PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post Reply
Adriatic

#276 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Adriatic »

VjecitiStudent wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: ...
Umjesto da je, ako je već htio da se stranka očisti i profiliše, istu predao prof. dr. Azri Hadžiahmetović, nekada jednom od guvernera Svjetske banke, a koja bi svojim ekonomskim znanjem i iskustvom od SBIH-a mogla napraviti ono što su u Hrvatskoj prije par godina bili Laburisti Dragutina Lesara.

...
Ne pretjeruj.
Azri je maksimalni domet bio lobiranje za Ljubljanske mlekarne i potpisivanje famoznih CEFTA ugovora koji su nas u crno zavili.
Preduhitrio si me.
Još se sjećam afere sa njihovim otrovnim mlijekom.
Slovenci ga zabranili kod njih a naša Azrica upirala svim silama da se ne zabrani kod nas.
I uspjela. :-)
Što li bože? :D
spreca

#277 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by spreca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Harisa Silajdžića ne možemo posmatrati, a da ne vidimo ljude kojima se on okružio :

Sadik Bahtić, lopov, prodavao sokove isteklog roka trajanja djeci ispred osnovne škole, pa pretukao inspektora koji mu je pisao kaznu, pozapošljavao pola Sanskog Mosta rodbine, kad je sa srednjom školom imenovan na mjesto direktora JP Direkcija Pošta Bihać. Danas je profesor na privatnom univerzitetu u Banja Luci, kao doktor ekonomskih nauka, sa doktotoratom kojeg je stekao na privatnom fakultet u Banja Luci.

Sven Alkalaj, ničim izazvan postao ministar vanjskih poslova. Čovjek koji je uspio dvaputa pijan slupati službeno vozilo, da bi nakon toga s trećim vozilom otišao na kupanje na Jadransku obalu, gdje je i snimljen kako golom guzicom sjeda na kožna sjedišta u vlasništvu države.

Vahid Hećo, bitanga, osuđivani krimos, koji je kroz kampanju - "Nije kasno za bolji život" zamračio milion i po' maraka državnih para, zbog čega je i danas pod istragom. Odstranjen iz S BiH. Danas, Jerlagić o njemu govori kao o "vragovima unutar S BIH-a, koji su očišćeni".

Meliha Alić, bivša ministrica obrazovanja FBiH, koja je svoj mandat iskoristila da kupi sve parfema, i torbica što se moglo kupiti o državnom trošku. Dvaputa zaredom dobila NEGATIVNO revizorsko mišljenje.

Munib Jusufović, starohan iz Brčkog, kojeg Brčaci znaju po svakakvim nečasnim radnjama, vezanim uz privredni kriminal. Danas zastupnik SBB-a. Ne znam je li na ovim izborima kandidat s obzirom da je čovjek, ali fakat, jednom nogom u grobu.

I da ne nabrajam dalje, uzduž i poprijeko.

Haris Silajdžić je ishitreno predao stranku Jerlagiću koji, realno i ruku na srce, nema političke, liderske kvalitete kakve zahtjeva bh. politika. Umjesto da je, ako je već htio da se stranka očisti i profiliše, istu predao prof. dr. Azri Hadžiahmetović, nekada jednom od guvernera Svjetske banke, a koja bi svojim ekonomskim znanjem i iskustvom od SBIH-a mogla napraviti ono što su u Hrvatskoj prije par godina bili Laburisti Dragutina Lesara.

Ovako, SBiH će u nekim kantonima igrati oko izbornog praga. Možda im TK i ZDK daju po jednog ili dvojicu u federalni parlament, ali to je vrhunac ove stranke.

P.S. Malo je smiješna tvrdnja da je Senči H. rušio Harisa Silajdžića. Svi će se sjetiti ponižavajućeg reklamiranja Harisa dok je Senči još radio na TV1
To je to.
Sve i jos gore od gore navedenog i dan danas nam rade stranke koje nam vedre i oblace.....ali jebiga nemaju oni silajdzica i zato ih manje pljujemo :lol:
Altsa

#278 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Altsa »

aprilski paket mu necu nikad oprostiti :evil:
VjecitiStudent

#279 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

trhulj wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Harisa Silajdžića ne možemo posmatrati, a da ne vidimo ljude kojima se on okružio :

P.S. Malo je smiješna tvrdnja da je Senči H. rušio Harisa Silajdžića. Svi će se sjetiti ponižavajućeg reklamiranja Harisa dok je Senči još radio na TV1
Svi ti nabrojani koje si nabrojao da se Haris s njima okruzio, vjerovatno si u pravu za njih, medjutim oni nisu ni 1% lopovi koliko su pokrali lopovi SDA i SDP i to kad su Komsicevci bili u sklopu.

