Kao i mnogi, u fudbalu volim atraktivnost igre. Svaka cast spancima na osvajanju, uspjeli su deklasirati protivnike sa minimalni 1:0, a ostalo nije uopste vrijedno spomena. Neznam sta se desilo svabama pa izgubise al brate njihovi par utakmica bilo mi je zadovoljstvo gledati!LSD wrote:Pa što ga nisu digliStatic-X wrote:A JA OPET PONAVLJAM OVAJ PUT JEDINO JE NJEMACKA ZASLUZILA DA DIGNE TROFEJ!šta ih je sprijecavalo u tome?? ah da, sad se sjetih Španija i Puyol sa ih omeli u tim namjerama ,onako usput
Holandija - Španija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Static-X
#276 Re: Holandija - Španija
-
LSD
#277 Re: Holandija - Španija
To je zamjena teza...i prije 4 godine u Njemackoj (a tad su švabe bili domacini) su ih talijani izbacili u polufinalu.. Kanavaro je slavljenicki podigao trofej i jedino je to vrijedno spomena (eventualno ce se neko sjecati Materacija i Zidana)...tako i veceras, jedino što ce se pamtiti i što je vrijedno spomena jeste pehar u rukama Kasiljasa....sve ostalo ide u zaborav.Static-X wrote:Kao i mnogi, u fudbalu volim atraktivnost igre. Svaka cast spancima na osvajanju, uspjeli su deklasirati protivnike sa minimalni 1:0, a ostalo nije uopste vrijedno spomena. Neznam sta se desilo svabama pa izgubise al brate njihovi par utakmica bilo mi je zadovoljstvo gledati!LSD wrote:Pa što ga nisu digliStatic-X wrote:A JA OPET PONAVLJAM OVAJ PUT JEDINO JE NJEMACKA ZASLUZILA DA DIGNE TROFEJ!šta ih je sprijecavalo u tome?? ah da, sad se sjetih Španija i Puyol sa ih omeli u tim namjerama ,onako usput
Imali su njemci 90 minuta da pobjede špance, nisu uspjeli u tome, sami su krivi i zato ce unucima pricati kako su pobjeđivali u osmini finala ili cetvrtfinalu dok su drugi podizali trofej na kraju.
- jeza u ledja
#278 Re: Holandija - Španija
Od pocetnih 11 u holandskoj repki, samo Stekelenburg, Kuyt i Sneijder nisu dobili zuti. 
- belafonte
#279 Re: Holandija - Španija
Mislim da je De Jong sinoc izmislio novu taktičku poziciju u timu, nekad se to zvalo DMC sad je UFC 
- jeza u ledja
#280 Re: Holandija - Španija
Broj faulova sinoc:
Holandija 28
Spanija 19
Zuti kartoni:
Holandija 7
Spanija 5
Usporedbe radi, u utakmici Njemacka - Spanija, Njemacka je pocinila 9, a Spanija 7 prekrsaja i nije bilo nijednog zutog kartona.
Holandija 28
Spanija 19
Zuti kartoni:
Holandija 7
Spanija 5
Usporedbe radi, u utakmici Njemacka - Spanija, Njemacka je pocinila 9, a Spanija 7 prekrsaja i nije bilo nijednog zutog kartona.
- Murat Sabanovic
#281 Re: Holandija - Španija
ja strucnjaka...
pa ljudi moji ovo je finale SP. ekipama nije vazno da li ce igrati lijep nogomet ,vec da pobijeda.holandija je pokusala grubim startovima da uplasi protivnika,da slome stil igre spanjolaca.holandija da je igrala,a ne lomila protivnika,primila bi 3-4 gola. po meni ,samo je cile uspio nadigrati spaniju.
pa ljudi moji ovo je finale SP. ekipama nije vazno da li ce igrati lijep nogomet ,vec da pobijeda.holandija je pokusala grubim startovima da uplasi protivnika,da slome stil igre spanjolaca.holandija da je igrala,a ne lomila protivnika,primila bi 3-4 gola. po meni ,samo je cile uspio nadigrati spaniju.
