Sjeverna Koreja

Post Reply
2407

#276 Re: Sjeverna Koreja

Post by 2407 »

felipe kajetano wrote:
druze...ajd stavi na stand-by unaprijed projektovanu sliku o nekim stvarima....samo za trenutak :roll: ....i zapitaj ko ju je projektovao....iz kojih izvora ti uopste poznajes situaciju u toj zemlji?
Ima tu i onoga sto ti kazes, ali i kada od ove tzv. zapadnjacke slike Sjeverne Koreje odvadis jedno 80% toga sto se pise, ono sto ostane je i vise nego jadno.

Koliko god ostali gledaju s predrasudama na SK toliko i ti gledas s predrasudama na izvjestaje zapadnih medija, pa to onda dodje na isto. :-) Gotovo da si isti kao i oni forumasi koji pod svaku cijenu brane Iran kao zemlju slobode samo zato sto su u njoj muslimani.
felipe kajetano

#277 Re: Sjeverna Koreja

Post by felipe kajetano »

Nemam ja nikakve posebne simpatije prema njima, jbg logika i iskustvo nakon balkanskih ratova kaze da mediji mogu dobro zasrati....

Ne mislim da je stanje tamo sjajno i bajno, al' mislim da nije ni kako kazu BBC i ostali "nezavisni" mediji....pa ljudi imaju sopstvene mobilne telefone, proizvode hiljadu drugih qraca....pa kad bi to mi mogli napraviti a vidim uporedjuju nas u nekim stvarima sa njima :-)
Last edited by felipe kajetano on 24/11/2010 23:00, edited 2 times in total.
sumirprimus

#278 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

felipe kajetano wrote:
sumirprimus wrote:
felipe kajetano wrote:BBC-jev objektivni serijal bez zapadnjackog preseravanja :D ....sta kazu na NG-u :-? ?
,ne znam pitaj 212-tu :oops:

@trankile,s obzirom na obzir,da su jos od sedamdesetih otimali japance i korejce na pravdi boga,ne bi me cudilo da je mali zuti covjeculjak sklon i seksualnim devijacijama tipa, seksualnog iskoristavanja zarobljenica....
ima sve predispozicije....
druze...ajd stavi na stand-by unaprijed projektovanu sliku o nekim stvarima....samo za trenutak :roll: ....i zapitaj ko ju je projektovao....iz kojih izvora ti uopste poznajes situaciju u toj zemlji?
iz istih ko i ti,doduse,v jerovatno tvoji "... "su malo upuceniji posto mi djeluju ko prirodni saveznici u borbi protiv zlocinackog nato-a.... :mrgreen:
de ba,al onako realno,nemoj mi rec da te ne zabole za korejom, i da ih ameri i anuliraju,dotaklo bi te ko lanjski snjeg...isto ko i irak,afganistan... :)
rezim koji ubija svoj ljude,za sitnicu ko sto je prebjeg i nije zasluzio nista bolje nego tepih dejstvovanje....
tranquil

#279 Re: Sjeverna Koreja

Post by tranquil »

JThomas wrote:izvinite, al' ne mogu da se otmem dojmu da na silu kontrirate.

ovo je digitalno doba, 2010. godina, jako malo ljudi ide u sjevernu koreju u odnosu na druge države, ali sasvim dovoljno da bi neko valjda provalio da to nije baš tako kako se priča. isto vrijedi i za bjegunce. moguće je i da nije, ali jebiga, zasad svi dostupni izvještaji i dokazi govore da je riječ o jednoj od najsiromašnijih i najrepresivnijih zemalja na svijetu. kad i ako procure bilo kakvi dokazi za suprotno...ja ću spremno promijeniti mišljenje. al' zasad ih nema.
Nije stvar u tome da li postoje dokazi za suprotno, nego ne postoje ni dokazi da je tako kao što se tvrdi. Postoji samo "neko rek'o, i dok ne nađemo Sjevernog Korejanca moramo mu vjerovati".

