Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#276 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

Splinter wrote:
plain vanilla wrote:Nisam ni ja prije gledala, sad prvi put ovo pratim, tako da ne znam pravila
Bili su rekli 5 finalista..ali stvarno ne znam..

u finale
Jelena
Mirza
Dunja-preko stele
Marko
Aldina
bogam` prvi put i vec 5 imena pohvatala... :mrgreen:
ja kad se upoznajem ne mogu ni ono jedno zapamtiti :oops:
:lol:
ovo je treca sezona zvijezda, a prva SEZONA koju gledam
a mislim da sam gledala vecinu emisija ove sezone :roll: :D
samo_ovaj_put

#277 Re: Hayat

Post by samo_ovaj_put »

karanana wrote:cini mi se da rekose jos 6 emisija pa finale. jos ako se uloze jokeri, da li onda to produzava broj emisija do finala, ne znam. i ja ovo prvi put ko pratim jednostavno jer nema nista drugo da se pogleda.
produzava samo broj kandidata u finalu,ako ih je sad 14,i jos 6 emisija
znaci ispada 5,ali jos dva dzokera,znaci u finalu hin je 11
alibaba_i_30_godina

#278 Re: Hayat

Post by alibaba_i_30_godina »

plain vanilla wrote: Pa neka je sreca da vecina curica i glasa za Mirzu, tako da se ostali ravnopravne bore. Ne znam..Onaj Slovenac uvijek ima dosta glasova i Verena isto.
Ali Verena je nekad odlicna, nekad bas losa.
Slovenac ..simpatican, ali ne znam kako dobije visoke ocjene, meni se uvijek ucini da jako lose pjeva (ja doduse nemam sluha) :D
Mali Ado je simpatican, ali ne znam moze li do finala
Kenan jako malo glasova publike..
Koliko sam mogao primijetiti, glasovi publike su svakako najveci problem. :roll:

Sad ne bih ulazio u diskusije da li postoji neko 'stimanje' glasova i slicno, ali u svakom slucaju dosta je cudan ishodak svakog petka.

Ja bih npr. onog Osmana davno izbacio i jos neke, ali eto. :roll:

Kako znas da Verena ima dosta glasova, koliko sam upratio cesto su je prozivali u onih 5 za ispadanje?! Kad vec spomenu Kenana, meni on pravo dobro pjeva, ne znam zasto dobija tako malo glasova ... vjerovatno jer pjeva pretezno rock pjesme.
plain vanilla

#279 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

NeyDan wrote: Koliko sam mogao primijetiti, glasovi publike su svakako najveci problem. :roll:

Sad ne bih ulazio u diskusije da li postoji neko 'stimanje' glasova i slicno, ali u svakom slucaju dosta je cudan ishodak svakog petka.

Kako znas da Verena ima dosta glasova, koliko sam upratio cesto su je prozivali u onih 5 za ispadanje?! Kad vec spomenu Kenana, meni on pravo dobro pjeva, ne znam zasto dobija tako malo glasova ... vjerovatno jer pjeva pretezno rock pjesme.
Kenan mi je antipatican..i uvijek nesto mudruje...vjerujem da je to razlog.
A glasachi su cudo..Ko je pratio od pocetka, mogao je vidjeti Selmicu Copru, curica je stvarno losha bila, ali glasova more imala..a ocjene dvojke.
na kraju je ona rekla glasachima da vise ne glasaju za nju, i tako je ispala :-)
alibaba_i_30_godina

#280 Re: Hayat

Post by alibaba_i_30_godina »

plain vanilla wrote:
NeyDan wrote: Koliko sam mogao primijetiti, glasovi publike su svakako najveci problem. :roll:

Kenan mi je antipatican..i uvijek nesto mudruje...vjerujem da je to razlog.
A glasachi su cudo..Ko je pratio od pocetka, mogao je vidjeti Selmicu Copru, curica je stvarno losha bila, ali glasova more imala..a ocjene dvojke.
na kraju je ona rekla glasachima da vise ne glasaju za nju, i tako je ispala :-)
Nisam bas pratio od pocetka, prikljucio sam se prije nekoliko sedmica jer su svi pricali o tim 'zvijezdama' pa sam poceo i ja gledati kako bih znao o cemu je rijec, a ne da bih bio po ko zna koji put totalno neupucen u desavanja te vrste u nasoj zemlji. :mrgreen:

Znam da ima i subotom emisija, ali tu ne stignem da pogledam tako da ne znam kakvi su kad ne pjevaju. Ocjenjujem ih po pjevanju (ok, priznajem da neke ocjenjujem i prema izgledu :D ), tako da mi se on cini ok.