- jeza u ledja
#282 Re: Holandija - Španija
Jos par dobrih clanaka o holandskoj bruci i pobjedi fudbala nad brutalnosti, pa koga zanima:
James Lawton: Defeat of Dutch spoiling tactics is a victory for all who dared hope for more
World Cup final: future is yellow and red as Holland betray tradition in defeat to Spain
James Lawton: Defeat of Dutch spoiling tactics is a victory for all who dared hope for more
World Cup final: future is yellow and red as Holland betray tradition in defeat to Spain
-
Timotije
#283 Re: Holandija - Španija
Razumijem da je finale, razbijanje protivnikove igre, stroge takticke seme, ali....nadmasili su i Italijane u svojim najboljim godinama. Onakvu destrukciju, naostrenost, prgavost, nesimpaticnost...izostanak bilo kakve zelje za igrom, samo nabij naprijed, u kost i cekaj....sramota
Vole i Spanci pasti, nije im nimalo mrsko, i kad treba i kad netreba, ali sinoc nisu morali nimalo glumiti!
Vole i Spanci pasti, nije im nimalo mrsko, i kad treba i kad netreba, ali sinoc nisu morali nimalo glumiti!
-
Facasplaca
#285 Re: Holandija - Španija
Ima jedan dobar naslov clanka u Daily mailu, kaze: Beasts : Beauty 0:1
kao sto rekoh u jednom postu, holandjane je kostala gluma, ne u bukvalnom smislu
, nego ih je kostalo to sto su konstantno tokom citavog prvenstva forsirali nesto sto nisu i sto s ovakvom ekipom nikad nece biti. to im je moglo upaliti protiv slabijih ekipa gdje su se ionako oslanjali na individualne spark-ove Robbena i Sneijdera, ali timske igre i duha ni za lijeka
protiv brazila se bas ocitovalo sve ovo navedeno, ali i to je dokaz kako uz fortunu i najgnojnije
ekipe mogu dobiti najbolje.
. . .fkt ne znam kako su oni dospjeli do ovog finala (vjerovanto ni sami ne znaju), ali sva sreca pa onakva igra nije krunisana trofejom
za furiju samo rijeci hvale, znam da su ih suci gurali, al yebiga evropski prvaci
kao sto rekoh u jednom postu, holandjane je kostala gluma, ne u bukvalnom smislu
. . .fkt ne znam kako su oni dospjeli do ovog finala (vjerovanto ni sami ne znaju), ali sva sreca pa onakva igra nije krunisana trofejom
za furiju samo rijeci hvale, znam da su ih suci gurali, al yebiga evropski prvaci
-
hau jes no
#286 Re: Holandija - Španija
sto jest jest njemci su najvise pokazali, poceo sam za njih navijati tokom prvenstva. spanci nisu nezasluzeno svjetski prvaci iako se meni njihova igra ne svidja, uspavaju me onim bespotrebnim dodavanjem do besvijesti - 1-0, 1-0, 2-1 eto ih ko italijaniStatic-X wrote:Kao i mnogi, u fudbalu volim atraktivnost igre. Svaka cast spancima na osvajanju, uspjeli su deklasirati protivnike sa minimalni 1:0, a ostalo nije uopste vrijedno spomena. Neznam sta se desilo svabama pa izgubise al brate njihovi par utakmica bilo mi je zadovoljstvo gledati!LSD wrote:Pa što ga nisu digliStatic-X wrote:A JA OPET PONAVLJAM OVAJ PUT JEDINO JE NJEMACKA ZASLUZILA DA DIGNE TROFEJ!šta ih je sprijecavalo u tome?? ah da, sad se sjetih Španija i Puyol sa ih omeli u tim namjerama ,onako usput
- bingov buraz
#287 Re: Holandija - Španija
Sav shupkaluk holandske igre se vidio sinoc kad su Spanci zbog povrede izbacili loptu u aut duboko na holandskoj polovini a holandjani vracaju loptu kod spanske korner zastavice i odmah igraju presing.U tom momentu su moje simpatije presle na stranu spanaca mada mi je prije toga bilo poprilicno svejedno ko ce uzeti titulu.
Jesu spanci jedva cekali da padnu u svakoj prilici ali holandjani su svoju tehnicku inferiornost probali da nadoknade pregrubom igrom tako da se sudiji nema sta zamjeriti.Da je drzao nivo za crvene spanci bi zavrsili sa 9 a holandjani sa 6 igraca mada je to nemoguce i upropasteno bi potpuno finale bilo.
Kod holandjana svaka cast Sneijderu momak je odigrao za 10 i za mene je on najbolji igrac ovog turnira,kako je samo sinoc pasom izbacio slijepca Robbena oci u oci sa Casillasom.
