The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zamzija

#276 Re: The Walking Dead - serija

Post by zamzija »

vee-jay wrote: pa ima vise filmova koji su se do sada bavili tom temom.
Ima isto tako više i filmova i serija koji su se bavili temom vampira, pa opet dobismo onu sapuničarsku verziju "mladog mjeseca" sa vampirima koji svijetle u mraku i totalno se razlikuju od vampirskih priča na koje smo navikli. :D
nemaju sve teme šablon, po kojima sad moraju da se svi pridržavaju da snimaju filmove ili serije...

dale cooper wrote: Ma znam, ali interesuje me šta su producenti konkretno smislili u ovom slučaju.
Pa to me i zanima. Malo mi je nelogično pošto se kao zombiji hrane ljudskim mesom, kako onda prežive normalni ljudi u susretu sa zombijem i onda se pretvore u zombije. Kao malu nisu pojeli, nego mala postala zombi...
Kako nije postao zombi onaj kinez kad je ušao u bunar, pa se borio sa zombijem...
U kojem slučaju jedu, u kojem slučaju pretvaraju u zombije :D :lol:
Zato sam i pitala, da li je to detaljno objašnjeno u seriji ili nije se još došlo do toga :D
ChataDodajStaHoces

#277 Re: The Walking Dead - serija

Post by ChataDodajStaHoces »

Konstantno sam pljuvao po ovoj seriji, jos to radim, ali nikako ne mogu da prestanem gledati... svakom epizodom se nadam da ce malo zivosti unijeti u nju (posljednja scena s Rickvom rekcijom ove 8. me odusevila) :roll:
irac300

#278 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

zamzija wrote:
vee-jay wrote: pa ima vise filmova koji su se do sada bavili tom temom.
Ima isto tako više i filmova i serija koji su se bavili temom vampira, pa opet dobismo onu sapuničarsku verziju "mladog mjeseca" sa vampirima koji svijetle u mraku i totalno se razlikuju od vampirskih priča na koje smo navikli. :D
nemaju sve teme šablon, po kojima sad moraju da se svi pridržavaju da snimaju filmove ili serije...

dale cooper wrote: Ma znam, ali interesuje me šta su producenti konkretno smislili u ovom slučaju.
Pa to me i zanima. Malo mi je nelogično pošto se kao zombiji hrane ljudskim mesom, kako onda prežive normalni ljudi u susretu sa zombijem i onda se pretvore u zombije. Kao malu nisu pojeli, nego mala postala zombi...
Kako nije postao zombi onaj kinez kad je ušao u bunar, pa se borio sa zombijem...
U kojem slučaju jedu, u kojem slučaju pretvaraju u zombije :D :lol:
Zato sam i pitala, da li je to detaljno objašnjeno u seriji ili nije se još došlo do toga :D
I ti ga cjepidlačiš. :-D
shin

#279 Re: The Walking Dead - serija

Post by shin »

Osma epizoda je losa skroz, cemu ona kretenska scena sa zenom koja krece u potragu za njima, a oni otisli prije 10min. Naravno 100m voznje i drama, sada ce i nju traziti 10 epizoda.
zamzija

#280 Re: The Walking Dead - serija

Post by zamzija »

irac300 wrote: I ti ga cjepidlačiš. :-D
:lol: :lol: :lol:
ahahahahahaha, genijalno! Kako si me samo skont'o :D :)
ma tipično žensko....šta ćeš...traži dlaku u jajetu :D

@ shin, ona kretenska scena je kao zbog toga što je otišla da vrati muža jer je onoj curi bilo sve lošije, pa nije htio Dale da ide ( pametan čo'ek ) i onda je ona preuzela stvar u svoje ruke :D i naravno izginula .
A ja mislim da je to da sve svi mi zapitamo o bože šta će biti s njenom bebom :lol: :) Uglavnom, neće oni otići s one farme meni se čini još 50 epizoda.... :-)
Havarija!

#281 Re: The Walking Dead - serija

Post by Havarija! »

DON_eARL

#282 Re: The Walking Dead - serija

Post by DON_eARL »

Fina epizoda. U idućoj Rick vs Shane.
Lori zašto te nisu pojeli zombiji, zašto? :D
darius_maximus

#283 Re: The Walking Dead - serija

Post by darius_maximus »

Joj, pregledah sada devetu epizodu, napokon se zakuhalo, ali pravo...
Sada vise nema povratka... :D
zamzija

#284 Re: The Walking Dead - serija

Post by zamzija »

DON_eARL wrote: Lori zašto te nisu pojeli zombiji, zašto? :D
:lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#285 Re: The Walking Dead - serija

Post by dječak sa šibicama »

Ovo def nije serija za ljubitelje plitkih vampirskih, zombi, vukodlak, horor pricica koje su u zadnje vrijeme dosta popularne.