Ne branim Sjevernu Koreju niti tvrdim da im teče med i mlijeko, više puta sam rekao da možda trenutno i jesu najgori režim na svijetu, ali za to nemamo dokaze, osim što na osnovu parcijalnih informacija sumnjivog kvaliteta donosimo sliku o ko zna kakvim strahovladama. Potsjećam da nam historija govori da niti jedan narod nije dugo ostalo gladan zbog svojih vođa - kada dođe do gladi narod se diže, a tada pada Bastilja, pada Luj Napoleon, padaju Romanovi, Habzburzi i Heoncolerni, pada Čaušesku, pada Milošević. I sada trebam vjerovati da su ovi gladni 60 godina i samo sjede na guzicama i puštaju da ih vođa muze cijelo to vrijeme? Bez i jednog jačeg protesta - jer da je bilo nešto poput Tienanmena, sigurno bismo stalno slušali o tome u reportažama BBC-a. U takvu pasivnost Korejanaca mi je jako teško povjerovati.

Na kraju, ne govorim toliko o Koreji nego o propagandi. Evo jedne priče iz digitalnog doba - ove godine sam se sreo sa ljudima iz Leskovca, Srbija. Ljudi mladi, u dvadesetim i tridesetim, 2010 u digitalnom dobu, sa samo jednim izvorom informacija vjeruju da se u susjednoj državi, u Sarajevu, priča samo turski jezik, da u njemu nema nemuslimana, da nema nepokrivenih žena. U digitalnom dobu - a nismo čak ni toliko izolovani. Susjedna smo zemlja, a oni su totalno uvjereni u neke stvari koje nemaju veze sa istinom. Eto vam digitalnog doba, i onda se čudite zašto preispitavam vašu uvjerenost u lošu situaciju u Sjevernoj Koreji.

sumirprimus wrote:@trankile,s obzirom na obzir,da su jos od sedamdesetih otimali japance i korejce na pravdi boga,ne bi me cudilo da je mali zuti covjeculjak sklon i seksualnim devijacijama tipa, seksualnog iskoristavanja zarobljenica....
ima sve predispozicije....
Upravo o ovim tvojim fantazijama koje su stvorene propagandom i pričam cijelo vrijeme. Sutra kada bi to neko objavio iz zajebancije, ti bi povjerovao, jer si medijski "pripremljen" na tako nešto. Živ rak se kuha tako što se voda polako zagrijava, a ne ubacivanjem direktno u vrelu.
Last edited by tranquil on 24/11/2010 23:02, edited 1 time in total.
pemanapemani

#280 Re: Sjeverna Koreja

Post by pemanapemani »

Dobro. Prikazan je i program njihove televizije na kojoj je između šestosatnih govora sadašnjeg Vođe bila reklama za BMW kao korejski brend. Super je bilo vidjeti milionski grad sa vidikovca kojim prođu tri automobila u sat vremena.
Samo, kako ti kažeš, ne treba vjerovati propagandi. Pun k.rac činjenica koje dokazuju suprotno, ali ne mogu doći do izražaja.
2407

#281 Re: Sjeverna Koreja

Post by 2407 »

felipe kajetano wrote:Nemam ja nikakve posebne simpatije prema njima, jbg logika i iskustvo nakon balkanskih ratova kaze da mediji mogu dobro zasrati....
Pa zato imas razum, imas internet, imas x tv kanala. Informises se lijepo, ocijenis sta bi mogla biti istina a sta ne i stvoris sebi sliku o tome a ne po defaultu ovo je od zapadnih medija e onda sigurno nije istina.

Ako bi bilo po tvom ja nikada ne bih odgledao niti jednog prirodnjackog BBC-evog dokumentarca(koje BTW obozavam) jer je BBC znao srat o svemu i svacemu pa tvojom ligikom mozda seru i o tome :-)
sumirprimus

#282 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

:shock: :shock: :shock:
dragi trankile,il si totalno neobavijesten,il me zaj...vas?
mrsko me ganjat sad,a i uostalom ako ti mislis da je sve to zapadnjacka propaganda,cemu onda nadmudrivanje i dokazivanje evidentnih otmica,?
sa kaetanom bar ima,neku humoristicnu notu... :)
2407

#283 Re: Sjeverna Koreja

Post by 2407 »

Biti gladan je veoma relativan pojam. Amerikancu od 300kg je biti gladan i ono sto ja jedem a jedem mashala i nikada nisam gladan.
Koreanci nisu vjerovatno gladni kao ni Kubanci ali imaju jako slabo raznovrsnu hranu i ne prejedaju se kao sto mi "globalizirani" to radimo.
felipe kajetano

