SDP ima sve srpske zastupnike, onda bošnjačke skupa s sda i to je to...ma federacija je pokrivena od temelja do krovaKomrad wrote:Zna li iko otprilike kako SDP i SDA stoje sa zastupnicima u domu naroda federacije ...
koliko ko ima?
Apsurd SDPa
-
luckypot
#276 Re: Apsurd SDPa
- Corto Maltese
#277 Re: Apsurd SDPa
Nsam siguran da si član, čak ni da si simpatizer SDP-a, ali ja, na ovom forumu, ne vidim preciznijeg i poštenijeg predstavnika njihove politike, nego što si ti.luckypot wrote: ne mogu oni dijeliti ništa, jer se trenutno s bošnjacima nemaju čime cjenkati ...a ako sve prodje kako treba, imat će još manje prostora za cjenkanje, jer će bošnjaci biti nikako zainteresirani za bilo kakve suštinske promjene dejtona..
ma samo veselo dejton i hopa cupa,
Last edited by Corto Maltese on 18/11/2010 23:00, edited 1 time in total.
-
luckypot
#278 Re: Apsurd SDPa
e što ne mogu šuplje..kakav bolan pluralizam u srpskom (ovo je najsmešnije srbi i pluralizamCorto Maltese wrote:Ne zbog zajebancije, nego u zajebanciji (sinonim za: k'o od šale, onako usput, bez mnogo truda i napora, puštajući bekana da sam naleti).ultima_palabra wrote: Čuj zbog zajebancije... pa niko ne dijeli ministarstva i fotelje zbog zajebancije.
Zlaja je blefirao svojim pregovorima sa SDS-om i 90tkom... nije bilo šanse da ovi uđu u deal sa SDP-om bez da dobiju stigmu nacionalnih izdajnika i postanu politički mrtvaci... a gle čuda, Dodik i Čović se opet primili ko abdestU strahu su velike oči.
4 godine su duge... SDP makar ima Harisov primjer da vidi šta ne treba raditi.
Možeš li mi pojasniti šta je dobitak toga što ti nazivaš "blefom", a ja nazivam koprcanjem. Ukidanje pluralizma u srpskom i hrvatskom korpusu? Povratak tronacionalnom jednoumlju iz '92-ge? Svođenje na najmanji imenitelj- nas pobjednika ovamo svih 17% , a oni sami na drugoj strani? Nešto treće?
BTW, kako će se Dodikova i Bosićeva koalicija slomiti na mikro planu, ako ona na mikro planu ne postoji? Naime, SDS je odlučio i objavio da će na entitetskom i opštinskom nivou ostati u opoziciji naspram SNSD-a. Ljubić, Čović i Jurišić su također rekli da se njihov dogovor odnosi samo na državni i federalni nivo vlasti. Na mikro nivou, kanton, opština, stoje na suprotstavljenim pozicijama. Bar dok ih SDP i tu ne ujedini.
-
luckypot
#279 Re: Apsurd SDPa
nije ovo nikakva sdp politika, nego samo (što svi nonstop traže) realna politika u skladu sa svojim interesima...uostalom što se sad bilo ko žali na to - svi tražite realnu politiku, evo sad je realna u skladu s mogućnostima i potrebamaCorto Maltese wrote:Nsam siguran da si član, čak ni da si simpatizer SDP-a, ali ja, na ovom forumu, ne vidim preciznijeg i poštenijeg predstavnika njihove politike, nego što si ti.luckypot wrote: ne mogu oni dijeliti ništa, jer se trenutno s bošnjacima nemaju čime cjenkati ...a ako sve prodje kako treba, imat će još manje prostora za cjenkanje, jer će bošnjaci biti nikako zainteresirani za bilo kakve suštinske promjene dejtona..
ma samo veselo dejton i hopa cupa,
- Prpa.ba
#280 Re: Apsurd SDPa
Tvoja logika ima samo jedan sitan problem. Naime, za Bosnjake je jedini moguci plijen cijela Bosna i Hercegovina. Price o fildzanu su ostale negdje na kraju devedesetih, kada se pokazalo kuda nas voda nosi, a danas su vecinom metafora za gubitnicku strategiju i prosto- ostatak proslostiCorto Maltese wrote:Problem je što im svebošnjačko pomirenje nije trn u oku, nego je dobrodošlo. Pa to je ono za šta se bore već 20 godina. "Dajte Bosanaci, priznajte da ste Bošnjaci, pa da na miru dijelimo plijen, dok ima šta da se dijeli. A onda razlaz!"
