Ljetne baste i njihovo sirenje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

razbijacica

#276 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by razbijacica »

moderator wrote:Gramatika - STOP. Idete u strogi off topic.

Image
Bastica je i veeceras bila tu, vidjela svojim ocima, a sto bas lijepo meni izgleda, ma dajte ljudi pa to je samo par mjeseci :P
moe_syzlak

#277 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by moe_syzlak »

profesor.ba wrote:Posto sam i vlasnik ,i familija ,i dajdzic gospodina sve po zakonu i ne znam sta vec evo ja castim kafom ,jerbo vi kako sami sebe prozvaste kokuzi predpostavljam da nemate ,nije problem .
O zamjeni teza ne bih nesto jer vidim kako mladi dolaze do posla dvijesta hiljada ne zaposlenih na birou ,i grebe se o roditelje ,a to da covijek ima racunicu u to ne sumnjam niti poricem .
O budzetu ,mozete mislit ,a i ne morate ,jer vijerovali ili ne onaj covijek koji prodaje kukuruze mora platit onaj dio ferhadije na kojem stoji.

mali de naplati ---
minjonja

#278 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by minjonja »

razbijacica wrote:

Image
Bastica je i veeceras bila tu, vidjela svojim ocima, a sto bas lijepo meni izgleda, ma dajte ljudi pa to je samo par mjeseci :P
nadam se da se zezas :shock:

pa ovo je park, za Boga miloga. kafić je na svakom drugom koraku, ljetnih basti takodjer, ali ne morate se siriti po parkovima. tamo se bas sjedne da se pobjegne od kafa i sjedenje. gledam danas ono kod ekonomije. ono je cista perverzija. srecom, onaj monolog je bio skoro pust. ne znam jesam li u nevakat prosla ili raja inace tamo nece da sjedi.

ne mozes sjesti u park kod ekonomije,a da te ne gledaju ko u zooloskom vrtu ljudi iz baste. uzasan smrad urina iz zbunja izbija jer mame djecu tamo salju, a vidjala sam i starije gospode u sred bijela dana. onda "sajmovi" sljive, pekmeza, knjiga, zimi postane pijaca za petarde, pa kukuruz, pa oni kineski psici na baterije... ne moze se vise u park ondje sjesti. ono je buvljak postao kao autopijaca.
razbijacica

#279 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by razbijacica »

minjonja wrote:
razbijacica wrote:

Image
nadam se da se zezas :shock:

pa ovo je park, za Boga miloga. kafić je na svakom drugom koraku, ljetnih basti takodjer, ali ne morate se siriti po parkovima. tamo se bas sjedne da se pobjegne od kafa i sjedenje. gledam danas ono kod ekonomije. ono je cista perverzija. srecom, onaj monolog je bio skoro pust. ne znam jesam li u nevakat prosla ili raja inace tamo nece da sjedi.

ne mozes sjesti u park kod ekonomije,a da te ne gledaju ko u zooloskom vrtu ljudi iz baste. uzasan smrad urina iz zbunja izbija jer mame djecu tamo salju, a vidjala sam i starije gospode u sred bijela dana. onda "sajmovi" sljive, pekmeza, knjiga, zimi postane pijaca za petarde, pa kukuruz, pa oni kineski psici na baterije... ne moze se vise u park ondje sjesti. ono je buvljak postao kao autopijaca.
e jbg sad, sta fali sad sajmovima pobogu? To je extra stvar, a drugo dialog ima halu i to vrhunsku kojom se sluzi i monolog, a to sto su bošnje djecu navikle svuc nasred grada pa ošini po piši to je drugo. A sto se tice parka sto jes jes, mislim nidje veze preko ulice basta, neko rece da nema zebre tako da konobari zarade kaznu ko zna koliko puta dnevno. U dialogu je zaposleno dvadesetak ljudi i to je dobra stvar. Dijaspora je stigla kao i dijasporska lova tako da ljudi moraju od neceg da zive. Moramo da im ponudimo nesto sto tamo nema: a to je vasdnevno ispijanje kafa...
high_volume

#280 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by high_volume »

meris wrote:HADŽIBAJRIĆ JE ZA SVE KRIV...KRIV JE ZA SVAKU BASTU KOJA JE OTVORENA U FERHADIJI. JOS MALO PA SE NECE MOCI HODATI...
ETO DRAGI MOJI, IZBORI SU BLIZU, GLASAJTE ZA STRANKU KOJOJ PRIPADA HADŽIBAJRIĆ...
SRAM TE BILO HADŽIBAJRIĆU

Nije tačno. Dozvole izdaju opštinske službe za privredu, ali saglasnost za lokecije, cijenu zakupa po m2, i ostalo daju vijećnici Opštinskog vijeća.

