Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
jOFLA

#276 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by jOFLA »

theTruePath wrote:Torabi o vehabijama(vehabije ispred djelili neke letke protiv Torabija,i ovo je reakcija) :D

Eto, barem neke koristi, nešto pozitivno i od Mekkija.
because_of_you

#277 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by because_of_you »

thepatriot wrote:"Torabi je odlučio da je vrijeme za pauzu. Prije toga popeo se na binu kako bi se obratio mnogobrojnoj publici. Neko od osoblja mu je, naime, saopćio kako u okolini Zetre i u samoj dvorani "vehabije dijele nekakve letke". Ova informacija je veoma uznemirila Marokanca koji je najprije zatražio da vidi nekog od tih mladića koje su, kako smo mogli vidjeti, do dolaska Torabija iza bine zadržali pripadnici osiguranja.

Krajičkom oka naša ekipa uspjela je vidjeti trenutak kada je Marokanac, sav u bijesu, utrčao u prostor gdje se nalazio jedan od mladića. Torabi mu je najprije održao lekciju na arapskom, a nakon što galama i mahanje rukama očito nisu djelovali na preplašenog mladića Torabi ga je popljuvao naočigled svih."

8-)

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Šta to on sebi umišlja? Da je ovo njegova zemlja, njegovo vlasništvo?!

I onda nek neko kaže da smo država, jesmo, naravno. A onda nam svizac mota čokolade... :zzzz: :zzzz:
palamuda

#278 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by palamuda »

jOFLA wrote:
theTruePath wrote:Torabi o vehabijama(vehabije ispred djelili neke letke protiv Torabija,i ovo je reakcija) :D

Eto, barem neke koristi, nešto pozitivno i od Mekkija.
Ja ovog svvijeta Allahu dragi, koliko su ljudi se spremni ponižavat, zarad ovog dunđera, ccccccccccc, ja ne mogu da vjerujem u ovo što vidim, prvi put u životu moji stavovi i stavovi vehabija se poklapaju, nažalost.
XXS

#279 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by XXS »

palamuda wrote:prvi put u životu moji stavovi i stavovi vehabija se poklapaju, nažalost.
Zabrini se za sebe, debelo.
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#280 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by WipeOut »

Mekiiii mi te voooolimooooooo....

VOLIM I JA VAS!!!!!!!

:-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
MUNAFIK

#281 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by MUNAFIK »

sto su se to prepali... :-) :-) :-)

ovo nisu reakcije postenog svijeta, bar ne u ovom mom vremenu koje sam prezivio na ovom svijetu...
palamuda

#282 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by palamuda »

XXS wrote:
palamuda wrote:prvi put u životu moji stavovi i stavovi vehabija se poklapaju, nažalost.
Zabrini se za sebe, debelo.
Upravo tako, brinem se, al me niko ne može ubijediti da je njihov postupak razumniji od ove mase koja se klanje nekom Marokanskom sumnjivcu
kamen spoticanja

#283 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by kamen spoticanja »

pastirck wrote:Sumnjam da ce i Cetinski odrzati zakazani koncert u Zetri, ovaj se udomacio vopra :-)
on je haman odlucio da nas sve izlijeci :D
XXS

#284 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by XXS »

palamuda wrote: Upravo tako, brinem se, al me niko ne može ubijediti da je njihov postupak razumniji od ove mase koja se klanje nekom Marokanskom sumnjivcu
Kakvu tebi stetu pravi njihov dolazak u Zetru?

Sta je sljedece? Borba protiv koncerta Dine Merlina jer sto se ko ima klanjati tamo nekom plagijatorskom muzicaru?
palamuda

#285 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by palamuda »

XXS wrote:
palamuda wrote: Upravo tako, brinem se, al me niko ne može ubijediti da je njihov postupak razumniji od ove mase koja se klanje nekom Marokanskom sumnjivcu

Sta je sljedece? Borba protiv koncerta Dine Merlina jer sto se ko ima klanjati tamo nekom plagijatorskom muzicaru?
Čini mi štetu i to veliku, što smo jedina zemlja na svijetu gdje ovakvi mogu provodit svoje budalaštine. Pa ovakve
su i na istoku i na zapadu sasjekli u korjenu, a kod nas zvijezda nacionalna, ovo je sa svjetovnog aspekta.