Spanci potpuno zasluzeno do titule sto rece Hadzibegic sinoc mozda jedina ekipa koja je cjelo vrijeme trazila igru i protiv koje su svi branili.Jos ce Ciro Blazevic ispasti najpametniji jer smo mi valjda jedina reprezentacija koja je usla u nadigravanje sa Spancima,jeste da su nas pobijedili ali bi nas pobijedili i da smo igrali bunker ovako smo bar i mi njima zabili 2 komada
Njemacka je najprijatnije iznenadjenje i mozemo samo kostur kriviti sto nisu zaigrali u finalu sto su zasluzili, ali vrijeme je na njihovoj strani.
Jesu spanci jedva cekali da padnu u svakoj prilici ali holandjani su svoju tehnicku inferiornost probali da nadoknade pregrubom igrom tako da se sudiji nema sta zamjeriti.Da je drzao nivo za crvene spanci bi zavrsili sa 9 a holandjani sa 6 igraca mada je to nemoguce i upropasteno bi potpuno finale bilo.
Kod holandjana svaka cast Sneijderu momak je odigrao za 10 i za mene je on najbolji igrac ovog turnira,kako je samo sinoc pasom izbacio slijepca Robbena oci u oci sa Casillasom.
Spanci potpuno zasluzeno do titule sto rece Hadzibegic sinoc mozda jedina ekipa koja je cjelo vrijeme trazila igru i protiv koje su svi branili.Jos ce Ciro Blazevic ispasti najpametniji jer smo mi valjda jedina reprezentacija koja je usla u nadigravanje sa Spancima,jeste da su nas pobijedili ali bi nas pobijedili i da smo igrali bunker ovako smo bar i mi njima zabili 2 komada
Njemacka je najprijatnije iznenadjenje i mozemo samo kostur kriviti sto nisu zaigrali u finalu sto su zasluzili, ali vrijeme je na njihovoj strani.
- chengaba
#288 Re: Holandija - Španija
E da Holandija ima jednog Džeku... 
- cyprus
#289 Re: Holandija - Španija
Ja ne znam šta je selektor Holandije htio postić izvođenjem Kuyta, a poslije van Bronckhorsta
Ti potezi su doveli do poraza Holandiju
Ti potezi su doveli do poraza Holandiju
- zalizani
#290 Re: Holandija - Španija
Dirk Kuyt - 'olanđanin kaže: "Ponekad mi se činilo da su neke odluke otišle na stranu našeg suparnika. Heitinga je olako dobio dva žuta kartona "

- Erzsebet
#291 Re: Holandija - Španija
Ovako najbolje sudije pokradu jednu ekipu, a da niko o tome ne priča više od dva dana. Tri ključna momenta koja su bila dovoljna za gol su se desila pred kraj. Nije sviran faul nad Eliom, isključen je Heitinga iako nije ni bilo faula i nije sviran korner prije španskog gola. Sve se dešavalo u minut - dva.
Prije toga, Robben trči, mesar Puyol (dok pada, koji smrad) ga hvata i obara, sudija ništa ne radi, a morao je dobiti crveni. De Jongov start jeste brutalan, ali nije namjeran i to se lijepo vidi sa ove slike što je neko postavio i niko tu ne bi dao crveni karton. Ovi ostali fauli su isti kao i španski, ali je Holandija dobila mnogo više kartona, još na početku. Tako isto se sudi kad sarajevski timovi igraju u Zenici i Tuzli, dobiješ odmah 3-4 kartona da ti sudija da do znanja da ne možeš igrati normalno.
Prije toga, Robben trči, mesar Puyol (dok pada, koji smrad) ga hvata i obara, sudija ništa ne radi, a morao je dobiti crveni. De Jongov start jeste brutalan, ali nije namjeran i to se lijepo vidi sa ove slike što je neko postavio i niko tu ne bi dao crveni karton. Ovi ostali fauli su isti kao i španski, ali je Holandija dobila mnogo više kartona, još na početku. Tako isto se sudi kad sarajevski timovi igraju u Zenici i Tuzli, dobiješ odmah 3-4 kartona da ti sudija da do znanja da ne možeš igrati normalno.
