FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#276 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by jeza u ledja »

sumirprimus wrote:
plain vanilla wrote:
sumirprimus wrote:ispa tuzlaci cetnici, :oops: ja stvarno ne razumijem,ima li iko od ovih sa losim iskustvima,ikakvo drugo iskustvo sa tuzlom,osim fudbalskih utakmica,cemu toliki animozitet???
pa sve vrijeme je prica kako Tuzlaci mrze Sarajevo,a da mi nije mrsko sad bih pregledala ovih 10 strana, i znam sta bih nasla
jedan je forumas pricao protiv Sarajeva, a njih xy protiv Tuzle :D
a pola nikad u tuzli bilo nije,,sto mi je fascinatno,mrzis nesto sto nikad nisi vidio...izuzmi ovaj dio koji bude u tuzli tamo u onom neljudskom kavezu,pa i ja bi nas mrzio :lol: :skoljka:
Bio sam ja milion puta, ne samo na utakmicama. Jako dobro poznajem Tuzlu i Tuzlake i jako dobro znam da organski ne podnose Sarajlije. Sjecam se kad me je prijatelj savjetovao da ne ostavljam auto sa SA registracijama pred ulazom neke diskoteke, jer "nije sigurno". Ovo je bilo PRIJE RATA. Dakle, nema veze sa seljaklukom, izbjeglicama, itd. Ovako je razmisljala urbana tuzlanska raja, inace za mene tada najurbanija sredina u BiH poslije Sarajeva. Ali ljudi super, sve fino, ali sto Sarajevo ne podnose to je cudo jedno. Mentalitet je kao sto sam rekao ranije: "Tuzla radi - Sarajevo se gradi", pa onda malo zajebancija na naglasak "jaraaaanee, sha imaaaa". I nema ovo veze sa politikom, mada se i u politici to ogleda, ali ne u smislu kako neki ovdje sugeriraju. Tuzlaci jednako nisu podnosili ni Beograd. Cak sam cuo price tipa "cijeli Novi Beograd" je izgradjen od Sodaso , Dite ili kako se vec zvalo. :-)

E sav taj animozitet, prenjet na tribine i sa uvozom pridoslica iz raznoraznih manjih mjesta doveo je do takvog jednog divljackog odnosa prema navijacima (i igracima) Sarajeva i Zeljeznicara da svakome ko imalo iskustva sa njima nije nimalo zao sto ispadaju, cak naprotiv. Vozdrica!

PS: Inace, van navijackih desavanja, Sarajlije nemaju NIKAKVO misljenje o Tuzlacima, sto obrnuto nije slucaj.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#277 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

sumirprimus wrote:
plain vanilla wrote: pa sve vrijeme je prica kako Tuzlaci mrze Sarajevo,a da mi nije mrsko sad bih pregledala ovih 10 strana, i znam sta bih nasla
a pola nikad u tuzli bilo nije,,sto mi je fascinatno,mrzis nesto sto nikad nisi vidio...izuzmi ovaj dio koji bude u tuzli tamo u onom neljudskom kavezu,pa i ja bi nas mrzio :lol: :skoljka:
sta ce u kavezu, trebali su s Batve gledati, za dzabe :lol:
jeza u ledja

#278 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by jeza u ledja »

I btw, Jala smrdi gore od Miljacke. :D
zalizani

#279 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by zalizani »

idemo lagano :D
samo_ti

#280 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by samo_ti »

@ ježe, a sto bi neko "podnosio" Sarajlije ?

O cemu vi pricate, kao da ste neka visa rasa, ovo ono...vas pristup prema ostalim sredinama se vama obije o glavu...sve po zaslugama :)
plain vanilla

#281 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

PS: Inace, van navijackih desavanja, Sarajlije nemaju NIKAKVO misljenje o Tuzlacima, sto obrnuto nije slucaj.
:lol: :lol: :lol:
da, da, vidi se to na ovoj temi bas :D
mikogoago

#282 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by mikogoago »

Chisum wrote:
LivTz wrote:
simonese wrote:idiot napisao, ali sve po zasluzi , ko je ikad bio u Tuzli na gostovanju(isto vrijedi i za Zenicu) dobro zna na sta ja mislim
e do godine cu ti baklju usta da strpam neces vise ciglu dobit u glavu... pa ces onda da upamtis tuzlu you fucking cunt
Eki nindze, mog mi oca... zari i pali.
:thumbup:
Jebiga zao mi je Slobode.oni su uz Borac,Sarajevo,Zeljeznicar,Celik i Velez stari prvoligasi i klub sa tradicijom.Dali su dosta dobrih fudbalera i ja se nadam da ce brzo prebroditi ovu krizu i vratiti se u prvu ligu gdje im je mjesto,a ne neki livadicki timovi,koji nemaju ni stadiona.
U svakom slucaju imaju sada u ligi federacije najbolji stadion :mrgreen:
veella