-
luckypot
#281 Re: Apsurd SDPa
Lista prošlih prijetnji koje više ne shvatamo ozbiljno (čak i kad ih avaz iznese)Prpa.ba wrote:Tvoja logika ima samo jedan sitan problem. Naime, za Bosnjake je jedini moguci plijen cijela Bosna i Hercegovina. Price o fildzanu su ostale negdje na kraju devedesetih, kada se pokazalo kuda nas voda nosi, a danas su vecinom metafora za gubitnicku strategiju i prosto- ostatak proslostiCorto Maltese wrote:Problem je što im svebošnjačko pomirenje nije trn u oku, nego je dobrodošlo. Pa to je ono za šta se bore već 20 godina. "Dajte Bosanaci, priznajte da ste Bošnjaci, pa da na miru dijelimo plijen, dok ima šta da se dijeli. A onda razlaz!"
1. otcjepljenje rsa
2. hercegbosna
3. fildžan viška, geto, palestina itd
4. potreba gradjenja "funkcionalne" bih da bi kao "srbi i hrvati bili zadovoljni" kroz nacionalne jedinice
5. hrvatska i srbija če uspjeti jal vojno jal politički da prisile bošnjake na bilo šta jer eto fola imaju snage
6. MZ ne podržava bošnjake
7. mora se brzo u EU jer ako nešto fola zakasnimo jako se puno gubi...
znači za buduće trolove - smislite nešto bolje
- vee-jay
#282 Re: Apsurd SDPa
ne mora se biti politicki vjest da se zna da je u BiH, barem sto se politike tice, SVE moguce. pravljenje koalicija, kao i nestajanje koalicija. sve iz licnih interesa. ko ponudi vise. danas ovako, sutra onako.Corto Maltese wrote: Slažem se da je Zlaja kriv zbog toga što su se Dodik, Bosić, Čovič i Ljubić utalili. Ali po meni, to nije strah od SDP-a, nego zajebancija na račun SDP-a, tek toliko da se Zlaji pokaže koliko je nemoćan. U krajnjem slučaju, politička vještina se i zasniva na predviđanju takvih situacija, a Zlaja ovu, kao ni brojne prethodne nije predvidio. Slab je vidik ako stalno stojiš ispred ogledala.
Pričom o neizvjesnoj budućnosti Herceg-Srpske me nisi nimalo utješio. Nije njihova i njegova budućnost ta koja me brine.
SDP, za 4 godine, doživljava ono što je u oktobru ove godine doživjela SBiH. U srazmjernim procentima, naravno.
a sto se tice buducnosti SDPa, ja vjerujem da bi ti bio sretniji, ako SDP za cetiri godine dozivi ono sto je u oktobru ove godine dozivjela NS
-
luckypot
#283 Re: Apsurd SDPa
fakat, NS više niko ni ne pominje, ko da ih bog nikad nije ni dao
- vee-jay
#284 Re: Apsurd SDPa
ja ne znam u kojem svijetu ti zivis, ali ono sto sam ja nakon izbora najvise i najglasnije cuo je bilo vristanje Dodika i njegove klike o tome kako oni nikad i ni po kojim uslovima nece ici u koaliciju sa SDPom... drugi najglasniji je bio onaj kojemu su usta bila puna Mostara, stolnog grada trećeg entiteta....Corto Maltese wrote:Nema u ovoj priči boljih. Postoje loši i još gori. Ukoliko bi članstvo SDP-a koaliralo sa Tihićem, mogla bi se neka dobrota izroditi. Od ovakve koalicije, na ovim osnovama- nikakve dobrote nema.ultima_palabra wrote:Stani sad... po tvojim dosadašnjim komentarima SDA je pozitivnija od SDP-a, pretpostavljam da se SDA treba sramiti zbog ove koalicijeCorto Maltese wrote:Prespori smo u reformama, tromi za kakvu promjenu, ali jedno se mora priznati- ovdje je ovdje put od trijumfa do srama najkraći na svijetu.
