Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
- Filter
-
radostan dan
#277 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
.
Last edited by radostan dan on 23/10/2011 19:36, edited 1 time in total.
- drndalo
#278 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ti k'o da i kucas na ugalj, a ne na struju...? 
-
Akibh
#279 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Kad skontam kakva je jebada sa ugljem, njegovom kupovinom, istovarom i skladistenjem, potpalom, ciscenjem peci i pepelom, stalnim lozenjem, dimom,.... onda mi duplo veca cijena grijanja na plin/struju (i mali termostat na zidu) puno vise odgovaracuske wrote:Evo čitmm ovu prvu stanu i konstatujem ljudi da vi niste normalni!
Grijanje na Ssruju, pin je nasjkuplji vid grijanja.
Ugradite Centralnu peć radijatore i kupite ugalj!!!!!
Dva sprata odnosno po dvije porodic eujednojkući se griju na centralno, a dodze ih 600 do 700KM sezona grijanja. Duplojeftiniej od vašeg, a mnogo više prostoraugrije i bolje. Kakva struje ne budite ludi
-
Mr.Penguin
#280 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
radostan dan wrote:Mr.Penguin wrote:UPavatar ti se - ubio- za ovu temu.
-
talić
#281 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
mislim da je ovaj sistem trenutno najbolji, http://www.centarnekretnina.net/HR/wiki ... -klima.htm tu stoji da za potrošeni kW struje dobivaš 4,77 kW energije. Negdje drugo sam našao da se energetska učinkovitost kreće od 2,5 do 4 ali je i to jako ekonomično.
- Dr.Mr.Fr.
#282 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ja struja, tj. konvektori...ne bih dužio ovdje pošto ima tema 
-
radostan dan
#283 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
.
Last edited by radostan dan on 23/10/2011 19:36, edited 1 time in total.
- Dr.Mr.Fr.
#284 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
radostan dan wrote:Ima tema, aL nema tvojih mjesečnih računa i utisaka...Dr.Mr.Fr. wrote:Ja struja, tj. konvektori...ne bih dužio ovdje pošto ima tema
deder ti to malo bolje pogledaj
-
angy
#285 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Moze li mi neko molim vas reci gdje se u Sarajevu imaju kupiti atlantic konvektori? Hvala
-
Hendrix
#286 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Možeš ih naručiti od Nobela, dođu brzom poštom besplatno, a ima i na PIKu isto besplatno ih šalju svih modela i vrsta.Moze li mi neko molim vas reci gdje se u Sarajevu imaju kupiti atlantic konvektori? Hvala
- Dr.Mr.Fr.
#287 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Vidio sam neke atlantic u eš company ali imaju skroz nov dizain 
-
angy
#288 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Taj Nobel je iz Mostara jelde? Jesu li ti na PIK-u od firmi ili to ljudi prodaju svoje konvektore koristene? Odoh sad na PIK da vidim sta imaHendrix wrote:Možeš ih naručiti od Nobela, dođu brzom poštom besplatno, a ima i na PIKu isto besplatno ih šalju svih modela i vrsta.Moze li mi neko molim vas reci gdje se u Sarajevu imaju kupiti atlantic konvektori? Hvala
-
angy
#289 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Jesil li vidio slucajno koliko kostaju?Dr.Mr.Fr. wrote:Vidio sam neke atlantic u eš company ali imaju skroz nov dizain
-
angy
#290 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Nadjoh sad na stranici es company-ja dva konvektora sto su mi zapali za oko 
Prvi je ovaj http://www.domod.ba/item/samsung-pdp-tv ... ory_id=175
A drugi im je u katalogu, AEG-ov, 2500 W, 216 KM
E sad vasa misljenja su dobrodosla s obzirom da se ovdje najvise pricalo o atlantic konvektorima, a ovi su jeftiniji, a ne znam nista o njima
E sad vasa misljenja su dobrodosla s obzirom da se ovdje najvise pricalo o atlantic konvektorima, a ovi su jeftiniji, a ne znam nista o njima
-
Hendrix
#291 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ma isto je to u principu, nema tu neke tajne tehnologije kod Atlantica što drugi ne mogu kopirati, grijač , termostat, oblik radijatora i eto konvektora. 
Ja sam na PIKu vidio nove da čovjek prodaje, sa garancijom, mislim da je i on ustvari diler Nobela koji je uvoznik Atlantica tako da može se kupiti bez problema.
Ja imam 7 konvektora, Atlantic, rade drugu godinu bez problema.
Ja sam na PIKu vidio nove da čovjek prodaje, sa garancijom, mislim da je i on ustvari diler Nobela koji je uvoznik Atlantica tako da može se kupiti bez problema.
Ja imam 7 konvektora, Atlantic, rade drugu godinu bez problema.
-
angy
#292 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Znaci sve je to u pet deka
Kontala sam da mozda ima razlike da neki trose manje struje od drugih, ne znam, ne razumijem se 
Zvala sam es company, nemaju vise ovih AEG-ovih, imaju Atlanticove, od 2 kW oni su 260 KM, pa sam odlucila sacekati da dobiju opet ove AEG-ove jer su onih 2,5 kW a 216 KM
Ja bih nekako najvise volila da postoji firma u Sarajevu, da mogu ljudi doci i reci mi gdje koji konvektor ide, a ne ovako da ja nagadjam al eto
Valjda nije previse ovaj od 2,5 kW za sobu, a manji sam kontala u hodnik staviti, pa ako budem zadovoljna onda cu uzeti jos jedan za manju sobu.
E sad, negdje sam procitala da konvektori idu ispod prozora a opet negdje da idu na suprotnu stranu od prozora, pa sta je sad tacno?
