Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Grupu prolaze:

Spanija
57
42%
Svicarska
34
25%
Cile
39
29%
Honduras
5
4%

Total votes: 135

palermo

#276 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by palermo »

cyprus wrote:
Ne govorim o Novom Zelandu i Sloveniji. Glupo ih je stavljat u isti kontext sa Švicarskom. Oni su priča za sebe. Govorim o reprezentaciji u čijih 23 najbolja bi moglo uć možda 5-6 naših. Tu prestaje svaka priča o poređenju nas i švicaraca.

Ne tvrdim da su svjetska velesila, ali jači od nas jesu. Tačka.

PS Al slažem se da se to što nam tu i tamo fali igrač za koju poziciju može prevazić te da nam ključ (ne)uspjeha leži u mentalitetu. Ali ja mislim da je problem u vezi istog drugačiji, nego kako si ga ti detektovo...
Sloveniju i Švajcarsku glupo porediti. Zašto, pobogu. Nego, koliko bi švajcarskih igrača moglo ući u naših prvih jedanaest.

Podanički mentalite ćemo morati godinama da liječimo, i na ovom forumu očito
elSaik

#277 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by elSaik »

Jedan Amar Osim javno na TVu kaže kako je NJemačka bezveze da bi forumski stručnjaci reagovali sa "joj, šta onaj papak priča, Njemačka sila, ovo ono." On je odrastao na Zapadu, forumaši ovdje. Sve ti je jasno.
jutarnji

#278 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by jutarnji »

elSaik wrote:Jedan Amar Osim javno na TVu kaže kako je NJemačka bezveze da bi forumski stručnjaci reagovali sa "joj, šta onaj papak priča, Njemačka sila, ovo ono." On je odrastao na Zapadu, forumaši ovdje. Sve ti je jasno.
Ovo da je izjavio babuka mu pa da se covjek i dvoumi, al` taj trenerski autoritet, e jbg.
cyprus

#279 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

palermo wrote:...Nego, koliko bi švajcarskih igrača moglo ući u naših prvih jedanaest...
Po mojoj skromnoj procjeni 7. A u švicarskih 23 bi mogli Džeko, Misimović, Pjanić, Spahić, Ibišević i možda Salihović. Više ne vidim nikoga ko bi našao mjesto kvalitetom u švicarskoj široj reprezentaciji.

Nego, jelde ti i slični mislite da su samo svjetske velesile jače od nas. Ja nikad Švicarsku nisam proglasio velesilom, al to se podrazumjeva zar ne :-) . Ako su jači od nas, velesila su :-)
cyprus

#280 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

elSaik wrote:Jedan Amar Osim javno na TVu kaže kako je NJemačka bezveze da bi forumski stručnjaci reagovali sa "joj, šta onaj papak priča, Njemačka sila, ovo ono." On je odrastao na Zapadu, forumaši ovdje. Sve ti je jasno.
Pih i ja sam više puta na forumu izjavio da su Švabe tanke i da ne prolaze grupu. Naravno, podržan samo od cikija jesam dobio salve smjeha, ali i dalje stojim kod svog, da su s obzirom na svoj renome, relativno bezveze... :oops: iliti precjenjeni

No, kakve to veze ima sa temom?
Last edited by cyprus on 18/06/2010 20:06, edited 1 time in total.
elSaik

#281 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by elSaik »

jutarnji wrote:
Ovo da je izjavio babuka mu pa da se covjek i dvoumi, al` taj trenerski autoritet, e jbg.
Izjavljivao je Gospodin i dok je Ćiro bio, pa ga je prozivano "nek on preuzme repku kad zna bolje." ;-)

@Ima veze, jer to je odlika mentaliteta da je uvijek taj neko bolji bez obzira koliko je zapravo LOŠ.
cyprus

#282 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

elSaik wrote:
jutarnji wrote:
Izjavljivao je Gospodin i dok je Ćiro bio, pa ga je prozivano "nek on preuzme repku kad zna bolje." ;-)

@Ima veze, jer to je odlika mentaliteta da je uvijek taj neko bolji bez obzira koliko je zapravo LOŠ.
Možda želiš reć da smo bolji od Njemačke? :-D
jutarnji

#283 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by jutarnji »

elSaik wrote:Izjavljivao je Gospodin i dok je Ćiro bio
Sta je izjavljivao, da je Njemacka bezze tim?
elSaik

#284 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by elSaik »

Nebitno, uživajte! 8-)
palermo

#285 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by palermo »

cyprus wrote:
palermo wrote:...Nego, koliko bi švajcarskih igrača moglo ući u naših prvih jedanaest...
Po mojoj skromnoj procjeni 7. A u švicarskih 23 bi mogli Džeko, Misimović, Pjanić, Spahić, Ibišević i možda Salihović. Više ne vidim nikoga ko bi našao mjesto kvalitetom u švicarskoj široj reprezentaciji.