Ovdje ima puno drame, meni licno ne smeta, osim sto tu i tamo predugo sve traje, kao da kradu vrijeme epizode. Ono, po par sekundi se gledaju, pa onda ona nesto hoce da kaze, pa je on prekine, pogleda je, pa se opet gledaju, pa se zagrle, onda ona opet nesto zeli reci, pa joj stane misao, pa onda... :-) :roll:
dobar,ti?

#286 Re: The Walking Dead - serija

Post by dobar,ti? »

Ima li gdje da se posalje zahtjev da ubiju Lori i onog malog pateticnog pedercica sina joj aaaaa :x
Jack Be Nimble

#287 Re: The Walking Dead - serija

Post by Jack Be Nimble »

Bas dobra serija, mislim dobar drugi dio. Malo su je ubrzali i nadam se da ce sada krenuti rat izmedju njihove farme i oni drugi. Takodjer medjusobno da se pokefaju ne bi bilo lose. Mislim da ce pokusati sa temom covjek v covjek kada je smak svijeta. Divlji Zapad svako za sebe.
neo7

#288 Re: The Walking Dead - serija

Post by neo7 »

dobar,ti? wrote:Ima li gdje da se posalje zahtjev da ubiju Lori i onog malog pateticnog pedercica sina joj aaaaa :x
:lol: :lol: :thumbup:
dale cooper

#289 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

Uh pogled u Ricka na kraju epizode kada je shvatio da će morati uraditi nešto po
pitanju Shane-a je neprocjenjljiv. Baš ono kad padne čovjeku krv na oči.
vee-jay

#290 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

konacno jedna epizoda da nije ono pravo losa :-D
irac300

#291 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

Da mi je dočekat' da odu s one farmetine, osevapio bi se scenarista. :-D
BadBoy

#292 Re: The Walking Dead - serija

Post by BadBoy »

Nakon dugo vremena, odlična epizoda. Da se razumijemo, nisam nikada prestao pratiti seriju, jer ništa ne gubim što pogledam tih 40. minuta. No, ova epizoda mi je fakat napeta bila. Mislim da će konačno doći do sukoba između Shane-a i Rick-a, a iz toga samo jedan može izaći živ. Ko je čitao stripove, zna ko od ove dvojice i dalje pretvara kiseonik u ugljen dioksid :D :D
DON_eARL

#293 Re: The Walking Dead - serija

Post by DON_eARL »

irac300

#294 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

Evo izašla je 10 epizoda, valjda danas i prijevod negdje osvane. :D
jastuk1

#295 Re: The Walking Dead - serija

Post by jastuk1 »

BadBoy wrote:Nakon dugo vremena, odlična epizoda. Da se razumijemo, nisam nikada prestao pratiti seriju, jer ništa ne gubim što pogledam tih 40. minuta. No, ova epizoda mi je fakat napeta bila. Mislim da će konačno doći do sukoba između Shane-a i Rick-a, a iz toga samo jedan može izaći živ. Ko je čitao stripove, zna ko od ove dvojice i dalje pretvara kiseonik u ugljen dioksid :D :D
Odlična epizoda za one koji mole za malo više lemanja. Meni su sve dobre, naročito jer je zvučni 5.1. mix im je 10. Koja atmosfera. Na kraju ove desete epizode opet vidim trvljenje između ove dvojce se nastavlja u najavi za iduću. To već uvodi jednu novi dimenziju nekonzistentnosti likova. Osim ako je isječak iz najave izvađen iz šireg konteksta. Nakon ovog u zadnoj epizodi Rick bi sada trebao da nečim pravo isporovica Shanea da on i dalje nastavi u svom stilu. Jer fakat nema karakterizacijskog smisla da nakon ovoga u zadnjoj epizodi Shane i dalje nastavi istom linijom, nakon što je Rick zaradio tolko bodova. Al štagod, zvučni mix je za 10. Čekaj, to sam već reko. :skoljka:
hladan.preminger