#283 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by veella »

plain vanilla wrote:
simonese wrote:
plain vanilla wrote: hajmo sad izbaciti i tuzlake iz bosne :-)
kako ne kontate da su ovo navijacka prepucavanja ali ima neka ljudska granica koja se ne bi trebala prelaziti
koju sam to ja granicu presla? :?
Da si bila na Tusnju kada gostuju Zeljo ili Sarajevo ne bi sada tako pisala... Mene je licno bilo stid slušati onakve uvrede upućene igračima Zelje ili Sarajeva...
simonese

#284 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by simonese »

Da si bila na Tusnju kada gostuju Zeljo ili Sarajevo ne bi sada tako pisala... Mene je licno bilo stid slušati onakve uvrede upućene igračima Zelje ili Sarajeva...
i baklju u usta ...............
plain vanilla

#285 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

veella wrote: Da si bila na Tusnju kada gostuju Zeljo ili Sarajevo ne bi sada tako pisala... Mene je licno bilo stid slušati ovakve uvrede upućene igračima Zelje ili Sarajeva...
ma kako ja to pisem? pa ja nista nisam rekla, samo citam i cudim se
nista ti sport ne moze ogaditi kao nazovi navijaci :-)

taj neko ko se "gadja" Markalama, Kapijom, Srebrenicom..to nije ni covjek, hajvan je to :-)
i nema opravdanja za takvo navijanje, Boze sacuvaj :-)
jeza u ledja

#286 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by jeza u ledja »

samo_ti wrote:@ ježe, a sto bi neko "podnosio" Sarajlije ?

O cemu vi pricate, kao da ste neka visa rasa, ovo ono...vas pristup prema ostalim sredinama se vama obije o glavu...sve po zaslugama :)
A zasto ne?

Kakva visa rasa ba? O cemu ti? Kakav pristup prema ostalim sredinama?
veella

#287 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by veella »

plain vanilla wrote:
veella wrote: Da si bila na Tusnju kada gostuju Zeljo ili Sarajevo ne bi sada tako pisala... Mene je licno bilo stid slušati ovakve uvrede upućene igračima Zelje ili Sarajeva...
ma kako ja to pisem? pa ja nista nisam rekla, samo citam i cudim se
nista ti sport ne moze ogaditi kao nazovi navijaci :-)

taj neko ko se "gadja" Markalama, Kapijom, Srebrenicom..to nije ni covjek, hajvan je to :-)
i nema opravdanja za takvo navijanje, Boze sacuvaj :-)
Slažem se :thumbup:
jeza u ledja

#288 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by jeza u ledja »

plain vanilla wrote:
Ovo je navijacka tema.
strong69

#289 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by strong69 »

plain vanilla wrote:
sumirprimus wrote:ispa tuzlaci cetnici, :oops: ja stvarno ne razumijem,ima li iko od ovih sa losim iskustvima,ikakvo drugo iskustvo sa tuzlom,osim fudbalskih utakmica,cemu toliki animozitet???
pa sve vrijeme je prica kako Tuzlaci mrze Sarajevo,a da mi nije mrsko sad bih pregledala ovih 10 strana, i znam sta bih nasla
Evo ja cu ZA Tuzlu :) Imam jako dobre prijatelje iz TZ. Animozitet prema Sarajevu postoji ali ga ja nisam nikada preko svojih leda osjetio i smatram da je kod nas sve podlozno uvelicavanju pa tako i to.

Sto se tice FK Sloboda licno me ne zanima. Sa tih utakmica imam ruzno iskustvo kako ja licno tako i klub za koji navijam. Posebno boli kosarkaska tekma u kojoj su te Fukare spominjale Markale. Ali necu na osnovu "huligana" i Sulje i kompanije graditi misljenje prema gradu. Tema je sportska a ne socijalna.
veella

#290 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by veella »

strong69 wrote:
plain vanilla wrote:
Evo ja cu ZA Tuzlu :) Imam jako dobre prijatelje iz TZ. Animozitet prema Sarajevu postoji ali ga ja nisam nikada preko svojih leda osjetio i smatram da je kod nas sve podlozno uvelicavanju pa tako i to.