A priča o trijumfu i sramoti se ne odnosi na nikakav stvarni trijumf, nego na put od Zlajinog samozadovoljnog likovanja: "Ovo je najveća pobjeda od '45-te", do ponižavajućeg saznanja na kako jeftin način su mu Dodik i Čović podsjekli krila. Prvo ga pustili da se, šaljući emisare na Pale i druge egzotične lokacije, za samo mjesec dana iskompromituje do jaja, a onda se izmakli i ostavili ko govno na ledini. Da igra pokera, ostao bi bez kučeta i mačeta poslije dva dijeljenja. Ovako, zalažući narod i stranku, može ostati u igri dok svi ne pocrkamo. A to se neće zadugo desiti. Bosanci su izdrživa sorta, koje god vjere il' nevjere bili. Oblikovani kletvom: "Ne d'o nam Bog da moramo izdurat kol'ko moremo izdurat!"
pa evo da vidimo da li i koliko ce se ove dvije stvari obistiniti
- vee-jay
#285 Re: Apsurd SDPa
vidio sam da je tema jos uvijek aktivna, samo mi razlozi nisu jasniluckypot wrote:fakat, NS više niko ni ne pominje, ko da ih bog nikad nije ni dao
-
luckypot
#286 Re: Apsurd SDPa
a ni krsmanovic nije usao u vlastvee-jay wrote:vidio sam da je tema jos uvijek aktivna, samo mi razlozi nisu jasniluckypot wrote:fakat, NS više niko ni ne pominje, ko da ih bog nikad nije ni dao
-
1mustra
#287 Re: Apsurd SDPa
Srecom pa je NS lose prosao pa SDP moze na miru u vlast sa HDZ,HDZ90, SNDS, SDS i SDA.luckypot wrote:a ni krsmanovic nije usao u vlastvee-jay wrote:vidio sam da je tema jos uvijek aktivna, samo mi razlozi nisu jasniluckypot wrote:fakat, NS više niko ni ne pominje, ko da ih bog nikad nije ni dao
-
luckypot
#288 Re: Apsurd SDPa
dockan se žaliti na to ...samo me čudi, NS je sve učinila da bude "multietnička svima po mjeri", tj NSFBiH, (nogometni savez) pa NS RS, pa onda NS bez ičega (to je ona BiH NS
) , pa su entiteti ok, pa su svi zločini isti, pa je sve isto, i tako dalje, i opet ne prodjoše ...interesantan socijalni experiment, ali nemojte više pokušavati
- vee-jay
#289 Re: Apsurd SDPa
nema to nikakve veze sa srecom. demokratija, narod glasao onako kako misli, zna i umije...1mustra wrote:Srecom pa je NS lose prosao pa SDP moze na miru u vlast sa HDZ,HDZ90, SNDS, SDS i SDA.luckypot wrote:a ni krsmanovic nije usao u vlastvee-jay wrote:quote="luckypot"fakat, NS više niko ni ne pominje, ko da ih bog nikad nije ni dao/quote
vidio sam da je tema jos uvijek aktivna, samo mi razlozi nisu jasni
-
1mustra
#290 Re: Apsurd SDPa
Imam blagi utisak da si krivo protumacio znacenje rijeci "sreca" u mom postu.vee-jay wrote: nema to nikakve veze sa srecom. demokratija, narod glasao onako kako misli, zna i umije...
