upravo! al eto, ne bi bilo ni toliko zanimljivi ti odnosi da se o njima ne razglaba, mora se malo, razonode radide fakto wrote: eto i bez alkohola moze doci do sjedinjenja i sa razlicitim poimanjima......ma sve su opcije otvorene.....zasto razglabati
Muško ženska prijateljstva
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- mashroom90
#276 Re: Muško ženska prijateljstva
- citroen
#277 Re: Muško ženska prijateljstva
Znaci musko-zenska prijateljstva su nemoguca

- kmirsad
#278 Re: Muško ženska prijateljstva
Da je zadnji na svijetu, bio bi ti kao incest kad bi s njim spavao.
Epitaf
Ubi me prejaka reč
... sada moje reči, traže moju glavu...
B. Miljković
- jaca-maca
#279 Re: Muško ženska prijateljstva
jel sad ja ne trebam da se druzim sa svojim najboljim prijateljem, odnosno da ga ne smatram prijateljem jer ce u jednom trenutku on skociti na mene ili ja na njega 
-
batusk99
#280 Re: Muško ženska prijateljstva
Tu uvijek neko zavrsi donji!
-
Chriss
#281 Re: Muško ženska prijateljstva
Prija ću popiti kafu s prijateljicom,nego s prijateljom jer prijateljica ti ne može zavidjeti nikako koliko može "prijatelj"
U svakom slučaju podržavam prijateljstva ali iskrena a nije bitno da li imaš više prijatelja ili prijateljica,,,to samo zavisi od osobe do osobe koja to stvara predrasude,,,mislim da osobe koje to ne podržavaju imaju stereotip razmišljanja, ipak smo mi u 21 stoljeću,,dovoljno ti je pogledaj samo ostale zemlje u Europi a i šire,,,da je to sasvim normalno jedino ovoj zemlji poput BIH i nekim dijelom njenog stanovništva je čudno što je veoma smiješno ali i bolesno nažalost....
U svakom slučaju podržavam prijateljstva ali iskrena a nije bitno da li imaš više prijatelja ili prijateljica,,,to samo zavisi od osobe do osobe koja to stvara predrasude,,,mislim da osobe koje to ne podržavaju imaju stereotip razmišljanja, ipak smo mi u 21 stoljeću,,dovoljno ti je pogledaj samo ostale zemlje u Europi a i šire,,,da je to sasvim normalno jedino ovoj zemlji poput BIH i nekim dijelom njenog stanovništva je čudno što je veoma smiješno ali i bolesno nažalost....
- Elzana
#282 Re: Muško ženska prijateljstva
nisam zagovornik kategoriranja, pogotovo binarne podjele me živciraju
.. hoću reći, zar je bitan spol kod prijateljstva? ha muško, ha žensko.... prijatelj ili prijateljica (eto, opet ta binarna podjela.. čak i u imenicama našeg jezika) valjda ti je osoba draga i postaje prijateljem radi drugih osobina, a ne radi anatomske konstitucije (okej i radi hormona itd..)
očito je - mišljenja sam da je moguće prijateljstvo
(prije nego green-eyed-monsters počnu svoju ljubomoru rasipati i argumentirati kako nije moguće, želim naglasiti da prijatelj/prijateljica ne može nikada
biti tako bliska/blizak kao partnerica/partner. logično dijele se neka povjerljiva razmišljanja i problemčići sa prijateljem/prijateljicom, razmjenjuju se savjeti - zato i postoji prijateljstvo je li - no to ne može biti toliko intimno kao s partnerom. uostalom ako partneru/partnerici iz nekog razloga smeta sto se razmjenjuju savjeti i "previše" intime sa prijateljem suprotnog spola, zašto onda isti kriteriji ne vrijede i za prijatelja isto spola?