Sto se tice FK Sloboda licno me ne zanima. Sa tih utakmica imam ruzno iskustvo kako ja licno tako i klub za koji navijam. Posebno boli kosarkaska tekma u kojoj su te Fukare spominjale Markale. Ali necu na osnovu "huligana" i Sulje i kompanije graditi misljenje prema gradu. Tema je sportska a ne socijalna.
Pa cijelo vrijeme i komentarisemo sportska desavanja...
strong69

#291 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by strong69 »

veella wrote: Pa cijelo vrijeme i komentarisemo sportska desavanja...
Ne bih rek´o. Prica se prabaci na odnose izmedu gradova generalno. Nevezano za sport... Al´ ja svakako odoh. Ne bih da spamam ili idem u OT.
plain vanilla

#292 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

jeza u ledja wrote:
plain vanilla wrote:
Ovo je navijacka tema.
Pa valjda su i navijaci prije svega ljudi..ili nisu?

Sto ja imam sad mrziti nekoga iz Sarajeva jer je Sloboda ispala iz lige? :?
Umjesto da na ovoj temi zhale Tuzlaci, dosli su drugi da se nasladjuju i raduju jer je Sloboda ispala, pravo lijepa ljudska osobina, nema sta.

Samo jos jedna stvar, ok Fukare vam ne valjaju, ne valjaju igraci Slobode, ne valjaju Tuzlaci..a sto se onda lemate kad igra Sarajevo-Zeljo? Je li i tu Tuzlaci naprave s*anje? :?
LivTz

#293 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by LivTz »

"Fudbal se igra i u nižem rangu, Slobode je bilo i uvijek će je biti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#294 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Velkoski »

LivTz wrote:
e do godine cu ti baklju usta da strpam neces vise ciglu dobit u glavu... pa ces onda da upamtis tuzlu you fucking cunt

cao cao vozdrica mesari, ne vracajte se u PL narednih 10 godina :mrgreen:

JOGE POCERAJ !! :mrgreen:
Better Man

#295 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Better Man »

star(i)mo wrote:Better Man, ne lupaj zivota ti. Cuj prodali utakmicu da ne budu prvak Jugoslavije!?
Dva nepotrebna penala su svirana, covjece. Uostalom, to nije tema danasnje emisije.

p.s. Je li stvarno mislite da vam je Velez kriv sto ste danas ispali?????
Nisam navijač ni jednog kluba u BiH i sve što želim reči da je sve ovo naštimano i da je prvenstvo neregularno, jer se utakmice prodaju i kupuju!
mikogoago

#296 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by mikogoago »

Evo i Borovina koji put napise pametnu:Nije Sloboda ispala iz lige...
Autor E. Borovina | Objavljeno 23.05.2012. u 07:54

Završena je još jedna sezona nogometne Premijer lige BiH. Još prije nekoliko kola znalo se ko je šampion. Željezničar je bio neumoljiv i "davno" završio posao.
A, i Kozara je "davno" ispala. Na 15. mjestu na tabeli završila je tuzlanska Sloboda.
Nije Sloboda ispala iz lige zato što je Leotar pobijedio na svom travnjaku i tako spasio svoju "glavu", niti je Sloboda ispala zato što je Željo izgubio na gostovanju na kojem je pobijedio samo jednom u posljednjih deset utakmica.
Nije Sloboda ispala iz lige zato što je GOŠK pobijedio u Vrapčićima i tako spasio svoju "glavu", niti je Sloboda ispala zato što je Velež izgubio na stadionu, na kojem je ovog proljeća dobio samo dvije utakmice.
Nije Sloboda ispala iz lige zato što je Rudar iz Prijedora na svom terenu dobio Zrinjskog, ekipu koja je ovog proljeća u gostima dobila samo jednu utakmicu, niti je Sloboda ispala zato što je Zrinjski ove sezone izgubio tek jednu od osam odigranih utakmica protiv Slobodinih konkurenata za opstanak (Slavija, GOŠK, Rudar, Leotar).
Sloboda nije uspjela izgubiti jedan razlike na gostovanju kod direktnog konkurenta za opstanak u Premijer ligi BiH, Slavije.
Nije Sloboda ispala iz lige... Sloboda je samu sebe izbacila iz lige.
JoeyTribbiani

#297 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by JoeyTribbiani »

@plain vanilla
Ko kaže da ne valjaju Tuzlaci? Ti si pokrenula bar 3 puta neku raspravu Sarajevo - Tuzla, na posljednje 2 stranice. Nidje veze. Je li problem da neko kaže svoje mišljenje o Slobodi? Nije. Kraj priče. Sami su krivi za ispadanje. Ne radujem se (iako ne volim stil "igre" koju godinama njeguje vaš klub), ali mislim da je zaslužila da ispadne jer se dozvala kad je skoro sve gotovo.