#284 Re: Sjeverna Koreja

sumirprimus wrote: iz istih ko i ti,doduse,v jerovatno tvoji "... "su malo upuceniji posto mi djeluju ko prirodni saveznici u borbi protiv zlocinackog nato-a.... :mrgreen:
de ba,al onako realno,nemoj mi rec da te ne zabole za korejom, i da ih ameri i anuliraju,dotaklo bi te ko lanjski snjeg...isto ko i irak,afganistan... :)
rezim koji ubija svoj ljude,za sitnicu ko sto je prebjeg i nije zasluzio nista bolje nego tepih dejstvovanje....
:D

pa kazem ti, uopste nisam nabrijan na crvene onoliko koliko ti mislis da jesam :-) , znaci bitno je samo ne ubijati svoje ljude, ovi tudji mogu k'o kurbani :roll: ...*ebo tamo neku djecu po Iraku..u kojem uostalom nikada nista inkriminirajuce nije nadjeno..pa ovaj svijet je otiso u qrac onog momenta kad su americki predsjednici poceli da dobijaju Nobelove za mir :-) ....demokratski naravno :roll:
felipe kajetano

#285 Re: Sjeverna Koreja

2407 wrote:
felipe kajetano wrote:Nemam ja nikakve posebne simpatije prema njima, jbg logika i iskustvo nakon balkanskih ratova kaze da mediji mogu dobro zasrati....
Pa zato imas razum, imas internet, imas x tv kanala. Informises se lijepo, ocijenis sta bi mogla biti istina a sta ne i stvoris sebi sliku o tome a ne po defaultu ovo je od zapadnih medija e onda sigurno nije istina.

Ako bi bilo po tvom ja nikada ne bih odgledao niti jednog prirodnjackog BBC-evog dokumentarca(koje BTW obozavam) jer je BBC znao srat o svemu i svacemu pa tvojom ligikom mozda seru i o tome :-)
Gledam ja lavove i kobre jbg....to me opushta :-D ....i iskreno je :) .....ovim ostalim sranjima ne vjerujem ni sekunde.
nikad_vise

#286 Re: Sjeverna Koreja

Post by nikad_vise »

felipe kajetano wrote:
sumirprimus wrote: iz istih ko i ti,doduse,v jerovatno tvoji "... "su malo upuceniji posto mi djeluju ko prirodni saveznici u borbi protiv zlocinackog nato-a.... :mrgreen:

pa kazem ti, uopste nisam nabrijan na crvene onoliko koliko ti mislis da jesam :-) , znaci bitno je samo ne ubijati svoje ljude, ovi tudji mogu k'o kurbani :roll: ...*ebo tamo neku djecu po Iraku..u kojem uostalom nikada nista inkriminirajuce nije nadjeno..pa ovaj svijet je otiso u qrac onog momenta kad su americki predsjednici poceli da dobijaju Nobelove za mir :-) ....demokratski naravno :roll:
i da stvar bude gora,dobio je u trenutku dok su americke trupe u iraku i afganistanu ubijale svakodnevno desetke ljudi..i dok politika tog istog predsjednika podupire izrael koji onako usput pregazi palestinsko selo jer im se qrac digao..ne treba napomenuti da politika istog predsjednika vec priprema moguca zarista oko s.koreje i irana..i to je ono sto mi znamo..a znamo mozda nekih 5%..pravi mirovnjak nema sta :D
sumirprimus

#287 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

felipe kajetano wrote:

pa najbolje to mi ovde znamo, zar ne?kad su ginula djeca po bosni,ne vidjo ja da se bas neko plaho jogunio?nekom pakao,a nekom ravna crta bilo i ostace...tako i sad za korejce,ja jos navijam da zafuntaju pravo, i da se umijesaju ameri i kinezi,i onda....spetAkl :mrgreen: :evil: a sve direkt na cnn-u 8-)
poznanik

