od koje ste polozili vozacki??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Rockefeller

#276 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Rockefeller »

Iz prve iako sam trebao pasti. Pustio me :lol:
No-Name

#277 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by No-Name »

Testove od prve a vožnju od pete
Boateng

#278 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Boateng »

Od prve.
aCme

#279 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by aCme »

Rockefeller wrote:Iz prve iako sam trebao pasti. Pustio me :lol:
Uhljup :lol: :lol:
hali gali halid

#280 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by hali gali halid »

B kategorija iz prve, A kategorija iz druge.
Nisrin

#281 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Nisrin »

Treca sreca, bez stele, iako sam vec pisala sam da dobro vozila oba puta!

E sad, polozih bez stele kod "najozloglasenijeg covjeka u Sarajevu", za kojeg kazu da se iskljucivo polaze sa debelom stelom---samo da kazem da meni nije htio uzeti ni "na kafu" kad mi je rekao da sam dobila vozacku dozvolu :D
Pohvalio me kako dobro vozim, kako odlicno poznajem pravila, kako sam pristojna ...:D
Rockefeller

#282 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Rockefeller »

aCme wrote:
Rockefeller wrote:Iz prve iako sam trebao pasti. Pustio me :lol:
Uhljup :lol: :lol:
8-)
S@din

#283 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by S@din »

od koje?? malo mi pitanje nema smisla, koliko puta ste polagali i sl., ali iz koje .... ne znam :D
sarajlija120

#284 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by sarajlija120 »

Iz četvrtog puta. :mrgreen:

Prvi put uzeo pravo prvenstva liku sa desne strane :| ,

drugi put mi Golfonja uzeo pravo prvenstva, nisam pravovremeno zakočio, jer sam mislio da zna propise, tj. da zna ja imam prednost, ali vjerovatno čim je vidio AŠ, namjerno ubrzao. Nisam se nadao njemu, a instruktor zakočio i... :shock: ,

treći put me oborio na foru da nisam dovoljno provjeravao situaciju u retrovizorima prilikom prestrojavanja, iako znam da jesam, samo što nisam svaki put glavu okrenuo, već samo očima pogledao. Bilo me strah da u momentu kad okrenem glavu ne pređem preko pune.

Četvrti put me potrefi fin lik iz komisije koje sam poželio svako dobro nakon ispita. Taj put sam odvozio bez greške koliko se mogu sjetiti, tako smireno, bez treme i panike, mašallah. 8-)
Last edited by sarajlija120 on 28/03/2017 11:33, edited 1 time in total.
apsidejzi

#285 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by apsidejzi »

sarajlija120 wrote:Iz četvrtog puta. :mrgreen:

Prvi put uzeo pravo prvenstva liku sa desne strane :| ,

drugi put mi Golfonja uzeo pravo prvenstva, nisam pravovremeno zakočio, jer sam mislio da zna propise, tj. da zna ja imam prednost, ali vjerovatno čim je vidio AŠ, namjerno ubrzao. Nisam se nadao njemu, a instruktor zakočio i... :shock: ,

treći put me oborio na foru da nisam dovoljno provjeravao situaciju u retrovizorima prilikom prestrojavanja, iako znam da jesam, samo što nisam svaki put glavu okrenuo, već samo očima pogledao. Bilo me strah da u momentu kad okrenem glavu ne pređem preko pune.

Četvrti put me potrefi fin lik iz komisije koje sam poželio svako dobro nakon ispita. Taj put sam odvozio bez greške koliko se mogu sjetiti, tako smireno, bez treme i panike. 8-)
DObar si :)

Ja sam iz druge. Prvi put sam vozio OK mada sam bio dosta nesiguran. Nisam napravio nikakvu gresku ali nisam bio ni opusten vozac. Ipak mislim da su bili upravu sto me nisu pustili. Ne bih se ni ja pustio gledajuci iz danasnje perspektive. Jedini razlog zasto nisam napravio gresku je taj sto nije bilo situacije na cesti. Veoma miran saobracaj. Moje bilo samo da stanem na semaforu :) Razlog kojeg su naveli je bio: djeca se igrala kraj puta a ja nisam obratio paznju na njih. Vjerovatno i nisam :D

Drugi put vozio sa mnogo vise samopouzdanja. Doveli me na T raskrsnicu i rekli mi da uradim polukruzno. Ja to nisam vjezbao sa instruktorom i rekao im da ne znam ovdje uraditi polukruzno (mada se ne smije :D s tim da nisam znao tada). Kaze meni iz komisije: pa kako ces se okrenuti ako moras. Kao iza ti je kuca i zaboravio si telefon i hoces da se vratis. Rekoh: ja bih skrenuo desno u sporednu ulicu, tu se okrenuo i onda vratio. Kazu: Haj da vidimo. Ja usao u sporednu ulicu, uradio polukruzni, vratio se gdje je trebalo a on mi kaze: Vrati se na poligon, ovo je zavrseno. :thumbup:
sarajlija120

#286 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by sarajlija120 »

apsidejzi wrote:
DObar si :)

Ja sam iz druge. Prvi put sam vozio OK mada sam bio dosta nesiguran. Nisam napravio nikakvu gresku ali nisam bio ni opusten vozac. Ipak mislim da su bili upravu sto me nisu pustili. Ne bih se ni ja pustio gledajuci iz danasnje perspektive. Jedini razlog zasto nisam napravio gresku je taj sto nije bilo situacije na cesti. Veoma miran saobracaj. Moje bilo samo da stanem na semaforu :) Razlog kojeg su naveli je bio: djeca se igrala kraj puta a ja nisam obratio paznju na njih. Vjerovatno i nisam :D

