Telemach kablovska & DTV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Beris

#276 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Beris »

TELEMACH... Nestade mi upravo tona na digitalnoj prije 10 min!! :?: :!:
Beris

#277 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Beris »

Beris wrote:TELEMACH... Nestade mi upravo tona na digitalnoj prije 10 min!! :?: :!:
otklonjeno... resetovo box (resiver) od zada (on off), i ton se vratio.
izgleda ovi resiveri nisu bas najbolji..
prvo ono resetovanje sa pocetka pritiskajuci 3 dugmeta i istovremeno paleci u struju da bi otklonio onu poruku o neautorizovanom kanalu, a sad ovo sa tonom i resetovanjem, i malo sporo prebacuje kanale, ali hajde.. evo radi :D
i jos sam ustedio love sto ih nisam zvao i ceko, nego srecom sam vratio ton :-D
Fiki29

#278 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Fiki29 »

semirsar wrote:
Fiki29 wrote:
japo- wrote:hvala piplovi 8-) :kravata: :kiss: :kiss: :D

drzava finska ili švedska i fercera :-) skeniro oko pola sata, al sad lista kanala hajd sve ispočetka, al vrjedi razlika slika je :thumbup:

Imas li jos kanale ili su ti sifrirani kao kod mene.... :sad: :sad:
vadi pare pa ne's vise citat' "Scrambled service - cannot be decoded" :run:
Tako je i kod mene... :-?

To mi treba da nisam jedini kojem je nestalo jer sam malo citao u RS-u vlasnici LG i SAmsung tv mogu da gledaju a vlasnici Panasonic ne....a kod mene panasonic pa zato pitam-....

Hvala drug....a za tebe pjesmica....bilo je ljepo dok je trajalo...... :lol: :lol: :lol: :lol:
japo-

#279 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by japo- »

:D nista zaključano :roll: zove drug sta ovo :D

al ja sam na HS_u, samo sam kupio info tj uputstvo za trazenje kanala, kod mene radi :D
semirsar

#280 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by semirsar »

japo- wrote::D nista zaključano :roll: zove drug sta ovo :D

al ja sam na HS_u, samo sam kupio info tj uputstvo za trazenje kanala, kod mene radi :D
haj ti ovo malo prevedi... ko sta dje kako zasto radi? :-)
StupskaBitanga

#281 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by StupskaBitanga »

semirsar wrote:

možel na telemachu
Fiki29

#282 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Fiki29 »

StupskaBitanga wrote:
semirsar wrote:

možel na telemachu
Imal ikakav fazon za desifrovanje....kod mene otkljuca NOVU i HRT2 znaci da mora i ostale nekako...samo kako.... :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
semirsar

#283 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by semirsar »

Fiki29 wrote:
StupskaBitanga wrote:

možel na telemachu
Imal ikakav fazon za desifrovanje....kod mene otkljuca NOVU i HRT2 znaci da mora i ostale nekako...samo kako.... :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nema nikakav fazon, osim da se prijavis za digitalnu, @japo izgleda fulio temu, vi's da je on HS korisnik :-)
P.S. I kod mene samo hrt2 i nova rade, i ni's vise... jer su to oni tako odlucili... valjda :(
RIZVA

#284 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by RIZVA »

Nemam kanala vec cetvrti dan na digitalnoj tv,zovem Info centar javlja mi da sam dobio nepostojeci broj,da li su promjenili broj ili pak nesto drugo u pitanju?
Fiki29

#285 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Fiki29 »

Raja kakav Vam je internet....kod mene torrenti rade super...ali otvaranje stranica....ma ziva muka..... :x :x :x :x :x :x
nomVe

#286 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by nomVe »

Pitanje za korisnike koji imaju Sony Bravia, ali nemaju prikljucenu digitalnu - Imate li sada ijedan digitalni kanal ili su skoro svi blokirani?
mahalik

#287 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by mahalik »

nomVe wrote:Pitanje za korisnike koji imaju Sony Bravia, ali nemaju prikljucenu digitalnu - Imate li sada ijedan digitalni kanal ili su skoro svi blokirani?
nemam
Fiki29

#288 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Fiki29 »

mahalik wrote:
nomVe wrote:Pitanje za korisnike koji imaju Sony Bravia, ali nemaju prikljucenu digitalnu - Imate li sada ijedan digitalni kanal ili su skoro svi blokirani?
nemam
Ja imam Novu i HRT2 ...a TV je Panasonic...nista iskljucili su...ustvari kodirali----
RIZVA

#289 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by RIZVA »

Ja nemam digitalne vec par dana nikako,zovem,zovem,zovem al broj se ne koristi 756 555 ne znam koji je klinac vise :x
semirsar

#290 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by semirsar »

Imam Sony, a pitanje je hocu li uopste uzimati digitalnu tv... vidjecemo jos.
Od digitalnih kanala ostali su samo hrt2 i novatv, a do kada ... :skoljka:
Beris

#291 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Beris »

RIZVA wrote:Ja nemam digitalne vec par dana nikako,zovem,zovem,zovem al broj se ne koristi 756 555 ne znam koji je klinac vise :x
dodaj 033 ispred :D
(shala mala)
RIZVA

#292 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by RIZVA »

