"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
solar_power

#276 Re: U zemlji krvi i meda (In the Land of Blood and Honey)

Post by solar_power »

Zato je film snimljen i na nasem i na Engleskom. Tako da u USA gledaju Engleski a na kod nas nas...
ahuseino

#277 Re: U zemlji krvi i meda (In the Land of Blood and Honey)

Post by ahuseino »

zlajapravaraja wrote:
ahuseino wrote:Ne bih se slozio s ovim sudom glede prevoda/akcenta.
Slicna je situacija sa
Shot Through the Heart.

Target audience nije BiH vec USA, i ovako im je valjda blize i lakse za razumit i prihvatiti, dok jos uvijek ostavlja osjecanje stranskog.
Jedini ljudi u Americi koji ce pogledati ovaj film su nase Bosnje koje zive tamo, i to samo ako dodju na odmor u Bosnu sljedeceg ljeta i kupe kopiju DVD-a na nekom od buvljaka.

Nego, sta je s Djurom? Ne vidjeh ga nesto...

I naposlijetku, imam neki osjecaj da ce velika vecina nas biti prosto zgrazena kada pogledamo ovaj film...ne zasto, ali eto...imam neki glup predosjecaj. :-?

Pa ne znam bash. Vidjecemo koliko bude para za marketing. Brandjelina je ipak mainstream.
ljubav_aha

#278 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ljubav_aha »

ljubav_aha

#279 Re: U zemlji krvi i meda (In the Land of Blood and Honey)

Post by ljubav_aha »

a naslov filma oops

ljubav_aha wrote:
Not My Idea wrote:covjece, poslije malo vise od 2 minute trailera vi zakljucili da je film smece.
procitala sam sadrzaj filma,ima na google_tu , jos jedan od dodatnih minusa :D

pitali su andzu ,kako je sastavila naslov filma rekla zena:eto ,trebalo joj je vremena

http://www.tevitroy.org/8232/the-land-o ... -and-honey

isti naslov knjige o modernom izraelu,koji originalni pristup formiranju naslova filma :D :lol:

istina,sustina naslova je razumljiva ,posebna zemalja sa posebnom situacijom poput izraela :skoljka:
we are extraordinary country :skoljka:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=275
Jack Be Nimble

#280 Re: U zemlji krvi i meda (In the Land of Blood and Honey)

Post by Jack Be Nimble »

Sva sreca oko ovog filma se digla hajka sa nase strane pa to sada privlaci americku paznju. Da li ce htjeti da gledaju taj film to je za vidjeti, ali definitvno amerikanci pricaju o tom filmu.
ljubav_aha

#281 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ljubav_aha »

Jack Be Nimble wrote:Sva sreca oko ovog filma se digla hajka sa nase strane pa to sada privlaci americku paznju. Da li ce htjeti da gledaju taj film to je za vidjeti, ali definitvno amerikanci pricaju o tom filmu.
ko je andzi pomogao tokom snimanja filma,npr. osoba iz BiH koaj je bila civil tokom rata,koja je mogal dati savjet tokom snimanja;da li je znda imala slican tim savjetnika ili ne :?:
Jack Be Nimble

#282 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jack Be Nimble »

ljubav_aha wrote:
Jack Be Nimble wrote:Sva sreca oko ovog filma se digla hajka sa nase strane pa to sada privlaci americku paznju. Da li ce htjeti da gledaju taj film to je za vidjeti, ali definitvno amerikanci pricaju o tom filmu.
ko je andzi pomogao tokom snimanja filma,npr. osoba iz BiH koaj je bila civil tokom rata,koja je mogal dati savjet tokom snimanja;da li je znda imala slican tim savjetnika ili ne :?:
Sigurno je imala savjetnike, da li su bili uz nju ili ne ko zna. Ali morala je imati savjetnika snimala ona film o skijanju ili ratu.
ljubav_aha

#283 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ljubav_aha »

