MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Strauss

#276 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

overeem maknut sa gp? :-)
enisss

#277 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:
enisss wrote: Nije mi samo jasno otkud ti znas gdje bi bio mma da nije bilo UFC-a,stvarno mi nije jasno druze sta ti pises?Jel ti nas malo zezas?Sad ispade da Pride nikako nije rastao?UFC se tek treba poceti siriti po svijetu...samo par evenata je bilo izvan USA...
Ovo ostalo necu ni komentarisati jer je stvarno :-D
Pride je propao bolan, UFC konstantno raste, MMA giganti! Mogu imat event gdje im se kurcu cefne ali u Americi su pare i zato najvise ih drze u Americi. Isli su u Englesku, Australiju, idu u Brazil, idu znaci gdje im se kurcu cefne ali kod kuce je najljepse.
Da mi ti nisi rekao ja sigurno ne bi znao da je propao Pride :))))
Ili ne citas sta ti mi napisemo ili nas namjerno z....???Fino ti jos jednom kazemo da je tesko porediti Pride i UFC...isto kao kad bi se sad vodila rasprava ko je bolji igrac..Maradona ili Messi..Mozda cak i teze od toga jer se pravila fudbala u biti nisu toliko promijenila od onih starih vremena..dok u MMA imamo situaciju da je sada okragon zamijenio ring...to je jako velika promjena...
Hvala za info gdje su sve bili UFC eventi..no ko iole prati MMA.sve to jako dobro zna.
Jos jednom druze..procitaj sta ti pisemo...nemoj samo pisati "onako" :)))
enisss

#278 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:overeem maknut sa gp? :-)
izgleda da jeste..problem je nastao jer je Zuffa zahtijevala da se GP odrzi u septembru a ne u oktobru kao sto je prvobino najavljeno...Overeem se zalio kako taj datum nije planiran i kako nema vremena da se dobro pripremi...Mozda cak Overeem zeli da izbjegne za njega jako tesko borbu sa Antonio Silvom...kruze price da se takodje zeli okusati i u boksu..e sad...ko ce ga znati..:)))
drugodtvogdruga

#279 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

enisss wrote:Da mi ti nisi rekao ja sigurno ne bi znao da je propao Pride :))))
Ili ne citas sta ti mi napisemo ili nas namjerno z....???Fino ti jos jednom kazemo da je tesko porediti Pride i UFC...isto kao kad bi se sad vodila rasprava ko je bolji igrac..Maradona ili Messi..Mozda cak i teze od toga jer se pravila fudbala u biti nisu toliko promijenila od onih starih vremena..dok u MMA imamo situaciju da je sada okragon zamijenio ring...to je jako velika promjena...
Hvala za info gdje su sve bili UFC eventi..no ko iole prati MMA.sve to jako dobro zna.
Jos jednom druze..procitaj sta ti pisemo...nemoj samo pisati "onako" :)))
Vi dizete Pride iznad UFC-a, zato ignorisem neke stvari koje pises jer nisu relevantne i ne zelim da trosim vrijeme na iste. Upravu si, ne moze se uporediti Pride i UFC ali moze se usporedjivati statistika. UFC statistika je daleko iznad statistike koju je Pride imao, sto se tice gledanosti i svega ostalog... UFC je danas iznad svih ostalih organizacija u MMA-u sa razlogom i niko mu danas ne moze primirisati. Strikeforce je pokusao pa su ga u dzep stavili.
cartman1986

#281 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cartman1986 »

drugodtvogdruga wrote:
enisss wrote: Nije mi samo jasno otkud ti znas gdje bi bio mma da nije bilo UFC-a,stvarno mi nije jasno druze sta ti pises?Jel ti nas malo zezas?Sad ispade da Pride nikako nije rastao?UFC se tek treba poceti siriti po svijetu...samo par evenata je bilo izvan USA...
Ovo ostalo necu ni komentarisati jer je stvarno :-D
Pride je propao bolan, UFC konstantno raste, MMA giganti! Mogu imat event gdje im se kurcu cefne ali u Americi su pare i zato najvise ih drze u Americi. Isli su u Englesku, Australiju, idu u Brazil, idu znaci gdje im se kurcu cefne ali kod kuce je najljepse.
pride nije propao, ameikanci su vidjeli potencijal i pare koje imaju posto s amerikanci, su iskoristili tako sto su kupili pride i uklonili konkurenciju, da su poceli od nula kao sto je pride sumnjam da bi uspjeli sto jesu,

pazi, ne govorim da UFC nevalja i da je smece, suprostno sto vise,
ali milim te nemozes pricati gluposti i omalovazavati PRID-e zasto sto su oni zacetnici tog sporta, ai borci po mom misljenju su konstantniji bili, sto vise nekolicina ih drzi vrh i u UFC-u
drugodtvogdruga

