Miješanje IZ u politiku
- Cyber-harambashica
#276 Re: Miješanje IZ u politiku
[quote="avicena"
Čiji je to posao? Ja pitam od početka ove teme i nisam dobio odgovor. Meni kao vjerniku se od mojih mjesečnih primanja uzme dobar dio za zdravstvo iako ja doktora vidim od sistematskog do sistematskog. Treba li IZ da se bavi gradnjom bolnica i fabrika?[/quote]
e, izvini, ja sam procitala samo zadnju stranu i dala moje misljenje sto se tici vjerkih objekatta. ja ti, iskreni, i ne znam sta je IZ....bruka, ali tako je..ucim svakim danom i sve vise znam
Čiji je to posao? Ja pitam od početka ove teme i nisam dobio odgovor. Meni kao vjerniku se od mojih mjesečnih primanja uzme dobar dio za zdravstvo iako ja doktora vidim od sistematskog do sistematskog. Treba li IZ da se bavi gradnjom bolnica i fabrika?[/quote]
e, izvini, ja sam procitala samo zadnju stranu i dala moje misljenje sto se tici vjerkih objekatta. ja ti, iskreni, i ne znam sta je IZ....bruka, ali tako je..ucim svakim danom i sve vise znam
- Co0l
#277 Re: Miješanje IZ u politiku
Prijateljski,stvarno najdobronamjerniji savjet-ne raspravljaj o onome sto ne znasCyber-harambashica wrote: e, izvini, ja sam procitala samo zadnju stranu i dala moje misljenje sto se tici vjerkih objekatta. ja ti, iskreni, i ne znam sta je IZ....bruka, ali tako je..ucim svakim danom i sve vise znam
-
Goran_35
#278 Re: Miješanje IZ u politiku
Nauka dokazala-zivot i prvi ljudi vode porijeklo iz Afrike i bili su CRNCI!Zla polusestra wrote:Nema šta Islam da dijeli ili ne dijeli. Priroda je to podijelila.jarancuga wrote:Zla polusestra wrote:Ljudi bi prije svega trebali biti rasno osviješteni, a ne vjerski.
Sve je u krvi.
mi smo ljudske rase, a vi?
vidis, u tome je razlika, islam ne dijeli ljude po rasi, boji koze itd...
by the way, sta ces sa evropljanima koji se vracaju u islam, ljudi bijeli a muslimani, autohtoni stanovnici i drzavljani svoji zemalja...
A evropljani se ne vraćaju na Islam, nego prelaze na Islam. Ne mogu se vraćati, kad nisu nikad ni bili Muslimani.
Postat će nekad svjesni svoje zablude....
...iz cega se direkno moze izvuci zakljucak da je islamsko ucenje potpuno ispravno kada ne djeli ljude po rasi i naciji.Boja koze je "zabluda za cula" a "nacije" su "trenutno stanje hipnoze"
Last edited by Goran_35 on 28/08/2010 12:24, edited 1 time in total.
- Cyber-harambashica
#279 Re: Miješanje IZ u politiku
nemojte sad prepucavanja..da su svi rodjeni kao muslimani to pise u KURANU...u Bibliji etc. tako ne pise ofkorz...to mi prepucavanje ide toliko na jajnike da mi se cini da vise nikad necu dobiti menzes....jarancuga wrote:
greska, vracaju se u islam, jer su svi ljudi rodjeni kao muslimani...
naravno da su postali svoje zablude, zato se vracaju u islam...ok, teska tema za tebe, ulazimo u teologiju, sorry...
ako ima boga, onda smo mi svi pred njim ISTI.
A posto ja ne verujem da ima boga a ovi me ljudi na ovoj planeti razocarali sa zloupotrebom svetih knjiga...mislim da ipak nismo isti.
- Cyber-harambashica
#280 Re: Miješanje IZ u politiku
pa i neraspravljam, dala sam SVOJE MISLJENJE i na to valjda imam pravo, ko si ti da delis dobronamerne savete (ne menjaj sa "salvete")Co0l wrote:Prijateljski,stvarno najdobronamjerniji savjet-ne raspravljaj o onome sto ne znasCyber-harambashica wrote: e, izvini, ja sam procitala samo zadnju stranu i dala moje misljenje sto se tici vjerkih objekatta. ja ti, iskreni, i ne znam sta je IZ....bruka, ali tako je..ucim svakim danom i sve vise znam
- Zla polusestra
#281 Re: Miješanje IZ u politiku
-
jarancuga
#282 Re: Miješanje IZ u politiku
Cyber-harambashica wrote:nemojte sad prepucavanja..da su svi rodjeni kao muslimani to pise u KURANU...u Bibliji etc. tako ne pise ofkorz...to mi prepucavanje ide toliko na jajnike da mi se cini da vise nikad necu dobiti menzes....jarancuga wrote:
naravno da su postali svoje zablude, zato se vracaju u islam...ok, teska tema za tebe, ulazimo u teologiju, sorry...
