Sta poslije...sve se cini prazno !

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Eleonora

#276 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Eleonora »

Ghost_Rider_XXX wrote:Ponoviću ti još jednom. Vrijeme liječi sve. Ali nemoj više motati filmove, slike, video materijale i ostale audio vizuelne materijale koji te vežu za njega.

Zatvori to poglavlje i kreni dalje. Svi smo mi nekad prošli taj stravični osjećaj, beznadja, strašne anksioznosti itd. ali to ti ne smije oblikovati život. Obuci se lijepo i isturi grudi, izadji s prijateljima opusti se. Ne moraš izaći da bi tražila nekog drugog, samo se okruži dragim ljudima, jer sjediti sam u takvom stanju i nije najbolja opcija koju si možeš napraviti.

Vjeruj mi prije malo jače od godine i pol i ja sam prošao strašno bolan raskid, ali to me nije skršilo. Samo sam ujutro ustao rekao sebi da nema nazad i natjerao sebe da okrenem novi list.
Ako si svjesna činjenice, a jesi, da od tog čovjeka ne može više nista dobiti ne vidim potrebu da više razmišljaš o tome, okupiraj si misli bilo čim drugim, na početku je jako teško, ali onda ide sve lakše i lakše dok ne dodješ u situaciju da ćeš ga se sjetiti kao nekog koncerta na kojem ti je bilo lijepo ili manje lijepo, ili nekog izleta ili... ma znaš već šta hoću reći.

Ne dozvoli si da kloneš duhom. Tamo negdje ima neko, ma koliko ofucano zvučalo, ko će te više voljeti, paziti i maziti od tog nesređenog lika.
hahahahahah :mrgreen: u pravu si sve :wink:
Hvala ti mnogo :wink:
Samo sto ja ne volim isturiti grudi :D , ali pocela sam izlaziti, bas sam sinoc bila vani...samo sam se digla i spremila i preko vrata...cak sam i plesala :D , a kad ''udari''neka pjesma samo klonem! :(
al *ebemu, necu dozvoliti da mene unisti, kao sto si tako tacno i lijepo rekao, nesredjeni lik.... :wink:
Ghost_Rider_XXX

#277 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Ghost_Rider_XXX »

Eleonora wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Ponoviću ti još jednom. Vrijeme liječi sve. Ali nemoj više motati filmove, slike, video materijale i ostale audio vizuelne materijale koji te vežu za njega.

Zatvori to poglavlje i kreni dalje. Svi smo mi nekad prošli taj stravični osjećaj, beznadja, strašne anksioznosti itd. ali to ti ne smije oblikovati život. Obuci se lijepo i isturi grudi, izadji s prijateljima opusti se. Ne moraš izaći da bi tražila nekog drugog, samo se okruži dragim ljudima, jer sjediti sam u takvom stanju i nije najbolja opcija koju si možeš napraviti.

Vjeruj mi prije malo jače od godine i pol i ja sam prošao strašno bolan raskid, ali to me nije skršilo. Samo sam ujutro ustao rekao sebi da nema nazad i natjerao sebe da okrenem novi list.
Ako si svjesna činjenice, a jesi, da od tog čovjeka ne može više nista dobiti ne vidim potrebu da više razmišljaš o tome, okupiraj si misli bilo čim drugim, na početku je jako teško, ali onda ide sve lakše i lakše dok ne dodješ u situaciju da ćeš ga se sjetiti kao nekog koncerta na kojem ti je bilo lijepo ili manje lijepo, ili nekog izleta ili... ma znaš već šta hoću reći.

Ne dozvoli si da kloneš duhom. Tamo negdje ima neko, ma koliko ofucano zvučalo, ko će te više voljeti, paziti i maziti od tog nesređenog lika.
hahahahahah :mrgreen: u pravu si sve :wink:
Hvala ti mnogo :wink:
Samo sto ja ne volim isturiti grudi :D , ali pocela sam izlaziti, bas sam sinoc bila vani...samo sam se digla i spremila i preko vrata...cak sam i plesala :D , a kad ''udari''neka pjesma samo klonem! :(
al *ebemu, necu dozvoliti da mene unisti, kao sto si tako tacno i lijepo rekao, nesredjeni lik.... :wink:

That's what I'm talking about. Samo mojne alkohola pojačava depresiju. Vincek dva i mjera. A uvijek bude neka pjesma koja nas sjeti na bivše, i uvijek će biti, ali ništa strašno.
JThomas

#278 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by JThomas »

malo ti je kontradiktorna priča, to što kažeš da je bilo i to što kažeš da osjećaš...

tebi to više nije bilo to, on se promijenio nagore k'o čovjek ili te prestao voljeti (ni na jedno ni na drugo se ne može uticati...), ti pokušala sve što si mogla, i kad nije uspjelo, otišla si.

normalno je te boli, normalno je da žališ za srećom koja je prošla...ali ako je stvarno ovako, šta mu se imaš vraćati...? šta imaš moliti da te primi nazad neko koga si TI ostavila zato što ti više nije bilo dobro sa njim...?
ljubav_aha

#279 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ljubav_aha »

avantgarde wrote:

Ma aha@,dugo ne da sumnjas samo nego neces da pocnes nista...duuuuugo,duuuugo,i onda popustis jer is ipak samo ljudsko bice sa osjecajima koji se ipak krecu ka suprotnom od tebe samog,same.....i onda skontas nakon sto si konacno popustio,la da ti se svasta cini iza ledja,sve ono sto on,ona tebi zustro zabranjuje i to ono u stilu"na prvu".Hebi ga tako je....a ko juce si sam bio jos neka vrsta macho-a(maco).Kontas,hoces korektno ne valja da ga hebes.
aaa nema popustanja,volim imati sve pod kontrolom,upravo da mi sutra ne postane sef :D ista tehnika kao i na poslu :lol: inace,popustanje je kad nekome dozvolis da sa tobom manipulira,a emocije se mogu kontrolirati,naravno,ima situacija kulminacija i sl.,ali ako se svi prethhodni faktori primjenjuju,posotji manji rizik za emocionalnim dramama
Eleonora

#280 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Eleonora »

JThomas wrote:malo ti je kontradiktorna priča, to što kažeš da je bilo i to što kažeš da osjećaš...

tebi to više nije bilo to, on se promijenio nagore k'o čovjek ili te prestao voljeti (ni na jedno ni na drugo se ne može uticati...), ti pokušala sve što si mogla, i kad nije uspjelo, otišla si.

normalno je te boli, normalno je da žališ za srećom koja je prošla...ali ako je stvarno ovako, šta mu se imaš vraćati...? šta imaš moliti da te primi nazad neko koga si TI ostavila zato što ti više nije bilo dobro sa njim...?
Malo je on kontradiktoran lik, nesredjen, i paradoksalan :wink:
Zato je prica cudna.
Uzimajuci sve u obzir, ja sam, NAZALOST ( VELIKIM SLOVIMA ) jos jedna od zena koja je mislila da je SPAS nesredjenoj osobi. tzv.spasiteljice! Znam, mogu se sad komotno roknuti zbog te MISIJE, al sta mi vrijedi...
Znate, naidjete na slatku, kulturnu, finu osobu bas u periodu kad ste vi sredili svoj zivot. Skontate da je ok osoba, njegova/njena energija vas privuce ko magnet, al isto tako znate da nesto tu ne stima...a to nesto, evo tek spoznate na kraju...
Lijepo nam je bilo. I mogu sad tek reci da me on svojom nekom magijom navukao i dao mi do znanja koliko mu treba da bude voljen, i koliko ce on mene kao ''voljeti''...Al fazon je sto on uopste ne zna voljeti...Zaljubio se, drzalo ga, lagao je sebe da ce to trajati, i kad je prosla pocetna zaljubljenost, i doslo ono nesto ozbiljnije, postao je prazan, i lagano je okretao ledja....
Ne, ne zelim mu se vracati. Priznajem, prije par dana jesam htjela, ali sad, nakon sto mi se sve vise slazu kockice, zaista, za svoje dobro, TO NE ZELIM.
Nece vise biti to taj poljubac, zagrljaj, sve, jer....zasto da rizikujem vise. Ne bih vise ni mrtva dozvolila sebi, otvoriti se njemu ni na milimetar. Ne, nikad vise takvoj osobi.
Znas, cudno je to...Prestao voljeti...Kako se uopste prestaje voljeti!? Ako se nesto pocne desavati u covjeku, neko slabljenje i gubljenje emocija, O TOME SE BRATE MILI PRICA sa osobom s kojom si u vezi. Gdje je taj ferplay!!?? To je ono sto je mene najvise razocaralo i zaboljelo...Pa brate dragi reci, jos pogotovo sto smo od pocetka potencirali tu iskrenost, pa i najsuroviju, a on meni tako....
Uvijek se mogu rijeci naci, razgovor je sve....A ne udaljavati se, a ja osjetim, i praviti se kao da je sve ok....
To vise nije ni ruzno, to ja licno smatram, jednim od najvecih grijehova...To je igranje sa i vremenom i emocijama druge osobe...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#281 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Truba »

to si dobro napisala
ljubav_aha

#282 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ljubav_aha »