Korupcije svakako ima, ali treba pronaći pravog krivca i kazniti ga (ih) :oops:
minjonja

#281 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by minjonja »

sajam i "sajam" nije isto. na "sajmu" uvijek je pusto i prazno, cijene do nebesa dignute. niko nista ne kupuje, a uzurpiraju prostor na nekoliko dana najmanje.

uredu mi je basta neposredno ispred dijaloga. malo mi smeta ona dijalogova odmah pored parka jer je glomazna i zauzela je preveliku povrsinu, ali haj pretrpit cu par mjeseci. ali, monolog i ono u istoj ravni s njim sto je blize ekonomiji ne treba ni komentarisati. to su nekad bile male fine bastice, oaze, da pobjegnes od vrucine u hlad popit sok. sad haman sto ne dodje onaj sto nosi cevape sa sobom i prodaje. danas gledam, na pojedinim mjestima ferhadija suzena na 3 metra. jos la vita, michelle i slicni toliko spuste suncobrane da se osjecas kao u redu za somune za ramazan. jedan po jedan mora prolazit.

evo krenuli su isto raditi i sa parkom kod predsjednistva :(
VjecitiStudent

#282 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by VjecitiStudent »

Zagreb vec mjesecima protestuje zbog toga sto je nekoliko desetina kvadratnih metara javne povrsine jedne ulice u centru grada dato privatniku.
U Sarajevu citave ulice prelaze u privatne ruke, a protesti ne odmicu dalje od virtuelnih urlika.
krusty

#283 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by krusty »

ja nisam vidio nijednog prosvjednika protiv ovih basta u Ferhadiji

ili mislite da opcina smatra ovu temu nekim protestom ?

uostalom eto vidite sta se desava u Zagrebu, pa opet ne pije vode, bezveze trosite vrijeme
black point

#284 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by black point »

nemam vremena za proteste RADIM,i pustite se toga vidite da niko ne j...e ni 5 %, :sax: haj vozdra :run:
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#285 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Privatna poruka »

black point wrote:nemam vremena za proteste RADIM,i pustite se toga vidite da niko ne j...e ni 5 %, :sax: haj vozdra :run:
U krajnjoj mjeri to ne moraju biti protesti.
Moze se krenuti sa medijskom hajkom oko svega toga, slati mailove, pricati i pitati.
Nije bas da niko ne j.... ni 5%, mada se mora priznati da ih je malo.
Krenuti od necega makar to bilo mizerno i malo je sasvim ok, okretati glavu od onoga sto ti smeta je pravo lose.
black point

#286 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by black point »

Privatna poruka wrote:
black point wrote:nemam vremena za proteste RADIM,i pustite se toga vidite da niko ne j...e ni 5 %, :sax: haj vozdra :run:
U krajnjoj mjeri to ne moraju biti protesti.
Moze se krenuti sa medijskom hajkom oko svega toga, slati mailove, pricati i pitati.
Nije bas da niko ne j.... ni 5%, mada se mora priznati da ih je malo.
Krenuti od necega makar to bilo mizerno i malo je sasvim ok, okretati glavu od onoga sto ti smeta je pravo lose.
da smeta mi ;korupcija,lopovi,političari lopovi,visoke karte gradskog prevoza,male penzije oca invalida,mala penzija nane Safe,nezaposlenost,nesiguran grad,nesigurna mahala,djeca od 14 godina ili ti mlađi maloljetnici koji nose oružje,smeta mi nasilje u tramvajima,nasilje u trgovinama,nasilje u kladionicama...i da ti dalje ne nabrajam,a sve nekako je moraš priznati ispred ovog problema sa BAŠĆAMA po ulicama,jer nekome smataju,ok smetaju i meni ali se saburišem,ustvari sam veliki ters,a AVDO SIDRAN bi rekao "ters čovjek je onaj kome sve smeta,a sve trpi",tako dragi moj prijatelju zašto onda okrećemo glave pred većim problemima,pusti se čorava posla.Bez ljutnje,lijep pozdrav :sax:
Suhovina