Znaci govorimo o tomeda jedna srednja zalosna stranka, u naslovu teme ima naziv lopovska, dok recimo mafijaske interesne grupe tipa SDP, SDA, DF, SBB itd toga nemaju.

Pa jedan kriminal samo sa Energopetrolom, kad su mimo volje parlamenta FBIH poklonili Energopetrol Madjarima i Hrvatima ili samo jedan kriminal sa autocestama, su veci nego svi lopovluci SBIH.

Heco zelio dovesti Kazahstance, a Zlatko i Bakir bili protiv, pa doveli Kineze? Ocigledno ista stvar samo drugo pakovanje, tacnije reket nije uzeo Heco, nego Zlaja i Bakir.
To što sada slavimo propast jedne zločinačke organizacije, uopće ne znači da nećemo isto tako slaviti kada i ostali dođu na red.
Nek se spremi SDP ... :evil:
It_is_a_Leclerc

#280 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

VjecitiStudent wrote:
Umjesto da je, ako je već htio da se stranka očisti i profiliše, istu predao prof. dr. Azri Hadžiahmetović, nekada jednom od guvernera Svjetske banke, a koja bi svojim ekonomskim znanjem i iskustvom od SBIH-a mogla napraviti ono što su u Hrvatskoj prije par godina bili Laburisti Dragutina Lesara.

...
Ne pretjeruj.
Azri je maksimalni domet bio lobiranje za Ljubljanske mlekarne i potpisivanje famoznih CEFTA ugovora koji su nas u crno zavili.
A Ameru Jerlagiću potpisivanje štetnih ugovora u kampanji "Nikad nije kasno za bolji život" po nalogu Vahida Heće.

Što se uspjeha tiče, ja bih istaknuo da se ipak radi o jedinoj osobi u historiji BiH koja je bila tzv. alternativni guverner Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke, rad u Vanjskotrgovinskoj komori,, PHARE-ACE programu EU, itd. itd.

Međutim, ne bih da ispadam advokat bilo koga, a pogotovo ne SBiH. Samo sam želio reći da je stranka, sa dolaskom Amera Jerlagića, nastavila slobodan pad, koji je Silajdžić propustio presjeći nekim radikalnim programskim i kadrovskom zaokretom.
Banksy

#281 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
trhulj wrote:
Sto znaci odbijanje "aprilili paketa" je bio najveci patriotski cin jos od vremena neposredno prije Daytona.
Ne najveći, ali odličan.
Obrazloženje?
Hiljade stranica su napisane, ali da napišemo još par rečenica.
Negativni dojam koji je javnost stekla oko Aprilskog je samo i jedino medijski spin SDP-a s Bakirom i 60 min na čelu, potpomognut tadašnjim smiješnim USA ambasadorom, Dnevnim Avazom i potkupljenim ''nevladinim'' organizacijama.
To što se javnost primila, pa povjerovala Lagumdžiji pitanje je za svakog pojednica koji je naivno nasjeo na tezu da su prijatelji Bosne: Boro Paravac, Mile Dodik, Ivo Miro Jović, Dragan Čović, Sulejman Tihić, a neprijatelji: Haris Silajdžić, Bogić Bogićević, Miro Lazović, Stjepan Kljujić, Stipe Mesić, Ivo Banac, itd.
Medijski pritisak je zaista bio izniman, ali realno, nije bilo potrebno puno pameti da se razazna šta je u toj priči dobro, a šta loše, ko je pozitivac, ko negativac. U tom trenutku povjerovalo se kleptomanu Lagumdžiji kojem je za tu prljavu uslugu obećana vlast (što se na kraju i desilo 4 godine kasnije) i to je to.
Detalji i suština Aprilskog, Haretova korist koju je izvukao iz obaranja, itd, duga su priča.
SBiH je uglavnom banda, a najveće zamjerke koje idu Silajdžiću su te što je dozvolio da se okruži takvim likovima. Sam ih je birao ili aminovao, ili bar nije se puno petljao u to kad su se formirali unutarnji stranački safovi. Sam jaka figura, ali previše svoj i odvojen od infrastukture, bio je previše nezainteresiran za samu stranku i vidjelo se da tu ne funkcionira. Totalni krah slijedi predavanjem stranke u ruke Safetu Oručeviću, čovjeku koji svakako uništi sve što dohvati, pa je tako uništio i ovo. Hare bi bio izvrstan Ministar inostranih, član Predsjedništva, itd, ali očito je da nije čovjek od stranke ili bilo kakvog kolektiva, uopće.
Što se tiče Azre H. kakvagod da je, prema ovima danas je megagigant, u svakom pogledu. U stvari, vjerovatno i najjača karika cijele propale stranke. Nakon ovih izbora, vjerujem, neće proći cenzus, sasvim zasluženo.
VjecitiStudent

