kluba od reala!
A katalonci bi trebali ohladiti malo, znam šta su sve trpili zbog ovih frankovaca ali vrijeme je da se to zaboravi! Nadam se spektaklu večeras i pobjedi Barse!
Hala madrid!!!
hz__semir wrote:Ma bitno je lupiti, nema veze što znaš ili ne znaš šta to znači, čuo si sad je popularno to nešto gvoriti hala, mierda, visca i slično, pa samo rokaj