Eleonora wrote:Uzimajuci sve u obzir, ja sam, NAZALOST ( VELIKIM SLOVIMA ) jos jedna od zena koja je mislila da je SPAS nesredjenoj osobi. tzv.spasiteljice! Znam, mogu se sad komotno roknuti zbog te MISIJE, al sta mi vrijedi...
ovo nikad necu razumjeti,kako se nisi umorila od spasavanja :?: plus,tebi nije bitna dvosmjerna ljubav :|
Eleonora

#283 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Eleonora »

ljubav_aha wrote:
Eleonora wrote:Uzimajuci sve u obzir, ja sam, NAZALOST ( VELIKIM SLOVIMA ) jos jedna od zena koja je mislila da je SPAS nesredjenoj osobi. tzv.spasiteljice! Znam, mogu se sad komotno roknuti zbog te MISIJE, al sta mi vrijedi...
ovo nikad necu razumjeti,kako se nisi umorila od spasavanja :?: plus,tebi nije bitna dvosmjerna ljubav :|
Ne znam da li si me razumijela...Strah me pisati detalje o njemu, bojim se da ga neko ne prepozna :D
Ne, bila je to dvosmjerna ljubav u jednom periodu...Onda je on opet zapao u krizu identiteta, ''zivota'', bla bla bla...
Da ukratko kazem, imala sam posla sa nestabilnim, umjetnickim tipom muskarca koji lebdi izmedju jave i sna, iluzije i stvarnosti, i td itd...razumijes li
ljubav_aha

#284 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ljubav_aha »

Eleonora wrote:
ljubav_aha wrote:
Ne znam da li si me razumijela...Strah me pisati detalje o njemu, bojim se da ga neko ne prepozna :D
Ne, bila je to dvosmjerna ljubav u jednom periodu...Onda je on opet zapao u krizu identiteta, ''zivota'', bla bla bla...
Da ukratko kazem, imala sam posla sa nestabilnim, umjetnickim tipom muskarca koji lebdi izmedju jave i sna, iluzije i stvarnosti, i td itd...razumijes li
znala si s'kim imas posla ,znaci,ti si napravila izbor,tad ti nije smetalo iz odredjenih razloga,cesto puta,osobe budu u vezama sa osobama koje im u principu ziasta ne odogovaraju,to je nesto poput samo-prisiljavanja
Eleonora

#285 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Eleonora »

Zar se tako lako pravi -izbor? Nisam ja sjela i razmislila i rekla, ''Eh sad cu ja s njim ili necu jer je takav i takav, zaebat cu se''...Kad bi to tako lako i racionalno u ljubavi bilo, ne bi bilo slomljenih srca, razocaranja...Vladala bi idila na svijetu...
Ja nisam nikad rekla da sam se prisiljavala, prije ce biti da se on prisiljavao da zivi neki ''normalan, stvaran zivot'' samnom, a ne neki buntovni, umjetnicki...nesredjeni....
I kad je vidjeo da on to ne moze, ipak, prekrizio me lagano...
a sto se tice ''spasavanja''....evo mogu reci za sebe da sam budala sto sam htjela ukazati i pokazati takvoj osobi sta je dobro a sta lose za nju...takve osobe trebaju to same shvatiti
Ebeno je kad zavolis....
burek_in_space

#286 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by burek_in_space »

Josh je jebenije shto imate tu gadnu potrebu da nekoga "spasavate".
ljubav_aha

#287 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ljubav_aha »