#288 Re: Sjeverna Koreja

Post by poznanik »

felipe kajetano wrote:...pa ovaj svijet je otiso u qrac onog momenta kad su americki predsjednici poceli da dobijaju Nobelove za mir :-) ....i da stvar bude gora,dobio je u trenutku dok su americke trupe u iraku i afganistanu ubijale svakodnevno desetke ljudi..i dok politika tog istog predsjednika podupire izrael koji onako usput pregazi palestinsko selo jer im se qrac digao..ne treba napomenuti da politika istog predsjednika vec priprema moguca zarista oko s.koreje i irana..i to je ono sto mi znamo..a znamo mozda nekih 5%..pravi mirovnjak nema sta :D
Tačno tako :thumbup: ... odavno nisi napisao ništa pametnije :D
tranquil

#289 Re: Sjeverna Koreja

Post by tranquil »

sumirprimus wrote::shock: :shock: :shock:
dragi trankile,il si totalno neobavijesten,il me zaj...vas?
mrsko me ganjat sad,a i uostalom ako ti mislis da je sve to zapadnjacka propaganda,cemu onda nadmudrivanje i dokazivanje evidentnih otmica,?
sa kaetanom bar ima,neku humoristicnu notu... :)
Ma ja, "svi znaju", "svima je poznato". A svi čuli na istom dnevniku i onda prepričali istu vijest na sto različitih crnih hronika. I onda kada čuješ te prežvakane vijesti, to ti onda "obaviješten" a ja eto "neobaviješten". Pa čuo sam i ja sve isto što i ti, samo ti kažem - nisam automatski povjerovao u sve što sam čuo. A možeš mislit, nisam ni komunista (čak imam određenu averziju prema svim ideologijama) niti "korejafil".

Moje je pravo da ne vjerujem medijima kao što je tvoje pravo da im vjeruješ, svako pravi sliku o svijetu prihvatajući i odbijajući informacije po vlastitom nahođenju, samo govorim da možda postoji i druga strana a nismo je čuli, i sve informacije koje imamo o ovom sukobu su APSOLUTNO JEDNOSTRANE. Tako je lako slagati, a posebno u nedostatku ruge strane, pa i u najutjecajnijim svjetskim medijima (uostalom ne bi bili najutjecajniji kada ne bi širili "uticaj" u pravcu koji im odgovara). Jeste, u Koreji je nesumnjivo ružno (koliko puta ovo moram ponoviti) ali insistirati decenijama na tome da je tamo narod gladan je bullshit, jer da su imali iole duži period gladovanja, Kim Jong Il bi već odavno raspravljao o nutricionističkom aspektu kolača u paklu sa Marijom Antoanetom.

U ovom sukobu nemam "svojih" jer i jedni i drugi će ubijati ljude, a ne kartonske maskote. A ako ćeš se ti staviti na jednu stranu, imaš i na to pravo, pa se onda raduj kada Ameri uđu na tenkovima u Pjongjang, pa imaš i pravo podijeliti radost s nama kada sretni korejanski narod dočeka amerikance udarajući papučama slike Kim Jong Ila. Samo kontaj da su te slike možda skinuli sa zidova svojih dnevnih i spavaćih soba, i da ih tamo možda nisu stavili pod pritiskom.

Uostalom, pričam o uticaju medija ovdje u zemlji u kojoj je svaka strana u ratu imala informaciju da se na onoj drugoj strani igra fudbal sa ljudskim glavama, što se desilo isto u digitalnom dobu, za vrijeme naših života, i ljudi mi se čude kako to da ne vjerujem u informaciju koju je Englez objavio o situaciji u Sjevernoj Koreji :roll: Toliko laži prolazi našim životima, i tolike smo razotkrili i nad tolikim se gnušali (sjeti se samo ratne Srne i sličnog smeća), ali zato iz nekog razloga vjerujemo da je svaka informacija o Sjevernoj Koreji tačna - zašto? Zato, što su oni daleko i što ne mogu odgovoriti, zato što svima treba jedan virtualni tiranin nad kojim ćemo se istresti, jedan koji ne uzvraća udarac i koji je na drugom kraju planete, na kojeg ćemo prebaciti sve frustracije naših života i čijem ćemo padu aplaudirati i kolektivno svršavati po forumima glumeći da stvarno brinemo o tom jadnom narodu i radujući se što će im konačno doći sloboda, demokratija, tržišna ekonomija i kapitalizam. Jebo provjeru informacije, tako je kao što kažemo i tačka, nismo nikada čuli Korejanca, ali jebo taj siromašan ali nasmijan narod što nema goriva zbog tuđeg embarga, pa zato nema ni saobraćaja, ali i dalje se smije, gladan a smije se, jebi ih tamo ispranog mozga, nećemo ih ni pitati da li im je Kim Jong Il njihov Tito jer bismo mi i Amerikanci ispali njihov Informbiro i Staljin, nego ćemo odmah pretpostaviti da je Pol Pot.