- no_pasaran
#291 Re: Apsurd SDPa
Bog im dao priliku a oni je prokockaliluckypot wrote:fakat, NS više niko ni ne pominje, ko da ih bog nikad nije ni dao
Sve je to greška pogrešne strategije tj. umjesto da izgrade imidž NS, oni su postali anti-SDP. A za to se ne glasa.
- no_pasaran
#292 Re: Apsurd SDPa
luckypot wrote:Lista prošlih prijetnji koje više ne shvatamo ozbiljno (čak i kad ih avaz iznese)Prpa.ba wrote:Tvoja logika ima samo jedan sitan problem. Naime, za Bosnjake je jedini moguci plijen cijela Bosna i Hercegovina. Price o fildzanu su ostale negdje na kraju devedesetih, kada se pokazalo kuda nas voda nosi, a danas su vecinom metafora za gubitnicku strategiju i prosto- ostatak proslostiCorto Maltese wrote:Problem je što im svebošnjačko pomirenje nije trn u oku, nego je dobrodošlo. Pa to je ono za šta se bore već 20 godina. "Dajte Bosanaci, priznajte da ste Bošnjaci, pa da na miru dijelimo plijen, dok ima šta da se dijeli. A onda razlaz!":
1. otcjepljenje rsa
2. hercegbosna
3. fildžan viška, geto, palestina itd
4. potreba gradjenja "funkcionalne" bih da bi kao "srbi i hrvati bili zadovoljni" kroz nacionalne jedinice
5. hrvatska i srbija če uspjeti jal vojno jal politički da prisile bošnjake na bilo šta jer eto fola imaju snage
6. MZ ne podržava bošnjake
7. mora se brzo u EU jer ako nešto fola zakasnimo jako se puno gubi...
znači za buduće trolove - smislite nešto bolje
Otvori temu sa ovim sviju ti
- Bosnolog
#293 Re: Apsurd SDPa
vee-jay wrote:ja ne znam u kojem svijetu ti zivis, ali ono sto sam ja nakon izbora najvise i najglasnije cuo je bilo vristanje Dodika i njegove klike o tome kako oni nikad i ni po kojim uslovima nece ici u koaliciju sa SDPom... drugi najglasniji je bio onaj kojemu su usta bila puna Mostara, stolnog grada trećeg entiteta....Corto Maltese wrote:
Nema u ovoj priči boljih. Postoje loši i još gori. Ukoliko bi članstvo SDP-a koaliralo sa Tihićem, mogla bi se neka dobrota izroditi. Od ovakve koalicije, na ovim osnovama- nikakve dobrote nema.
A priča o trijumfu i sramoti se ne odnosi na nikakav stvarni trijumf, nego na put od Zlajinog samozadovoljnog likovanja: "Ovo je najveća pobjeda od '45-te", do ponižavajućeg saznanja na kako jeftin način su mu Dodik i Čović podsjekli krila. Prvo ga pustili da se, šaljući emisare na Pale i druge egzotične lokacije, za samo mjesec dana iskompromituje do jaja, a onda se izmakli i ostavili ko govno na ledini. Da igra pokera, ostao bi bez kučeta i mačeta poslije dva dijeljenja. Ovako, zalažući narod i stranku, može ostati u igri dok svi ne pocrkamo. A to se neće zadugo desiti. Bosanci su izdrživa sorta, koje god vjere il' nevjere bili. Oblikovani kletvom: "Ne d'o nam Bog da moramo izdurat kol'ko moremo izdurat!"
Tebe @vee-jey u zadnje vrijeme slabije ima na forumu,ali zato svojim postom uvijek pogodis u sridu sinjske tematsko forumske (H)alke,....
- Komrad
#294 Re: Apsurd SDPa
Cim je Dodik rekao s kim nece... znao sam za koga treba glasat...vee-jay wrote:
ja ne znam u kojem svijetu ti zivis, ali ono sto sam ja nakon izbora najvise i najglasnije cuo je bilo vristanje Dodika i njegove klike o tome kako oni nikad i ni po kojim uslovima nece ici u koaliciju sa SDPom... drugi najglasniji je bio onaj kojemu su usta bila puna Mostara, stolnog grada trećeg entiteta....
