Mc Donalds u Sarajevu?!
-
mig
#276 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ja sam jos na prvoj stranici ove teme napisala da ja ne jedem ni big mac, ni cheeseburger, ni hamburger... A vala ne jedem ni cevape.
U Meku volim pojesti razne vrste sladoleda koji su mi stvarno dobri, a za koje sumnjam da su stetniji od bilo kojih drugih sladoleda.
Takodje jedem krompir, salate... milkshake...
U Beogradu se na svakom cosku prodaju sendvici, hamburgeri, salate... McDonald's je samo jedan u nizu. I njemu niko ne pridaje znacaj.
U Meku volim pojesti razne vrste sladoleda koji su mi stvarno dobri, a za koje sumnjam da su stetniji od bilo kojih drugih sladoleda.
U Beogradu se na svakom cosku prodaju sendvici, hamburgeri, salate... McDonald's je samo jedan u nizu. I njemu niko ne pridaje znacaj.
- Dirty_Eastwood
#277 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!

Kolu bez leda, molim lijepo..
- BSn
#278 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
JoseMujica wrote:zato što ima ljudi koji neće da jedu smeće, pogotovu ne žele da im djeca , koju je najlakše prevariti reklamom, jedu smeće
Cekaj malo, jesu li to oni isti ljudi koji su zabranili i pozatvarali cevabdzinice, zabranili prodaju Coca-Cole, Pepsija, cigareta, alkohola, razno-raznih slatkisa, itd.?
Je li to treba meni zabraniti da za svoje pare kupujem sta ja hocu, samo zato sto si ti nesposoban da naucis svoje dijete da ne jede te stvari?
Zabranimo onda sve, pa i upotrebu automobila, tramvaje i sve ostalo sto je potencionalno opasno po tvoje dijete i to samo zbog tvog nemara i nesposobnosti!
Ovo pisem kao neko ko nije fan fast food-a.
- ratata
#279 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
mojne im davat ideje bgtBSn wrote:
Zabranimo onda sve, pa i upotrebu automobila, tramvaje i sve ostalo sto je potencionalno opasno po tvoje dijete i to samo zbog tvog nemara i nesposobnosti!
- Zox
#280 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Upravo to, jedina poenta je izbor. Ja ako zelim (a recimo da ne zelim) imam pravo biti fasciniran cime god hocu, pa i junk foodom. Dopustite da trziste odredi sta treba da opstane a sta ne jer, eto, kutarisali smo se na srecu mnogih komunizma, pa se sukladno tome valjda trebamo i ponasati. Nazadno je upravljati trzistem sa nekakvog kulturoloskog (dakle, apstraktnog i subjektivnog) ugla, a ne nemati McDonalds. Iskreno, mislim da bilo koji cevabzija ima bolje meso od McD, ali da isto tako u McD neces nikad pojesti toliko sode bikarbone koliko sazvaces na carsiji. Za sve vece i vece pare. I u sve manjim i manjim porcijama (izmedju ostalog i zbog monopola), toliko da se vise ne bih zakleo da je McD ubleha pored cevapa.
-
mig
#281 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Je l' me zezas ili si ozbiljan?DinoZe wrote:U Meku volim pojesti razne vrste sladoleda koji su mi stvarno dobri, a za koje sumnjam da su stetniji od bilo kojih drugih sladoleda.
Ma ja furam sve osim McRiba u McD, ali su upravu sto se tice sladoleda McSundae sa karamelom je vrh. Niti Häagen Dasz niti Ben and Jerry's nemogu mu nista.
Ma ja volim da se ubijem sa duplim prelivom od cokolade
-
mig
#282 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
E, to jos nemamoDinoZe wrote: Ozbiljan![]()
A zimi isto kolac od jabuke ili tresnje![]()
Neznam ima li u Begesu BKing. Oni su imali vrhunski kolac od cokolade jedno vrijeme, nesto kao mala torta.