Što se vjere tiče, a musliman sam ove moći izlječena može imati samo dedžal u snu se ne snio i samim tim čini štetu ako je to on.
arte.fakt

#286 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by arte.fakt »

palamuda wrote:
XXS wrote:

Čini mi štetu i to veliku, što smo jedina zemlja na svijetu gdje ovakvi mogu provodit svoje budalaštine. Pa ovakve
su i na istoku i na zapadu sasjekli u korjenu, a kod nas zvijezda nacionalna, ovo je sa svjetovnog aspekta.

Što se vjere tiče, a musliman sam ove moći izlječena može imati samo dedžal u snu se ne snio i samim tim čini štetu ako je to on.
ovo je dobra pouka , pitam se samo sta ce biti sa nasim narodom ako dozivimo dolazak dedzala koji ce moci covjeka prepoloviti i ponovo sastaviti ... gdje to srljamo kao muslimani ... stanje vise nego zabrinjavajuce
egiE

#287 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by egiE »

http://www.n-um.com/?q=audio/play/3434

Istina o Mekkiju Torabiju
Great Cornholio

#288 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Great Cornholio »

arte.fakt wrote:
ovo je dobra pouka , pitam se samo sta ce biti sa nasim narodom ako dozivimo dolazak dedzala koji ce moci covjeka prepoloviti i ponovo sastaviti ... gdje to srljamo kao muslimani ... stanje vise nego zabrinjavajuce
Ja se pitam kakva je to razlika između između vjrovanja u Torabijeve "moći" i vjerovanja da se čovjek može prepoloviti, pa ponovo sastaviti :-)
arte.fakt

#289 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by arte.fakt »

Great Cornholio wrote:
arte.fakt wrote:
Ja se pitam kakva je to razlika između između vjrovanja u Torabijeve "moći" i vjerovanja da se čovjek može prepoloviti, pa ponovo sastaviti :-)
pa kad tvoj um dokuci da sve oko tebe nista nije samo od sebe postalo , onda ces shvatiti neke stvari ... sto rece jedan mudar covjek

Nećete utoliti svoju glad posmatrajući one koji jedu, niti će duhovna iskustva drugih utoliti vašu duhovnu žeđ.
Great Cornholio

#290 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

arte.fakt wrote:
Great Cornholio wrote:
arte.fakt wrote:
pa kad tvoj um dokuci da sve oko tebe nista nije samo od sebe postalo , onda ces shvatiti neke stvari ... sto rece jedan mudar covjek
Mome umu je jasno da je sve postalo od nečeg što je prije postojalo, a isto tako mu je jasno ako se čovjek prepolovi (uzduž ili poprijeko) neće ostati živ. Ponavljam, IZ se ne bi trebala baviti problemom nadriljekarstva, tu zadaću bi trebala uraditi država, a Torabija bi kao i sve druge prevarante ( hodže koji liječe učenjem ili zapisima, astrologe, nene koje saljevaju strave, i ostale koji se nisu školovali za liječenje ljudi) bi trebalo zakonski sankcionisati.
TheMule

#291 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by TheMule »

thepatriot wrote:"Torabi je odlučio da je vrijeme za pauzu. Prije toga popeo se na binu kako bi se obratio mnogobrojnoj publici. Neko od osoblja mu je, naime, saopćio kako u okolini Zetre i u samoj dvorani "vehabije dijele nekakve letke". Ova informacija je veoma uznemirila Marokanca koji je najprije zatražio da vidi nekog od tih mladića koje su, kako smo mogli vidjeti, do dolaska Torabija iza bine zadržali pripadnici osiguranja.

Krajičkom oka naša ekipa uspjela je vidjeti trenutak kada je Marokanac, sav u bijesu, utrčao u prostor gdje se nalazio jedan od mladića. Torabi mu je najprije održao lekciju na arapskom, a nakon što galama i mahanje rukama očito nisu djelovali na preplašenog mladića Torabi ga je popljuvao naočigled svih."