Eleonora wrote:Zar se tako lako pravi -izbor? Nisam ja sjela i razmislila i rekla, ''Eh sad cu ja s njim ili necu jer je takav i takav, zaebat cu se''...Kad bi to tako lako i racionalno u ljubavi bilo, ne bi bilo slomljenih srca, razocaranja...Vladala bi idila na svijetu...
Ja nisam nikad rekla da sam se prisiljavala, prije ce biti da se on prisiljavao da zivi neki ''normalan, stvaran zivot'' samnom, a ne neki buntovni, umjetnicki...nesredjeni....I kad je vidjeo da on to ne moze, ipak, prekrizio me lagano...
a sto se tice ''spasavanja''....evo mogu reci za sebe da sam budala sto sam htjela ukazati i pokazati takvoj osobi sta je dobro a sta lose za nju...takve osobe trebaju to same shvatiti
Ebeno je kad zavolis....
znala si da je sebe prisiljavao,kud ces vise ... i tebi to nije smetalo,OK
Truba

#288 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Truba »

burek_in_space wrote:Josh je jebenije shto imate tu gadnu potrebu da nekoga "spasavate".
pa kad su medicinske sestre u podsvijesti

zato npr oženjeni kockari imaju posijano seme na nekoliko njiva :)
Truba

#289 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Truba »

to je fino kad su oboje sretni :)
ljubav_aha

#290 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ljubav_aha »

burek_in_space wrote:Josh je jebenije shto imate tu gadnu potrebu da nekoga "spasavate".

ja je nemam,niti mi pada na pamet :-D meni uopste nije jasno koa slucaj sa eleonorm :|
Eleonora

#291 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Eleonora »

$ ljubav_aha,
nisam ja znala, nit je on to meni rekao, to ja pretpostavljam, jer mi sve govori da je to.
a sto se tice ''spasiteljice''....ebiga...desi se, uglavnom zenama sa jacim majcinskim nagonom i potrebom...ja znam da je to lose, jer meni ne ide u prilog ( a ni njemu ocito )...prevelika briga za tudje zivote nije dobra, i to perfektno znam...previse sam mislila o njegovom zivotu. htjela mu pomoci. znam, lose je, i ebeno je...radim na tome da promijenim nacin ''voljenja'' partnera.
$sanabe, shvatile smo se :wink:
on je bas taj tip ''uh ne bih mogao raditi od 8-16h''....ne bih ni ja, i ne volim sablon, redosljed, ''tako treba'', ali ako tako mora i bolje je za mene, onda zasto ne!?
sta imam od buntovnog razmisljanja, pogotovo u zemlji kao sto je nasa?!
i eto, bas taj primjer savrseno sve govori. nakon ihihi vremena, taj je ''umjetnik''skontao da - ne moze tako! da se ne moze tako zivjeti...
a ljubav pukla, sve nestalo.....
ja znam, ja njega volim, i on mene...nekom ljubavlju...ali jednostavno, on mene sputava svojim zivotom, ja njega svojim....to je nesto najtuznije sto se moze desiti...
burek_in_space

#292 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:

ja je nemam,niti mi pada na pamet :-D meni uopste nije jasno koa slucaj sa eleonorm :|
Da te ne znam, ko shto te znam - zatrazhio bih da se prisjetish svih svojih veza i vezica, i budi sigurna da ce se ispostaviti da si ipak nekoga u proshlosti "spasavala". :D
ljubav_aha

#293 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ljubav_aha »

burek_in_space wrote:
ljubav_aha wrote:

Da te ne znam, ko shto te znam - zatrazhio bih da se prisjetish svih svojih veza i vezica, i budi sigurna da ce se ispostaviti da si ipak nekoga u proshlosti "spasavala". :D

nikad ,ne trebaju mi nesposobnjakovici i mamine maze

ne znas me :-D
ljubav_aha

#294 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ljubav_aha »

sanabe wrote:
burek_in_space wrote:
ljubav_aha wrote:

:shock:

kako ja ne znam za ovo :? ljubav_aha? :angry:

sanabe,nikad tako nesto nisma napisala ,to gospon burek iskljucivo pretpostavlja :-D

da nekoga spasavam,nikad :dance:
burek_in_space

#295 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:

Ni sa 17-18 kad je ovo najizrazhenije kod djevojaka?! Kada rezhu vene za nekim likom, mashtajuci o princu na bijelom konju u vidu lokalnog mangupa, koji trazhi njezhnu zhensku ruku koja ce ga vratiti na pravi put?! :D
ljubav_aha

#296 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ljubav_aha »