Kada je rekao da mu je Hare dobar.... znao sam za koga ne treba glasat
- Corto Maltese
#295 Re: Apsurd SDPa
Nije to nikakvo čudo. U zemlji u kojoj vođe političkih partija rjeđe misle svojom glavom nego Dodikovom, ni od glasača se ne može očekivati kreativniji pristup.Komrad wrote:Cim je Dodik rekao s kim nece... znao sam za koga treba glasat...vee-jay wrote:
ja ne znam u kojem svijetu ti zivis, ali ono sto sam ja nakon izbora najvise i najglasnije cuo je bilo vristanje Dodika i njegove klike o tome kako oni nikad i ni po kojim uslovima nece ici u koaliciju sa SDPom... drugi najglasniji je bio onaj kojemu su usta bila puna Mostara, stolnog grada trećeg entiteta....
- osa
#296 Re: Apsurd SDPa
Corto Maltese wrote:Nije to nikakvo čudo. U zemlji u kojoj vođe političkih partija rjeđe misle svojom glavom nego Dodikovom, ni od glasača se ne može očekivati kreativniji pristup.Komrad wrote:Cim je Dodik rekao s kim nece... znao sam za koga treba glasat...vee-jay wrote:
ne ispod pojasa, to je i u boksu zabranjeno....
- Corto Maltese
#297 Re: Apsurd SDPa
Neće ni jedna. Na isti način kao što se nije obistinio "Moderan evropski ustav", kao što se neće desiti "5 reformi iz crvene knjižice", baš kao što ne bi ništa bilo ni od "Ugovora sa narodom" da je Šćepo pobijedio. Dokle god se bude prstom upiralo u neispunjena obećanja onih drugih, umjesto ispunjavanja svojih obećanja i dok god se narod bude hranio sa: "E nek mu je Željko rek'o!" ili " Joj jes' mu Rajko šukn'o!", svijetla prošlost je pred nama.vee-jay wrote:ja ne znam u kojem svijetu ti zivis, ali ono sto sam ja nakon izbora najvise i najglasnije cuo je bilo vristanje Dodika i njegove klike o tome kako oni nikad i ni po kojim uslovima nece ici u koaliciju sa SDPom... drugi najglasniji je bio onaj kojemu su usta bila puna Mostara, stolnog grada trećeg entiteta....Corto Maltese wrote:Nema u ovoj priči boljih. Postoje loši i još gori. Ukoliko bi članstvo SDP-a koaliralo sa Tihićem, mogla bi se neka dobrota izroditi. Od ovakve koalicije, na ovim osnovama- nikakve dobrote nema.ultima_palabra wrote:Stani sad... po tvojim dosadašnjim komentarima SDA je pozitivnija od SDP-a, pretpostavljam da se SDA treba sramiti zbog ove koalicije
- ultima_palabra
#298 Re: Apsurd SDPa
Kakvo sad koprcanje? Čitav forum vidi ko se koprca, osim tebe i par trolova iz Herceg-srpske (dobar ti je ovaj naziv). A dalton ti je dobro rekao za pluralizam.Corto Maltese wrote:Ne zbog zajebancije, nego u zajebanciji (sinonim za: k'o od šale, onako usput, bez mnogo truda i napora, puštajući bekana da sam naleti).ultima_palabra wrote: Čuj zbog zajebancije... pa niko ne dijeli ministarstva i fotelje zbog zajebancije.
Zlaja je blefirao svojim pregovorima sa SDS-om i 90tkom... nije bilo šanse da ovi uđu u deal sa SDP-om bez da dobiju stigmu nacionalnih izdajnika i postanu politički mrtvaci... a gle čuda, Dodik i Čović se opet primili ko abdestU strahu su velike oči.
4 godine su duge... SDP makar ima Harisov primjer da vidi šta ne treba raditi.