Beris wrote:
RIZVA wrote:Ja nemam digitalne vec par dana nikako,zovem,zovem,zovem al broj se ne koristi 756 555 ne znam koji je klinac vise :x
dodaj 033 ispred :D
(shala mala)

Uh to sam zaboravio :D ko star insan
dezurni_ucenik

#293 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 12:49, edited 1 time in total.
mayab

#294 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by mayab »

CVIKERASH wrote:za koliko dana ih mogu ocekivati da mi uvedu internet??(ako ih sutra npr.zovnem)i koliko kosta uvodjenje ??da znam da se odjavim sa telecoma
Ja sam se telefonom prijavio prije 23 dana, a onda opet putem PP-a na ovom forumu prije desetak dana, i nećeš vjerovati, baš niko mi se nije javio :D :D :-) :x
dezurni_ucenik

#295 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 12:48, edited 1 time in total.
mayab

#296 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by mayab »

CVIKERASH wrote:
mayab wrote:
CVIKERASH wrote:za koliko dana ih mogu ocekivati da mi uvedu internet??(ako ih sutra npr.zovnem)i koliko kosta uvodjenje ??da znam da se odjavim sa telecoma
Ja sam se telefonom prijavio prije 23 dana, a onda opet putem PP-a na ovom forumu prije desetak dana, i nećeš vjerovati, baš niko mi se nije javio :D :D :-) :x

ja sam ih zvao juce...rekose mi da ce uvesti najkasnije za 4 dana
Ajd javi kad uvedu...
Nazif_Gljiva

#297 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Nazif_Gljiva »

Ima li ko iskustva sa ovim Z4398 receiver-om od Telemacha? Ja nisam nista uspio da nadjem na netu, osim nekog beogradjana review na 2 strane, ali nista posebno. Kod mene je P42X20, pa sad ne znam jel ovo dobar izbor...
treger

#298 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by treger »

imam DVR HD D3..pitanje glasi, tj. pitanja :
1. nemam txt ni preko daljinskog od TV..
2. zasto na odredjenim kanalima nestaje EPG
3. MGM nema vise prevod? why?

molim odgovore ako nije problem :)
The Nightwatchman

#299 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by The Nightwatchman »

ljudi jel iko koristi ovaj XL paket interneta? to bi trebalo biti 10240/1024 brzina...

zanima me kako to fercera i isplati li se uzeti taj paket? jel to stvarno postize ove brzine?
LiquidSilk

#300 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by LiquidSilk »

maslina wrote:Ja sam se tako obradovao svemu ovome, ali prije minutu sam doživio istinski hladan tuš. Zvao sam tetu u Telemach i raspitao se šta se dešava sa nama koji imamo DTV, Elob konkretno. Teta kaže, ostaje vam kako je bilo do sada. Sva proširenja programske šeme i svega ostalog, odnosi se isključivo na korisnike CATV. Ukoliko budemo imali projekat (kako se ova neljubazna teta izrazila) za korisnike DTV, bićete obavješteni.
Pokušao sam joj objasniti da sam korisnik DTV kako bih imao nešto bolje i naprednije, a samim tim i skuplje, te da u ovom slučaju postajem donji, ali teta reče da je pitam jedno te isto.
Ako ništa, Elobovi diletanti su bili ljubazniji. Izgleda da ovi iz Telemacha osjećaju kako polako preuzimaju monopol. Ukoliko ne vjerujete, probajte, 033/756-555.
Dozivjela sam istu pricu. Bili su jako neljubazni kada sam se pozalila da smo dali ogromne novce za nesto sto s godinama nije postalo nista bolje unatoc velikim obecanjima, a cak je ponuda kanala sve gora i gora (ukidanje njemackih i stranih programa a uvodjenje kojekakvih seljackih DM-ova i sl.). Nakon razgovora sa jako ljubaznim gospodinom iz RAK-a, receno mi je da postoji sansa da potpuno ugase dio DTV (stari grad) jer "nemaju platformu koja ce tim korisnicima omoguciti nove kanale i usluge, itd.". Takodjer mi je predlozio da Telemach-ovu sluzbu korisnici starog Elobovog DTV-a "bombarduju" protestnim pismima i mailovima, jer zaista su bezobrazni! Na nama su profitirali jer ja licno sam preko 300 KM dala za opremu a sada kada su se rasirili i profitirali nas tretiraju kao smece.
Ime direktora je Kahrica Halil i na njega treba nasloviti pismo sa upitom sta Telemach misli sa korisnicima stare Elobove DTV televizije. Preko ovoga ne treba preci cutke, jer ako se reklamiraju kao digitalna televizija, neka i pruze tu uslugu! Ovako sve to izgleda kao velika prijevara, jer nije fer uzeti tolike novce za nikakvu uslugu. Ovo sad sto nam prodaju pod digitalnom tv, nije digitalna vec je s**nje. Mi smo prvi trebali dobiti te silne dodatne kanale jer su na nama i obrnuli lovu. Eto, nasi su novci u pitanju i mislim da za njih imamo pravo i na uslugu!! :x
PS. Evo na njihovoj stranici formular za kontakt http://www.telemach.ba/Korisnicki+servi ... av_start=0
Post Reply