Jack Be Nimble wrote:
ljubav_aha wrote:ko je andzi pomogao tokom snimanja filma,npr. osoba iz BiH koaj je bila civil tokom rata,koja je mogal dati savjet tokom snimanja;da li je znda imala slican tim savjetnika ili ne :?:
Sigurno je imala savjetnike, da li su bili uz nju ili ne ko zna. Ali morala je imati savjetnika snimala ona film o skijanju ili ratu.
nikad se nije pisalo o detlajima tokom snimanja filma,cak ni danas nema puno komentara o filmu od strane domacih medija
Jack Be Nimble

#284 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jack Be Nimble »

Ipak je istina da su dvije verzije snimljene, engleski i nasi jezici.

http://www.deadline.com/2011/11/angelin ... ore-195436
jasko_ba

#285 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by jasko_ba »

Jolie je film snimila u dvije verzije, engleskoj i bosanskoj, a nije bila sigurna koji će jezik producenti odabrati za američku publiku. Oduševljena je što je odluka pala na izvorni jezik filma.
- Počašćena sam i sretna što je FilmDistrick odlučio film prikazati na originalnom jeziku. Nadala sam se tome, da Amerikanci imaju priliku gledati film u toj verziji - izjavila je Jolie.
nerma.

#286 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by nerma. »

U kinima u Sarajevu u februaru! :)
male_okice

#287 Re: U zemlji krvi i meda (In the Land of Blood and Honey)

Post by male_okice »

-danTe- wrote:
karanana wrote:naravno ima hiljade filmova koji su snimljeni na isti nacin, ali zasto ovi glumci moraju pricati na engleskom u ovom filmu a imati akcente sa ovih prostora?
brate, ili nadjite glumce ciji je maternji jezik engleski pa snimajte na engleskom ili snimajte na jeziku gdje se film desava pa titlujte na engleski.
ovako, ni tamo ni vamo. film mi izgleda karanana. sumnjam da cu ga gledati.
:thumbup:
prva stvar koju sam i ja primijetio...i sto se tice gledanja i tu cu se sloziti sa @karananom...
:thumbup:
simpozijum delirijum

#288 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by simpozijum delirijum »

kako god , rijec "Bosnia" je opet u udarnim terminima USA TV stanica , bas odgledah intervju Andzeline i Kristian Amanpour na ABC , uskoro je premijera njenoga filma te Andzelina daje intervjue svako malo
veceras ce na ABC u udarnom terminu biti jos jedna reportaza o njenom filmu kao i na ostalim TV stanicama
pogledajmo film pa donosimo zakljucke
Andzelina nije rekla nista lose , izjavljuje da zeli povezati ljude poslije ratnih trauma i poslati pozitivnu poruku svojim filmom , i hvali Bosansku ekipu koja joj je pomogla u njenom projektu
ja licno bi ipak volio da se rijec "Bosnia " spominje u pozitivnom kontextu a ne samo u vezi rata
al sta je tu je
zamzija

#289 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by zamzija »

daj link da i mi pogledamo taj intervju na cnn-u :)
detroit-mercy

#290 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

Mislim da je bila jutros gost i na Good Morning America :mrgreen: , ne znam o cemu je pricala ali se je vjerovatno dohvatila i svog prvijenca.
Jack Be Nimble

#291 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jack Be Nimble »

Ja jedva cekam da film izadje, vec sam sklopio date za taj dan sa jednom curom :D.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#292 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Truba »

predvidjam kataklizmu
zamzija

#293 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by zamzija »

Kad se samo sjetim Richarda gere-a i onog njegovog filma, u kinima u Americi jedva zaradio milion dolara, bio teški promašaj :D
Budimo realni, nikog te teme ne zanimaju u americi, pogotovo neki rat, negdje tamo o kojem oni pojma nemaju :)
A plus što u isto vrijeme kada se Angelinin film bude prikazivao, počinje prikazivati Spilbergov War Horse opet o ratu...ali 2.svjetskom...
shin

#294 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by shin »

Prvom, ne drugom.
Jack Be Nimble

#295 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jack Be Nimble »

I ja mislim da nece biti puno raje (sem nase) u kinima, ali trube o ovom filmu mediji na sve strane. Sva prica je naravno kao Andzelinu neki pisac tuzi, ali prica se :-).
someone_

#296 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by someone_ »

Ja mislim da niko nece nikad pogledat ovaj film sem tri lika i jedne cure svi izmedju 20-30 godina koji ce greskom doc da pogledaju film. Mislim da ce bit i jedna baba koja inace radi u tom kinu (prodaje kokice). Ona nece pogledat cijeli film nego samo od 37 - 52 minute jer joj je tad pauza, a posto je februar i zima ona ce doc u salu gdje je toplo da pjede sendvic i nesto kokica. To su moja predvidjanja.