#282 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:
VjecitiStudent wrote:

...
Ne pretjeruj.
A Ameru Jerlagiću potpisivanje štetnih ugovora u kampanji "Nikad nije kasno za bolji život" po nalogu Vahida Heće.

Što se uspjeha tiče, ja bih istaknuo da se ipak radi o jedinoj osobi u historiji BiH koja je bila tzv. alternativni guverner Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke, rad u Vanjskotrgovinskoj komori,, PHARE-ACE programu EU, itd. itd.

Međutim, ne bih da ispadam advokat bilo koga, a pogotovo ne SBiH. Samo sam želio reći da je stranka, sa dolaskom Amera Jerlagića, nastavila slobodan pad, koji je Silajdžić propustio presjeći nekim radikalnim programskim i kadrovskom zaokretom.
Ovo za guvernere WB ti je netačno, ministri finansija zemalja članica su automatski i članovi "Board of governers" WB tj. guverneri WB, slično je i sa MMF-om itd.
VjecitiStudent

#283 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Hiljade stranica su napisane, ali da napišemo još par rečenica.
Negativni dojam koji je javnost stekla oko Aprilskog je samo i jedino medijski spin SDP-a s Bakirom i 60 min na čelu, potpomognut tadašnjim smiješnim USA ambasadorom, Dnevnim Avazom i potkupljenim ''nevladinim'' organizacijama.
To što se javnost primila, pa povjerovala Lagumdžiji pitanje je za svakog pojednica koji je naivno nasjeo na tezu da su prijatelji Bosne: Boro Paravac, Mile Dodik, Ivo Miro Jović, Dragan Čović, Sulejman Tihić, a neprijatelji: Haris Silajdžić, Bogić Bogićević, Miro Lazović, Stjepan Kljujić, Stipe Mesić, Ivo Banac, itd.
Medijski pritisak je zaista bio izniman, ali realno, nije bilo potrebno puno pameti da se razazna šta je u toj priči dobro, a šta loše, ko je pozitivac, ko negativac. U tom trenutku povjerovalo se kleptomanu Lagumdžiji kojem je za tu prljavu uslugu obećana vlast (što se na kraju i desilo 4 godine kasnije) i to je to.
Detalji i suština Aprilskog, Haretova korist koju je izvukao iz obaranja, itd, duga su priča.
SBiH je uglavnom banda, a najveće zamjerke koje idu Silajdžiću su te što je dozvolio da se okruži takvim likovima. Sam ih je birao ili aminovao, ili bar nije se puno petljao u to kad su se formirali unutarnji stranački safovi. Sam jaka figura, ali previše svoj i odvojen od infrastukture, bio je previše nezainteresiran za samu stranku i vidjelo se da tu ne funkcionira. Totalni krah slijedi predavanjem stranke u ruke Safetu Oručeviću, čovjeku koji svakako uništi sve što dohvati, pa je tako uništio i ovo. Hare bi bio izvrstan Ministar inostranih, član Predsjedništva, itd, ali očito je da nije čovjek od stranke ili bilo kakvog kolektiva, uopće.
Što se tiče Azre H. kakvagod da je, prema ovima danas je megagigant, u svakom pogledu. U stvari, vjerovatno i najjača karika cijele propale stranke. Nakon ovih izbora, vjerujem, neće proći cenzus, sasvim zasluženo.
Dojmove na stranu, ima li kakav konkretan argument vezan za sam sadržaj paketa?
It_is_a_Leclerc