Možeš li mi pojasniti šta je dobitak toga što ti nazivaš "blefom", a ja nazivam koprcanjem. Ukidanje pluralizma u srpskom i hrvatskom korpusu? Povratak tronacionalnom jednoumlju iz '92-ge? Svođenje na najmanji imenitelj- nas pobjednika ovamo svih 17% , a oni sami na drugoj strani? Nešto treće?
BTW, kako će se Dodikova i Bosićeva koalicija slomiti na mikro planu, ako ona na mikro planu ne postoji? Naime, SDS je odlučio i objavio da će na entitetskom i opštinskom nivou ostati u opoziciji naspram SNSD-a. Ljubić, Čović i Jurišić su također rekli da se njihov dogovor odnosi samo na državni i federalni nivo vlasti. Na mikro nivou, kanton, opština, stoje na suprotstavljenim pozicijama. Bar dok ih SDP i tu ne ujedini.
Naravno da će se slomiti, jer je presedan... kadrovi SDS i 90tke neće biti zadovoljni što su u koaliciji na državnom, a nigdje ih nema na nižim nivoima (tamo gdje su pare). Također, dalekovidniji iz tih stranaka će shvatiti da su potpisali političko samoubistvo, jer će biti suodgovorni za rezultate ove 4 godine... teško će narod napraviti tu distinkciju ko je bio u vlasti na kojem nivou.
BTW, Jurišić nije u tom talu, eno ga potpisao saradnju sa HSS-NHI, kažu da su za zaštitu prava Hrvata u čitavoj BiH, a ne samo na dijelu njenog teritorija
- vee-jay
#299 Re: Apsurd SDPa
kakav nonsens. ali onaj totalni, zombijevski.osa wrote:Corto Maltese wrote:Nije to nikakvo čudo. U zemlji u kojoj vođe političkih partija rjeđe misle svojom glavom nego Dodikovom, ni od glasača se ne može očekivati kreativniji pristup.Komrad wrote: quote="vee-jay"
/quote
Cim je Dodik rekao s kim nece... znao sam za koga treba glasat...
ne ispod pojasa, to je i u boksu zabranjeno....
U zemlji u kojoj vodje svih vaznijih politickih partija i te kako misle svojm glavom, koristeci prvenstveno Dodika tek kao tool za sve probleme i sve kradje koje napravise ...nadje se poneki forumas koji svojim antiSDPovskim populizmom hrani nacionaliste svih strana koji nikad nisu ni ucili da misle svojom glavom.
- vee-jay
#300 Re: Apsurd SDPa
O cemu ti to?Corto Maltese wrote:Neće ni jedna. Na isti način kao što se nije obistinio "Moderan evropski ustav", kao što se neće desiti "5 reformi iz crvene knjižice", baš kao što ne bi ništa bilo ni od "Ugovora sa narodom" da je Šćepo pobijedio. Dokle god se bude prstom upiralo u neispunjena obećanja onih drugih, umjesto ispunjavanja svojih obećanja i dok god se narod bude hranio sa: "E nek mu je Željko rek'o!" ili " Joj jes' mu Rajko šukn'o!", svijetla prošlost je pred nama.vee-jay wrote:ja ne znam u kojem svijetu ti zivis, ali ono sto sam ja nakon izbora najvise i najglasnije cuo je bilo vristanje Dodika i njegove klike o tome kako oni nikad i ni po kojim uslovima nece ici u koaliciju sa SDPom... drugi najglasniji je bio onaj kojemu su usta bila puna Mostara, stolnog grada trećeg entiteta....Corto Maltese wrote:
Nema u ovoj priči boljih. Postoje loši i još gori. Ukoliko bi članstvo SDP-a koaliralo sa Tihićem, mogla bi se neka dobrota izroditi. Od ovakve koalicije, na ovim osnovama- nikakve dobrote nema.
Pa SDP nije na vlasti. Niti je bio. Sve napisano pada sa tom CINJENICOM u vodu...