E da, veceras mi se svidjela ona mala sto je imala plesace ... jako lijep nastup.
plain vanilla

#281 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

aldina, ona dobro pjeva, ali ni za nju nisu bas glasali
kako je skratila suknje ima vise glasova :D

ima i ana, ona je preslatka, samo je dosadna sa svojim glasicem
Been

#282 Re: Hayat

Post by Been »

Crnjomanasti Don Juan iz Sjenice bi s vremena na vrijeme mogao sa Željka Joksimovića, Čole i Toše, preći na nekog drugog pjevača ili grupu. Ovo već postaje dosadnoooo ! :zzzz: :zzzz: :zzzz:
plain vanilla

#283 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

Been wrote:Crnjomanasti Don Juan iz Sjenice bi s vremena na vrijeme mogao sa Željka Joksimovića, Čole i Toše, preći na nekog drugog pjevača ili grupu. Ovo već postaje dosadnoooo ! :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Mogao bi, ali kao da u inat nece
zanimljivo je da u njihovim emisijama subotom ili za bajram i novu, pjevao je svasta
ali kad je ovo takmicenje, ne odustaje od ove 3 :zzzz:
Atticus Finch

#284 Re: Hayat

Post by Atticus Finch »

Nemam namjeru da trolujem ili udaram neku kontru, ali zaista imam problem da prepoznam bilo šta iole gledljivo, a da ima veze sa ovim takmičenjem (ili kako ga već nazvati). Tako loša produkcija da je to prosto za nevjerovati, pa Obn-ova takmičenja od prije nekih 10-tak godina, su čini mi se bila na višoj razini u smislu produkcije, zvuka, vizuelnog dojma, itd. Izrazito loše matrice (u 90% slučajeva/nerijetko midi fileovi, sa onih kućnih pc karaoka), plus iznimno nespremni (da ne kažem neku goru riječ) takmičari (čast izuzecima, dvoje ili troje, realno mogu proći) daje prilično skroman sveukupni dojam o ''hayatovim talentima''. A kič u backstage-u je posebna priča; konzumiranje proizvoda tuzlanske mljekare sa sve blještavim haljinama i taze kupljenim odjelima, grebanje lutrija do iznemoglosti, ne bi li neko dobio 5 km, te onda neki kreveti gdje se izležavaju voditelji, nerijetko i takmičari... :-) :-? Ni žiri nije baš načisto, pa tako i pored lošeg pjevanja, nerijetko sjevne neka 10-ka jer je tobože kandidat imao odličan scenski pokret i komunikaciju sa publikom. Plastičan primjer je momak (ne znam kako se zove) koji je otpjevao pjesmu Con te partiro, blagi užas, a bio je pohvaljen na sav glas kako vlada tehnikom pjevanja i bla bla. Općenito me nervira to forsiranje, tačno ubjede ljude da znaju pjevati i da su najbolji, a realnost je potpuno drugačija. A i izbor pjesama, otprilike 4-5 izvođača se ponavljaju, uz poneki otklon u obliku nekog stranog hita iz 90-tih, je najbolji pokazatelj da je ovakva vrsta show-a dala što je imala, ove komercijalne televizije podhitno trebaju izmisliti/pođoniti neki novi format.
plain vanilla

#285 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

udari nekad enter, ne placa se :roll:
Mustang1

#286 Re: Hayat

Post by Mustang1 »

Sta vam je cudno za te glasove...Pa dok je bila prva sezona .. onaj Saudin :lol: :lol: Njegov stari je prodo imanje da bi mogo placat racune za telefon i kupovo dopune svima u porodici samo da glasaju za njega :oops:
minjonja

#287 Re: Hayat

Post by minjonja »

Bubalo1 wrote:Sta vam je cudno za te glasove...Pa dok je bila prva sezona .. onaj Saudin :lol: :lol: Njegov stari je prodo imanje da bi mogo placat racune za telefon i kupovo dopune svima u porodici samo da glasaju za njega :oops:
a sta dobije uopste dobitnik da raja tolike pare trosi na to?

eto jucer pogledah skoro citavu emisiju i mogu reci da me backstage najvise nervira :oops: oni neki pokusaji da budu simpaticni i smijesni, pa svi odjednom express drze u ruci, pa mlijeko, pa cokoladice... nesto se keslaju, na dugme flertaju... ma daj, zar nije dovoljno samo da ubace reklamu sponzora za vrijeme reklame ili u backstageu eto zakaciti koji plakat, a ne onako se ofirat. backstage sluzi da se intervjuisu ucesnici prije i poslije nastupa, ali to hayat ne konta.
sheilak

#288 Re: Hayat

Post by sheilak »

Zar nije Zvijezda Hayata pronadjena?