A posto ja ne verujem da ima boga a ovi me ljudi na ovoj planeti razocarali sa zloupotrebom svetih knjiga...mislim da ipak nismo isti.
ja se ne prepucavam, samo iznosim u sto sam duboko ubijedjen...kao i ostali forumasi...
a sto se tice tvog zdravstvenog stanja, ima i za to lijeka...
- avicena
#283 Re: Miješanje IZ u politiku
Demokratsko pravo je da neko koristi vokabular sukladno svojim ubjeđenjima. Moram li ja u diskusiji polaziti od tvoje pretpostavke da Bog ne postoji. Pedeset godina sam morao koristiti tvoj vokabular pa daj malo da pričam normalno, onako kako i mislim bez člana 133 krivičnog zakona o verbalnom deliktu.Cyber-harambashica wrote:nemojte sad prepucavanja..da su svi rodjeni kao muslimani to pise u KURANU...u Bibliji etc. tako ne pise ofkorz...to mi prepucavanje ide toliko na jajnike da mi se cini da vise nikad necu dobiti menzes....jarancuga wrote:
-
Goran_35
#284 Re: Miješanje IZ u politiku
Nego kada ce SIPA konacno poceti hapsiti forumske neo-naciste i fasiste zbog sirenja rasne,vjerske i nacionalne mrznje na internetu ? 
bili su brzi kada uhapsise onog momka kod Brckog? A cini se da ovdje cvjeta rasizam i mrznja prema islamu?
bili su brzi kada uhapsise onog momka kod Brckog? A cini se da ovdje cvjeta rasizam i mrznja prema islamu?
Last edited by Goran_35 on 28/08/2010 12:31, edited 1 time in total.
- Cyber-harambashica
#285 Re: Miješanje IZ u politiku
samo sam cekala jednu jaranchugu da me prosvetlijarancuga wrote:Cyber-harambashica wrote:nemojte sad prepucavanja..da su svi rodjeni kao muslimani to pise u KURANU...u Bibliji etc. tako ne pise ofkorz...to mi prepucavanje ide toliko na jajnike da mi se cini da vise nikad necu dobiti menzes....jarancuga wrote:
ja se ne prepucavam, samo iznosim u sto sam duboko ubijedjen...kao i ostali forumasi...
a sto se tice tvog zdravstvenog stanja, ima i za to lijeka...
e, pa i ja sam DUBOKO ubedjena u nesto i samo iznosim svoje misljenje
- avicena
#286 Re: Miješanje IZ u politiku
Smej se ti smej...kada jednom provjeriš svoj DNK pa vidiš da ti čukundjed bio Ali paša.Zla polusestra wrote:greska, vracaju se u islam, jer su svi ljudi rodjeni kao muslimani...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I Hićo je krio svoje porijeklo.
Nedavno obavljeni testovi DNK pokazali su da je Adolf Hitler imao jevrejske i afričke korijene, piše londonski "Telegraph".
Testovi DNK, sprovedeni na osnovu uzoraka pljuvačke još uvijek živih rođaka zloglasnog nacističkog vođe, pokazali su biološke veze sa "nižim rasama" koje je on svim silama pokušao da uništi tokom holokausta.
Belgijski istraživači su u jednom australijskom selu pronašli Hitlerovog rođaka, te navode da je hromozom Haplogrupa E1b1b1 izdvojen u uzorcima pljuvačke rijedak u zapadnoj Evropi, ali zato veoma rasprostranjen među Berberima, pripadnicima etničke grupe koja živi u Maroku, Alžiru i Tunisu kao i među sefardskim i aškenazi Jevrejima.
"Iz ovog se može izvući zaključak da je Hitler bio u srodstvu sa narodima koje je najviše prezirao", kazao je istraživač Milders u izjavi za belgijski časopis "Knack".
http://--- NO LINKS ---/clanak/69617602356 ... ref=ostali
- Cyber-harambashica
#287 Re: Miješanje IZ u politiku
Pa da, ja mislim da Bog ne postoji. Morao si da koristis moj vokabular? Aaa, nek ti je dupe videlo malo sveta...avicena wrote:Demokratsko pravo je da neko koristi vokabular sukladno svojim ubjeđenjima. Moram li ja u diskusiji polaziti od tvoje pretpostavke da Bog ne postoji. Pedeset godina sam morao koristiti tvoj vokabular pa daj malo da pričam normalno, onako kako i mislim bez člana 133 krivičnog zakona o verbalnom deliktu.Cyber-harambashica wrote:nemojte sad prepucavanja..da su svi rodjeni kao muslimani to pise u KURANU...u Bibliji etc. tako ne pise ofkorz...to mi prepucavanje ide toliko na jajnike da mi se cini da vise nikad necu dobiti menzes....jarancuga wrote:
- avicena
#288 Re: Miješanje IZ u politiku
Ad hominem...ne pika se. Pokušaj drugačije.Cyber-harambashica wrote: Aaa, nek ti je dupe videlo malo sveta...