Eleonora wrote:$ ljubav_aha,
nisam ja znala, nit je on to meni rekao, to ja pretpostavljam, jer mi sve govori da je to.
a sto se tice ''spasiteljice''....ebiga...desi se, uglavnom zenama sa jacim majcinskim nagonom i potrebom...ja znam da je to lose, jer meni ne ide u prilog ( a ni njemu ocito )...prevelika briga za tudje zivote nije dobra, i to perfektno znam...previse sam mislila o njegovom zivotu. htjela mu pomoci. znam, lose je, i ebeno je...radim na tome da promijenim nacin ''voljenja'' partnera...

problem je : mogla si mu pomovi kao prijatlejica,za tako nesto ne trebaju veze :)
ljubav_aha

#297 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ljubav_aha »

burek_in_space wrote:
ljubav_aha wrote:

Ni sa 17-18 kad je ovo najizrazhenije kod djevojaka?! Kada rezhu vene za nekim likom, mashtajuci o princu na bijelom konju u vidu lokalnog mangupa, koji trazhi njezhnu zhensku ruku koja ce ga vratiti na pravi put?! :D
sebe postavljam na prvo mjesto :-D inace,sve moje stare skolske veze su bile sa jaranima :-D

jednom mi se dopao tip sa motorm,lijep,i tako izadjemo,i skontam lik tup,i tu se sve zavrsilo,a mnoge moje skoleske kolegice bi sa tavkim tipom furale u gradu :-D
Eleonora

#298 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Eleonora »

ljubav_aha wrote:
Eleonora wrote:$ ljubav_aha,
a sto se tice ''spasiteljice''....ebiga...desi se, uglavnom zenama sa jacim majcinskim nagonom i potrebom...ja znam da je to lose, jer meni ne ide u prilog ( a ni njemu ocito )...prevelika briga za tudje zivote nije dobra, i to perfektno znam...previse sam mislila o njegovom zivotu. htjela mu pomoci. znam, lose je, i ebeno je...radim na tome da promijenim nacin ''voljenja'' partnera...

problem je : mogla si mu pomovi kao prijatlejica,za tako nesto ne trebaju veze :)
Upravu si :wink:
Bilo bi dobro da nije bilo one odvratne privlacnosti :D al je bilo...i ebiga...
Al....
http://www.youtube.com/watch?v=2BSBe42Fb48
:wink: :zjev:
Ghost_Rider_XXX

#299 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Ghost_Rider_XXX »

Eleonora wrote:Zar se tako lako pravi -izbor? Nisam ja sjela i razmislila i rekla, ''Eh sad cu ja s njim ili necu jer je takav i takav, zaebat cu se''...Kad bi to tako lako i racionalno u ljubavi bilo, ne bi bilo slomljenih srca, razocaranja...Vladala bi idila na svijetu...
Ja nisam nikad rekla da sam se prisiljavala, prije ce biti da se on prisiljavao da zivi neki ''normalan, stvaran zivot'' samnom, a ne neki buntovni, umjetnicki...nesredjeni....
I kad je vidjeo da on to ne moze, ipak, prekrizio me lagano...
Ebeno je kad zavolis....
Draga Eleonora ne kontam, jel tebi treba sin ili muškarac? Kakvo crno spasavanje. Od čega? Njega samoga? Ako je on hebivjetar takav će i ostati i nema te žene koja to može promijeniti.
Isto kao što neke misle da ako djuvegija pije i hoda po kafanama kad se udaju za njega da neće više. Ma daj, mozda jedan od milion, ali nije vrijedno rizika.

Ako neko recimo tvog karaktera hoće da ima stabilnu i normalnu veza mora naći stabilnog muškarca. Nekoga kome će biti partnerica, prijateljica, ljubavnica, ali nikako mama.

Sve skupa ne kapiram taj ženski poriva da izigravaju "mame" muškarcima, lično to ne podnosim.

Bojim se da se opet ne zahebeš, jer te (možda ishitren zaključak) privlače takvi šatro boemski likovi. Nema tu sreće.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#300 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ladyblue18 »

Eleonora, savjet cu ti dati da bolji ne moze biti, okani se spasavanja ikoga.

Krivu Drinu ne mozes ispraviti, mozes jedino ti sama zaplatiti u toku tog procesa.
Vjeruj mi, znam sta pricam. :-)
Post Reply