Nemam namjeru da trolujem ili udaram neku kontru, ali zaista imam problem da prepoznam bilo šta iole gledljivo, a da ima veze sa ovim takmičenjem (ili kako ga već nazvati). Tako loša produkcija da je to prosto za nevjerovati, pa Obn-ova takmičenja od prije nekih 10-tak godina, su čini mi se bila na višoj razini u smislu produkcije, zvuka, vizuelnog dojma, itd. Izrazito loše matrice (u 90% slučajeva/nerijetko midi fileovi, sa onih kućnih pc karaoka), plus iznimno nespremni (da ne kažem neku goru riječ) takmičari (čast izuzecima, dvoje ili troje, realno mogu proći) daje prilično skroman sveukupni dojam o ''hayatovim talentima''. A kič u backstage-u je posebna priča; konzumiranje proizvoda tuzlanske mljekare sa sve blještavim haljinama i taze kupljenim odjelima, grebanje lutrija do iznemoglosti, ne bi li neko dobio 5 km, te onda neki kreveti gdje se izležavaju voditelji, nerijetko i takmičari...

Ni žiri nije baš načisto, pa tako i pored lošeg pjevanja, nerijetko sjevne neka 10-ka jer je tobože kandidat imao odličan scenski pokret i komunikaciju sa publikom. Plastičan primjer je momak (ne znam kako se zove) koji je otpjevao pjesmu Con te partiro, blagi užas, a bio je pohvaljen na sav glas kako vlada tehnikom pjevanja i bla bla. Općenito me nervira to forsiranje, tačno ubjede ljude da znaju pjevati i da su najbolji, a realnost je potpuno drugačija. A i izbor pjesama, otprilike 4-5 izvođača se ponavljaju, uz poneki otklon u obliku nekog stranog hita iz 90-tih, je najbolji pokazatelj da je ovakva vrsta show-a dala što je imala, ove komercijalne televizije podhitno trebaju izmisliti/pođoniti neki novi format.