theTruePath wrote:Torabi o vehabijama(vehabije ispred djelili neke letke protiv Torabija,i ovo je reakcija)![]()
Eto, barem neke koristi, nešto pozitivno i od Mekkija.
theTruePath wrote:Torabi o vehabijama(vehabije ispred djelili neke letke protiv Torabija,i ovo je reakcija)![]()
thepatriot wrote:"Torabi je odlučio da je vrijeme za pauzu. Prije toga popeo se na binu kako bi se obratio mnogobrojnoj publici. Neko od osoblja mu je, naime, saopćio kako u okolini Zetre i u samoj dvorani "vehabije dijele nekakve letke". Ova informacija je veoma uznemirila Marokanca koji je najprije zatražio da vidi nekog od tih mladića koje su, kako smo mogli vidjeti, do dolaska Torabija iza bine zadržali pripadnici osiguranja.
Krajičkom oka naša ekipa uspjela je vidjeti trenutak kada je Marokanac, sav u bijesu, utrčao u prostor gdje se nalazio jedan od mladića. Torabi mu je najprije održao lekciju na arapskom, a nakon što galama i mahanje rukama očito nisu djelovali na preplašenog mladića Torabi ga je popljuvao naočigled svih."
Ja ovog svvijeta Allahu dragi, koliko su ljudi se spremni ponižavat, zarad ovog dunđera, ccccccccccc, ja ne mogu da vjerujem u ovo što vidim, prvi put u životu moji stavovi i stavovi vehabija se poklapaju, nažalost.jOFLA wrote:theTruePath wrote:Torabi o vehabijama(vehabije ispred djelili neke letke protiv Torabija,i ovo je reakcija)![]()
Eto, barem neke koristi, nešto pozitivno i od Mekkija.
Zabrini se za sebe, debelo.palamuda wrote:prvi put u životu moji stavovi i stavovi vehabija se poklapaju, nažalost.
Upravo tako, brinem se, al me niko ne može ubijediti da je njihov postupak razumniji od ove mase koja se klanje nekom Marokanskom sumnjivcuXXS wrote:Zabrini se za sebe, debelo.palamuda wrote:prvi put u životu moji stavovi i stavovi vehabija se poklapaju, nažalost.
on je haman odlucio da nas sve izlijecipastirck wrote:Sumnjam da ce i Cetinski odrzati zakazani koncert u Zetri, ovaj se udomacio vopra
Kakvu tebi stetu pravi njihov dolazak u Zetru?palamuda wrote: Upravo tako, brinem se, al me niko ne može ubijediti da je njihov postupak razumniji od ove mase koja se klanje nekom Marokanskom sumnjivcu
Čini mi štetu i to veliku, što smo jedina zemlja na svijetu gdje ovakvi mogu provodit svoje budalaštine. Pa ovakveXXS wrote:Kakvu tebi stetu pravi njihov dolazak u Zetru?palamuda wrote: Upravo tako, brinem se, al me niko ne može ubijediti da je njihov postupak razumniji od ove mase koja se klanje nekom Marokanskom sumnjivcu
Sta je sljedece? Borba protiv koncerta Dine Merlina jer sto se ko ima klanjati tamo nekom plagijatorskom muzicaru?
ovo je dobra pouka , pitam se samo sta ce biti sa nasim narodom ako dozivimo dolazak dedzala koji ce moci covjeka prepoloviti i ponovo sastaviti ... gdje to srljamo kao muslimani ... stanje vise nego zabrinjavajucepalamuda wrote:Čini mi štetu i to veliku, što smo jedina zemlja na svijetu gdje ovakvi mogu provodit svoje budalaštine. Pa ovakveXXS wrote:Kakvu tebi stetu pravi njihov dolazak u Zetru?palamuda wrote: Upravo tako, brinem se, al me niko ne može ubijediti da je njihov postupak razumniji od ove mase koja se klanje nekom Marokanskom sumnjivcu
Sta je sljedece? Borba protiv koncerta Dine Merlina jer sto se ko ima klanjati tamo nekom plagijatorskom muzicaru?
su i na istoku i na zapadu sasjekli u korjenu, a kod nas zvijezda nacionalna, ovo je sa svjetovnog aspekta.
Što se vjere tiče, a musliman sam ove moći izlječena može imati samo dedžal u snu se ne snio i samim tim čini štetu ako je to on.
