Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
ravno

#276 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ravno »

Bakir osramotio oca?

Da li stvarno iskreno vjeruješ da "baba" nije znao i aminovao Bakirove i svoje ahbabe? Za crnce i djevojčice ne znam....
kajdara

#277 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by kajdara »

Na što li ovo, sa krova zdanja javno neobjelodanjenog vlasnika, podsjeća najbolji babov savjetnik i onaj kojem je babo jedini uzor: (1) 14.12.1995? (2) 14.12.2010? (3) 15.12.2010?

Na što god, sve su prilike da nije vakat za ovu vrstu orgija u centru Sarajeva.

Cristopher i ja pozvali smo predsjednika iz moje sobe, dok se naš tim skupljao uokolo, uzbuđen i sa olakšanjem. Predsjednik je ponudio da doleti u Dayton zbog najave. "Gospodine predsjedniče", rekao sam, "vi ne želite da danas budete u blizini ovih ljudi. Oni su divlji, i ne zaslužuju posjetu predsjednika (Holbrooke, 21. novembar 1995. godine).
NightSkyWalker

#278 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by NightSkyWalker »

ravno wrote:Bakir osramotio oca?

Da li stvarno iskreno vjeruješ da "baba" nije znao i aminovao Bakirove i svoje ahbabe? Za crnce i djevojčice ne znam....
Nije Alija mogao svakom insanu sapnuti pamet na uho.
Zasto cjepidlacite toliko do besvijesti!

Hajde da pogledamo onu pozitivnu stranu, onu stranu koja govori da smo bili goloruku a napadnuti sa tri strane i izdani od MZ, a opet smo uspjeli da se odbranimo. Hajde da pogledamo onu stranu gdje se Alija nikada nije svetio dzelatima koji su ga nevina strpali u zatvor niti se je svetio srbima za ono sto su radili bosnjacima. Hajde da pogledamo na onu stranu zbog koje sam ponosan reci da sam bosnjak i bosanac jer smo sa Alijom dostojanstveno se branili od agresije. itd itd...

Jebo ti nas narod kada cemo sve svakome oprostiti samo svome necemo nikada oprostiti njegov uspijeh. :x
feral.tribune

#279 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by feral.tribune »

NightSkyWalker wrote:
ravno wrote:Bakir osramotio oca?

Nije Alija mogao svakom insanu sapnuti pamet na uho.
Zasto cjepidlacite toliko do besvijesti!

Hajde da pogledamo onu pozitivnu stranu, onu stranu koja govori da smo bili goloruku a napadnuti sa tri strane i izdani od MZ, a opet smo uspjeli da se odbranimo. Hajde da pogledamo onu stranu gdje se Alija nikada nije svetio dzelatima koji su ga nevina strpali u zatvor niti se je svetio srbima za ono sto su radili bosnjacima. Hajde da pogledamo na onu stranu zbog koje sam ponosan reci da sam bosnjak i bosanac jer smo sa Alijom dostojanstveno se branili od agresije. itd itd...

Jebo ti nas narod kada cemo sve svakome oprostiti samo svome necemo nikada oprostiti njegov uspijeh. :x

Alija nije uspjesan nego zalostan i tragican lik . Odmazda srpskim civilima nije Alijina zasluga . U Tuzli Alija nikoga nije mogao zaustaviti da se sveti Srbima zbog Kapije iili Srebrenice . To ljudi jednostavno nisu htjeli kao sto ni ja nikada ne bi . To nije Alijina zasluga nego zasluga moje majke , moga oca , moje genetike moga odgoja , moje ljudskosti moje Bosne koja me iznjedrila . To sto je bosna prezivila i sto bosanski muslimani nisu nestali sa lica zemlje ne moze se zahvaliti Aliji . Upravo obrnuto . Njegova katastrofalna politika , licemjerna , lazljiva , prevrtljiva ( prije i poslije podne ) ( mogu ja sa Krajisnikom nemojte zabraniti SDS 1996 god ) od Bosne i Bosanaca je napravila tugu i tragediju Biblijskih razmjera . Posljedice njegove politike Bosna ce osjecati jos 300 godina . Za dlaku smo nestali sa zempljopisa zbog njegovih poteza . Takodje nemoj biti siguran u njegovu nevinost za vrijeme Yuge . Svaka zemlja na svijetu stiti svoj ustavni poredak . Njegove deklaracije su potpuno nepotrebne i suvisne . Cista budalastina . Kao sto nije cijenio ni postovao SFRJ tako nije ni postovao Republiku Bosnu i Hercegovinu . Taj covjek je skupa sa srpskim i hrvtskim fasistima srusio Ustav Republike Bosne i Hercegovine jer je ------slusaj ovu kolosalnu glupost --------to bio komunisticki Ustav . Taj Ustav je garantirao Bosni ono sto je dobila Slovenija i Hrvtska pa ne vidim nikakvu vaznost da li su ga pisali majmuni ili komunisti . Alija je ucestvovao u rusenju R BiH . Da da kolega , istina ziva koja boli i pece . Mene prvog !!!!!! Ziv bio i saberi se malo . Aliju sam slusao sve godine . Svaka druga rijec Bosanjci i muslimani . A di sam tu ja . Bosanac koji pije pivu i voli Bosnu i dao bi zivot za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu . Kakav Alija kakvi bakraci , Alija ne moze Marku Vesovicu i Ivanu Lovrenivocu i generalu Divjaku ni cipele cistititi . Aliji je jaran Behmen i Latic . Ja bi se ubio da su mi to komsije a kamoli jarani .
malischa

