Ubistvo u Zenici

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dioda

#276 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Dioda »

Dile wrote:eh kad bi se prilikom vadjenja ljekarskog za vozacku stvarno radio psiho-test, a ne onako odokativnom metodom :roll:
Kad sam vadila to ljekarsko, pita me psiholog/psihijatar cim sam sjela :"kako ste?" :D Reko' - dobro, kako ste vi :lol:

Al' ipak moram priznati, makar me je pitao pijem li kakve tablete :roll:

Znaci bilo ko moze dobiti to ljekarsko, jer kako ti kazes, procjenjivanje je odokativno :-)
Cholina_Lokica

#277 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Cholina_Lokica »

Dioda wrote:
Dile wrote:eh kad bi se prilikom vadjenja ljekarskog za vozacku stvarno radio psiho-test, a ne onako odokativnom metodom :roll:
Kad sam vadila to ljekarsko, pita me psiholog/psihijatar cim sam sjela :"kako ste?" :D Reko' - dobro, kako ste vi :lol:

Al' ipak moram priznati, makar me je pitao pijem li kakve tablete :roll:

Znaci bilo ko moze dobiti to ljekarsko, jer kako ti kazes, procjenjivanje je odokativno :-)
ih ti si super, ja 3 puta vadila ljekarsko za vozacku :-) i nikad me niko nije nista ni pitao :-) samo mi podpisivali i vozi dalje :lol: treci put kad sam dosla, vidim nekih ljudi rade test neki, ja se nafurala sad cu i ja, kad klinac... ne dade mi ni to da radim, meni bil odoslo da kazem de zivota ti me testiraj uradi nesto...
Dioda

#278 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Dioda »

Dile wrote:ih ti si super, ja 3 puta vadila ljekarsko za vozacku :-) i nikad me niko nije nista ni pitao :-) samo mi podpisivali i vozi dalje :lol: treci put kad sam dosla, vidim nekih ljudi rade test neki, ja se nafurala sad cu i ja, kad klinac... ne dade mi ni to da radim, meni bil odoslo da kazem de zivota ti me testiraj uradi nesto...
Znaci dobro sam prosla, pa me je makar pitao kako sam :lol: Mora da sam mu bila suhveli :lol:
Vala me i ne cudi sto imamo ovoliko kamikaza po gradu, boga pitaj kakve budale sve sjedaju za volan, tipa ove sto ubi covjeka :sad:
petunija

#279 Re: Ubistvo u Zenici

Post by petunija »

stetoskop wrote:Ovaj snimak je baš jeziv i zastrašujuci. Ali isto i ovi komentari su jezivi i zastrašujuci. Sve sam do sada mislio kako smo mi merhametli narod i kako mi nikada nebi uradili on što su cetnici. Znate kako ceto pocne klati? Prvo mu puštaju jezive snimke mucenja i klanja muslimana, ali mu kazu obrnuto da to muslimani ubijaju srbe, pa onda on tako bijesan ide u pokolj. Ipak bude i neki koji to opet nikada nebi uradili. Na ovom forumu vidim takve ljude, potencijalne koljace da im je neko vladao poput mladica i karadzica, sigurno bi u ratu klali, kao što sad u miru zagovaraju smrtnu kaznu i mucenje.Meni licno je neshvatljivo da razumna osoba može zagovarati smrt i mucenje, jednostavno mi nije taj program u glavi instaliran.

U par postova vidim kako neki pocinju da ova djevojka nije luda, samo ce se na to vaditi, pa na kraju završi post okrivljivajuci one što su tako ludoj osobi dozvolili da vozi. Ili je luda ili nije luda, ne može na pocetku posta biti da nije luda, a na kraju da jeste. Valjda su pisani pod uticajem zastrašujuceg snimka.

Ocito je da ova djevojka išla na to da i sebe usmrti, jer stotinke su bile da se izvukla. Možda da je izbjegla ovu nesrecu, sigurno bi negdje zaplatila glavom, ali možda i sa još više žrtava.
U koliko je ova djevojka duševni bolesnik, najmanje je kriva u svemu ovome, krive su sve okolnosti oko nje. Takva osoba nije smjela doci do auta, niti bilo cega sto prestavlja opasnost da bi mogla nekoga povrijediti. Ako je proglase umno bolesnom, treba joj pružiti lijecenje, ali mora neko odgovarati za žrtvu, ili roditelji ili ljekari, ili bilo ko. Žrtva se mora odrobijati, ako imalo ima pravde, bez obzira što je ova strpana u ludnicu.

Molite boga da je proglase ludom, jer u protivnom ce odrobijati svoje, pa opet za volan.
Znam slican slucaj gdje je lik pokupio dvoje djece na biciklu, jedno je na licu mjesta mrtvo, a drugo je trajni invalid. Ovaj vozac ne znam jel i godinu dana odrobijao. Pa da i uvedu tu vašu smrtnu kaznu, ovakve opet nebi cekala.
Trebamo zagovarati pravdu, koje skroz malo ima u ovoj našoj državi, a ne zagovarati smrt.
Koja glupost, ovo ljubičasto!
Evo ja sam za smrtnu kaznu, a ne bih nikada ni skakavca maltretirala. Smrtna kazna podrazumijeva trenutnu smrt, a ne mučenje i ona je upravo za ovakve, neizlječive! Kako drugačije kazniti dokazanog ubicu? Pustiti ga da nastavi ubijati? Horor!
high_volume

#280 Re: Ubistvo u Zenici

Post by high_volume »

stetoskop wrote:... Na ovom forumu vidim takve ljude, potencijalne koljace da im je neko vladao poput mladica i karadzica, sigurno bi u ratu klali, kao što sad u miru zagovaraju smrtnu kaznu i mucenje.Meni licno je neshvatljivo da razumna osoba može zagovarati smrt i mucenje, jednostavno mi nije taj program u glavi instaliran..
petunija wrote: Koja glupost, ovo ljubičasto!
Evo ja sam za smrtnu kaznu, a ne bih nikada ni skakavca maltretirala. Smrtna kazna podrazumijeva trenutnu smrt, a ne mučenje i ona je upravo za ovakve, neizlječive! Kako drugačije kazniti dokazanog ubicu? Pustiti ga da nastavi ubijati? Horor!
Po kojem osnovu smatraš da imaš pravo da odlučuješ o ljudskom životu, da mu "poklanjaš" ili "oduzimaš" život, bez obzira što je kazna trenutna smrt. Kao da je neko razmatrao smrt u trajanju...

Šta je svrha kažnjavanja prestupnika - osveta za njegovo djelo i posljedice ili pokušaj psihološke rehabilitacije, namjera da počinilac zločina (prekršaja) sam shvati svoju grešku i da je, na toj spoznaji, nikad ne ponovi?

U prethodnom postu odlično je primjećeno: ako se ustanovi da je zenička djevojka psihički bolesnik, za njen postupak i ubistvo pješaka neko ipak mora odgovarati, pravda mora biti zadovoljena, a pravda (u slučaju njene bolesti) ističe nečiju neodgovornost zbog djevojčinog ulaska u situaciju u kojoj je ugrozila tuđu imovinu i živote, i na kraju i okončala jedan...

Smrtna kazna je monstruozna...
Locked