Ma zivot je prekratak da bismo probali sve stetne stvari koje postoje
- Bloo
- Globalna šefica
#283 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
a što se niko ne buni protiv onih pica u pekarama sa ranendanom salamom žlj kvalitete koju jedu djeca na velikom odmoru
junk food je junk food
niko ga neće konstantno jesti, kao ni ćevape (crijeva se pobune jednostavno
)
ako se otvori super
brza klopa na brzaka (svejedno odemo u U2, Guru blablabla) a veći izbor junka nikad nije naodmet 
junk food je junk food
ako se otvori super
- jedaneska
#284 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
40 godina cijeli normalan svijet uživa u McDonalds ukusima, delicijama i specijalitetima, samo mi ko TUNTE zajedno sa smotanim domaćim menadžerima i nesposobnim gradskim vlastima izigravamo neke "u pola s lukom" junake

-
neki
#285 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
jbt..jesmo puno propustili sto ne uzivamojedaneska wrote:40 godina cijeli normalan svijet uživa u McDonalds ukusima, delicijama i specijalitetima, samo mi ko TUNTE zajedno sa smotanim domaćim menadžerima i nesposobnim gradskim vlastima izigravamo neke "u pola s lukom" junake![]()
![]()
![]()
-
mig
#286 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Gde me nadje, jos da je dupla cokoladajedaneska wrote:

- Mjesanac
#287 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Odjednom svi paze na ishranu
Sve se vodi zdrav zivot
Voli se malogradjanin napraviti pametnim pa nas sve uciti kako je MCD smece. Eto ja sve konto kako je brza hrana zdrava
Volim pojesti u MCD, ali sve sa mjerom. Sta cu kad im je ukusna hrana. Ali nebitno sada to, nego zaboravljamo nesto bitnije. Sta to nama znaci taj dolazak MCD? Znaci da ce dosta firmi ponukane ulaskom MCD na trziste htjeti i svoje pare uloziti ovdje. Treba samo malo da se pokrene lavina investicija. Pa mozda i dodju brendovi koje vole MCDmrzci. A danas zamislite jednu firmu u Evropi koja zeli da investira kod nas. Onda vidi da recimo nemamo MCD, i naravno da ce zakljucak biti : Kad jedan MCD koji svoje restorane otvara po svakakvim selendrama nece da otvori u BiH, eto samo u Sarajevu, gradu od 400 000 stanovnika, onda to nesto nije uredu, tj. trziste nije stabilno i svoje investicije okrecu ka drugoj destinaciji.
Al vazno je da se vi napravite pametni
Voli se malogradjanin napraviti pametnim pa nas sve uciti kako je MCD smece. Eto ja sve konto kako je brza hrana zdrava
- seln
#288 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Mislim da je diskusija oko potrebi otvaranja MD suvisna, jedino se moze diskutovati o tome hoce li imati uspjeha, mislim financijskog. Neka se otvori, neka svi dodju, vide, probaju...
Takodje je suvisna diskusija o kvalitetu i ukusu jela. O kvalitetu je sve kazano: nezdrava hemija, kalorijske bombe, puno masti, puno pojacivaca ukusa. Ukusi su razliciti, kome se svidja - njemu se svidja i kapak. Jedino bih zamolio da se u hvalospjevima MD ogranicimo na dodatak "po mom misljenju", jer zbilja paraju usi ove himne sladoledu i krompiru, salatii...
Ne moze se neko ko voli jelo iz MD uzeti kao mjerodavan degustator za sve ljude.
Takodje je suvisna diskusija o kvalitetu i ukusu jela. O kvalitetu je sve kazano: nezdrava hemija, kalorijske bombe, puno masti, puno pojacivaca ukusa. Ukusi su razliciti, kome se svidja - njemu se svidja i kapak. Jedino bih zamolio da se u hvalospjevima MD ogranicimo na dodatak "po mom misljenju", jer zbilja paraju usi ove himne sladoledu i krompiru, salatii...
Ne moze se neko ko voli jelo iz MD uzeti kao mjerodavan degustator za sve ljude.
-
mig
#289 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ja sam ovde jedina spomenula salatu i krompir, ne znam da li se ovo na mene odnosi?
Tema je McDonald' s i naravno da svako pise svoje misljenje o istom, zar je pri svakom postu to potrebno napomenuti?
Gde ti vidis himnu salati i krompiru?seln wrote:Jedino bih zamolio da se u hvalospjevima MD ogranicimo na dodatak "po mom misljenju", jer zbilja paraju usi ove himne sladoledu i krompiru, salatii... Ne moze se neko ko voli jelo iz MD uzeti kao mjerodavan degustator za sve ljude.