#282 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Kakvi ba zacetnici, Pride je poco 97-e, UFC je poco 93-ce, i vidili smo ko je osto a ko nesto, pare ili ne ja ne mogu dati previse respekta organizaciji koja se raspala, koja je kupljena... Kad te neko moze kupit sve ti kaze ko si i sta si, hajd nek neko kupi UFC...
cartman1986

#283 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cartman1986 »

sve je na prodaju i ima svoju cijenu,
a mislim da ces uskoro svjedociti kako ce showtime, u sklopu kojeg je i strikeforce, preuzeti vodece mjesto u svijetu borilackih sportova, djelom zahvaljujuci raspadu bankrotu k1 ali svejedno, uzasno brzo se sire i privlace zvucna ima, uostalom pogledaj samo imena na turnirima za prvaka i borbe kakve su bile !
nikako nije mi jasno zasto toliko cijenis ufc,
enisss

#284 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:Kakvi ba zacetnici, Pride je poco 97-e, UFC je poco 93-ce, i vidili smo ko je osto a ko nesto, pare ili ne ja ne mogu dati previse respekta organizaciji koja se raspala, koja je kupljena... Kad te neko moze kupit sve ti kaze ko si i sta si, hajd nek neko kupi UFC...
jos jednom...zaista je nemoguce porediti Pride i UFC...istina je to da je UFC jaca organizacija po pitanju gledanosti...organizacije evenata...inace organizacije oko svega..znamo da svaki borac u UFC ima zdravstveno osiguranje..neki su se bas zalili na Pride i kako tamo u Pride-u nisu imali uslove kakve sada imaju..znaci..sve vrhunsko...ja sam odgovorio tebi zbog toga sto ti druze ponizavas borce koji su se borili u Pride-u!!!
Niko ti ne govori da je UFC los...stvar je u tome da si ti poceo ponizavati borce iz Pride...vecina tih boraca jos uvijek..kazem jos uvijek..iako su to vecinom stariji borci odlicno kotiraju u UFC-u..neke od njih je vrijeme pregazilo sto je i za ocekivati s obzirom na broj borbi koje su odradili...
drugodtvogdruga

#285 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Imam respekt za neke borce iz Pride-a ali ne smatram ih legendama kao vi. Par njih su vrhunski borci i to su dokazali i u UFC-u ali vecina, vecina ih je krpa... Ako neko ima iznad 10 poraza i slicno kako ga smatrat hall-of-famer-om i legendom ja stvarno ne znam... To je meni sramotno...

@ Cartman- De molim te reci mi koja je to MMA organizacija jaca od UFC-a u svijetu?
dječak sa šibicama

#286 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dječak sa šibicama »

Ko je jednom vidio krcatu Saitamu, ne treba mu nista vise govoriti.

Nisam USA hejter, daleko od toga.

Ali me nervira sto od svega prave cirkus, i sto im to konstantno uspjeva.
cartman1986

#287 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cartman1986 »

drugodtvogdruga wrote:Imam respekt za neke borce iz Pride-a ali ne smatram ih legendama kao vi. Par njih su vrhunski borci i to su dokazali i u UFC-u ali vecina, vecina ih je krpa... Ako neko ima iznad 10 poraza i slicno kako ga smatrat hall-of-famer-om i legendom ja stvarno ne znam... To je meni sramotno...

@ Cartman- De molim te reci mi koja je to MMA organizacija jaca od UFC-a u svijetu?
govoris o gledanosti, ono wikipedia zajebancije, najgledaniji mma spekltakle, japan, pride 70 000 ljudi, to u ufc nije ni teoretski moguce, nesto tako nisu u stanju da uzvedu,
a pogledaj samo sta porci rade,
Fedor je presao u strikeforce da bi dobio sansu da se okusa sa Overeem-om, ne sumnjam da ce vecina boraca uraditi isto, i mislim da polako pocinje da se stvara veca konku7rencija u Strikeforce-u nego u ufc-e
jos uvijek nije tako ali stvari vuku

pazi, iskreno gledam ufc, i stvarno volim mma kao sport, ne mogu nista reci da ih okaljam, ali ti pljujes po ostalim organizacijama,

pogledaj samo skor jednom rojs gracie, nitko nije nikada ni blizu bio da dobije borbu sa njim, i sada njegovi ucenici dominiraju sto se tice borbe u parteru i u samom ufc-u, zato mi nikako nije jasno da omalovazavas sve osim ufc-a

iskreno, od svi boraca u svim borilackim sportovima volima da gledam sta radi Manny Pacquiao, koliko god to zvucalo neobicno vecini ! ! !
drugodtvogdruga