Ma ko ih pita uostalom, što ne žive ko i sav ostatak planete, u blaženom isparenju sagorjele nafte, u teškim snovima zbog misli o kreditu i poslu i sutrašnjoj egzistenciji porodice, u društvu u kojem je novac toliko poremetio sistem vrijednosti da imamo cijenu i na prijateljstvu i na ljubavi i na porodicu i gdje se dobrovoljno odričemo privatnosti zbog zabave miliona, ili pripadamo milionima koje zabavljaju padovi i grijesi malog broja moralno poremećenih egzibicionista koje nazivamo "celebrities". Sjeverni Korejanci nemaju ništa od toga, i zato njihov režim mora da padne, i zato je sve što čujemo o njima istina, mora biti istina, jer kada bismo, ne daj Bože, čuli da im nije toliko loše koliko se priča, možda bismo počeli da postavljamo pitanja sami sebi - da li ovaj raskoš u kojem živimo vrijedi drugih stvari kojih se odričemo a koje su možda važnije od te percipirane raskoši, i možda bismo počeli da postavljamo pitanja jedni drugima - ko je onda kriv?
nikad_vise

#290 Re: Sjeverna Koreja

Post by nikad_vise »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tFpYSTTm ... re=related[/youtube]

ev malo o zapadnim medijima..koliko se samo ovakvih stvari desava svakodnevno i to niko ne objavljuje..prijatelj koji mi radi u afganistanu kaze da iracane kao pse u lancima vuku po kampovima i slicno..stalno je tortura nad tim narodom..isto tako jedan prijatelj se vec vratio iz iraqa nakon sto je bio 2 mjeseca..momak to nije mogao gledati sve i otisao..te izvjestaje cemo rijetko procitati i vidjeti..iako ni sjeverna koreja nije cvijece..treba onu budalu ukloniti svakako..al zapadni mediji su zlo
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#291 Re: Sjeverna Koreja

Post by Toto »

Jopet Koreja udarila na belaj sa Juznom pokrajinom.
GOLFER

#292 Re: Sjeverna Koreja

Post by GOLFER »

Ne mogu da vjerujem da neko danas ozbiljno misli da to sto pogleda vijesti na nekoliko kanala ima objektivnu sliku o necemu :-) Danas (kao u mnogim stvarima) tako i u medijima vladaju korporacije koje kontrolisu veliki broj medija. Ne da ih kontrolisu nego su mediji u njihovom vlasnistvu... Seme vlasnistva multinacionalnih korporacija su vrlo siroke i razgranate i vjerovatno je da 5-6 ljudi kontrolise sve znacajnije medije na svijetu nema tu nikakvog cuda to je jednostavno tako, trzisna ekonomija, Informacije su skupe stvari tako da mocni mediji uvjek preuzimaju sve oko sebe... a posto korporacije postoje radi profita i SAMO profita i kontrole i moci onda naravno zna se koliko interesi odredjenih grupa a Bogami i novac tice na informacije koje ce odredjeni mediji prenositi... nemogu da vjerujem da neki ljudi misle da je Avaz medij pod kontrolom a za neke 10000 puta jace medije smatraj da su slobodni :-) :-) :-)
Image
Image
Image

itd...
pemanapemani

#293 Re: Sjeverna Koreja

Post by pemanapemani »