:-D

Mislila sam da je to vec zavrseno.
Mustang1

#289 Re: Hayat

Post by Mustang1 »

Ima medijsku paznju na hayatu i cd besplatan valjda :D A pronaso je hayat jednom zvijezdu..i jos jednom..i jos jednom ce valjda :lol:
A sta cujem neka se sinoc razvalila dok je nastupala ? :D
kurty

#290 Re: Hayat

Post by kurty »

Bubalo1 wrote:Ima medijsku paznju na hayatu i cd besplatan valjda :D A pronaso je hayat jednom zvijezdu..i jos jednom..i jos jednom ce valjda :lol:
A sta cujem neka se sinoc razvalila dok je nastupala ? :D

nekad pred sami kraj
plain vanilla

#291 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

joj razvalila, pala curica..drugi put ce ju forumas jedan docekati :D
karanana

#292 Re: Hayat

Post by karanana »

plain vanilla wrote:joj razvalila, pala curica..drugi put ce ju forumas jedan docekati :D
:dance:

sandzo more bit pobjedi. curice su se napalile na one dlake i na ionako djevojchuraste pjesme i repertoar koji izvodi. ali to ce biti to za njega. njegov stil i repertoar nemaju publiku za cd-a i veliku karijeru. sa takvim stilom se malo pjevaca probije tipa toseta, joksimovica, ali on nije kapacitet za takvu karijeru.

iskreno, jedino bi nihada nakon svega ovoga mogla hajrovati kakve love i kakve koristi od svega ovoga, pobjedila/nepobijedila.
plain vanilla

#293 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

karanana wrote:
plain vanilla wrote:joj razvalila, pala curica..drugi put ce ju forumas jedan docekati :D
:dance:

sandzo more bit pobjedi. curice su se napalile na one dlake i na ionako djevojchuraste pjesme i repertoar koji izvodi. ali to ce biti to za njega. njegov stil i repertoar nemaju publiku za cd-a i veliku karijeru. sa takvim stilom se malo pjevaca probije tipa toseta, joksimovica, ali on nije kapacitet za takvu karijeru.

iskreno, jedino bi nihada nakon svega ovoga mogla hajrovati kakve love i kakve koristi od svega ovoga, pobjedila/nepobijedila.
sandzo ima odlican glas, steta sto ga neko ne usmjeri u drugom smjeru

a sad gledam nihadu..mozes ti nju istjerat iz kafane, ali ne mozes kafanu iz nje
kad zavrne onim nogicama :D

a mali ado samo place, srce drago :roll:
minjonja

#294 Re: Hayat

Post by minjonja »

ali nihada sto se proljepsala :thumbup:

ona slika kad bude glasanje ko sa strijeljanja, ali sad grmi nihada na bini :D
Loulou

#295 Re: Hayat

Post by Loulou »

plain vanilla wrote:a sad gledam nihadu..mozes ti nju istjerat iz kafane, ali ne mozes kafanu iz nje
kad zavrne onim nogicama :D
:lol: :lol: :lol:
StupskaBitanga

#296 Re: Hayat

Post by StupskaBitanga »

jesu li fkt u tom backstage voditelji ležali u krevetu?
karanana

#297 Re: Hayat

Post by karanana »

StupskaBitanga wrote:jesu li fkt u tom backstage voditelji ležali u krevetu?
jesu, ali se nista nije desavalo, bili su obuceni.
sheilak

#298 Re: Hayat

Post by sheilak »

karanana wrote:
:lol:
samo_ovaj_put

#299 Re: Hayat

Post by samo_ovaj_put »

karanana wrote:
:lol: :thumbup:
Mustang1

#300 Re: Hayat

Post by Mustang1 »

Ova sto je upala jel ona neki favorit ? :lol: :lol: :lol: Pa bolje moja nene pjeva :D
Post Reply