#287 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Suhovina »

Jebo te dan ovdje sve zalopojke.Pa svako bi od vas da moze otvorio istu da ne laze brat brata :)
sodom

#288 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by sodom »

Suhovina wrote:Jebo te dan ovdje sve zalopojke.Pa svako bi od vas da moze otvorio istu da ne laze brat brata :)
I gledo' tebe kako piješ kafu svaki dan pored parka.
DenisSarajevo

#289 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by DenisSarajevo »

Ne razumijem vlasnike tih kafica sto u centru grada preko 10 godina imaju baste sa istim stolovima i stolicama, ako vec dobro rade sto se vidi zar je problem malo uljepsati bastu a ne uvijek iste bezvezne stolice vec tolike godine
Urban B.

#290 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Urban B. »

pa fazon je u tome sto oni bas dobro rade :-D
stolice i stolovi stari 10 godina al opet raja tu sjedi i kafu pije,uvjek pun kafic,eh sad zasto bi gazda sebi stvarao taj trosak kad i ovako funkcionise :)
ako mu jednom zaskripi i ne bude vise raje renovirat ce kafic sedmicno :)
sofist

#291 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by sofist »

Koliko treba love da se otvori baštica? Ne mora u centru grada, sve do Malte može doći u obzir. I ne samo lova, šta je sve potrebno da dobiješ dozvolu i kreneš sa poslom?
sofist

#292 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by sofist »

Sa_dy wrote:
sofist wrote:Koliko treba love da se otvori baštica? Ne mora u centru grada, sve do Malte može doći u obzir. I ne samo lova, šta je sve potrebno da dobiješ dozvolu i kreneš sa poslom?
Hocemo u tal da otvorimo ;-) ,meni je vazda zelja bila da imam kafanu. :D
Moze. :D Ali ja biram radnice. :D :razz:
VjecitiStudent

#293 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by VjecitiStudent »

Za ne povjerovati, basta je nestalo, cak je i nedodirljiva "Vatra" sklonila ono zimsko ruglo.
A sta da znam

#294 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by A sta da znam »

Zdravo svima.
Izvinjavam se ako je pitanje bilo postavljeno ranije, ali me zanima kako se moze otvoriti jedna ljetna basta, koji su uslovi? Hvala svima.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#295 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by 1946 »

A sta da znam wrote:Zdravo svima.
Izvinjavam se ako je pitanje bilo postavljeno ranije, ali me zanima kako se moze otvoriti jedna ljetna basta, koji su uslovi? Hvala svima.
Glavni uslov je da si dobar sa ljudima iz općine zaduženim za to i da ih podmažeš odgovarajućom sumom. Nakon toga moći ćeš otvoriti baštu gdje želiš, ako hoćeš i u haremu Begove džamije :)
Edin H.

#296 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Edin H. »

1946 wrote:
A sta da znam wrote:Zdravo svima.
Glavni uslov je da si dobar sa ljudima iz općine zaduženim za to i da ih podmažeš odgovarajućom sumom. Nakon toga moći ćeš otvoriti baštu gdje želiš, ako hoćeš i u haremu Begove džamije :)
Mozda covjek pita za legalan nacin otvaranja ljetne baste :oops:

Zar primanje i davanje mita nije kaznjivo?
1946

#297 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by 1946 »

Edin H. wrote:Zar primanje i davanje mita nije kaznjivo?
E jebi ga sad... Gdje? :)
Bullet Tooth Tony

#298 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Bullet Tooth Tony »

Ako kontas u Starom Gradu - zaboravi ;-)
Edin H.

#299 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Edin H. »

1946 wrote:
Pravna drzava :oops:
1946

#300 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by 1946 »

Edin H. wrote:
1946 wrote:
Pravna drzava :oops:
Rođen sam, odrastao i živim u Sarajevu pa ne poznajem te pojmove :D
Post Reply