#280 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malischa »

svi generali poslije bitke.

niko ga nije pljuvo dok je bio predsjednik, svi su stajali iza njegove politike, ali eto sad su ga svi procitali...

mozda i on, da je znao kakve ce biti posljedice, ne bi vodio takvu politiku, ali i da je vodio drugaciju, opet bi ga svi pljuvali, jer opet ne bi bilo dobro- jednostavno zato sto nikome iz nase blize i dalje okoline ne odgovara da budemo prosperitetna zemlja.

navalili nam na ledja dayton, da nam dodik sve blokira, navalili nam na ledja visokog predstavnika da se oslonimo na njega i da od njega ocekujemo da ce uspostaviti red (a njega boli cosak za sve osim plate koja je u visini obamine), ucjenjuju nas nekakvim uslovima za priblizavanje evropi, a samo da bi nas bombardovali svojim proizvodima i da bi nasa proizvodnja skroz propala itd. itd.

pa ti budi pametan i izvedi drzavu na pravu stazu...
seln

#281 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by seln »

malischa wrote:
niko ga nije pljuvo dok je bio predsjednik, svi su stajali iza njegove politike, ali eto sad su ga svi procitali...

Ti se valjda zajebavas?
I te kako su ga kritikovali, malo ko se slagao sa njegovom politikom, osim minderpuza i onih koji ne znaju sta je politika...ali nije to Aljo cuo od saptanja ulizica.
malischa

#282 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malischa »

seln wrote:
malischa wrote:

Ti se valjda zajebavas?
I te kako su ga kritikovali, malo ko se slagao sa njegovom politikom, osim minderpuza i onih koji ne znaju sta je politika...ali nije to Aljo cuo od saptanja ulizica.

ma daj nisam valjda zivio na Marsu cijelo vrijeme. omladina je po kucama slusala "da te nije Alija", omiljena im pjesma bila. tek kad smo zaista shvatili u kakvim smo poslijeratnim govnima, tek je tada pocela ta antialijska spika
malischa

#283 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malischa »

papak do papka i uhljup do uhljupa su i svi generali poslije bitke, redom

oni koji su s brda sisli, slusali su dva halida, sabana i semsu, a ne dinu, osim toga su se odmah ugradjanjili i poceli pljuvati po seljacima, bas vako ko ti :P
malischa

#284 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malischa »

ma sve nokte grizem od muke :sad: gdje me nadje

izgleda da si vec dosego vrhunac svoje sposobnosti za diskusiju- atak na licnost sagovornika
delightful

#285 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by delightful »

malischa, opomena zbog neprimjerenog nacina komunikacije
Vragolan

#286 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Vragolan »

alija bi bio dobar seoski efendija i nista vise
kakav alija i politicar, malisa dozovi se
princ bi da i dalje zivi na ocevoj grbaci iako mu je babo mrtav

i evo ja sam prvi u ratu pricao protiv alije zato sam vazda bio u najgorem rovu i najgorem djelu linije
pa sada ponekad krv pisnem

j...bo te alija i bakir i saja i mladi muslimani i komplert sda
malischa

#287 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malischa »

delightful wrote:malischa, opomena zbog neprimjerenog nacina komunikacije
sta treba da kazem npr. vragolanu pa da bude primjeren nacin komunikacije?

da i ja njemu kazem "jebo i tebe alija"?

ocito je takav vid komunikacije ovdje normalan...
palamuda

#288 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palamuda »

I ja bio na najcrnjim linijama oko Sarajeva, nije mi Alija doveo arkanovce na Ilidžu 92 da me vode u logor, nisam se borio za Aliju nego za goli život, a jebe mi se za Budnju i Šaju ima Onaj kome će oni položit račune, ne pada mi napamet da vodim njihove živote.
NightSkyWalker

#289 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by NightSkyWalker »

seln wrote:
malischa wrote:

Ti se valjda zajebavas?
Tacno, malo ko se slagao sa njim. A njegovi najgori protivnici su bili sa one strrane linije. :wink:
NightSkyWalker

#290 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by NightSkyWalker »

Dok su bosnjaci bili ubijani, protjerivani, silovani, ruseni, i dok je sve protiv njih bilo radjeno, Alija se nije svetio i nije uzvracao istom mjerom(a mogao je)! I ne samo da se nije svetio cetnicima i ustasama, takodje se nikada nije svetio fasisto-komunjarskim olosima koji su ga bez razloga i dokza strpali u zatvor!