A to o tuči...nadji mi gradski derbi gdje nema nekih sukoba izmedju navijača i srediću da vam za dvije godine damo samo 3 gola na Tušnju :mrgreen: . Sarajevski derbi je još i jedan od "pitomijih" po tom pitanju. (po meni je i ovo sukoba što ima previše, ali o tom potom)
Last edited by JoeyTribbiani on 23/05/2012 22:53, edited 2 times in total.
strong69

#298 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by strong69 »

Better Man wrote:
star(i)mo wrote:Better Man, ne lupaj zivota ti. Cuj prodali utakmicu da ne budu prvak Jugoslavije!?
Dva nepotrebna penala su svirana, covjece. Uostalom, to nije tema danasnje emisije.

p.s. Je li stvarno mislite da vam je Velez kriv sto ste danas ispali?????
Nisam navijač ni jednog kluba u BiH i sve što želim reči da je sve ovo naštimano i da je prvenstvo neregularno, jer se utakmice prodaju i kupuju!
Sumnja uvijek postoji svugdje u svijetu. A ja sam siguran da je Sloboda ispala samo zahvaljujuci sebi samoj i svojim igrama. Imali su dobro sudenje protiv Slavije ali nisu sansu imali. Zasluzeno su izgubili. Sami su odlucivali o svojoj sudbini. To sto je Velez izgubio meni nije cudno s obzirom kako igraju.
LivTz

#299 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by LivTz »

Neka eto igraj te sa srbima sad u ligi nek vam lijepo bibere mame spominju markale velicaju Mladica na tekmama i nek vam govore sto sta za grad... I to sto pricate da su Tuzlaci spominjali Markale tu ste se usmrdili... Tuzla je uvjek bila protiv nacionalista i vrjedjanja na tim osnovama i ti nasla blatit grad Tuzlu po toj temi.... A tebe sram te slike da bude. Kada je Vedran Puljic clan Pitara preminuo onog kobnog dana u Sirokom jeli vam Lepotera Siroki, GOSK, Slavija dosla i uputila saucesce ili je 500mladih navijaca Tuzlanske Slobode izaslo sa natpisom RIP Vedran Puljic.... Sram da vas bude...
I onako nemam nikom nista zamjeriti kad ste svi forum navijaci zgubidani koji zivota nista vidjeli a kamoli utakmice cast izuzetcima. Evo forum navijaci malo se prisjetite koliko vas mi "MRZIMO" sramota....

http://www.youtube.com/watch?v=icUVNXEINwk

http://cms.sourcecode.ba/Admin/Handlers ... =600&H=411
plain vanilla

#300 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

mikogoago wrote:Evo i Borovina koji put napise pametnu:Nije Sloboda ispala iz lige...
Autor E. Borovina | Objavljeno 23.05.2012. u 07:54

Završena je još jedna sezona nogometne Premijer lige BiH. Još prije nekoliko kola znalo se ko je šampion. Željezničar je bio neumoljiv i "davno" završio posao.
A, i Kozara je "davno" ispala. Na 15. mjestu na tabeli završila je tuzlanska Sloboda.
Nije Sloboda ispala iz lige zato što je Leotar pobijedio na svom travnjaku i tako spasio svoju "glavu", niti je Sloboda ispala zato što je Željo izgubio na gostovanju na kojem je pobijedio samo jednom u posljednjih deset utakmica.
Nije Sloboda ispala iz lige zato što je GOŠK pobijedio u Vrapčićima i tako spasio svoju "glavu", niti je Sloboda ispala zato što je Velež izgubio na stadionu, na kojem je ovog proljeća dobio samo dvije utakmice.
Nije Sloboda ispala iz lige zato što je Rudar iz Prijedora na svom terenu dobio Zrinjskog, ekipu koja je ovog proljeća u gostima dobila samo jednu utakmicu, niti je Sloboda ispala zato što je Zrinjski ove sezone izgubio tek jednu od osam odigranih utakmica protiv Slobodinih konkurenata za opstanak (Slavija, GOŠK, Rudar, Leotar).
Sloboda nije uspjela izgubiti jedan razlike na gostovanju kod direktnog konkurenta za opstanak u Premijer ligi BiH, Slavije.
Nije Sloboda ispala iz lige... Sloboda je samu sebe izbacila iz lige
.
Ziva istina..najlakse je traziti krivca u drugome i optuziti za kupovinu/prodaju meceva. Taman i da je istina, nisu se smjeli dovesti u situaciju da ovise o drugima. A ako nisu u stanju pobijediti Slaviju, nemaju sta ni traziti u Premijer ligi
Post Reply