Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#276 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

Ionako BMW i Citroen sarađaju... :D
domaci.ba

#277 Re: Renault Megane all about

Post by domaci.ba »

golfista wrote:whatever... like I said ;)...Octavia je auto za megana u svakom slucaju, a to što vozim istu, a ne Golfa, jeste samo zbog neophodnosti prtljažnika koji će zadovoljiti prohtjeve i potrebe i druga dva člana uže porodice.
I da, prva asocijacija kada neko spomene renault mi je na onu folkašku ljuljni ljuljni... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sto me nasmija :lol: eto imam tog "futavog" megana a drug ima octavu elegans nicim me nije odusevila da je vrijedilo izvaliti dodatnih 7k KM.
SadaMeHuseine

#278 Re: Renault Megane all about

Post by SadaMeHuseine »

golfista wrote:
SadaMeHuseine wrote:Ne smatram se "bečkom" rajom, dapače, ne stidim se svojih korijena ,ali mogu ocijeniti kad me neko želi zaj****ebati na očigled i kada me neko želi ubijediti u suprotno od svega za šta postoje argumenti...
@ Blobi....ne poznajem te i ne osudjujem tvoje stavove.Svi imamo svoja mišljenja i argumente.Sam si rekao da proizvođači proizvode kola za "narod"....kako to onda da su ta "narodna kola" najskuplja u klasama...
Kako to da svi pričamo da vrijednost automobila opada sa godinama eksploatacije (po principu amortizacije procenat amortizacije za vozila je 20 % na 5 godina, ili 10 % na 10 godina), kako to da se G2 prodaje po cijeni od 25 - 30 % nabavne vrijednosti nakon 25 godina eksploatacije....meni tu nešto nije jasno...

Ne želim da osudjujem ničija stajališta,ali vjerovatno iole normalnom čovjeku kada postave Passata 2003 -2006 godište i Pežoa 407 približnog godišta, neće napamet padati da pokaže prstoma na Passata....
Ali nama, Bošnjama, kojima je važnije mišljenje lokalnog vulkanizera , lakše je reći....taa će ti Francuz, skupo je to, nema dijelova, brzo se kvari, uzmi jarane VW....nažalost...
Kao što nam državu kroje lokalni vulkanizeri, tako su nam izgleda počeli krojiti svijest (sem nama nekolicini OSVJEŠĆENIH)...

P.S. Imao sam VW vozila, fasovo hemoroide u njima...izliječio hemoroide vozeći Francuze....

"Bečka" raja... :kravata:

hemoroidi se ne liječe tako, a dobiju se od mehkog, btw. baš bi volio da vidim koliko bi ljudi pored passata odabralo ekvivalentnog pežoa 407...u nas, pardon na našem tržištu je negdje oko 1:10, dakle imamo jednog iole normalnog pored 10 budala, zanimljivo. I da, nisam znao da su lokalni vulkanizeri tako uticajni na javno mijenje, interesantno, svašta čovjek može naučiti čitajući ovaj forum.. :lol: :lol: :lol:
Pa da živimo u iole normalnijem okruženju, ovu državu bi vodili normalni ljudi, "širokih" shvatanja i spremnih na kompromis....ali mi živimo u državu gdje 10 radi ,a jedan u fotelji uživa....a koliko gledam sastav naše vladajuće oligarhije,nešto malo pravih akademika, pravih profesora i ljudi koji su spremni na sve za ovu državu...
Sve više automehaničara, vulkanizera,autolakirera i ostalog.....odnosno sve više njih što su samo nekad čuli za VW i ostale mu brendove....

Ja se barem ne vadim izgovorm da sam odabrao automobil na osnovu njegovog prostora u prtljažniku....ja sam ga izabrao što mi se svidja....
domaci.ba

#279 Re: Renault Megane all about

Post by domaci.ba »

golfista wrote:
domaci.ba wrote:
golfista wrote:whatever... like I said ;)...Octavia je auto za megana u svakom slucaju, a to što vozim istu, a ne Golfa, jeste samo zbog neophodnosti prtljažnika koji će zadovoljiti prohtjeve i potrebe i druga dva člana uže porodice.
I da, prva asocijacija kada neko spomene renault mi je na onu folkašku ljuljni ljuljni... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sto me nasmija :lol: eto imam tog "futavog" megana a drug ima octavu elegans nicim me nije odusevila da je vrijedilo izvaliti dodatnih 7k KM.
hoćeš da kažeš da imaš "futavog" druga :? e moji renolisti, ni za drugarstva niste, sve lijepo a ovamo drug mi futav, glupan, budala, izvalio se 7 k bezveze, a ja imam bolje auto i tata moje prijateljice kaže isto... :lol: :lol:
de malo na prozor udahni zraka pa onda razmuti 2 kocke secera u casi vode puko si al bas
analiticar007

#280 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Bečka raja 8) !!

