BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
atko

#276 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by atko »

link wrote:LOL, a koji si ti faktor da tebi bihnet dostavi informaciju o tome ko je koristio tvoj password? samo policija na osnovu sudskog naloga moze dobiti taj podatak.

a o tome kako "se razumijes u mreze" svjedoci tvoje pominjanje IP adresa koje u ovoj prici nemaju ama bas nikakve veze.

Pa ja sam kupac usluga ... naravno da ne trazim da mi neko da telefon i adresu i da mi kaze da se obicno vraca kuci oko 11:30 i gdje je najpogodnije da ga sacekam sa palicom.

Trazim da stite mene a ne lopova ... a to zanci da i oni mogu pozvati policiju jer je zloupotreblejna njihova infrastruktura a na moj stetu.

Vidim znas da je IP dinamicki ...po toj logici i vrijeme upada je proslo svrseno vrijeme dakle vise mi nista ne znaci :lol: ako uporedis vrijeme i IP ovdje i ondje mozda to nesto i znaci ;)

... jednostavno idi na neku drugu temu ne znam sta tebe uopste birga za tudje probleme ;)
Dendrlix

#277 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Dendrlix »

Ljudi imaju wireless, stave pass WqUa12#jkZZuPASDAKll i misle da su zasticeni.
I onda se cude kad dodje stoja i po adsl-a.
Quaresma

#278 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Quaresma »

plejka2 wrote:Vidim juce reklamu flat za 55km dupla brzina.Bolje da se na to preshaltash dok ne stigne xdsl :roll:
al ni flat nije flat, cini mi se da je limit 300GB fer osnove 50% ili 60% to jest na raspolaganju imam 150 ili 140GB, i za tih 55 maraka, bolje da uzmem moju tv, to im je glupost zesca
thepatriot

#279 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by thepatriot »

Vidim bh familija još pljačka narod, neka neka to je nama naša borba dala 8-)
Mustafapasa

#280 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Licno imam MojaTV Full i sve radi perfektno, baš sve...
a brzina mi je 500kb/s mb download (speednet) a 1mb upload...
sigurno je u sistemu pogresno obracunato nesto..svakako su ljubazni kod rekmalacija na racune, uvazavaju kada je opravdano i kada je zasita greska...
neki

#281 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by neki »

Mustafapasa wrote:Licno imam MojaTV Full i sve radi perfektno, baš sve...
...cega ba? :lol: :lol: :-)
Mustafapasa

#282 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

neki wrote:
Mustafapasa wrote:Licno imam MojaTV Full i sve radi perfektno, baš sve...
...cega ba? :lol: :lol: :-)
evo sta tacno pise:
Download 1.03MB
Upload 0.45MB
ja sam maloprije okrenuo gore :)
zateznistub

#283 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zateznistub »

Malo covjeka ponjelo kod upload-a, nema veze.
Imam full paket, ali su mi na racunu za zadnji mjesec stavili, pored ostalog, "nadoknada koristenja ADSL 2G" . Bio samm korisnik tog paketa do prelaska na MOJA TV i uredno sdu mi ispostavili poseban racun za navedenu uslugu do prelaska na moja tv paket. Gdje i kome da se obratim. Sto se tice kvalitete jako sam zadovoljan sa slikom i telefonom i internetom, slika vrlo rijetko zaledi ali kratko traje. Samo da jos hoce staviti hr-rtl i nova tv i super ce biti. Sto se tice problema kod momka koji je postavio temu mislim da se radi o vecoj udaljenosti korisnika od mjesta odakle se signal salje jer je stara infrastruktura kablova pod zemljom i sa time imaju velike probleme.
Mustafapasa

#284 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

A danasnji oglas u novinama da li je iko vidio...kanali iz Plus paketa uskoro postaju free :) :)
lijep potez
zateznistub

#285 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zateznistub »

Mustafapasa wrote:A danasnji oglas u novinama da li je iko vidio...kanali iz Plus paketa uskoro postaju free :) :)
lijep potez
Ozbiljno? Gdje to procita? Bilo bi super kad bi bilo istinito...hope so!!!
Mustafapasa

#286 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

zateznistub wrote:
Mustafapasa wrote:A danasnji oglas u novinama da li je iko vidio...kanali iz Plus paketa uskoro postaju free :) :)
lijep potez

Današnje Oslobođenje, strana 40!
+10 novih kanala FREE
zateznistub

#287 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zateznistub »

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
lucius

#288 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by lucius »