Cinjenica tvrda kao beton, da je ni najgori pljuvac i junacina poslije bitke ne moze razbiti! :wink:
kajdara

#291 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by kajdara »

NightSkyWalker
Dok su bosnjaci bili ubijani, protjerivani, silovani, ruseni, i dok je sve protiv njih bilo radjeno, Alija se nije svetio i nije uzvracao istom mjerom(a mogao je)! I ne samo da se nije svetio cetnicima i ustasama, takodje se nikada nije svetio fasisto-komunjarskim olosima koji su ga bez razloga i dokza strpali u zatvor!
U zatvor ga je strpala bosnocidna beogradska katedra, da od njega napravi "mučenika" i gurne ga RBiH u amanet čim bude spremna da na čelu s njim (i na isti način pripremljenim mu tzv. mladomuslimanskim štabom) realizira bosnocid. Stoga se i nije mogao svetiti vlastitim mentorima, koji su mu, usto, osigurali đenerale i oružane formacije, koji će Muslimane "koji spavaju buditi udarcima" (čak i genocidnim), sve dok ih nisu utjerali u Izetbegovićev osmanskosvetosavski tor.
Bloger

#292 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Bloger »

Ni jedan član Predsjkedništva Bih ne govori strani jezik, Bakir i Željko malo natucaju engleski a Nebojša ruski, ali sami ne mogu nigdje bez prevodioca. Koja blamaža!
mO k3

#293 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by mO k3 »

Bloger wrote:Ni jedan član Predsjkedništva Bih ne govori strani jezik, Bakir i Željko malo natucaju engleski a Nebojša ruski, ali sami ne mogu nigdje bez prevodioca. Koja blamaža!
hehehe smijehovit si... pogledaj merkelovu , jesi ikad cuo kako ona natuca engleski??
Jesi cuo malo franzuca sakrozija da li on prica neki drugi jezik osim FR????
Bloger

#294 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Bloger »

hehehe smijehovit si... pogledaj merkelovu , jesi ikad cuo kako ona natuca engleski??

Ma kako se toga nisam ranije sjetio? Ma koji će k...c iko učiti strani jezik!?
mO k3

#295 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by mO k3 »

Bloger wrote:hehehe smijehovit si... pogledaj merkelovu , jesi ikad cuo kako ona natuca engleski??

Ma kako se toga nisam ranije sjetio? Ma koji će k...c iko učiti strani jezik!?
naveo si primjer dobio si primjer....
Bloger

#296 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Bloger »

naveo si primjer dobio si primjer....

Nisam naveo nikakav primjer, nego sam samo konstatirao žalosnu činjenicu da ni jedan od tri člana Predsjedništva BiH ne govori strani jezik. Tebi je to normalo, meni je to žalosno.
ultima_palabra

#297 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Znam da ne vrijedi odgovarati ovom bot-u, ali evo:
Željko Komšić (Sarajevo, 20. januar 1964.) je bosanskohercegovački političar.

1. oktobra 2006. izabran je za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda kao kandidat Socijaldemokratske partije BiH.

Željko Komšić je završio Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu i School of Foreign Service na Univerzitetu Georgetown u Vašingtonu. Napadom srpske vojske na Sarajevo, priključio se Armiji RBiH, gdje se istakao u vojnim zadacima za šta je dobio najveće vojno odlikovanje Armije RBiH, Zlatni ljiljan. Nakon rata uključio se aktivno u politički život BiH. 2000. godine je izabran za načelnika općine Novo Sarajevo u Sarajevu, a 2001. godine postao je prvi ambasador BiH u Srbiji i Crnoj Gori. Na lokalnim izborima 2004. godine direktnim glasanjem je izabran za još jedan mandat načelnika općine Novo Sarajevo, a na toj funkciji je ostao do oktobarskih izbora 2006. kada je izabran za člana Predsjedništva BiH.
ultima_palabra

#298 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Sisoje wrote:Kakve to veze ima, kada Zeljko dodje kao seoski medvjed za pokazivanje, jebe se njemu za hrvate, bosnjake , srbe, rodjenu mater, on je cista figura da bi se svijetu pokazala lafo multietnicnost i multikultura, a za to vrijeme obicne gradjane sikanira i gazi svako ko stigne.
Možemo i o tome ako hoćeš, tvrdnja je bila da nijedan član Predsjedništva ne govori strani jezik, a sve otkako prištinski doktor više ne stoluje u Titovoj 16...
Dj1990

#299 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Dj1990 »

Ja bih volio da Bosna postane americka drzava i da je engleski glavni jezik i onda bi nam Obama bio predsjednik..
malischa

#300 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malischa »

Dj1990 wrote:Ja bih volio da Bosna postane americka drzava i da je engleski glavni jezik i onda bi nam Obama bio predsjednik..

od amerikanaca bih pozelio samo njihove zatvore
Post Reply