-
jarancuga
#289 Re: Miješanje IZ u politiku
cyberko..
zbog cega raspravljas o necu sto za tebe ne postoji...zanimljivo...
neg ja mislim da ti nesto dubokou tebi ne da mira, kopka te, trza, dvoumis se...
neka, ne bil izaslo na hajr...ne bi bila prva koji mrzi islam i muslimane, da postane dobra muslimanka...
neg ja mislim da ti nesto dubokou tebi ne da mira, kopka te, trza, dvoumis se...
neka, ne bil izaslo na hajr...ne bi bila prva koji mrzi islam i muslimane, da postane dobra muslimanka...
- Co0l
#290 Re: Miješanje IZ u politiku
Pa kolko neko treba da je ignorant kad na temi koja se zove 'Mjesanje IZ u politiku' raspravlja('daje svoje misljenje')a po sopstvenom priznanju i ne zna sta je IZCyber-harambashica wrote:pa i neraspravljam, dala sam SVOJE MISLJENJE i na to valjda imam pravo, ko si ti da delis dobronamerne savete (ne menjaj sa "salvete")Co0l wrote:Prijateljski,stvarno najdobronamjerniji savjet-ne raspravljaj o onome sto ne znasCyber-harambashica wrote: e, izvini, ja sam procitala samo zadnju stranu i dala moje misljenje sto se tici vjerkih objekatta. ja ti, iskreni, i ne znam sta je IZ....bruka, ali tako je..ucim svakim danom i sve vise znam
Naravno da imas pravo na svoje misljenje,isto kao i svako drugi i nisam ti ja rekao da ne ostavljas svoje misljenje nego sam ti samo dao,zaista dobronamjeran,savjet kad sam vidio da ti je tematika strana cisto da ne ispadas smijesna uslijed neinformiranosti a tvoj je izbor hoces li poslusat savjet koj je opet naglasavam,bio iskreno dobronamjeran.A tvoje pitanje ko sam ja da dajem dobronamjerne savjete bi bilo otprilike u nivou pitanja kad bi tebe neko pitao ko si ti da dajes svoje misljenje.Smijesno,zar ne
- avicena
#291 Re: Miješanje IZ u politiku
Često počne tako...u vremenima kada se žestoko pljuje po islamu.jarancuga wrote: neka, ne bil izaslo na hajr...ne bi bila prva koji mrzi islam i muslimane, da postane dobra muslimanka...
- Cyber-harambashica
#292 Re: Miješanje IZ u politiku
jarancuga wrote:cyberko..
A gde to pise da ja mrzim islam? Zar ja tebi trebam sad da opravdam...
Da ti Cyberka kaze..
Ja cenim dobre i postene ljude, sve nacije i svake vere (ili nevere kao ja). Ja samo mislim da je "religija opium za narod" i da se zloupotrebljava. U sustini nemam nista protiv reci iz svetih knjiga, samo sto je moje misljenje da nisu nista drugo vec...samo knjige.
Toliko od mene za sada i pazi malo prema kome imas predrasude.
- Cyber-harambashica
#293 Re: Miješanje IZ u politiku
)[/quote]
Pa kolko neko treba da je ignorant kad na temi koja se zove 'Mjesanje IZ u politiku' raspravlja('daje svoje misljenje')a po sopstvenom priznanju i ne zna sta je IZ
Da ne spominjem raspravu('davanje svog misljenja') o sadrzaju Kur'ana i o onome sta u istom pise a ocito je da je jedini kontakt sa tom svetom knjigom,u najboljem slucaju,imala kad ju je vidjela negdje u nekom izlogu ili na nekoj polici...