Da, volim sladoled i volim ga "po svom misljenju", ne znam ko je pomislio da ga volim "po njegovom misljenju"mig wrote: U Meku volim pojesti razne vrste sladoleda koji su mi stvarno dobri, a za koje sumnjam da su stetniji od bilo kojih drugih sladoleda.
Tema je McDonald' s i naravno da svako pise svoje misljenje o istom, zar je pri svakom postu to potrebno napomenuti?
- jedaneska
#290 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
ma jest aha
u pravu su svi koji kažu da je gomila mesine sa lukom zdravija od zelene salate i ostalog povrća koje McD izmedju ostalog ima u svojoj ponudi, pa ne radi se pobogu samo o hamburgeru

i, šta je zdravije?

i, šta je zdravije?
- seln
#291 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Jesi li ti malo za svadje ili sta?mig wrote:Ja sam ovde jedina spomenula salatu i krompir, ne znam da li se ovo na mene odnosi?
Gde ti vidis himnu salati i krompiru?seln wrote:Jedino bih zamolio da se u hvalospjevima MD ogranicimo na dodatak "po mom misljenju", jer zbilja paraju usi ove himne sladoledu i krompiru, salatii... Ne moze se neko ko voli jelo iz MD uzeti kao mjerodavan degustator za sve ljude.Da, volim sladoled i volim ga "po svom misljenju", ne znam ko je pomislio da ga volim "po njegovom misljenju"mig wrote: U Meku volim pojesti razne vrste sladoleda koji su mi stvarno dobri, a za koje sumnjam da su stetniji od bilo kojih drugih sladoleda.
Takodje jedem krompir, salate... milkshake...![]()
Nisam se obratio tebi, dakle, zasto mi se obracas?
Ako trazis himne, pogledaj postove...kao djeca kad dodju na birthday party u MD. Niti kritikujem niciji ukus, pravo svakog od nas je da jede ono sto voli, ali mi sve ovo pocinje liciti na djecju prepirku..."eee, ja sam biiio u mekdolancu, a ti nisiiii, eeeee"..."eeee, pa neka ciiii, meklodanc nista nevalaaaa"...
- seln
#292 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
ni meso ni luk nisu zdravi ili nezdravi sami po sebi, sve je u nacinu pripreme. ni MD ni cevap nisu dijetalna hrana, to je jasno. stvar je ukusa.jedaneska wrote:ma jest ahau pravu su svi koji kažu da je gomila mesine sa lukom zdravija od zelene salate i ostalog povrća koje McD izmedju ostalog ima u svojoj ponudi, pa ne radi se pobogu samo o hamburgeru
![]()
i, šta je zdravije?
- jedaneska
#293 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
druga stvar, fol je u modernom ambijentu i pozitivnoj atmosferi koja privlači dječicu, rado se vračaju, organizuju zabave, druže se mimo facebooka, slave rodjendane, okupljaju se i zezaju... kad će neka naša ćelabdžinica ponuditi nešto slično, osim malo više luka

- BiH-x
#294 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
^^ Meni je ovo sto puta ljepse:

Ali nemam nista protiv McDonaldsa i nadam se da ce uskoro doci i kod nas.

- Obuca9
#295 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Kao što već jednom prilikom rekoh. Nije stvar zdrave i nezdrave hrane, svi smo mi svjesni da je nezdravo i jedno i drugo, samo ja ne volim da mi neko profaje muda za bubrege. Da bogdu mesa, prodaje pod imenom BIG i sve to još fino naplati.Mjesanac wrote:Odjednom svi paze na ishranuSve se vodi zdrav zivot
![]()
Voli se malogradjanin napraviti pametnim pa nas sve uciti kako je MCD smece. Eto ja sve konto kako je brza hrana zdravaVolim pojesti u MCD, ali sve sa mjerom. Sta cu kad im je ukusna hrana. Ali nebitno sada to, nego zaboravljamo nesto bitnije. Sta to nama znaci taj dolazak MCD? Znaci da ce dosta firmi ponukane ulaskom MCD na trziste htjeti i svoje pare uloziti ovdje. Treba samo malo da se pokrene lavina investicija. Pa mozda i dodju brendovi koje vole MCDmrzci. A danas zamislite jednu firmu u Evropi koja zeli da investira kod nas. Onda vidi da recimo nemamo MCD, i naravno da ce zakljucak biti : Kad jedan MCD koji svoje restorane otvara po svakakvim selendrama nece da otvori u BiH, eto samo u Sarajevu, gradu od 400 000 stanovnika, onda to nesto nije uredu, tj. trziste nije stabilno i svoje investicije okrecu ka drugoj destinaciji.
