nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
HAGI

#276 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by HAGI »

malo da podgrijemo atmosferu
So What!

#285 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by So What! »

chuchumbamayumbe wrote:Image
Ovaj album je tek kasnije zažživio kod nas, tek poslije rata, a to je bio period kada je Metallica ušla u Hard Rock fazon.
dezurni_ucenik

#286 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by dezurni_ucenik »

So What! wrote:
Ovaj album je tek kasnije zažživio kod nas, tek poslije rata, a to je bio period kada je Metallica ušla u Hard Rock fazon.

Ne bih se slozio sa tobom.Furao se ovaj album i prije rata (ustvari pred sami pocetak rata).Sjecam se ko dijete ,majica Metallice,grafita,metalaca i naravno Nothing Else Matters..Period Metallice,Gunsa,Public Enemyja,vrijeme kad je Terminator 2 bio blockbuster,,,To je bilo zadnje ljeto bivse Jugoslavije
HAGI

#287 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by HAGI »

Pojavio se taj album odmah 1991. godine nije prošlo 4 mjeseca kako je izdat. Nego djeca tek poslije rata provalila Metallicu. Imam negdje sliku iz 88. sa svježim grafitom na zidu neke ustanove (obdanište ili nešto slično), u ulici, neznam kako se sad zove, ime je nosila Obala 27. Jula u Hrasnom.
chuchumbamayumbe

#288 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by chuchumbamayumbe »

So What! wrote:
Ja sam uveliko lupao glavom u zid i raznosio se uz The Black tamo negdje 93-94.
A album je izašao tamo negdje sredinom 1991, ali sam tada još uvijek slušao Valentino i Crvenu Jabuku i nosio pelene. :)
Mnogi su počeli tek da otkrivaju Metallicu nakon završetka rata, a tada je nekako izašao i album Load...sjećam se da sam na Siranu kupio kasetu Metallica Load (ustvari, pisalo je samo Metalica, nedostajalo je jedno L) i crnu majicu na kojoj je bila tamno zelena aplikacija indijske konoplje. Pa u Kuk na brucoško. :-)
So What!

#289 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by So What! »

Tamo negdje 1998, 1999 do 2000 na BHT je negdje poslijepodne išao neki MTV blok i sjećam se da su najčešće išle ove pjesme:

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#291 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by corolla02 »

CVIKERASH wrote:
So What! wrote:

Ne bih se slozio sa tobom.Furao se ovaj album i prije rata (ustvari pred sami pocetak rata).Sjecam se ko dijete ,majica Metallice,grafita,metalaca i naravno Nothing Else Matters..Period Metallice,Gunsa,Public Enemyja,vrijeme kad je Terminator 2 bio blockbuster,,,To je bilo zadnje ljeto bivse Jugoslavije
ja samo ovo gledo uveliko na TV '92, spot se vrtio enter sandmen; bio je i onaj zivi koncert u Engleskoj negdje vjerujem, deff leppard, metallica i guns and roses

PS
do you wanna get rock, lets get, lets get, lets get rooooooooockk :-D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#292 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by corolla02 »

vaki u mene bio :mrgreen:

Image
corolla02

#293 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by corolla02 »

a ja sam energizer bodijo iz njemacke :lol:
chuchumbamayumbe

#294 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Ovakav, samo crni.
Image
OndaK dobio CD Player, Sony, upravo ovakav:
Image
Nekoliko mjeseci sam imao samo 1 CD koji sam dobio uz discman -
Image
corolla02

#295 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by corolla02 »

dok sam prvu posiljku cdova dobio u '95 zajedno sa muzickim stubom Sony, koji se predpostavljam isti i danas rade sa manjim dopunama i izmjenama
corolla02

#296 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by corolla02 »

sigmabh wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ovakav, samo crni.
Image
OndaK dobio CD Player, Sony, upravo ovakav:
Image
Nekoliko mjeseci sam imao samo 1 CD koji sam dobio uz discman -
Image

Ti si se brzo makEo..s walkmana na discman...e jest to bio vakat braco mila..svi bili sretni i zadovoljni...
Pjesme sam ucila s olovkom i papriom i po 100 puta premotaji... :D na kraju se pokvari ona tipka za motanje pa zabij vilicu i ozezi :lol:
on je bio bas well advanced :thumbup: licno nikad nisam imao cd player portable, to sam nekako preskocio isto ko i mini cd walkmane, to je za mene ostala nepoznanica sve do pojave MP3 playera
chuchumbamayumbe

#297 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Radilo se odmah poslije rata sa nakim strancima, prevodilački, pa čiko pokonio ovo čudo tehnike i CD.
:)
dezurni_ucenik

#298 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by dezurni_ucenik »

@corrola Vjerovatno mislis na koncert u cast tada preminulom Freddyju Mercuryju
corolla02

#300 Re: nedostajuli vam vam 90-te (bubuljicavima opet zabranjen ulaz

Post by corolla02 »

pa ti si onda manga bio ba :-D

ovakav kod mene dek bio, doslo iz germanije sredinom 90tih odmah nakon rata; vazda mi bilo interesantno moglo premotavati bas ko CDove, memorises na koju hoces pjesmu da ti premota s pocetka i najcesce je pjevo bas tu odabranu pjesmu ako su bili originali, al ako su bile snimane pjesme uz malo razmaka ili kojim slucajem mixane pa bi iso s pocetka skros na kraj :mrgreen:

Image
Post Reply