Drugi put vozio sa mnogo vise samopouzdanja. Doveli me na T raskrsnicu i rekli mi da uradim polukruzno. Ja to nisam vjezbao sa instruktorom i rekao im da ne znam ovdje uraditi polukruzno (mada se ne smije :D s tim da nisam znao tada). Kaze meni iz komisije: pa kako ces se okrenuti ako moras. Kao iza ti je kuca i zaboravio si telefon i hoces da se vratis. Rekoh: ja bih skrenuo desno u sporednu ulicu, tu se okrenuo i onda vratio. Kazu: Haj da vidimo. Ja usao u sporednu ulicu, uradio polukruzni, vratio se gdje je trebalo a on mi kaze: Vrati se na poligon, ovo je zavrseno. :thumbup:
Što je najgore od svega, prvi put sam mogao i položiti, nisam napravio nijednu eliminatornu grešku osim ove sa pravilom desne strane, to mi je ispitivač sam potvrdio. Al' hajde, što reče ovaj jedan prije nas na ovoj temi, hvala Bogu, nek je bilo pošteno. :lol:
annoy

#287 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by annoy »

Iz prve
Doduse uzela sam nesto dodatnih sati

Vozila sam odlicno al onda mi se totalno bezveze ugasio auto. Ne znam ni sama kako, na nekoj bijednoj uzbrdici. Al nista sabrala se, upalila i nastavila dalje kao da nista nije bilo. Ostatak voznje savrseno. Nikad se u zivotu nisam tako lijepo uparkirala u rikverc, iz prve, htjela sam izac iz auta da se divim :lol:
klixoris

#288 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by klixoris »

Auto - Iz prve
Motor - Iz prve
8-)

Amateri jedni ! :mrgreen:
nlt

#289 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by nlt »

ja sam uspio iz prve bez štele, čudio sam se kasnije kako ali et... sreća
dulekrele

#290 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by dulekrele »

Meni su dva puta prilikom kretanja stiskali noznu kocnicu na svojoj strani kako bi se auto ugasio.
mad_max_ba

#291 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by mad_max_ba »

I testove i B i C iz prve

Bez Štele ikakve, još me instruktor pitao kome sam dao pare :lol: :lol: :lol:
pukepuke

#292 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by pukepuke »

dulekrele wrote:Meni su dva puta prilikom kretanja stiskali noznu kocnicu na svojoj strani kako bi se auto ugasio.
E svašta...
Testove nulirala (vazda štreberka), vožnju položila iz prve. I upravo skontah da imam 20 godina vozačkog iskustva!
Logovan

#293 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Logovan »

Iz trećeg. :mrgreen:

Prvi put sam sam kriv, nisam dobro puštao kvačilo i to je to od grešaka. Auto skočilo par puta, jebi ga.
A drugi put me zajebao majmun iz komisije. :D Vozio jako dobro, sve radio kako treba, a na kraju mi nabrojao par grešaka koje nisam uradio. :-) Zamalo sam volan iščupao i ugurao mu ga u usta. :oops:
dulekrele

#294 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by dulekrele »

pukepuke wrote:
dulekrele wrote:Meni su dva puta prilikom kretanja stiskali noznu kocnicu na svojoj strani kako bi se auto ugasio.
E svašta...
Testove nulirala (vazda štreberka), vožnju položila iz prve. I upravo skontah da imam 20 godina vozačkog iskustva!
Kakve je sve svinjarije komisija smisljala kako bi kandidat pao i normalno opet ponovo uplatio za polaganje je za ne povjerovati.
__Phoenix__

#295 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by __Phoenix__ »

Iz prve, preko štele, kasnije sam zažalio što je tako, nisam naučio dobro da vozim...
Dr Kova

#296 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Dr Kova »

Iz trećeg.

Prvi put mi se noge oduzele od treme, vozio gore iznad OHR, stao na stop, kaže nisi stajao 3 sekunde, a niđe nikog, kontam puši qrac i obori me.
Drugi put kod muzeja skrenem u zabranu, ono do mene je. #Thuglife
Treći put lagano i položim
mad_max_ba

#297 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by mad_max_ba »

Buckethead wrote:Iz trećeg.

Prvi put mi se noge oduzele od treme, vozio gore iznad OHR, stao na stop, kaže nisi stajao 3 sekunde, a niđe nikog, kontam puši qrac i obori me.
kaže se odprve iz trečeg put :lol: :lol: :lol: :lol:
Dr Kova

#298 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Dr Kova »

mad_max_ba wrote:
Buckethead wrote:Iz trećeg.

kaže se odprve iz trečeg put :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
SmoLe

#299 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by SmoLe »

ja sam iz druge.
prvi put kad sam izasao, taj lik iz komisije izmislio gresku.
kofol sam ja nagazio punu liniju kad sam isao prema parkingu kod fahdove :-?
Dosadno mii

#300 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Dosadno mii »

Nisrin wrote:Treca sreca, bez stele, iako sam vec pisala sam da dobro vozila oba puta!

E sad, polozih bez stele kod "najozloglasenijeg covjeka u Sarajevu", za kojeg kazu da se iskljucivo polaze sa debelom stelom---samo da kazem da meni nije htio uzeti ni "na kafu" kad mi je rekao da sam dobila vozacku dozvolu :D
Pohvalio me kako dobro vozim, kako odlicno poznajem pravila, kako sam pristojna ...:D
Ja iz prve sa štelom, a i mene pohvalili kako dobro vozim, valjda uključeno u cijenu :D
Post Reply