Glumimo neke velike revolucionare, a svakodnevno sudjelujemo u "izgradnji" svijeta ovakav kakav jeste. Kada neki svijetski medij objavi nešto što se nama sviđa, onda je to odličan i objektivan medij, a kada je suprotno, onda smo oni koji su sve svjetske nepravde izdurali na svojim leđima i ne vjerujemo nikome.
Ja znam da Avaz laže jer to svakodnevno osjetim na svojoj koži. Ipak ću više vjerovati vlastitim očima nego Mandalu. Druga stvar, kada budem pročitao nešto što dolazi iz S.Koreje, a što nije pod strogim patronatom suludih Vođa, moći ću govoriti o nenadjebivoj zavjeri koju su smislili zapadnjaci protiv jadnih S.Korejanaca. Ovako, kada čujem da su prvi (a možda i zadnji) put u historiji emitirali prijenos utakmice uživo, te isti prekinuli na pola, a da nema niti jednog demanta navedenoj tvrdnji, ne vjerujem zapadnim medijima, ali se bar zamislim.
drenmajster

#294 Re: Sjeverna Koreja

Post by drenmajster »

spreca wrote:
felipe kajetano wrote:
karanana wrote:ni meni nije jasno kako su blokirani kad im je kina odmah iznad glave. a ako igdje ima rize onda je to u kini.

mislim da zapad mnogo toga laze o stanju u toj zemlji.
Jebo to kad ti je Kinez najbolji prijatelj, to ti je gore od Rusa :P ....

I Kina je u deficitu od dosta sirovina, nisu oni blokirani na nacin da bash nista ne ulazi u tu zemlju...ne bi mogli ni opstati sve ove godine.Koliko sam skonto imaju jako dobru saradnju sa Iranom u razvijanju nekih tehnologija, kazu da su usavrsili hladno lansiranje, imaju neku svoju varijantu sistema S-300.....uglavnom ne prijete ni oni praznom puskom...a crveni taster je uvijek tu :cry: :D

evo bas sad citah interviju jednog ruskog novinara,koji je bio tamo 2006g kao turista jer kao novonar nema sanse da dobijete vizu.Cijelo vrijeme borvaka je imao sa sobom dva vodica ,koji su mu pokazivali samo ono sto su oni htjeli a ne ono sto je htio vidjeti.To sto su mu vodici pokazali vjerovatno izabrano kao najbolje je izgledalo jako jadno pa se on pita kako li izgleda to sto mu nisu pokazali.kaze da se sve prisluskuje pa se cak ni gida nije smjelo sve pitati.U hotelu gdjesu spavali spavali su i njiovi vodici koji su po nekoliko puta nocu provjeravali da lisu u hotelu inace iz hotela nesmijes izaci bez vodica.Otprilike na 4500 stanovnika je jedan automobil ,tako privatni auto imaju samo zasluzeni.Uglavnom tamo je jos gore nego sto si mi mozemo i zamisliti.
Strasno-kod nas ima auto ko 'oce-za vlade i ministre ne pitam uopste-4500 auta po osobi-ne pravim pitanje.Zasluzeni clanovi biblioteke po godinu dana-imaju pravo da udju u biblioteku u po bijela dana-sjedu pojedu popiju-demokratija
je takva stvar-kao majmuni na drvetu-oni odozgo vide dolje masu nasmijesenih lica a oni odozdo hrpu supaka gore.Bosna Amerika Koreja Rusija kurac palac u cemu je razlika-svakog momenta kod nas moze doci situacija da vreca brasna bude opet oko 1000 KM a nije Kim Jong Il na vlasti.Bitan je ba sverc i kopanje tunela-treba im poslat Brankovica kao najsposobnijeg inzinjera u drzavi koji je sa smajserom u jednoj i lopatom u drugoj sam licno iskopao tunel za spas Sarajeva(pomagal i zena i djeca sto jes jes). Pa neka mi neko kaze da nemamo nesto zajednicko sa korejancima-makar u mracnim tunelima istorije. 8-)
spreca

#295 Re: Sjeverna Koreja

Post by spreca »

felipe kajetano wrote:
sumirprimus wrote:ej moj trankile,samo zamisl jednu stvar pod sankcijama milion godina,i isto toliko glaDNIH VOJNICKIH USTA.pod sankcijama a milion vojnka,jebte i ne mogu bit nista drugo neg mrtva sirotinja.mi raspustismo i ovih par hiljada jer ih ne mozemo izdrzavat...a kamol.ccc.. :-)
Mi se sa njima ne mozemo porediti niti u jednom smislu :wink: ......mislim da je trankil u dosta stvari ima pravo..

