Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ima li negdje da se kupi ovo pojacalo za triplex antenu (osim digitalis-Travnik).
Pojacalo je ISKRA. Nisam siguran.
Na amazon-u nisam nasao.
Dobra opcija je i ako ima u Tuzli
Može li mi, molim vas, neko reći koliko se otprilike kanala može uhvatiti sa DVB-T resiverom u Sa, opština NG?
Ne postoji mogućnost kablovske, pa ne znam da li da nabavimo resiver ili pričekamo kablovsku?
Hvala
popi wrote: ↑13/05/2020 08:30
Može li mi, molim vas, neko reći koliko se otprilike kanala može uhvatiti sa DVB-T resiverom u Sa, opština NG?
Ne postoji mogućnost kablovske, pa ne znam da li da nabavimo resiver ili pričekamo kablovsku?
Hvala
ako može savjet...trenutno imam Drembox 500HD i mislim da mu je vakat da se mijenja nečim drugim
Antena je sa motorom i trenutno piči Cccam na boxu (uzeo linije od kineza na Aliju, piči bez problema)
čime zamjeniti DM500HD, a da ima i dobru forum podršku i da ubacim i Oscam u taj novi reciver? IP tv me ne interesuje jer mi je internet konekcija kanta
ili alternativa: da li bi mi iko znao podesiti OScam na ovom mom Dreamboxu (da rade švabe i žabari)?
popi wrote: ↑13/05/2020 08:30
Hvala
3 kanala: BHT1 HD, Federalna TV i RTRS.
Jasno mi je da nisam ni imal puno za očekivati, ali ...
Ma ta digitalizacija je izgubila smisao i postala smijesna prica. Vec se dosta kasni s tim tako da se moze i preskociti. Sve manje ljudi gleda analognu zemaljsku tv, sto zbog lose slike, sto zbog loseg programa na tim kanalima.
Svako kome je stalo do bolje slike i boljih kanala odavno ima kablovsku ili Total tv. Oni koji nemaju para i gledaju analognu njima to i odgovara jer bi im digitalizacija bila samo dodatni trosak zbog kupovine prijemnika.
Tako da, sto vise kasnimo, sve manje je potrebna digitalizacija.
fusion_ba wrote: ↑09/07/2020 02:25
Ma ta digitalizacija je izgubila smisao i postala smijesna prica. Vec se dosta kasni s tim tako da se moze i preskociti. Sve manje ljudi gleda analognu zemaljsku tv, sto zbog lose slike, sto zbog loseg programa na tim kanalima.
Svako kome je stalo do bolje slike i boljih kanala odavno ima kablovsku ili Total tv. Oni koji nemaju para i gledaju analognu njima to i odgovara jer bi im digitalizacija bila samo dodatni trosak zbog kupovine prijemnika.
Ma to je nekako i logično. Ugasiti zemaljsko emitovanje, osloboditi frekvencije i sve prebaciti na kabal. Ko nema kabal ima satelit i riješeno.
Ma to je nekako i logično. Ugasiti zemaljsko emitovanje, osloboditi frekvencije i sve prebaciti na kabal. Ko nema kabal ima satelit i riješeno.
TESLA_EDISON wrote: ↑09/07/2020 11:15
I ukinuti radiotelevizijsku taksu.
I ugasiti BHT, FTV i RTRS.
I svim novinarima pomenutih tv kuća zabraniti bilo kakav rad i oduzeti sva građanska prava. To upisati i u ustav ako treba, sve poimenice.
10 godina tacno BiH kasni za Hrvatskom sto se tice digitalizacije !! Hrvatska je prije 10 godina i 2 mjeseca ugasila svoje analogne odasiljace po citavoj HR i ukljucili tadasnji DVB-T. Ovih dana su presli na novi standard DVB-T2 HEVC 265 codec i ubacili sve kanale u HD formatu. Sramota je sta se radi u BiH niko nista ne radi..a za sve odgovori se imaju sram da bude Ministarstva Komunikacija BiH i RAK za nerad. Ovaj novi DVB-T2 HEVC 265 toliko dobro baca signal (pojacan) da se signal moze ufatiti do Zepce i neka podrucja oko Kaknja i Ponijera primaju signal uredno samo dobra antena UHF + kvalitetno UHF pojacalo.