Zvala sam es company, nemaju vise ovih AEG-ovih, imaju Atlanticove, od 2 kW oni su 260 KM, pa sam odlucila sacekati da dobiju opet ove AEG-ove jer su onih 2,5 kW a 216 KM
Ja bih nekako najvise volila da postoji firma u Sarajevu, da mogu ljudi doci i reci mi gdje koji konvektor ide, a ne ovako da ja nagadjam al eto
E sad, negdje sam procitala da konvektori idu ispod prozora a opet negdje da idu na suprotnu stranu od prozora, pa sta je sad tacno?
-
nera18
#293 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
kolega s posla privatno sa svojom firmom ima ugovor sa Nobelom za posredovanje...
061894542 kome treba informacija, bujrum... covjek dodje, ugradi... moze se dogovoriti i popust na kolicinu...
061894542 kome treba informacija, bujrum... covjek dodje, ugradi... moze se dogovoriti i popust na kolicinu...
- Dr.Mr.Fr.
#294 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
angy wrote:Jesil li vidio slucajno koliko kostaju?Dr.Mr.Fr. wrote:Vidio sam neke atlantic u eš company ali imaju skroz nov dizain
Mislim 2 kw da su oko 200 ili 210 km...ovi ispod su nešto jeftiniji, mislim da je 1,5 kw oko 170 - 180 km...
imaš u vokelu na stupu vaillant-ove konvektore 2kw je 190km i ima 10% popust na keš pa ispadne 171 km
- Dr.Mr.Fr.
#295 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
angy wrote:Nadjoh sad na stranici es company-ja dva konvektora sto su mi zapali za oko
Ne znam za samsungov ja uzeo vaillantove i stvarno su
-
angy
#296 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Pa to je dobra cijena onda ako su vec dobriDr.Mr.Fr. wrote:angy wrote:Jesil li vidio slucajno koliko kostaju?Dr.Mr.Fr. wrote:Vidio sam neke atlantic u eš company ali imaju skroz nov dizain
Mislim 2 kw da su oko 200 ili 210 km...ovi ispod su nešto jeftiniji, mislim da je 1,5 kw oko 170 - 180 km...![]()
imaš u vokelu na stupu vaillant-ove konvektore 2kw je 190km i ima 10% popust na keš pa ispadne 171 km
Jel dovoljno da uzmem od 2 kW ako je soba 4,5 m x 4,5 a visoki su plafoni, austrougarska gradnja
- Dr.Mr.Fr.
#297 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
visoki strop je smrt za konvektore jer oni zagrijavaju zrak od plafona prema dole...takoooo da ne znam šta bih ti rekao...u suštini vrijedi probati...ali samo ako su ti prozori dobro zaptiveni...tj. ako dobro "dihtuju" i nema propuha 
edit: ovo gore sam malo nespretno rekao, cuj zagrijavaju zrak od plafona prema dole
glupa izjava jako
dakle konvektori zagrijavaju hladan zrak sa poda koji onda zagrijan ide u gornje dijelove prostorije tj. stropa, jer je topao zrak lakši...analogno tome kod visokog stropa treba duže da se ugrije prostorija i mislim da im se dosta energije potroši na grijanje neiskoristivog dijela prostora sobe
edit: ovo gore sam malo nespretno rekao, cuj zagrijavaju zrak od plafona prema dole
dakle konvektori zagrijavaju hladan zrak sa poda koji onda zagrijan ide u gornje dijelove prostorije tj. stropa, jer je topao zrak lakši...analogno tome kod visokog stropa treba duže da se ugrije prostorija i mislim da im se dosta energije potroši na grijanje neiskoristivog dijela prostora sobe
Last edited by Dr.Mr.Fr. on 01/11/2011 14:23, edited 1 time in total.
-
angy
#298 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Stolarija je dobra, prosle godine je promjeniliDr.Mr.Fr. wrote:visoki strop je smrt za konvektore jer oni zagrijavaju zrak od plafona prema dole...takoooo da ne znam šta bih ti rekao...u suštini vrijedi probati...ali samo ako su ti prozori dobro zaptiveni...tj. ako dobro "dihtuju" i nema propuha
Ma probacu za svaki slucaj, mislim da cu u kako god proci bolje nego sa TA peci i plinskom peci
-
angy
#299 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ja sam danas kupila Vaillant konvektor od 2,5 kW u Vokelu
Postavili smo ga danas, samo mi nije jasno zasto sa ovim konvektorom nije dosao utikac za struju vec samo one dvije zice onako strse samo :S
Pise u prospektu da uz sve konvektore dodje utikac osim uz ovaj od 2,5 kW pa mi to nema nikako logike.
Sad ne znam dali trebam kupiti obicni utikac, spojiti zice i to je to ili se ova vrsta konvektora nekako drugacije prikljucuje :S
Ako neko zna o cemu je rijec neka mi pojasni
Postavili smo ga danas, samo mi nije jasno zasto sa ovim konvektorom nije dosao utikac za struju vec samo one dvije zice onako strse samo :S
Pise u prospektu da uz sve konvektore dodje utikac osim uz ovaj od 2,5 kW pa mi to nema nikako logike.
Sad ne znam dali trebam kupiti obicni utikac, spojiti zice i to je to ili se ova vrsta konvektora nekako drugacije prikljucuje :S
-
talić
#300 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
nisam električar ali potrošač od 2,5 kW zahtjeva kvalitetan utikač ili direktno spajanje u razvodnoj kutiji inače postoji opasnost kod lošeg kontakta od varničenja i grijanja. Ukoliko nemaš automatske osigurače obavezno još ugraditi 16A prekidač. U svakom slučaju ne zezaj se sa nekim utikačem od pola marke jer bi moglo biti problema.angy wrote:Ja sam danas kupila Vaillant konvektor od 2,5 kW u Vokelu