8-)
Izvor?
arte.fakt

#292 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by arte.fakt »

[quote="Great Cornholio
ovo je dobra pouka , pitam se samo sta ce biti sa nasim narodom ako dozivimo dolazak dedzala koji ce moci covjeka prepoloviti i ponovo sastaviti ... gdje to srljamo kao muslimani ... stanje vise nego zabrinjavajuce[/quote]
Ja se pitam kakva je to razlika između između vjrovanja u Torabijeve "moći" i vjerovanja da se čovjek može prepoloviti, pa ponovo sastaviti :-)[/quote]

[/quote]
Mome umu je jasno da je sve postalo od nečeg što je prije postojalo, a isto tako mu je jasno ako se čovjek prepolovi (uzduž ili poprijeko) neće ostati živ. Ponavljam, IZ se ne bi trebala baviti problemom nadriljekarstva, tu zadaću bi trebala uraditi država, a Torabija bi kao i sve druge prevarante ( hodže koji liječe učenjem ili zapisima, astrologe, nene koje saljevaju strave, i ostale koji se nisu školovali za liječenje ljudi) bi trebalo zakonski sankcionisati.[/quote]

dobro umni od cega postalo to prije sto je postajalo ... IZ se ne bavi problemom nadri ljekarstva vec samo radi ono sto joj je misija i zadaca ...
Great Cornholio

#293 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

arte.fakt wrote: dobro umni od cega postalo to prije sto je postajalo ... IZ se ne bavi problemom nadri ljekarstva vec samo radi ono sto joj je misija i zadaca ...
hvala za ovo 'umni', trudim se da budem takav :) Na ovo pitanje ti ne mogu odgovoriti, zato što ne znam, a mislim da niko sa sigurnošću ne može tvrditi da to zna. IZ se ne bavi problemom nadriljekarstva, i ne treba, ali bi se trebala složiti s naukom u tome šta se to treba proglasiti nadriljekarstvom, a ja mislim da je "liječenje" zapisima ili učenjem Kur'ana koje čine pojedinci zaposleni u IZ takođe nadriljekarstvo.
dinoxy

#294 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by dinoxy »

Great Cornholio wrote:
arte.fakt wrote: dobro umni od cega postalo to prije sto je postajalo ... IZ se ne bavi problemom nadri ljekarstva vec samo radi ono sto joj je misija i zadaca ...
hvala za ovo 'umni', trudim se da budem takav :) Na ovo pitanje ti ne mogu odgovoriti, zato što ne znam, a mislim da niko sa sigurnošću ne može tvrditi da to zna. IZ se ne bavi problemom nadriljekarstva, i ne treba, ali bi se trebala složiti s naukom u tome šta se to treba proglasiti nadriljekarstvom, a ja mislim da je "liječenje" zapisima ili učenjem Kur'ana koje čine pojedinci zaposleni u IZ takođe nadriljekarstvo.
nije mi jasno buraz otkud ti na temi religija...
egiE

#295 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by egiE »

Ispravno

Neispravno (Fatačina Hrvatica)

arte.fakt

#296 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by arte.fakt »

Great Cornholio wrote:
ja reko ti znas odgovor ... vidis mi muslimani sa sigurnoscu to znamo i u to nemamo nikakve sumnje ... sto se tice duhovnog lijecenja koje se prakticira u islamu ono je kako mu ime kaze duhovno lijecenje , i nema veze sa ovim sto radi torabi i kako ti navodis gatare i sl . niti takva vrsta ljecenja se praktikuje kod bolesti koje medicina moze da izlijeci , niti se bazira na bolesti tijela... ZVANICAN STAV IZ OKO LIJECENJA KURANOM
http://rijaset.ba/index.php?option=com_ ... Itemid=139

samo sto je lakse napadati i siriti laze nego procitati ... i osudjivati bez dokaza
Last edited by arte.fakt on 29/10/2010 00:59, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#297 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

dinoxy wrote:
Great Cornholio wrote:
nije mi jasno buraz otkud ti na temi religija...
Nije ni meni... ne znam... a đe da znam, kuća, poso .... :lol:
dinoxy

#298 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by dinoxy »

Great Cornholio wrote:

ne znam, meni to nije smijesno, vjeruj mi...ne bi ni tebi trebalo biti...
Great Cornholio

#299 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

dinoxy wrote:
Great Cornholio wrote:

ne znam, meni to nije smijesno, vjeruj mi...ne bi ni tebi trebalo biti...
Smijeh je lijek, dokazano ;-)
dinoxy

#300 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by dinoxy »

Great Cornholio wrote:
Smijeh je lijek, dokazano ;-)
mislim da nisi bas duhovit, bar meni i bar na ovoj temi...
Locked