#288 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

cartman1986 wrote:govoris o gledanosti, ono wikipedia zajebancije, najgledaniji mma spekltakle, japan, pride 70 000 ljudi, to u ufc nije ni teoretski moguce, nesto tako nisu u stanju da uzvedu,
Na osnovu cega si ovo zakljucio molim te? UFC je nedavno u Canadi imao 55,000 gledalaca, i moze sigurno napunit stadion od 100,000 sa jakim card-om ako je potrebno ali tu nisu pare, pare ubijaju na pay-per-view... Radije ce ljudi kupit ppv za 50 dolara i imati HD sliku nego gledat kejdz sa vrha stadiona sa dvogledom...
enisss

#289 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:
cartman1986 wrote:govoris o gledanosti, ono wikipedia zajebancije, najgledaniji mma spekltakle, japan, pride 70 000 ljudi, to u ufc nije ni teoretski moguce, nesto tako nisu u stanju da uzvedu,
Na osnovu cega si ovo zakljucio molim te? UFC je nedavno u Canadi imao 55,000 gledalaca, i moze sigurno napunit stadion od 100,000 sa jakim card-om ako je potrebno ali tu nisu pare, pare ubijaju na pay-per-view... Radije ce ljudi kupit ppv za 50 dolara i imati HD sliku nego gledat kejdz sa vrha stadiona sa dvogledom...
uskoro idem za US tako da cu imati priliku da pogledam UFC uzivo...hoces da kazes da je bolje gledati UFC na tv-u nego uzivo...ma daj molim te!!!Pa jesi ti vidio koji je to spektakl?Kakva je atmosfera u publici,efekti,ogromni led ekrani,po tvojoj prici ne bi niko gledao ufc uzivo...kad si na licu mjesta isto kao i na utakmici,osjeti se naboj,energija,koju nikad ne mozes osjetiti gledajuci na tv-u.
Strauss

#290 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

:D
Image
enisss

#291 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote::D
Image
Koliko je samo ovaj Jon Jones veci od svih svojih protivnika...pa to nije humano...kad sam gledao borbu protiv Shoguna stvarno je to bila ogromna razlika..a evo i sad protiv Rampage-a...ogromna je to prednost za ljude koji imaju slicne vjestine...Jon Jones je vise HW..nego LHW..to je upravo i spomenuo na ovoj pres konferenciji...nece on moci jos dugo da skida na 205 ...za 2 ili 3 godine siguran sam da ce preci u HW i tamo postati sampion...covjek je stvarno jak u svim aspektima borbe...
Smijesno je bilo kada je rekao Dana White-u da ga prestane zvati "klinac" :D
drugodtvogdruga

#292 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

enisss wrote: uskoro idem za US tako da cu imati priliku da pogledam UFC uzivo...hoces da kazes da je bolje gledati UFC na tv-u nego uzivo...ma daj molim te!!!Pa jesi ti vidio koji je to spektakl?Kakva je atmosfera u publici,efekti,ogromni led ekrani,po tvojoj prici ne bi niko gledao ufc uzivo...kad si na licu mjesta isto kao i na utakmici,osjeti se naboj,energija,koju nikad ne mozes osjetiti gledajuci na tv-u.
ja sam rampage-a i machidu gledo uzivo u detroitu, i ne to nisam rekao, govorim o obaranju glupih rekorda, da prave event sa 50-100 hiljada ljudi, na takvim eventima ima sjedista gdje ne vidis sta se desava, normalni events su druga stvar
Loulou

#293 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Loulou »

Gina Carano was forced to pull out of the fight against Sarah D’Alelio due to not getting medical clearance from her doctors. There is no word yet on the reason for the doctor’s decision. She also is not allowed to train until she get medical clearance.
http://www.gina-carano.org/gina-carano- ... -d-alelio/

The next possible date for Gina’s return is July 30st which is the PPV event superfight between Fedor vs Dan Henderson.
drugodtvogdruga

#294 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Loulou wrote:Gina Carano was forced to pull out of the fight against Sarah D’Alelio due to not getting medical clearance from her doctors. There is no word yet on the reason for the doctor’s decision. She also is not allowed to train until she get medical clearance.