Čovjek ne može nešto da napiše (još naglasi bez u vrede), a da se neko ne zapali, heheheh

Evo jedan oglas za Golfa, tačnijie brza pogodba:

Image

I još jedna stvar jarani koji ne možete smisliti francuska vozila: Išao sam na poslovni put sa GOLFOM IV, ne da sam se polomio, malo je reći, nikad više. Kolega mi ima peticu, i žali se na udobnost, sva kruta i neudobna, hem ima dijelova koji su i preskupi. Drugo, uvijek ću govoriti, Bošnjo se navuće na Golfa i ne zna za ništa drugo. Evo npr., ima Megana po Sloveniji, Njemačkoj, do 15.000,00KM, gore, nema dalje, kako sa motorom, tako i sa opremom. Odeš kupiti novog, dobiješ za male pare dobar auto, dobru opremu. Odeš za VW, pitaju te hočeš zadnje podizaće, naslonjač za ruku, senzore za ovo ono, sve doplata, i to golemo. S toga, ja zato ne ulazim u te salone i ne gledam ta vozila. Nemam ništa protiv VW, ali precjenjena su vozila, kao i Audi. Sve neke visoke cijene, a ustvari dobiješ klasu Megana, znak VW.
analiticar007

#281 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Od srca pozdravljam raju (bečku) 8) , koja vozi vozilicu marke RENAULT, hehehe
analiticar007

#282 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Da vidite kako su prije oglasi izgledali 8) :

[img]nypic.com/r06tdx.jpg[/img]
analiticar007

#283 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Ne kontam što neće slika, da pokušam ponovo 8)

Image
metar_drva

#284 Re: Renault Megane all about

Post by metar_drva »

sinoć sam vidio megane, novi model, u desnom zadjem svjetlosnom sklopu, prostor za poziciono svjetlo do pola napunjen vodom?! da stvar bude čudnije, nisam vidio nikakvu rupu kroz koju je ušla voda (mada, po svoj logici, mora bit neka rupa negdje). inače sam primjetio da renaulti imaju problem sa ovom elektrikom, sve je ok dok se žmigavac ne upali, a onda nastaje cirkus-pozicija blinka ko žmigavac, žmigavac neprekidno svijetli i mnoge druge kombinacije. ovo me uvijek odbijalo od renaulta, mada mi je uvijek bio ljepši od npr, golfa.
drndalo

#285 Re: Renault Megane all about

Post by drndalo »

Pa ako cemo pravo, ja u zadnje vrijeme to svijetljenje i probijanje struje na sve sijalice u svjetlosnom sklopu cesce vidjam na Golfovima... Vjerovatno samo zato sto ih ima % najvise na cesti, pa je medju njima onda i najveca kolicina "trulja"...
analiticar007

#286 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Dobar jutar forumaši 8)
fluidni

#287 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

Image
analiticar007

#288 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Šta je ovo ludo ovako :x
analiticar007

#289 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Dobar Megane, znak su mu samo ''malo više'' povečali 8)
fedor

#290 Re: Renault Megane all about

Post by fedor »

fluidni wrote:Image
:thumbup:
fluidni

#291 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
Na ovom sajtu se može vidjeti potrošnja koju prijave vozači...jest da sam bezze ovo napisao ali bitan je link... :skoljka:
fluidni

#292 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

Očito dangubim...Imate novi Regan III ali niste zadovoljni akustikom u vozilu...problem su zvučnici, fale Vam visokotonci...imate par mogućnosti, otići kod naših "jeftinih" dilera, nabaciti dodatne zvučnjake i istresti hrpu para...ili otići kod naših "majstora autoakustike", ugraditi "muziku", fino platiti usput izgubiti garanciju itd...itd...ali, živite na skromnoj plati OHR službenika i imate nedodoljivu želju da nešto sami uradite (čo'ek od akcije)...na angleskom se tome reče DIY (de ja ću)...eee...onda sami kupite visokotonce (mislim da su kod 20-30 marki) a francuzi su napravili tutorijal kako to uraditi...ja ću prenijeti sličice a vi googlajte za ostalim...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Sad moram ići pročitati nešt'a! :run:
goibos