I da razjasnim. Glavni razlog za los odziv ce biti to sto je film jako los i ne valja. Sto bi ljudi gledali film koji je beze, a ovaj je bas beze. Ono pravo nije dobar. Kad ga gledas sve ti dosadno. Muka ga gledad. Jednostavno ne lezi. Patnja ziva. Odron od filma mrtvi. Katastrofa.

Nisam imao prilku jos pogledati film. Molim vase vidjenje nepogledanog filma, koji ce uvjek ostat nepogledan jer je los. Doduse, ne bi ga bilo lose pogledat samo da potvrdim da je bas los kolko mislim da je los, a znam da jeste.
IHAVEDREAM

#297 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by IHAVEDREAM »

:zoka: :zoka: :zoka: :zoka:
Izvolite, KRITICARI.......Poznavaoci vremena i prilika....... ;-)
Napravite PANDAN ovom "SMECU" (kako ga okarakterisaste)........ :x
Uradite nesto pametnije, ljepse i bolje......a da iskljucuje nas pomuceni ego.... :oops: :oops: :oops: :oops:
Not My Idea

#298 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Not My Idea »

someone_ wrote:Ja mislim da niko nece nikad pogledat ovaj film sem tri lika i jedne cure svi izmedju 20-30 godina koji ce greskom doc da pogledaju film. Mislim da ce bit i jedna baba koja inace radi u tom kinu (prodaje kokice). Ona nece pogledat cijeli film nego samo od 37 - 52 minute jer joj je tad pauza, a posto je februar i zima ona ce doc u salu gdje je toplo da pjede sendvic i nesto kokica. To su moja predvidjanja.

I da razjasnim. Glavni razlog za los odziv ce biti to sto je film jako los i ne valja. Sto bi ljudi gledali film koji je beze, a ovaj je bas beze. Ono pravo nije dobar. Kad ga gledas sve ti dosadno. Muka ga gledad. Jednostavno ne lezi. Patnja ziva. Odron od filma mrtvi. Katastrofa.

Nisam imao prilku jos pogledati film. Molim vase vidjenje nepogledanog filma, koji ce uvjek ostat nepogledan jer je los. Doduse, ne bi ga bilo lose pogledat samo da potvrdim da je bas los kolko mislim da je los, a znam da jeste.
reci da se zahebajes :?: :!:

samo u prokletoj Bosni ljudi popljuju i sasjeku sve u korijenu. e pa @someone_ zbog tebe i takvih ko sto si ti, meni dodje da odem iz ove zemlje. ti i takvi kao ti su razlog sto mi nikad necemo krenut dalje.
HAVANA

#299 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by HAVANA »

Not My Idea wrote:
someone_ wrote:Ja mislim da niko nece nikad pogledat ovaj film sem tri lika i jedne cure svi izmedju 20-30 godina koji ce greskom doc da pogledaju film. Mislim da ce bit i jedna baba koja inace radi u tom kinu (prodaje kokice). Ona nece pogledat cijeli film nego samo od 37 - 52 minute jer joj je tad pauza, a posto je februar i zima ona ce doc u salu gdje je toplo da pjede sendvic i nesto kokica. To su moja predvidjanja.

reci da se zahebajes :?: :!:

samo u prokletoj Bosni ljudi popljuju i sasjeku sve u korijenu. e pa @someone_ zbog tebe i takvih ko sto si ti, meni dodje da odem iz ove zemlje. ti i takvi kao ti su razlog sto mi nikad necemo krenut dalje.

Image
Not My Idea

#300 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Not My Idea »

stvarno :-)
Post Reply