Nego, jelde ti i slični mislite da su samo svjetske velesile jače od nas. Ja nikad Švicarsku nisam proglasio velesilom, al to se podrazumjeva zar ne :-) . Ako su jači od nas, velesila su :-)
Ne znam ja šta slični misle, ja znam šta ja mislim, a to je da po igračkom potencijalu imamo bolju reprezentaciju od Švajcarske. E, sad što recimo tebi Hasagić nema mjesta među tri švajcarska golmana, ili Muslimović ( ko ga briga što će igrati u ligi šampiona) ili što neki glupi Rubin (mo'š misliti prvak rusije, jes neka zemlja) daje pare za našu rezervu.........to je što bi se reklo tvoj kut gledanja...

Šta hoćeš ti zapravo da dokažeš ovdje........da se precjenjujemo ?? idi bre dečko
cyprus

#286 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

palermo wrote:Šta hoćeš ti zapravo da dokažeš ovdje........da se precjenjujemo ??
Da :-D Veliki sam protivnik kako potcjenjivanja, tako i precjenjivanja :kravata:

Potcjenjivanje bi bilo reći da ne možemo pobjedit Švicarsku, a precjenjivanje da smo jači od njih. Mrzim krajnosti :x
Jokericious

#287 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Jokericious »

Cyprus je upotpunosti upravu. :thumbup:
Ne brukajte se ljudi, mi smo daleko iza Svice.

Diego Benaglio>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Kenan Hasagić
Marco Wölfli>Begović
Johnny Leoni>Ibrahim Šehić

Stephan Lichtsteiner>Džemal Berberović
Ludovic Magnin<Spahić
Philippe Senderos>>>>Jahić
Steve von Bergen>Nadarević
Stéphane Grichting>>>>>>>>>Pandža :lol:
Mario Eggimann>>>>>>>>>>Mravac :lol:

Benjamin Huggel>Muratović :lol:
Tranquillo Barnetta=Pjanic
Gökhan Inler>Rahimić
Valon Behrami>>>>>>>>Alispahić :lol:
Marco Padalino>Ibričić
Hakan Yakin>Medunjanin
Gelson Fernandes=Salihović
Pirmin Schwegler<Misimović

Alexander Frei>Muslimović
Blaise Nkufo<Džeko
Albert Bunjaku>Zec
Eren Derdiyok>Ibisević
Pametnom dosta... ;-)
LSD

#288 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

CollegeGunner wrote:Cyprus je upotpunosti upravu. :thumbup:

Marco Wölfli>Begović

Ludovic Magnin<Spahić

Gökhan Inler>Rahimić
Marco Padalino>Ibričić
Hakan Yakin>Medunjanin

Blaise Nkufo<Džeko
Albert Bunjaku>Zec
Eren Derdiyok>Ibisević
Pametnom dosta... ;-)
Ja i?' pa šta sad to znaci :? :shock:
Možemo i ovako:
Sve ijedan igrac Španije (pocevši od golmana Kasiljasa ili Reine, pa sve do špiceva Torresa ili Ville >>>> sve ijedan igrac Švice (pocevši od Benaglia na golu pa do Frei-a u napadu)...jel tako ili nije??
I ovo je za "Pametnon dosta", pa smo vidjeli juce ko koga naguzi.
Jokericious

#289 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Jokericious »

LSD wrote: Ja i?' pa šta sad to znaci :? :shock:
Možemo i ovako:
Sve ijedan igrac Španije (pocevši od golmana Kasiljasa ili Reine, pa sve do špiceva Torresa ili Ville >>>> sve ijedan igrac Švice (pocevši od Benaglia na golu pa do Frei-a u napadu)...jel tako ili nije??
I ovo je za "Pametnon dosta", pa smo vidjeli juce ko koga naguzi.
Naravno, zbog tog i Spanija jeste Europski prvak, a ne Svicarska. Zbog tog i vecina igraca Spanije igra u najbolji klubovima svijeta, a Svicarci u prosjecnim. Niko ne govori da Bosna nemoze dobiti Svicarsku kad bi se medjusobno sastali, ali kvaliteta je na strani Svicarske, kao sto @cyprus rece. ;-)
Spanija>Svicarska>Bosna i Hercegovina :lol:
Obuca9

#290 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Obuca9 »

cyprus wrote:

A gdje su ti tu Bekrić, Cocalić i Šehić?
todd_smith

#291 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by todd_smith »

cyprus wrote:

ibisevic ne bi trebao ni nama a kamoli Svicarskoj :-)
cyprus

#292 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

todd_smith wrote:
cyprus wrote:

ibisevic ne bi trebao ni nama a kamoli Svicarskoj :-)
Švica je objektivno deficitarna u napadu. Realno Hoffenheimov striker bi im dobro došao. Istina, gledajući po trenutnoj formi vjerovatno za klupe.