#293 Re: Renault Megane all about

Post by goibos »

nego, ima sad akcija Megane Generation
"Popularni Megane Generation sa opremom koja uključuje ABS + sistem pomoći pri naglom kočenju (BAS), klima uređaj, alu naplatke od 16 inča, zračni jastuk za vozača i suvozača, bočne zračne jastuke sprijeda, zračne zavjese, tempomat, električno podesive i grijane retrovizore, električne podizače prednjih stakala, putni kompjuter, radio CD MP3 4X15W s komandama na upravljaču i svjetla za maglu u ovoj akcijskoj ponudi košta samo 20.999 KM."

prepostavljam da je u pitanju benzin 81kw (110KS)...
ima li ko iskustva ovim modelom, isplati li se?
fluidni

#294 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

goibos wrote:nego, ima sad akcija Megane Generation
"Popularni Megane Generation sa opremom koja uključuje ABS + sistem pomoći pri naglom kočenju (BAS), klima uređaj, alu naplatke od 16 inča, zračni jastuk za vozača i suvozača, bočne zračne jastuke sprijeda, zračne zavjese, tempomat, električno podesive i grijane retrovizore, električne podizače prednjih stakala, putni kompjuter, radio CD MP3 4X15W s komandama na upravljaču i svjetla za maglu u ovoj akcijskoj ponudi košta samo 20.999 KM."

prepostavljam da je u pitanju benzin 81kw (110KS)...
ima li ko iskustva ovim modelom, isplati li se?
Nisam 100% siguran ali mislim da se ovaj model radi u Turskoj i da su mu materijali slični Fluence-u, to znači da su materijali malo krući nego u modelima iz Francuske i Španije. Fluence me je razočarao kvalitetom materijala. U glavnom, vozilo i oprema nisu loši ostalo je do tebe...odi, sjedi pa razmisli sam.
johntra

#295 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

Zar ne dođu visokotonci u seriji?
fluidni

#296 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

Expression i Generation nemaju visokotonce...čini mi se!
goibos

#297 Re: Renault Megane all about

Post by goibos »

osnovna oprema:
ABS + sistem pomoći pri naglom kočenju (BAS)
Zračni jastuk za vozača i suvozača
Bočni zračni jastuci sprijeda
Zračne zavjese
Tritačkovni sigurnosni pojasevi na svim sjedištima
Zatezači sigurnosnih pojaseva sprijeda
Ograničivač zatezne sile za prednje sigurnosne pojaseve
Upozoritelj za nezakopčani pojas kod vozača
Sistem pričvršćenja dječije sjedalice ISOFIX na bočnim mjestima straga
Nasloni za glavu sprijeda nove generacije
Blokada paljenja
Centralno zaključavanje s daljinskim upravljanjem
Automatsko zaključavanje vrata u vožnji
Električni progresivni servo upravljač
Tempomat
Putni računar
Upravljač podesiv po visini
Integrirani poklopac spremnika za gorivo
Eliptična halogena svjetla podesiva po visini
Pretinac ispred suvozača
Sjenilo za sunce s ogledalcem za vozača i suvozača
Električno podesiva vanjska preklopiva ogledala
El. podizači stakala sprijeda
Pepeljara i upaljač
Klima uređaj
Filter čestica
Vozačevo sjedište podesivo u nagibu, po visini, suvozačevo po nagibu
Stražnja preklopiva klupa 1/3-2/3
Radio CD MP3 4x15W s komandama pri upravljaču
Prednji brisači s promjenjivim ritmom rada
Zatamnjena stakla
Tamnosive presvlake
Armaturna ploča u tamnosivoj boji
Unutrašnje kvake u crnoj boji
Rezervni točak normalnih dimenzija
Čelični naplatci 15" s ukrasnim poklopcima SEQUENCA
analiticar007

#298 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Da vas malo probudim, nigdje vas :roll:

Fluence sport:
Image

Te Fluence ZE, nije loš:

Image
Image
Image
Image
Blobi

#299 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

Pa nije ti ovo tema o Golfu pa da se nesto puno prica :D :D :D :D

:P :P :P
fluidni

#300 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

Za Ženevski auto salon najavljen Renult Megane Monaco GP.

Image

Image

Image
Post Reply