#284 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

Ali Azra Hadžiahmetović nikad nije bila ministar finansija BiH, već ministar trgovine i vanjskotrgovinskih odnosa.
Banksy

#285 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Dojmove na stranu, ima li kakav konkretan argument vezan za sam sadržaj paketa?
Skoro 10 godina kasnije, ne mislim prežvakavati stare priče, dovoljno je rečeno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#286 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by JoseMujica »

kad bolan pereš čmar potrudi se da bude tvoj a ne tuđi :-)

nisu joj Mića i Zlatko bili stranački šefovi već HARIS SILAJDŽIĆ

a Mića je u to doba bio obični minorni karinaš iz Laktaša koji je malo lajo na SDS...čak i Zlatko je tada bio karinaš
budza

#287 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by budza »

haris silajdzic je jedini bosnjacki politicar sa vezom,mudima i karizmom bio nakon smrti a.iztbegovica.

a koliko su, i dali su krali, on i nejgovi, to vec ne znam.
Adriatic

#288 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Adriatic »

budza wrote:haris silajdzic je jedini bosnjacki politicar sa vezom,mudima i karizmom bio nakon smrti a.iztbegovica.

:lol: :lol:
Njih dvojica i ne treba nam treći :lol:
Kud oni prođu tu trava ne raste.
VjecitiStudent

#289 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:Ali Azra Hadžiahmetović nikad nije bila ministar finansija BiH, već ministar trgovine i vanjskotrgovinskih odnosa.
U svakom slučaju, ona je tamo bila "po službenoj dužnosti', po automatizmu, predstavnik BiH, a ne odabrana od nekog po zaslugama.
The Boards of Governors consist of one Governor and one Alternate Governor appointed by each member country. The office is usually held by the country's minister of finance, governor of its central bank, or a senior official of similar rank. The Governors and Alternates serve for terms of five years and can be reappointed.
http://www.worldbank.org/en/about/leadership/governors
Također:
FREE TRADE AGREEMENT BETWEEN THE REPUBLIC OF SLOVENIA AND BOSNIA AND HERZEGOVINA
...
Done at Zenica this 3 day of October 2001 in two originals in English language.
For the Republic of Slovenia For Bosnia and Herzegovina
Tea Petrin, (s) Azra Hadziahmetovic(s),
http://wits.worldbank.org/GPTAD/PDF/arc ... ovenia.pdf
VjecitiStudent

#290 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Dojmove na stranu, ima li kakav konkretan argument vezan za sam sadržaj paketa?
Skoro 10 godina kasnije, ne mislim prežvakavati stare priče, dovoljno je rečeno.
Osta sve na umjetničkom dojmu ...
Banksy

#291 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
Govoriš li o postu iznad, na faktima, uglavnom.

A i ne sjećam se sad više svih detalja.
Morala bih sad guglati Boru Paravca i Ivu Miru Jovića, znam da su oni bili najgrlatiji zagovornici ... :evil: :mrgreen:
VjecitiStudent

#292 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:

Morala bih sad guglati Boru Paravca i Ivu Miru Jovića, znam da su oni bili najgrlatiji zagovornici ... :evil: :mrgreen:
Nažalost, gore imaš samo dojmove.
Evo šta je izjavio jedan od učesnika, nakon što je zavrtanje ruku prestalo

"Ja ostajem trajno zahvalan gospodinu SIlajdžiću što je srušio Aprilski paket ...
Da se nije pojavio sam Silajdžić da to sruši da bi mi danas izgledali kao potpuni politički naivci. .. Zato sam ja duboko zahvalan ... On je srušio taj paket i otvorio neke drukčije perspektive uređivanju Bosne i Hercegovine"

Tačka na ovu temu.
VjecitiStudent

#293 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

trhulj wrote:Dodik je patoloski lazov, to nije tajna. Vjerovati njemu uzeti pistolj izvrsiti harakiriri. Osim toga, po aprilskom paketu, tri puta ne izglasaju vijece ministara, raspusta se parlament i onda nema ni parlamenta, nema ni vijeca ministara, cijela zemlja blokirana.