Već imam Moja TV Premium paket i plus 2 mjeseca.
Tv radi ponekad se zaledi.
Internet tada pada. To je često. nekad 1 dnevno nekad 100 puta dnevno.
Brzina interneta kad nije u padu je 1Mb. Većinom. Nekad je 0,5Mb. ali tada ako se ugasi onaj TV modem ponovo se poveća na 1Mb. Ako upalim TV modem onda je opet 0.5Mb. Tako 2-3 dana i onda odjednom može i tv i internet na 1MB.
Ovo prijavljivao 50 puta. Istina odmah se stvor slijedeći dan. dolazili su 2 puta i subotom. Za ovo zbilja svaka čast.
Ali problem nisu riješili. Testirali i liniju (istu na kojoj je radi ADSL bez problema 5 god). Sve unutar parametara. Na kraju tehničari rekli, da te više ne lažemo, znaš i vidiš da ti mi ne možemo pomoći, nije do nas ni linija nego do centrale. Kod njih nešto pada idr. Mi ti možemo jedino donijeti novi modem kada prođe novi tender. Tada ti javimo i ti opet prijavi kvar.
StupskaBitanga

#289 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by StupskaBitanga »

al zto ukidaju HD programe
Hendrix

#290 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

Konačno su se genijalci u marketingu sjetili da taj plus paket ne vrijedi 6KM koliko su ga zacijenili, da su HBO ili slični pa hajde, ali ove što su sad, truba jarane. :D
Vjerovatno se slabo raje prijavilo za dodatne pa skontali jebaji ga, pusti im svima kad već može.
Jedino što me nervira kod njih trenutačno je priče o snimanju i pauziranju live kanala a samo na BHT može, naravno u skorije vrijeme će i to da proradi, to im je komentar.
BarbaDue

#291 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

zateznistub wrote:Malo covjeka ponjelo kod upload-a, nema veze.
Imam full paket, ali su mi na racunu za zadnji mjesec stavili, pored ostalog, "nadoknada koristenja ADSL 2G" . Bio samm korisnik tog paketa do prelaska na MOJA TV i uredno sdu mi ispostavili poseban racun za navedenu uslugu do prelaska na moja tv paket. Gdje i kome da se obratim. Sto se tice kvalitete jako sam zadovoljan sa slikom i telefonom i internetom, slika vrlo rijetko zaledi ali kratko traje. Samo da jos hoce staviti hr-rtl i nova tv i super ce biti. Sto se tice problema kod momka koji je postavio temu mislim da se radi o vecoj udaljenosti korisnika od mjesta odakle se signal salje jer je stara infrastruktura kablova pod zemljom i sa time imaju velike probleme.
Meni je takođe stigao slican racun, otisao sam u njihovu sluzbu napisao prituzbu i rekose da ce mi stici novi racun...istina, racun stize sa ispravkom...no frks :D

btw, ova vijest za novih 10 kanala... :thumbup: :thumbup:
thepatriot

#292 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by thepatriot »

Jolpaz wrote:Zaista mi nije cilj da ih blatim, valjda sam ja takav peh pa se kod mene naopako zalomilo...
Vjerovatno da mi je opcija Logosoft, sa nadam se vise srece.
Tu opciju Logosoft izaberi jedino ako ti je dostupan njihov XDSL,a za bežični internet reći ću ti da je to pljačka svoje vrste,veća i od bh telefamilijarnog Adsl-a :!:
Raspitaj se malo... 8-)
omesa

#293 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by omesa »

Moja iskustva sa ovom uslugom su odlicna sve radi perfektno s tim da je na pocetku bilo stekanja slike, prijavio smetnju oni je otklonili nakon toga zvali 3 puta da vide jel sve ok,sto se tiče prvog racuna trebas znati da placas i prikljucnu taxu ako nisi vec korisnik neke od usluga
nino90

#294 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by nino90 »

dobro pa sam se rijesio bihnetovog adsl-a
cekam samo da stupi na snagu zakon po kojim kada prommijenim provider mogu zadrzati isti broj pa da predjem i na mob i na fiksni drugi operator :run:
Mustafapasa

#295 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Pa dobro, svako ima svoje iskustvo, ali iz licnog iskustva znam da su klijenti danasnjice razmazena derista koja nedaju priliku niti za popravak niti korekciju...
nije da ih nesto branim, ali ljudi su prvi poceli s takvom tehnologijom (3u1) na ovim prostorima...svako drugi koji dodze iza njemu je lakse, a i cekaju ga korisnici koji nemaju malo strpljenja za nesto sto je novo, pa bi sad kao jedva docekali da odu kod drugog...al hajd... svi oni deru, neko manje neko vise, ali znam ljude koji su mijenjali operatore, pa po nekoliko mjeseci sibaj jedan, pa skupo, pa sibaj drugi, pa opet skupo, pa su se na kraju vratili...
ja opet kazem,licno sam prezadovoljan, jos novih 10 kanala i super..