tačka
očito je - mišljenja sam da je moguće prijateljstvo
(prije nego green-eyed-monsters počnu svoju ljubomoru rasipati i argumentirati kako nije moguće, želim naglasiti da prijatelj/prijateljica ne može nikada
tačka
- Elzana
#283 Re: Muško ženska prijateljstva
[quote="Chriss"]Prija ću popiti kafu s prijateljicom,nego s prijateljom jer prijateljica ti ne može zavidjeti nikako koliko može "prijatelj"
U svakom slučaju podržavam prijateljstva ali iskrena a nije bitno da li imaš više prijatelja ili prijateljica,,,to samo zavisi od osobe do osobe koja to stvara predrasude,,,mislim da osobe koje to ne podržavaju imaju stereotip razmišljanja, ipak smo mi u 21 stoljeću,,dovoljno ti je pogledaj samo ostale zemlje u Europi a i šire,,,da je to sasvim normalno jedino ovoj zemlji poput BIH i nekim dijelom njenog stanovništva je čudno što je veoma smiješno ali i bolesno nažalost....[/quote
nije jedino BiH - ima još država, većina patrijarhalnih kultura ne podržava prijateljstva između m. i ž. a nije cijela BiH istog mišljenja
na sreću je li....
a jeste, riječ je u stereotipiziranju, o predrasudama...
najčešća slika koja se uočava u kafićima u BiH, naročito u njenm ruralnim mjestima je sljedeća: stolovi gdje sjede isključivo muški, stolovi sa isključivo ženskim gostima i stolovi sa parovima (ljubavnim da tako kažemo)
dakle, djeca se od malena uče na to neko razdvajanje.....
ne postoji ni mogućnost na razvijanje drugačijeg stava, a ako se ipak razvije, ostali te smatraju "nenormalnim" je li... 
U svakom slučaju podržavam prijateljstva ali iskrena a nije bitno da li imaš više prijatelja ili prijateljica,,,to samo zavisi od osobe do osobe koja to stvara predrasude,,,mislim da osobe koje to ne podržavaju imaju stereotip razmišljanja, ipak smo mi u 21 stoljeću,,dovoljno ti je pogledaj samo ostale zemlje u Europi a i šire,,,da je to sasvim normalno jedino ovoj zemlji poput BIH i nekim dijelom njenog stanovništva je čudno što je veoma smiješno ali i bolesno nažalost....[/quote
nije jedino BiH - ima još država, većina patrijarhalnih kultura ne podržava prijateljstva između m. i ž. a nije cijela BiH istog mišljenja
a jeste, riječ je u stereotipiziranju, o predrasudama...
najčešća slika koja se uočava u kafićima u BiH, naročito u njenm ruralnim mjestima je sljedeća: stolovi gdje sjede isključivo muški, stolovi sa isključivo ženskim gostima i stolovi sa parovima (ljubavnim da tako kažemo)
dakle, djeca se od malena uče na to neko razdvajanje.....
-
theTruePath
#284 Re: Muško ženska prijateljstva
evo pjesme koja se dotice ove teme
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#285 Re: Muško ženska prijateljstva
Elzana wrote:želim naglasiti da prijatelj/prijateljica ne može nikadabiti tako bliska/blizak kao partnerica/partner. logično dijele se neka povjerljiva razmišljanja i problemčići sa prijateljem/prijateljicom, razmjenjuju se savjeti - zato i postoji prijateljstvo je li - no to ne može biti toliko intimno kao s partnerom.