A i mislim da smo previše kritični prema Vedadu. Donedavno je bio dizan u nebesa, sad najednom postade crna ovca :oops:
todd_smith

#293 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by todd_smith »

cyprus wrote:
Švica je objektivno deficitarna u napadu. Realno Hoffenheimov striker bi im dobro došao. Istina, gledajući po trenutnoj formi vjerovatno za klupe.

A i mislim da smo previše kritični prema Vedadu. Donedavno je bio dizan u nebesa, sad najednom postade crna ovca :oops:
Njegova forma za klub i drzavu je uvijek bila drasticno drugacija
palermo

#294 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by palermo »

Marco Wölfli>Begović

Ludovic Magnin<Spahić

Gökhan Inler>Rahimić
Marco Padalino>Ibričić
Hakan Yakin>Medunjanin

Blaise Nkufo<Džeko
Albert Bunjaku>Zec
Eren Derdiyok>Ibisević
Pametnom dosta... ;-)
Mogao si staviti još kojeg smješka, smo na suprotnoj strani, ali nema veze........jača je Švajcarska od nas...po vama :D po meni nije :) ....i ne brukam se
udrch

#295 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by udrch »

Marco Wölfli>Begović

Ludovic Magnin<Spahić

Gökhan Inler>Rahimić
Marco Padalino>Ibričić
Hakan Yakin>Medunjanin

Blaise Nkufo<Džeko
Albert Bunjaku>Zec
Eren Derdiyok>Ibisević
Pametnom dosta... ;-)
Sve ovo boldirano je smiješno..
A najjače od svega ti je Fernandes = Salihović i Barnetta = Pjanić..
A tu je još bisera kao što je čovjek od 35 godina bolji od Medunjanina, Derdiyok od Ibiševića, Inler od Rahimića i sl..
A poređenje Nkufa i Džeke zaslužuje nominaciju za bisera godine..gdje igra taj Nkufo??? :lol: :lol: :lol: :lol:
elSaik

#296 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by elSaik »

Oduvijek mi je bilo simpatično kako ljudi očekuju da će dovoljan broj smajlija uticati na kvalitet i snagu napisanog. :? :lol: :oops: :bih: :-x :idea: :skoljka: :thumbup: :faraon: :faraon1: :music:
cyprus

#297 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

udrch wrote:A najjače od svega ti je Fernandes = Salihović i Barnetta = Pjanić..
A tu je još bisera kao što je čovjek od 35 godina bolji od Medunjanina, Derdiyok od Ibiševića, Inler od Rahimića i sl.
Hoćeš reći da nisu?
elSaik

#298 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by elSaik »

Nisu.
cyprus

#299 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

elSaik wrote:Nisu.
E jebiga sad...
udrch

#300 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by udrch »

Pa morao sam pomoći malo Džeki da ubjedim ove ljude na forumu da je on ipak bar malo bolji igrač od Nkufa..štaš, postavljam se patriotski, volim naše..
Nikad nisam mislio i govorio da smo mi sila reprezentacija, ali uvijek ću prije nego se odigra utakmica reći da ćemo razvaliti suparnika pa makar to bio Brazil, Španija, Argentina..volim svoje..emocije rade..

Ali mi nije jasno kako neko može dizati u nebesa reprezentaciju koja je u stanju da izgubi od Luxemburga a da emotivno sa tom ekipom nema ništa..
Već sam tamo negdje napisao da čestitam Švici, ali i dalje tvrdim da će Španija završiti na prvom mjestu u ovoj grupi..čuda se dešavaju, ali ne uvijek..

To što je Španija izgubila od Švice ne znači da su ovi sila neka, bilo je na svjetskim prvenstvima i većih iznenađenja..

SP 1954 godine: Njemačka : Mađarska 3:2
Na istom tom prvenstvu u grupnoj fazi Mađarska se zajebavala sa Nijemcima..rezultat iz grupe valjda znate..
Njemačka je pobjedila u finalu, a doživjela blamažu u grupi..
Dali je ta Njemačka bila bolja od tadašnje Mađarske? - nije..da su odigrali 10 utakmica Mađari bi dobili bar 9 sa 2,3 gola razlike, ali Njemačka postade prvak, iako je gubila u finalu 2:0 nakon petnaestak minuta igre..
Locked