#296 Re: The Walking Dead - serija

Post by hladan.preminger »

vee-jay wrote:kakva je ono glupost sa Lori kada krene sa autom? ama bas nikakve logike. crap.
Ova gdje se god pojavi zasere seriju. Gluma nepostojeća, tačno vidiš da glumi što je najgore.
Evo sad TWD a prije toga Prison Break.
BadBoy

#297 Re: The Walking Dead - serija

Post by BadBoy »

jastuk1 wrote:
BadBoy wrote:Nakon dugo vremena, odlična epizoda. Da se razumijemo, nisam nikada prestao pratiti seriju, jer ništa ne gubim što pogledam tih 40. minuta. No, ova epizoda mi je fakat napeta bila. Mislim da će konačno doći do sukoba između Shane-a i Rick-a, a iz toga samo jedan može izaći živ. Ko je čitao stripove, zna ko od ove dvojice i dalje pretvara kiseonik u ugljen dioksid :D :D
Odlična epizoda za one koji mole za malo više lemanja. Meni su sve dobre, naročito jer je zvučni 5.1. mix im je 10. Koja atmosfera. Na kraju ove desete epizode opet vidim trvljenje između ove dvojce se nastavlja u najavi za iduću. To već uvodi jednu novi dimenziju nekonzistentnosti likova. Osim ako je isječak iz najave izvađen iz šireg konteksta. Nakon ovog u zadnoj epizodi Rick bi sada trebao da nečim pravo isporovica Shanea da on i dalje nastavi u svom stilu. Jer fakat nema karakterizacijskog smisla da nakon ovoga u zadnjoj epizodi Shane i dalje nastavi istom linijom, nakon što je Rick zaradio tolko bodova. Al štagod, zvučni mix je za 10. Čekaj, to sam već reko. :skoljka:
Upravu si, evo i ja sam odgledao sad 10. zvuk je fenomenalan. Malo su "jope" stali na kočnicu, vidjećemo..

EDIT: evo šta na IGN-u pišu:
We're fully in the "Glen Mazzara era" of the series now – the current Walking Dead showrunner recently clarified in an interview with Vulture that Frank Darabont was involved in the series, in some capacity, up through the episode "Secrets" – basically everything until the midseason finale, "Pretty Much Dead Already." Mazzara also noted that Darabont was the one more into a slow burn style of storytelling and, for instance, did not want Lori admitting to her affair with Shane yet in "Secrets" – which I think would have been maddening to have kept unrevealed any longer.

That's not to say it's as easy as saying "Darabont was the problem", as we'll probably never know the full story and Darabont is obviously an extremely talented man. But Mazzara did say he felt the show was moving too slowly in the first half of the season, and I think we're seeing his resolve to move things along more quickly now, in a gratifying way.
zanimljivo
Bitte_Halt_ja_ja

#298 Re: The Walking Dead - serija

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

hladan.preminger wrote:
vee-jay wrote:kakva je ono glupost sa Lori kada krene sa autom? ama bas nikakve logike. crap.
Ova gdje se god pojavi zasere seriju. Gluma nepostojeća, tačno vidiš da glumi što je najgore.

u prison break sam se nadao da ce ona poljskA eskort dama (ili sta je vec bila) nekako zamjeniti ovu "anoreksicnu" vjesalicu. Ko zna mozda nas AMC iznenadi i glavni glumac prisona se pojavi kao gostujuci zombi i odgrize joj lice
hladan.preminger

#299 Re: The Walking Dead - serija

Post by hladan.preminger »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:
hladan.preminger wrote:

u prison break sam se nadao da ce ona poljskA eskort dama (ili sta je vec bila) nekako zamjeniti ovu "anoreksicnu" vjesalicu. Ko zna mozda nas AMC iznenadi i glavni glumac prisona se pojavi kao gostujuci zombi i odgrize joj lice

Holly Valance! NICE :dance: :dance: :dance:
alibaba_i_30_godina

#300 Re: The Walking Dead - serija

Post by alibaba_i_30_godina »

hladan.preminger wrote:
Bitte_Halt_ja_ja wrote:
hladan.preminger wrote:

Holly Valance! NICE :dance: :dance: :dance:
Zar je ono bila Holly Valance?!

Dios mio ... :D

Sto se tice nove epizode, vidjet cemo kakva je kad je pregledam veceras na FOXU, ne da mi se skidati sada sa neta.
Post Reply