U S.Koreju je pa prakticno nemoguce uci,poneki turista ude ali takvih je mozda jedna stotina u godini,neradu se o nekim turagencijama koje tamo idu masovno.Ruski novinar je to uspio preko nekog tipa iz EU .Sve je podredjeno armiji isvi su oni armija kao nekad SSSR.Rusi tada lete na lunu a u trgovinama prazne police to je mozda naj bolje poredjenje sa Korejom koja nije ni priblizno jaka kao sto je tada bio SSSR.U Rusiji se je tada po dva dana cekalo u redu da kupis cipele i kad dodjes na red cipela vise nema a ione nisu bile u slobodnoj prodaji nego na talone.
Koreja je jos u vecem kurcu nego sto se to misli jer nema nikakvih podataka osim to sto oni sami ponekad pokazu a nemoze im se vjerovati.Veliku pomoc imaju i od J.Koreje a to je u hrani cistilima ,lijekovima itd.Par godina je bilo pregovora oko ujedinjenja ali ovaj Sjeverni konj to nece nego na svoje mjesto dovodi svog sina.
jedno auto je 4500stanovnika ali i to auto je vlasnisrvo drzave pa vidi kako im je dobro.
spreca

#296 Re: Sjeverna Koreja

Post by spreca »

Ne mislim da je stanje tamo sjajno i bajno, al' mislim da nije ni kako kazu BBC i ostali "nezavisni" mediji....pa ljudi imaju sopstvene mobilne telefone, proizvode hiljadu drugih qraca....pa kad bi to mi mogli napraviti a vidim uporedjuju nas u nekim stvarima sa njima :-)

felipe

Mobilne telefone i internet imaju samo malo veci drzavni sluzbenici a ako slucajno u S.Koreju i udje neki stranac obavezno mu se oduzima mob.i vraca pri izlasku iz drzave.Dali ti to nesto govori podatak da ima ju samo SEST(6)stranih dip.predstavnistava odnosno ambasada.

Ma bivsa Albanija je za njih raj.
drenmajster

#297 Re: Sjeverna Koreja

Post by drenmajster »

Mendoza wrote:neko rece da nema industrije u sj.koreji,heh evo dokaza da ima-cuveni sjeverno korejski paracetamol

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Imaju li apaurina i kako se zovu????????? :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
drenmajster

#298 Re: Sjeverna Koreja

Post by drenmajster »

dimitrix wrote:Sjevernu KOreju bi Amerikanci Davnoooooo i to tokom 1 rata unistili i to bey ikakvih problema samo da nije bilo 500.000 (SITNICA) Kineski vojnika koje je poslao Mao Ce Tung :D preko rijeke bojeci se za Kinu zato Amerikanci nesmiju napadat jer bi bilo kao i prosli put samo bi Kinezi dolazili i dolazili i dolazili a ti razlikuj Kineza do Sj.Korejanca :D :D
Kinezi imaju kose oci a korejanci nako-vise ko zrez naopako :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
drenmajster

#299 Re: Sjeverna Koreja

Post by drenmajster »

kolloring wrote:

uvijek rado vidjen remix

imaju bolju koreografiju nego suggababes i puSHicat dolls zajedno
Pod hitno zabraniti uptrebu rize kao halucinogene supstance :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
drenmajster

#300 Re: Sjeverna Koreja

Post by drenmajster »

michio wrote:Totalitarne drzave 21 vijeka ne mogu sebi priustiti takav luksuz kao rat. Jasno je da trebaju stalnu krizu, ali u slucaju rata donji su. Parade su jedna stvar ali da ce neki zgoljo ratovati za Kimove -nece.
Ne mislim tako-u slucaju rata djeluju drzavni mehanizmi mobilizacije-nema tu vise rusenja sistema tipa revolucija dolje sistem i tako to.Kreteni na vlasti ce zrtvovati sve osim sebe i svojih imanja a sirotinju ko handri-ionako su samo na brojnom stanju kod prozivke ujutro-Kim Kim 01 prisutan Kim Kim 02 prisutan itd-tako je i u tzv demokratskim i u tzv nedemokratskim sistemima(ja se duboko izvinjavam nasem koji ne spada ni u jednu kategoriju).VELIKI BRAT ANTIHRIST
DEDZAL kako ko voli je svuda samo ga treba prepoznati. :roll:
Post Reply