Zlata M. wrote:Tu gdje sam ja - nemaju. Samohrana majka se sama brine o tome, ko ce cuvati dijete dok ona radi. Ako ne moze da radi, onda je na birou za nezaposlene toliko dugo koliko ima pravo na to, a ako nije tu, onda zivi od socijalne pomoci ( ukoliko, naravno, nije jako bogata, pa joj ne treba ni jedno ni drugo ). Ali takvu podrsku od drzave imaju svi.vaca je napisao/la:
Najmanje je bitno šta ti ili ja 'uvažavamo', ni jedna nije u sličnoj situaciji... Ali tako se gradi stav društva. U društvu gdje ti živiš (ako sam dobro razumjela negdje van BiH) žene koje same izdržavaju djecu, iz bilo kojih razloga, pretpostavljam imaju podršku države? Ovdje kao što vidiš po komentarima ovog pismenijeg dijela, osim što nedostaje slična podrška....još malo pa na lomaču!
No, to je samo dio price.
Tacno je i to da je niko ne bi 'na lomacu'.
Ali nije ni to najvaznije.
Poznajem jako puno ( nazalost ) samohranih majki ovdje i sve redom imaju slatki limun pricu. I to je normalno ... nece valjda ici ulicom i otvarati dusu .
... ali, kad je otvori ...![]()
Teske su to stvari.
Upravo zato evo opet kazem da ne razumijem i ne odobravam takvo kreiranje sudbine. Ne odobravam ufuranost danasnjih zena, po kojoj su one, zaboga, toliiiiko cool, da mogu bez problema biti i tata i mama.
Djetetu treba i otac.
Bilo i bice !
Svi vidimo kud plovi ovaj brod, samo smo previse ufurani da bismo priznali.
...a tebi pozdravcic !![]()
Dosta i nas, pretvorismo temu u chat.
ZlataM.razumije tvoj stav,iskoristavanje jeste problem,bilo drzave ili licnog statusa,ali sma se licno uvjerila da je to OK ,jer moaj prijatljeica je tako nesto uradila prije 10 godina,naravno,i to je rizik,zato se i divim ovakvim potezima,a neko je spomenuo usvajanje djece,sto se meni defitivno vise dopada kako ideja,jer je to manje egocentrican akt