Medjutim sve su to bile sarene laze, prava stvar iza skidanja Silajdzica je bila "trampa" Kosovo za genocidnu. Ne znam sta je vec tad Srbija "gubila", kad je Kosovo davno izgubila, a ne znam ni sta su tad "nudili" Bosnjacima, Dalmaciju i Vojvodinu sigurno nisu, kao ni bilo sta drugo.

Prema tome zato se rusilo Silajdzica? Jer je smetao stranim pokusajima u "trampi" Kosovo za genocidnu. Znaci Kosovo postane nezavisno, a Srbiji se kompenzira to sto je davno izgubila preko genocidne. Bosnjacima sipak. U tome je Haris smetao i zato su ga rusili i srusili.
Raspade se Njemačka ...
According to the German constitution, the Bundestag can be dissolved by the federal president if the Chancellor loses a vote of confidence, or if a newly elected Bundestag proves unable to elect a chancellor with absolute majority.
Niđe veze.
Prema Aprilskom paketu, staro Vijeće ministara bi ostalo u punom kapacitetu do izbora novog, zajedno sa svim ostalim državnim institucijama, uključujući i Predsjedništvo.
Uslove raspisivanja novih izbora se moglo definisati u Izbornom zakonu.

Dovoljan bio tek jedan obični amandmačić na Ustav, koji bi definisao raspisivanje novih izbora.
Inače, Haris se ovoga oko raspuštanja VM sjetio tek poslije, u doba rušenja osnovni razlog je bio ostanak entitetskog glasanja.

Skoro deset godina poslije da li je ukinuto entitetsko glasanje, da li je ukinuta RS, imamo li 100% BiH?

Sve su to bila Silajdzićeva obećanja iz tog vremena.
Ja ostajem trajno zahvalan gospodinu SIlajdžiću što je srušio Aprilski paket ...
Da se nije pojavio sam Silajdžić da to sruši da bi mi danas izgledali kao potpuni politički naivci. .. Zato sam ja duboko zahvalan ... On je srušio taj paket i otvorio neke drukčije perspektive uređivanju Bosne i Hercegovine
Ostale teorije zavjere nisu za komentara.
Last edited by VjecitiStudent on 30/09/2014 15:15, edited 1 time in total.
budza

#294 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by budza »

Adriatic wrote:
budza wrote:haris silajdzic je jedini bosnjacki politicar sa vezom,mudima i karizmom bio nakon smrti a.iztbegovica.

da nije bilo tog dvojca, danas bi ti isao u osnovnoj skoli sveti sava u sred bascarsije.
taj dvojac, ma koliko bio omrzen kod crvenih kmera, za lagumdziju, radoncica i ostale ficfirice, je zakon.
taj dvojac koliko je uradio za bosnjake i bosnu, svi skupa danas, da zive sa orlovima, nece uciniti.
njih su cenili i prijatelji i neprijatelji, a pogledaj danas ovo stanje jada kod bosnjaka.

imate sansi ovog puta u moru nista da izaberete mustafu cerica. covek je na dobrom glasu kako na istoku, tako i na zapadu. kapira str. jezike. patriota je i zna sa ljudima. retorika mu je na vrlo visokoj razini, tako da ce dodik, nakon silajdzica tada, dobiti napokon sagovornika po meri.
JoseMujica

#295 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by JoseMujica »

trhulj wrote:
VjecitiStudent wrote:

Dodik je patoloski lazov, to nije tajna. Vjerovati njemu uzeti pistolj izvrsiti harakiriri. Osim toga, po aprilskom paketu, tri puta ne izglasaju vijece ministara, raspusta se parlament i onda nema ni parlamenta, nema ni vijeca ministara, cijela zemlja blokirana.

Medjutim sve su to bile sarene laze, prava stvar iza skidanja Silajdzica je bila "trampa" Kosovo za genocidnu. Ne znam sta je vec tad Srbija "gubila", kad je Kosovo davno izgubila, a ne znam ni sta su tad "nudili" Bosnjacima, Dalmaciju i Vojvodinu sigurno nisu, kao ni bilo sta drugo.