Ali daleko od toga da sam protiv otvaranja McD-a, što se mene tiče nek ih otvore 10, ne smeta mi sekunde, ja ću i dalje ostati vjeran ceneru u cijelom, s jogurtom i puno luka
-
mig
#296 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Nisam za svadju, objasnila sam zasto sam ti se obratila.seln wrote: Jesi li ti malo za svadje ili sta?
Nisam se obratio tebi, dakle, zasto mi se obracas?
Ako trazis himne, pogledaj postove...kao djeca kad dodju na birthday party u MD. Niti kritikujem niciji ukus, pravo svakog od nas je da jede ono sto voli, ali mi sve ovo pocinje liciti na djecju prepirku..."eee, ja sam biiio u mekdolancu, a ti nisiiii, eeeee"..."eeee, pa neka ciiii, meklodanc nista nevalaaaa"...
Na temi niko nije hvalio krompir i salatu, jedino sam ja pomenula da to jedem, i zato sam se osetila prozvanom u tvom postu da spadam u grupu pacenika koji balave nad McDonald's-om. No nebitno... Hajd' pozz.
Last edited by mig on 25/01/2011 19:07, edited 1 time in total.
- Mjesanac
#297 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
To sto oni koriste rijec BIG je vec nesto drugo. To je vrlo popularno u biznisu da se koriste vece, jace rijeci da bi se ostavio jaci dojam na ljude. Nismo ni ti ni ja glupi pa da ne vidimo koja je velicina npr. BIG maca. Ako ti mislis da cijena ne odgovara ponudjenom fino ne jedes tu nego odes negdje drugo.hz__semir wrote:Kao što već jednom prilikom rekoh. Nije stvar zdrave i nezdrave hrane, svi smo mi svjesni da je nezdravo i jedno i drugo, samo ja ne volim da mi neko profaje muda za bubrege. Da bogdu mesa, prodaje pod imenom BIG i sve to još fino naplati.Mjesanac wrote:Odjednom svi paze na ishranuSve se vodi zdrav zivot
![]()
Voli se malogradjanin napraviti pametnim pa nas sve uciti kako je MCD smece. Eto ja sve konto kako je brza hrana zdravaVolim pojesti u MCD, ali sve sa mjerom. Sta cu kad im je ukusna hrana. Ali nebitno sada to, nego zaboravljamo nesto bitnije. Sta to nama znaci taj dolazak MCD? Znaci da ce dosta firmi ponukane ulaskom MCD na trziste htjeti i svoje pare uloziti ovdje. Treba samo malo da se pokrene lavina investicija. Pa mozda i dodju brendovi koje vole MCDmrzci. A danas zamislite jednu firmu u Evropi koja zeli da investira kod nas. Onda vidi da recimo nemamo MCD, i naravno da ce zakljucak biti : Kad jedan MCD koji svoje restorane otvara po svakakvim selendrama nece da otvori u BiH, eto samo u Sarajevu, gradu od 400 000 stanovnika, onda to nesto nije uredu, tj. trziste nije stabilno i svoje investicije okrecu ka drugoj destinaciji.
Ali daleko od toga da sam protiv otvaranja McD-a, što se mene tiče nek ih otvore 10, ne smeta mi sekunde, ja ću i dalje ostati vjeran ceneru u cijelom, s jogurtom i puno luka
- Better Man
#298 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Veliki minus na drugoj slici je zena sa cigaretom. Nema mi nista mrze kad u objektu gdje se jede nije zabranjeno pusenje ili kad sjedne neko do mene i vidi da jedem i zapali cigaretu.BiH-x wrote:^^ Meni je ovo sto puta ljepse:
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#299 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Da je naivno ocekivati da ce dolaskom McD u Sa uslijediti stampedo bjelosvjetske ekonomije i brendova u BiH potvrdila je Coca Cola. CC je mnogo veci i poznatji brend od McD i u SArajevo je dosla u proslom stoljecu. Bilo bi jako zanimljivo da neki sarajevski naucnik i stovalac slobode izbora napise maturski ili magistarski rad i znastveno odgovori na pitanje: koliko je to bjelosvjetskog biznisa i ekonomije dotrcalo za Coca Colom u Sa i zasto se McD nije odmah sukno za Coca Colom u Seher, jer mcD toci CC u svojim cevabzinicama.