- cyprus
#292 Re: Holandija - Španija
Jel pogriješio šta?zalizani wrote:Dirk Kuyt - 'olanđanin kaže: "Ponekad mi se činilo da su neke odluke otišle na stranu našeg suparnika. Heitinga je olako dobio dva žuta kartona "![]()
- Erzsebet
#293 Re: Holandija - Španija
Pa nijedan nije trebao biti za žuti, pogotovo ovaj drugi, nije ni faula bilo, a to je glavni odbrambeni igrač.cyprus wrote:Jel pogriješio šta?zalizani wrote:Dirk Kuyt - 'olanđanin kaže: "Ponekad mi se činilo da su neke odluke otišle na stranu našeg suparnika. Heitinga je olako dobio dva žuta kartona "![]()
- cyprus
#294 Re: Holandija - Španija
Mislim jel Kuyt šta pogrešno rekoErzsebet wrote:Pa nijedan nije trebao biti za žuti, pogotovo ovaj drugi, nije ni faula bilo, a to je glavni odbrambeni igrač.cyprus wrote:Jel pogriješio šta?zalizani wrote:Dirk Kuyt - 'olanđanin kaže: "Ponekad mi se činilo da su neke odluke otišle na stranu našeg suparnika. Heitinga je olako dobio dva žuta kartona "![]()
- Erzsebet
#295 Re: Holandija - Španija
Pa nije, složili smo se to već 
- and
#296 Re: Holandija - Španija
da li su holanđani 2 puta nakon sudijskog zvižduka nabili loptu i da li su dobili žute kartone?
- velikibrnjo
#297 Re: Holandija - Španija
Ovo bi se finale moglo okarakterisati kao nocna mora ili horor finale
I da su oba tima mogla izgubiti bilo bi idealno a neko treci (citaj Njemacka) osvojiti
I da su oba tima mogla izgubiti bilo bi idealno a neko treci (citaj Njemacka) osvojiti
- Erzsebet
#298 Re: Holandija - Španija
Nisu dvaput, nego jednom, i to Robben. Nije dobio žuti, ali je dobio prije toga nepravedno žuti, tako da mu dođe na isto. Umjesto da cigan Puyol dobije crveni, Robben je dobio žuti i nekakvu prednost iz koje nije mogao dati gol nikako.and wrote:da li su holanđani 2 puta nakon sudijskog zvižduka nabili loptu i da li su dobili žute kartone?
- burek_in_space
#299 Re: Holandija - Španija
Van Persie je trebao takodje dobiti zhuti.Erzsebet wrote:
Nisu dvaput, nego jednom, i to Robben. Nije dobio žuti, ali je dobio prije toga nepravedno žuti, tako da mu dođe na isto. Umjesto da cigan Puyol dobije crveni, Robben je dobio žuti i nekakvu prednost iz koje nije mogao dati gol nikako.
-
2005
#300 Re: Holandija - Španija
Svaka ti je na mjestu, ja upravo cijelo vrijeme govorim o tome...Erzsebet wrote:Ovako najbolje sudije pokradu jednu ekipu, a da niko o tome ne priča više od dva dana. Tri ključna momenta koja su bila dovoljna za gol su se desila pred kraj. Nije sviran faul nad Eliom, isključen je Heitinga iako nije ni bilo faula i nije sviran korner prije španskog gola. Sve se dešavalo u minut - dva.
Svi spominju De Jongov start a niko nije spomenuo drotove odluke koje si naveo, kojima je Holandija žestoko oštećena. Van Bommel svima mesar od sinoć, frajer tako igra čitav život, dok je Bajern nizao pobjede u ligi prvaka niste se žalili, a bilo je ovakvih startova navedenog igrača, sigurno.
Ma ja, sad su svima dragi Španci koji su sve uspjehe stekli lopovlukom, samo se treba sjetiti utakmice protiv nas i gola u 98. minuti...
Inače, ovo prvenstvo je toliko providno, cijelo vrijeme se štimalo Španiji da dođu do naslova, u skoro svim utakmicama sudije su im pomagale.
Zanimljivo, Webb je bio sudija protiv Švicarske i providno im pomagao da dođu do gola, cigani nisu uspjeli.
Protiv Hondurasa im nije bila potrebna sudijska pomoć.
Protiv Čilea, bili su nadigrani, svaki manji kontakt se svirao u korist španaca, nepostojeći crveni karton i tako to...
U knock-out fazi imali najlakši raspored, prikazali anti fudbal u sve tri utakmice, protiv Portugala takođe sudija šiljio za njih, dovoljno je vidjeti zbog čega su Portugalci dobili crveni karton...
Iako ih ne volim, mislim da su Švabe zaslužile da dignu pehar, pokazali su najviše od svih reprezentacija.
Last edited by 2005 on 12/07/2010 13:07, edited 1 time in total.