- metal_rules_cura
#286 Re: Muško ženska prijateljstva
Zanimljiva tema... Početkom puberteta sam vjerovala da postoje, ali prijateljstva u pravom smislu te riječi. Kasnije mi je iskustvo pokazalo da baš i ne
Ukoliko smo oboje u vezi ili barem jedno te se viđamo ili čujemo s vremena na vrijeme onda je to ok, ali to je onda po meni neko bolje poznanstvo. Ukoliko nijedno nismo u vezi i viđamo se često, izmjenjujemo milion tema i stavova tu se vremenom razvije bliskost takve vrste da se jedno zaljubi. Meni se ovo desilo x puta, pa prema tome u prijateljstvo kao takvo ne vjerujem
Ukoliko smo oboje u vezi ili barem jedno te se viđamo ili čujemo s vremena na vrijeme onda je to ok, ali to je onda po meni neko bolje poznanstvo. Ukoliko nijedno nismo u vezi i viđamo se često, izmjenjujemo milion tema i stavova tu se vremenom razvije bliskost takve vrste da se jedno zaljubi. Meni se ovo desilo x puta, pa prema tome u prijateljstvo kao takvo ne vjerujem
-
ja2
#287 Re: Muško ženska prijateljstva
Moj momak je imao dugogodisnju prijateljicu. kad mu je pocela kuhati i donositi pite na vrata, rijesila sam to kratkom postupku. Vise nema prijateljica, samo poznanica ili eventualno koleginica 
Last edited by ja2 on 29/01/2011 00:19, edited 1 time in total.
- Aurora Borealis
#288 Re: Muško ženska prijateljstva
Moguca, ali pod uslovom da postoji blaga doza fizicke odbojnosti s jedne od strana. To je i neki pametni ciko cini mi se rekao. Ne znam koji, ali... ja nekako cvrsto u to vjerujem. A i moje me iskustvo tome naucilo.
- limun_junior
#289 Re: Muško ženska prijateljstva
kako smo svi iskusni i kako je svakoga neko iskustvo opametilo (naucilo)

- Adnansu
#290 Re: Muško ženska prijateljstva
Upravo takometal_rules_cura wrote:Zanimljiva tema... Početkom puberteta sam vjerovala da postoje, ali prijateljstva u pravom smislu te riječi. Kasnije mi je iskustvo pokazalo da baš i ne![]()
- burek_in_space
#291 Re: Muško ženska prijateljstva
Kazhete moguce je, je li?!
Vidite samo pomame od strane zhena, kad im se ukazhe njegovo visochanstvo, lafac
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=400
Vidite samo pomame od strane zhena, kad im se ukazhe njegovo visochanstvo, lafac
- Cholina_Lokica
#292 Re: Muško ženska prijateljstva
pa nismo ih nabrajali da budemo drugovi sa njimaburek_in_space wrote:Kazhete moguce je, je li?!![]()
Vidite samo pomame od strane zhena, kad im se ukazhe njegovo visochanstvo, lafac![]()
- Aurora Borealis
#293 Re: Muško ženska prijateljstva
O tome vam pricam 
-
sorei
#294 Re: Muško ženska prijateljstva
jel ovo ljubomora?
pa ko bi sa onim mogao biti prijatelj? 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#295 Re: Muško ženska prijateljstva
Vala basCholina_Lokica wrote: pa nismo ih nabrajali da budemo drugovi sa njima![]()
- Ma.Le.Na
#296 Re: Muško ženska prijateljstva
stavi i ti sliku pa cemo ti rec mozes li nam bit prijateljburek_in_space wrote:Kazhete moguce je, je li?!![]()
Vidite samo pomame od strane zhena, kad im se ukazhe njegovo visochanstvo, lafac![]()
- Cholina_Lokica
#297 Re: Muško ženska prijateljstva
pa stvarno zaista...ladyblue18 wrote:Vala basCholina_Lokica wrote: pa nismo ih nabrajali da budemo drugovi sa njima![]()
![]()
- Aurora Borealis
#298 Re: Muško ženska prijateljstva
S Burekom tesko, ja cu ti reci

- burek_in_space
#299 Re: Muško ženska prijateljstva
Ma kakva ljubomora, lik je lafac po mom mishljenju, i uopshte me ne chudi kolichina vlazhnosti u petak veche na sa-xu.vdivna wrote:jel ovo ljubomora?![]()
- citroen
#300 Re: Muško ženska prijateljstva
Sto se burek ulizuje zemskoj pšopulacijiburek_in_space wrote:Ma kakva ljubomora, lik je lafac po mom mishljenju, i uopshte me ne chudi kolichina vlazhnosti u petak veche na sa-xu.vdivna wrote:jel ovo ljubomora?![]()