Ako je McD stvar licnog izbora i mjera demokratije: sto onda niko u sarajevu ne trazi dolazak Victorije secret? Kad je gusca zinula na McD: sto nije zinula da je viktorijanske gace pokrivaju?
Oni koji zele da se ekonomski okoriste dolaskom mcD u Sa nek pogledaju strukturu McD biznisa danas. McD restorani su manji dio McD biznisa. McD vise nije cevabdzija, vec je postao najveci mesar na svijetu. Ko poznaje tehno-ekonomiku mcd prozvoda ce vam reci: da mcd ima vece profitne stope na pomfritu vec na hamburgeru.
McD koristi iskljucibo Russet Burbank krompir, koji se u BiH uspjesno uzgaja vise od jednog stoljeca, kao poznati planinski krompir (nevesinjski, glamocki). BIH bi mnogo vecu ekonimsku korist imala ako bi postala eksluzivni uzgajivac i preradjivac Russet Burbank krompira za mcd pomfrit na EU trzistu.
BiH vec izovozi organik krompir na trziste Eurpe.Ocito je da su bih seljaci uspjesniji privredici od velegradjanske elite i prije ce krompir iz Bih uci u McD restorane vec ce McD doci u BiH.
Uostalom pogledajte McD site:
http://www.mcdonalds.com/us/en/food/foo ... farms.html
nesto slicno je sa Grape Tomato za mcD salate. Od Buturovic polja do Opuzena bi se mogo saditi ovaj minijaturni paradajaz za McD.
U cijeloj bih u narednih 20 godina mozda bude otvoreno 10-12 mcd restorana, To je realnost koja se mora prihvatiti. To je maksimalno 200 ljudi. a biznis sa Burbank krompirom i paradajzom za Mcd bi mogao generisati najmanje deset puta vise radnih mjesta za uzgoj krompira i preradu u pomfrit. Mnogo vise bi profita ostalo u Bih od McD pomfrita vec od ovih desetak restorana.
Ako je McD stvar licnog izbora i mjera demokratije: sto onda niko u sarajevu ne trazi dolazak Victorije secret? Kad je gusca zinula na McD: sto nije zinula da je viktorijanske gace pokrivaju?
Oni koji zele da se ekonomski okoriste dolaskom mcD u Sa nek pogledaju strukturu McD biznisa danas. McD restorani su manji dio McD biznisa. McD vise nije cevabdzija, vec je postao najveci mesar na svijetu. Ko poznaje tehno-ekonomiku mcd prozvoda ce vam reci: da mcd ima vece profitne stope na pomfritu vec na hamburgeru.
McD koristi iskljucibo Russet Burbank krompir, koji se u BiH uspjesno uzgaja vise od jednog stoljeca, kao poznati planinski krompir (nevesinjski, glamocki). BIH bi mnogo vecu ekonimsku korist imala ako bi postala eksluzivni uzgajivac i preradjivac Russet Burbank krompira za mcd pomfrit na EU trzistu.
BiH vec izovozi organik krompir na trziste Eurpe.Ocito je da su bih seljaci uspjesniji privredici od velegradjanske elite i prije ce krompir iz Bih uci u McD restorane vec ce McD doci u BiH.
Uostalom pogledajte McD site:
http://www.mcdonalds.com/us/en/food/foo ... farms.html
nesto slicno je sa Grape Tomato za mcD salate. Od Buturovic polja do Opuzena bi se mogo saditi ovaj minijaturni paradajaz za McD.
U cijeloj bih u narednih 20 godina mozda bude otvoreno 10-12 mcd restorana, To je realnost koja se mora prihvatiti. To je maksimalno 200 ljudi. a biznis sa Burbank krompirom i paradajzom za Mcd bi mogao generisati najmanje deset puta vise radnih mjesta za uzgoj krompira i preradu u pomfrit. Mnogo vise bi profita ostalo u Bih od McD pomfrita vec od ovih desetak restorana.
-
somethings
#300 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Kako ne traži?Toto wrote: sto onda niko u sarajevu ne trazi dolazak Victorije secret?