Naravno da imas pravo na svoje misljenje,isto kao i svako drugi i nisam ti ja rekao da ne ostavljas svoje misljenje nego sam ti samo dao,zaista dobronamjeran,savjet kad sam vidio da ti je tematika strana cisto da ne ispadas smijesna uslijed neinformiranosti a tvoj je izbor hoces li poslusat savjet koj je opet naglasavam,bio iskreno dobronamjeran.A tvoje pitanje ko sam ja da dajem dobronamjerne savjete bi bilo otprilike u nivou pitanja kad bi tebe neko pitao ko si ti da dajes svoje misljenje.Smijesno,zar ne
[/quote]
imas pravo i stidim se
Pa kolko neko treba da je ignorant kad na temi koja se zove 'Mjesanje IZ u politiku' raspravlja('daje svoje misljenje')a po sopstvenom priznanju i ne zna sta je IZ
imas pravo i stidim se
- Marlon Brando
#294 Re: Miješanje IZ u politiku
Zla polusestra wrote:greska, vracaju se u islam, jer su svi ljudi rodjeni kao muslimani...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Co0l
#295 Re: Miješanje IZ u politiku
Ahaa,evo je polako dolazi tobe,sad je braco muslimani opkolite dok je uzdrmana da je sto prije izvedemo na pravi putCyber-harambashica wrote:)
imas pravo i stidim se
- Cyber-harambashica
#296 Re: Miješanje IZ u politiku
Co0l wrote:Ahaa,evo je polako dolazi tobe,sad je braco muslimani opkolite dok je uzdrmana da je sto prije izvedemo na pravi putCyber-harambashica wrote:)
imas pravo i stidim se![]()
![]()
![]()
mrssshhhhhhhhh
necu vise da zachatavam i moram da drzim prstice malo pri sebi
- avicena
#297 Re: Miješanje IZ u politiku
Mihael Bakunin, anarhista i Marksov prijatelj, na sljedeći način je komentarisao Marksa: "On se je pojavio da bi bio Bog ljudima. On ne može tolerisati nikog drugog kao Boga osim sebe samog. Želio je da ga ljudi obožavaju kao boga i cijene kao idola, inače bi ih verbalno napao ili progonio."Cyber-harambashica wrote: Ja samo mislim da je "religija opium za narod" i da se zloupotrebljava.
Inače neki prevode to i drugačije.."religija opijum naroda" što daje drugačiji smisao. Ma Mladi Marx nešto filozofirao.
- Cyber-harambashica
#298 Re: Miješanje IZ u politiku
avicena wrote:Mihael Bakunin, anarhista i Marksov prijatelj, na sljedeći način je komentarisao Marksa: "On se je pojavio da bi bio Bog ljudima. On ne može tolerisati nikog drugog kao Boga osim sebe samog. Želio je da ga ljudi obožavaju kao boga i cijene kao idola, inače bi ih verbalno napao ili progonio."Cyber-harambashica wrote: Ja samo mislim da je "religija opium za narod" i da se zloupotrebljava.
Inače neki prevode to i drugačije.."religija opijum naroda" što daje drugačiji smisao. Ma Mladi Marx nešto filozofirao.
nije to Marxov citat, on ga je prisvojio u svoje svrhe
- avicena
#299 Re: Miješanje IZ u politiku
I ja kažem...čovjek samo filozofirao.Cyber-harambashica wrote:
nije to Marxov citat, on ga je prisvojio u svoje svrhe
- Co0l
#300 Re: Miješanje IZ u politiku
Pa slusaj,nije to izjava ovog forumasa nego Muhameda a.s. koja otprilike ide ovako:"Svaka osoba se rodi kao musliman, pa ga roditelji učine jevrejom, kršćaninom ili poklonikom vatre."Marlon Brando wrote:Zla polusestra wrote:greska, vracaju se u islam, jer su svi ljudi rodjeni kao muslimani...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
betonska izjava
E sad,kolko je meni poznato(a moram priznat da nisam bas upucen u to) ova se izjava ustvari odnosi na to kako su roditelji prvi ucitelji djetetu(kao sto i jesu) i od njih najvise zavisi hoce li dijete poslije da bude 'dobar musliman' ili neke druge vjeroispovijesti ili hoce li biti vjernik uopste.To je u stvari smisao te recenice a sto su je poslije neki upotrijebili ili zloupotrijebili da bi tu izjavu predstavili kao temeljnu pretpostavku Islama o toj temi to je vec druga stvar.A sto se samog Kur'ana tice u njemu ne samo da se ne kaze to da su svi ljudi rodjeni kao muslimani nego upravo suprotno:"O ljudi, Mi smo vas stvorili od jednog muskarca i jedne zene, podijelili vas na razne narode i razna plemena da se medjusobno upoznajete."Ko imalo poznaje Kur'an zna da se u njemu na vise mjesta spominju 'sljedbenici Knjige,tj. Zidovi i Krscani kao takvi a ne kao muslimani koji su postali Zidovi i Krscani.Znaci Muhamed a.s.(a ne Kur'an) jeste izjavio nesto kao to da su svi ljudi rodjeni kao muslimani ali se nije to bukvalno mislilo tako nego je vezano za odgoj djece.Naravno,toliko ja o tome znam i unaprijed se ogradjujem ako nisam upravu jer priznajem da mi ta tematika i nije najpoznatija.