p.s.
jednom mi je lijepo receno kako mi kao korisnici ne citamo niti analiziramo njihov cjenovnik...i zaista, svasta npr ulazu u fiksnu pretplatu ili npr da uz ovaj VoIP ima tonu nekih funkcija i opcija, ali niko ne cita...
nino90

#296 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by nino90 »

moram te ispraviti logosoft je nudio 3u1 prije bhtelekoma, ne znam tacno kad je taj paket usao u ponudu ali znam da su IPTV nudili godinu prije nego je bhtelekom poceo
Mustafapasa wrote:Pa dobro, svako ima svoje iskustvo, ali iz licnog iskustva znam da su klijenti danasnjice razmazena derista koja nedaju priliku niti za popravak niti korekciju...
nije da ih nesto branim, ali ljudi su prvi poceli s takvom tehnologijom (3u1) na ovim prostorima...svako drugi koji dodze iza njemu je lakse, a i cekaju ga korisnici koji nemaju malo strpljenja za nesto sto je novo, pa bi sad kao jedva docekali da odu kod drugog...al hajd... svi oni deru, neko manje neko vise, ali znam ljude koji su mijenjali operatore, pa po nekoliko mjeseci sibaj jedan, pa skupo, pa sibaj drugi, pa opet skupo, pa su se na kraju vratili...
ja opet kazem,licno sam prezadovoljan, jos novih 10 kanala i super..

p.s.
jednom mi je lijepo receno kako mi kao korisnici ne citamo niti analiziramo njihov cjenovnik...i zaista, svasta npr ulazu u fiksnu pretplatu ili npr da uz ovaj VoIP ima tonu nekih funkcija i opcija, ali niko ne cita...
Mustafapasa

#297 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Ma vidio sam njihov TV, nidze veze...nece da ti uvedu ako oko tebe jos s tobom nema barem 4-5 ljudi,pa da svima se uvede...a telefon i numeracija da i ne govorim...
nema veze, sve je ovo s Telekomom meni dobro...

Neki dan sam u mercatoru nabasao na eronetov stand...i strategija je ta da na standu, uzmz svoj cjenovnik, pored svojih cijena pisu kao cijene ostalih operatora...i naravno prvo pisnu netacne a drugo pisu znatno vise...i to je nastup?????to me smeta, zato sam za Telecom, a zna se kako je i od kojeg dijela nastao eronet,,,
nino90

#298 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by nino90 »

pa imas fino na internetu stranicu jednog operatera stranicu drugog i uporedis cijene nema te sta ko zajebati
Ja sam uporedjivao cijene i jedino mi se kod eroneta ne svidja sto naplacuju uspostavljanje poziva 0.05km (nisam sigurna je li ovoliko)
a ostalo im je jefitnije + imas neke besplatne sate i minute za vikendom
zanilmjivo je npr kod mtela i hteroneta cijene poziva prema drugim mobilnim mrezama u bih i njihovoj je isti
dok je kod telekoma cijena prema 061 i062 jeftinija nego kad se zove eronet ili mtel
gazda

#299 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by gazda »

reni-90 wrote:dobro pa sam se rijesio bihnetovog adsl-a
cekam samo da stupi na snagu zakon po kojim kada prommijenim provider mogu zadrzati isti broj pa da predjem i na mob i na fiksni drugi operator :run:
Koliko ja znam zakon je stupio na snagu za fiksne tel brojeve, mozes uzeti koji hoces provajder, broj ostaje isti. Ovo za mobitele prvi put cujem, mada mislim da bi to bila prava stvar, time bi se stvorili pravi preduslovi za medjuoperatorski rat.
Mada trenutno, relano gledano, tu su negdje svi provajderi, treba napraviti dobru analizu prilikom prelaska na drugog provajdera, jer masa toga zna biti na mostu dobiješ na ćupriji izgubiš, a negdje zna biti i više ćuprija :)
Mustafapasa wrote:zato sam za Telecom, a zna se kako je i od kojeg dijela nastao eronet,,,
to je drugi par opanaka, pričamo o parama i uslugama tj usluga/pare.
iceman2010

#300 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

Mustafapasa wrote:
zateznistub wrote:
lijep potez

Današnje Oslobođenje, strana 40!
+10 novih kanala FREE
U tih 10 novih bi trebala biti nova tv i hrvatski rtl. Tako sam cuo.
Locked