Bio sam ja milion puta, ne samo na utakmicama. Jako dobro poznajem Tuzlu i Tuzlake i jako dobro znam da organski ne podnose Sarajlije. Sjecam se kad me je prijatelj savjetovao da ne ostavljam auto sa SA registracijama pred ulazom neke diskoteke, jer "nije sigurno". Ovo je bilo PRIJE RATA. Dakle, nema veze sa seljaklukom, izbjeglicama, itd. Ovako je razmisljala urbana tuzlanska raja, inace za mene tada najurbanija sredina u BiH poslije Sarajeva. Ali ljudi super, sve fino, ali sto Sarajevo ne podnose to je cudo jedno. Mentalitet je kao sto sam rekao ranije: "Tuzla radi - Sarajevo se gradi", pa onda malo zajebancija na naglasak "jaraaaanee, sha imaaaa". I nema ovo veze sa politikom, mada se i u politici to ogleda, ali ne u smislu kako neki ovdje sugeriraju. Tuzlaci jednako nisu podnosili ni Beograd. Cak sam cuo price tipa "cijeli Novi Beograd" je izgradjen od Sodaso , Dite ili kako se vec zvalo.sumirprimus wrote:a pola nikad u tuzli bilo nije,,sto mi je fascinatno,mrzis nesto sto nikad nisi vidio...izuzmi ovaj dio koji bude u tuzli tamo u onom neljudskom kavezu,pa i ja bi nas mrzioplain vanilla wrote:pa sve vrijeme je prica kako Tuzlaci mrze Sarajevo,a da mi nije mrsko sad bih pregledala ovih 10 strana, i znam sta bih naslasumirprimus wrote:ispa tuzlaci cetnici,ja stvarno ne razumijem,ima li iko od ovih sa losim iskustvima,ikakvo drugo iskustvo sa tuzlom,osim fudbalskih utakmica,cemu toliki animozitet???
jedan je forumas pricao protiv Sarajeva, a njih xy protiv Tuzle![]()
E sav taj animozitet, prenjet na tribine i sa uvozom pridoslica iz raznoraznih manjih mjesta doveo je do takvog jednog divljackog odnosa prema navijacima (i igracima) Sarajeva i Zeljeznicara da svakome ko imalo iskustva sa njima nije nimalo zao sto ispadaju, cak naprotiv. Vozdrica!
PS: Inace, van navijackih desavanja, Sarajlije nemaju NIKAKVO misljenje o Tuzlacima, sto obrnuto nije slucaj.