Prema tome zato se rusilo Silajdzica? Jer je smetao stranim pokusajima u "trampi" Kosovo za genocidnu. Znaci Kosovo postane nezavisno, a Srbiji se kompenzira to sto je davno izgubila preko genocidne. Bosnjacima sipak. U tome je Haris smetao i zato su ga rusili i srusili.
bote :shock: u kom ti romanu živiš :?
Banksy

#296 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Osta sve na umjetničkom dojmu ...

"Ja ostajem trajno zahvalan gospodinu SIlajdžiću što je srušio Aprilski paket ...
Da se nije pojavio sam Silajdžić da to sruši da bi mi danas izgledali kao potpuni politički naivci. .. Zato sam ja duboko zahvalan ... On je srušio taj paket i otvorio neke drukčije perspektive uređivanju Bosne i Hercegovine"

Tačka na ovu temu.
Ne mogu da vjerujem ... :mrgreen:
Uzimati naknadne Dodikove bombe i seoske ublehe kao argument u raspravi je zaista neozbiljno.
Nije problem imati pogrešnu procjenu, problem je, kad sve prođe, ne priznati da si je imao.
Kakogod, ostaje zapisano ko je bio za, ko protiv, ko je digao rukice, ko ne, eno ti gore imena.
Zaista ne mislim dalje o ovome, tačka i od mene.
budza

#297 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by budza »

VjecitiStudent wrote:

Tačka na ovu temu.

naivno razmisljanje.
dodik je lazima tada udario po silajdzicu namerno, jer je bio svestan da ce degradiranjem silajdzica (kod bosnjaka i patriota), uklanja i jedinu svoju prepreku, da orgija po bosni i zrtvama agresije... sto i cini do dana danasnjeg.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#298 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by hrasno38 »

budza wrote:
Adriatic wrote:

da nije bilo tog dvojca, danas bi ti isao u osnovnoj skoli sveti sava u sred bascarsije.
taj dvojac, ma koliko bio omrzen kod crvenih kmera, za lagumdziju, radoncica i ostale ficfirice, je zakon.
taj dvojac koliko je uradio za bosnjake i bosnu, svi skupa danas, da zive sa orlovima, nece uciniti.
njih su cenili i prijatelji i neprijatelji, a pogledaj danas ovo stanje jada kod bosnjaka.

imate sansi ovog puta u moru nista da izaberete mustafu cerica. covek je na dobrom glasu kako na istoku, tako i na zapadu. kapira str. jezike. patriota je i zna sa ljudima. retorika mu je na vrlo visokoj razini, tako da ce dodik, nakon silajdzica tada, dobiti napokon sagovornika po meri.
Jest jest zahvaljujuci toj dvojici nemamo skolu Sveti Sava na Carsiji a ne zahvaljujuci borcima A BiH. Kad cujem ovakve nebuloze zao mi je svakog dana provedenog u vojsci i u ratu i 10x mi je vise zao svakog poginulog borca jer ne zahvaljujuci njima nego Harisu i Aliji mi danas nemamo skolu Sveti Sava na Carsiji. Ali zato izmedju ostalih zahvaljujuci njima imamo mega mezarje u Srebrenici a Haris sa sestrom mega firmu u Kuvajtu!!!! Alije nema ali njegov podmladak ima mega hacijendu na Poljinama a borci uglavnom nemaju nista i u puno slucajeva ostali su im kontejneri!!!!!
VjecitiStudent

#299 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Ne mogu da vjerujem ... :mrgreen:
Uzimati naknadne Dodikove bombe i seoske ublehe kao argument u raspravi je zaista neozbiljno.
Nije problem imati pogrešnu procjenu, problem je, kad sve prođe, ne priznati da si je imao.
Kakogod, ostaje zapisano ko je bio za, ko protiv, ko je digao rukice, ko ne, eno ti gore imena.
Zaista ne mislim dalje o ovome, tačka i od mene.
Zbilja, ostaće zapisano da su SBiH i Šešeljeva Srpska radikalna stranka zajedno tada glasali protiv ustavnih promjena.
JoseMujica

#300 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by JoseMujica »

a fakat što raspravljamo o liku, i to jel spasitelj ili nije, koji hladi muda po Turskoj rivijeri od para koje je ovdje nakro i ispalio se :?

baš ko da je neko lud ovdje :-)
Post Reply