Ja se pitam kakva je to razlika između između vjrovanja u Torabijeve "moći" i vjerovanja da se čovjek može prepoloviti, pa ponovo sastavitiarte.fakt wrote:
ovo je dobra pouka , pitam se samo sta ce biti sa nasim narodom ako dozivimo dolazak dedzala koji ce moci covjeka prepoloviti i ponovo sastaviti ... gdje to srljamo kao muslimani ... stanje vise nego zabrinjavajuce
pa kad tvoj um dokuci da sve oko tebe nista nije samo od sebe postalo , onda ces shvatiti neke stvari ... sto rece jedan mudar covjekGreat Cornholio wrote:Ja se pitam kakva je to razlika između između vjrovanja u Torabijeve "moći" i vjerovanja da se čovjek može prepoloviti, pa ponovo sastavitiarte.fakt wrote:
ovo je dobra pouka , pitam se samo sta ce biti sa nasim narodom ako dozivimo dolazak dedzala koji ce moci covjeka prepoloviti i ponovo sastaviti ... gdje to srljamo kao muslimani ... stanje vise nego zabrinjavajuce
Mome umu je jasno da je sve postalo od nečeg što je prije postojalo, a isto tako mu je jasno ako se čovjek prepolovi (uzduž ili poprijeko) neće ostati živ. Ponavljam, IZ se ne bi trebala baviti problemom nadriljekarstva, tu zadaću bi trebala uraditi država, a Torabija bi kao i sve druge prevarante ( hodže koji liječe učenjem ili zapisima, astrologe, nene koje saljevaju strave, i ostale koji se nisu školovali za liječenje ljudi) bi trebalo zakonski sankcionisati.arte.fakt wrote:pa kad tvoj um dokuci da sve oko tebe nista nije samo od sebe postalo , onda ces shvatiti neke stvari ... sto rece jedan mudar covjekGreat Cornholio wrote:Ja se pitam kakva je to razlika između između vjrovanja u Torabijeve "moći" i vjerovanja da se čovjek može prepoloviti, pa ponovo sastavitiarte.fakt wrote:
Izvor?thepatriot wrote:"Torabi je odlučio da je vrijeme za pauzu. Prije toga popeo se na binu kako bi se obratio mnogobrojnoj publici. Neko od osoblja mu je, naime, saopćio kako u okolini Zetre i u samoj dvorani "vehabije dijele nekakve letke". Ova informacija je veoma uznemirila Marokanca koji je najprije zatražio da vidi nekog od tih mladića koje su, kako smo mogli vidjeti, do dolaska Torabija iza bine zadržali pripadnici osiguranja.
Krajičkom oka naša ekipa uspjela je vidjeti trenutak kada je Marokanac, sav u bijesu, utrčao u prostor gdje se nalazio jedan od mladića. Torabi mu je najprije održao lekciju na arapskom, a nakon što galama i mahanje rukama očito nisu djelovali na preplašenog mladića Torabi ga je popljuvao naočigled svih."
hvala za ovo 'umni', trudim se da budem takavarte.fakt wrote: dobro umni od cega postalo to prije sto je postajalo ... IZ se ne bavi problemom nadri ljekarstva vec samo radi ono sto joj je misija i zadaca ...
nije mi jasno buraz otkud ti na temi religija...Great Cornholio wrote:hvala za ovo 'umni', trudim se da budem takavarte.fakt wrote: dobro umni od cega postalo to prije sto je postajalo ... IZ se ne bavi problemom nadri ljekarstva vec samo radi ono sto joj je misija i zadaca ...Na ovo pitanje ti ne mogu odgovoriti, zato što ne znam, a mislim da niko sa sigurnošću ne može tvrditi da to zna. IZ se ne bavi problemom nadriljekarstva, i ne treba, ali bi se trebala složiti s naukom u tome šta se to treba proglasiti nadriljekarstvom, a ja mislim da je "liječenje" zapisima ili učenjem Kur'ana koje čine pojedinci zaposleni u IZ takođe nadriljekarstvo.
ja reko ti znas odgovor ... vidis mi muslimani sa sigurnoscu to znamo i u to nemamo nikakve sumnje ... sto se tice duhovnog lijecenja koje se prakticira u islamu ono je kako mu ime kaze duhovno lijecenje , i nema veze sa ovim sto radi torabi i kako ti navodis gatare i sl . niti takva vrsta ljecenja se praktikuje kod bolesti koje medicina moze da izlijeci , niti se bazira na bolesti tijela... ZVANICAN STAV IZ OKO LIJECENJA KURANOMGreat Cornholio wrote:hvala za ovo 'umni', trudim se da budem takavarte.fakt wrote: dobro umni od cega postalo to prije sto je postajalo ... IZ se ne bavi problemom nadri ljekarstva vec samo radi ono sto joj je misija i zadaca ...Na ovo pitanje ti ne mogu odgovoriti, zato što ne znam, a mislim da niko sa sigurnošću ne može tvrditi da to zna. IZ se ne bavi problemom nadriljekarstva, i ne treba, ali bi se trebala složiti s naukom u tome šta se to treba proglasiti nadriljekarstvom, a ja mislim da je "liječenje" zapisima ili učenjem Kur'ana koje čine pojedinci zaposleni u IZ takođe nadriljekarstvo.
Nije ni meni... ne znam... a đe da znam, kuća, poso ....dinoxy wrote:nije mi jasno buraz otkud ti na temi religija...Great Cornholio wrote:hvala za ovo 'umni', trudim se da budem takavarte.fakt wrote: dobro umni od cega postalo to prije sto je postajalo ... IZ se ne bavi problemom nadri ljekarstva vec samo radi ono sto joj je misija i zadaca ...Na ovo pitanje ti ne mogu odgovoriti, zato što ne znam, a mislim da niko sa sigurnošću ne može tvrditi da to zna. IZ se ne bavi problemom nadriljekarstva, i ne treba, ali bi se trebala složiti s naukom u tome šta se to treba proglasiti nadriljekarstvom, a ja mislim da je "liječenje" zapisima ili učenjem Kur'ana koje čine pojedinci zaposleni u IZ takođe nadriljekarstvo.
Great Cornholio wrote:
Nije ni meni... ne znam... a đe da znam, kuća, poso ....
Smijeh je lijek, dokazanodinoxy wrote:Great Cornholio wrote:
Nije ni meni... ne znam... a đe da znam, kuća, poso ....
ne znam, meni to nije smijesno, vjeruj mi...ne bi ni tebi trebalo biti...
mislim da nisi bas duhovit, bar meni i bar na ovoj temi...Great Cornholio wrote:
Smijeh je lijek, dokazano