Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ductus Holedocus
#276 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
vec drugi put postavljam isto pitanje
je li se ovo odnosi na prvu vezu,prvu zaljubljenost ,prvo ludilo..ili nesto drugo?
je li se ovo odnosi na prvu vezu,prvu zaljubljenost ,prvo ludilo..ili nesto drugo?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#277 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Pa valjda je to subjektivno. Ali mislim da ljudi ipak pricaju o vezama.Ductus Holedocus wrote:vec drugi put postavljam isto pitanje
- Aleluja
#278 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
...nema kod mene prve, druge, treće...velike, male ljubavi...ja uvijek ljubim! 
-
marritza_ferrer_
#279 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Znači mi, dovoljno, kad ga vidim sa curom u gradu sve mi se prevrne. Sreća ne viđam ga često, nemamo isto društvo. Veza je kratko trajala, neka 4 mjeseca otprilike. Naglo smo raskinuli i ja sam poslije idealizirala uspomenu na njega. Svaki sljedeći je bio igračka, pokušaj njegove kopije (uvijek je morao imati neku osobinu koja bi me podsjetila na njega). I tako, ja sam voljela predstavu o tom čovjeku, dugo. Sa ove tačke gledišta vidim da je bio jedan obični ublehaš koji sa svojih sad 25 godina ne zna šta će sa sobom, bez posla, bez fakulteta, jednostavno jedan obični parazit. I pokušam onda zamisliti svoj život sa njim, na šta bi to ličilo, na šta bih ja ličila?! I shvatim da je sve sa njim bila iluzija, dječija zanesenost, budalaština. Sad zahvaljujem Bogu što me je udaljio od njega. Imam divnog momka, volimo se, sve mi je divno i krasno što se ljubavnog života tiče. Možda je on bio prva velika, ali ovaj sad je prava ljubav. Sad zrelije razmišljam i zrelo volim. Samo da li da tu ljubav nazovem prvom Pravom, ili prvom Pogrešnom?
)
- Aleluja
#280 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
sa svojih sad 25 godina ne zna šta će sa sobom, bez posla, bez fakulteta, jednostavno jedan obični parazit. I
...moram...što mi je ovo zaparalo uši...šta ovi koji imaju fax, posao, " kao znaju šta će sa sobom " nisu obični paraziti, oni su poseban soj!?
... nije Vam išlo, idete dalje oboje..ne pljuj bona, to nije lijepo!
ps. provjetri malo svoj ego!
-
blesava
#281 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
prva ljubav zaborava nemaaaa
lijepe uspomene, posebno ovo ruzno vrijeme me podsjeca na njega. bas smo se nekad u ovom periodu upoznali. hladno, kisica rominja,a mi zagrljeni sjedimo u jednom kaficu na carsiji. Kako se samo taj znao ljubiti mmm.
valjda hormoni jebiga, poslije nikad nista slicno vise nisam osjetila.
Hodali smo do kraja zime, a jos sam patila za njim godinama. I dan danas mi prodje kroz glavu sjecanje i ideja da je veza mogla uspijeti da sam bila pametnija. Ostavio me jer su me jaranice nagovorile da izadjem sa drugim likom na kafu, pa on to saznao.
lijepe uspomene, posebno ovo ruzno vrijeme me podsjeca na njega. bas smo se nekad u ovom periodu upoznali. hladno, kisica rominja,a mi zagrljeni sjedimo u jednom kaficu na carsiji. Kako se samo taj znao ljubiti mmm.
valjda hormoni jebiga, poslije nikad nista slicno vise nisam osjetila.
Hodali smo do kraja zime, a jos sam patila za njim godinama. I dan danas mi prodje kroz glavu sjecanje i ideja da je veza mogla uspijeti da sam bila pametnija. Ostavio me jer su me jaranice nagovorile da izadjem sa drugim likom na kafu, pa on to saznao.
-
mušema
#282 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Nesto ne vjerujem ni u kakve VELIKE ljubavi.. Bar ja nisam taj tip.. Svih bivsih se sjetim onako s osmjehom ili sa smijehom
Sadasnjeg momka smatram za neku veliku ljubav u odnosu na ostale..
Ustavari, znam za samo jednu veliku ljubav (moji dedo i nena
a sve ostalo su "normalne" ljubavi)..
Sadasnjeg momka smatram za neku veliku ljubav u odnosu na ostale..
Ustavari, znam za samo jednu veliku ljubav (moji dedo i nena
-
majmunce
#283 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Jel ti se i dalje sve prevrno bez obzira na to sto vec imas momka? Znas li koliko je u vezi s tom djevojkom i da li on tebe uopste primjecuje?marritza_ferrer_ wrote:Znači mi, dovoljno, kad ga vidim sa curom u gradu sve mi se prevrne. Sreća ne viđam ga često, nemamo isto društvo. Veza je kratko trajala, neka 4 mjeseca otprilike. Naglo smo raskinuli i ja sam poslije idealizirala uspomenu na njega. Svaki sljedeći je bio igračka, pokušaj njegove kopije (uvijek je morao imati neku osobinu koja bi me podsjetila na njega). I tako, ja sam voljela predstavu o tom čovjeku, dugo. Sa ove tačke gledišta vidim da je bio jedan obični ublehaš koji sa svojih sad 25 godina ne zna šta će sa sobom, bez posla, bez fakulteta, jednostavno jedan obični parazit. I pokušam onda zamisliti svoj život sa njim, na šta bi to ličilo, na šta bih ja ličila?! I shvatim da je sve sa njim bila iluzija, dječija zanesenost, budalaština. Sad zahvaljujem Bogu što me je udaljio od njega. Imam divnog momka, volimo se, sve mi je divno i krasno što se ljubavnog života tiče. Možda je on bio prva velika, ali ovaj sad je prava ljubav. Sad zrelije razmišljam i zrelo volim. Samo da li da tu ljubav nazovem prvom Pravom, ili prvom Pogrešnom?)
-
nurr
#284 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Ne viđamo se često i rijetko kad pomislim na njega, ali kada ga vidim nije mi skroz svejedno, ne prolazim kraj njega kao kraj ostalih bivših. Sada sam u sretnoj vezi duugo, baš neki dan mi se on javio da probamo ponovo ali već sam ga nekoliko puta odbila zbog ovog sadašnjeg momka. Zaboraviti sasvim se možda ne može, ali preboliti vjerujem da da. Barem ja jesam 
-
sokkia
#285 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
mnogo mi znaci.
znam da se udala i da živi gore negdje u šveCkoj i da se nismo sreli nikad više, a ja je se sjetim otprilike svake druge prestupne godine
znam da se udala i da živi gore negdje u šveCkoj i da se nismo sreli nikad više, a ja je se sjetim otprilike svake druge prestupne godine
-
radenska
#286 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?
Moja prva VELIKA ljubav je moj muz. Nisam ja zaljubljive prirode. Ne racunam onu iz cetvrtog osnovne. Mislila sam da je taj djecak covjek mog zivota i da se moram udati za njega