The next possible date for Gina’s return is July 30st which is the PPV event superfight between Fedor vs Dan Henderson.
stara vijest, jel se saznalo bar sto nije dobila clearance? nije valjda steroids problem i kod nje
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#295 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

drugodtvogdruga wrote:Imam respekt za neke borce iz Pride-a ali ne smatram ih legendama kao vi. Par njih su vrhunski borci i to su dokazali i u UFC-u ali vecina, vecina ih je krpa... Ako neko ima iznad 10 poraza i slicno kako ga smatrat hall-of-famer-om i legendom ja stvarno ne znam... To je meni sramotno...

Pa upravo UFC ima nekoliko hall of fame-era koji imaju gomilu poraza (Colman, Randy itd). Naravno da je to ok jer nije broj poraza mjerilo da bi neko usao u hall of fame vec ukupni doprinos konkretnoj organizaciji.
amra67

#296 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Strauss wrote:overeem maknut sa gp? :-)
nije maknut nego povrjeda i do zakazanog datuma ne moze da se oporavi..
Loulou

#297 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Loulou »

drugodtvogdruga wrote:
Loulou wrote:Gina Carano was forced to pull out of the fight against Sarah D’Alelio due to not getting medical clearance from her doctors. There is no word yet on the reason for the doctor’s decision. She also is not allowed to train until she get medical clearance.

stara vijest, jel se saznalo bar sto nije dobila clearance? nije valjda steroids problem i kod nje
Novije nema. Štoviše, priča je da uopće nije istina da nije dobila clearance:

"Officially, though, Carano was cleared to fight. She had submitted all required paperwork to compete and had been granted a license by the Texas Department of Licensing and Regulation, which is in charge of regulating the event. The paperwork included a physical, blood-test results and an ophthalmologic exam.

"She had met all the state of Texas requirements," Susan Stanford, a representative for the Texas Department of Licensing and Regulation, today told MMAjunkie.com.

Today, the TDLR received notice from a representative of Strikeforce parent company Zuffa LLC that Carano would not be competing at the event. No reason was given for the withdrawal."

Kao što nije izvjesna ni nova borba.
drugodtvogdruga

#298 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

UnscarD wrote: Pa upravo UFC ima nekoliko hall of fame-era koji imaju gomilu poraza (Colman, Randy itd). Naravno da je to ok jer nije broj poraza mjerilo da bi neko usao u hall of fame vec ukupni doprinos konkretnoj organizaciji.
Meni nije ok, meni je to pizdarija, bilo koja organizacija da je, i Couture tu ne bi trebao biti sa 11 poraza, po meni trenutno u ufc hall of fameu bi samo trebali biti Royce Gracie i Chuck Lidell (sad za sad jer je sport jos mlad)... Colman je pizdarija isto... vecina pride fajtera ima po desetak poraza, te 'legende', i fedor je dokazao da bi do sad imao desetak poraza da se vise borio u americi i da nije izbjegavao borbe...
drugodtvogdruga

#299 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Loulou wrote: Novije nema. Štoviše, priča je da uopće nije istina da nije dobila clearance:

"Officially, though, Carano was cleared to fight. She had submitted all required paperwork to compete and had been granted a license by the Texas Department of Licensing and Regulation, which is in charge of regulating the event. The paperwork included a physical, blood-test results and an ophthalmologic exam.

"She had met all the state of Texas requirements," Susan Stanford, a representative for the Texas Department of Licensing and Regulation, today told MMAjunkie.com.

Today, the TDLR received notice from a representative of Strikeforce parent company Zuffa LLC that Carano would not be competing at the event. No reason was given for the withdrawal."

Kao što nije izvjesna ni nova borba.
Sranje, ide mi na zivce sto kriju zbog cega tacno nije dobila clearance...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#300 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

drugodtvogdruga wrote:
UnscarD wrote: Pa upravo UFC ima nekoliko hall of fame-era koji imaju gomilu poraza (Colman, Randy itd). Naravno da je to ok jer nije broj poraza mjerilo da bi neko usao u hall of fame vec ukupni doprinos konkretnoj organizaciji.
Meni nije ok, meni je to pizdarija, bilo koja organizacija da je, i Couture tu ne bi trebao biti sa 11 poraza, po meni trenutno u ufc hall of fameu bi samo trebali biti Royce Gracie i Chuck Lidell (sad za sad jer je sport jos mlad)... Colman je pizdarija isto... vecina pride fajtera ima po desetak poraza, te 'legende', i fedor je dokazao da bi do sad imao desetak poraza da se vise borio u americi i da nije izbjegavao borbe...
Ne slazem se. Oko razloga za losih preformansi vecine Pride boraca u UFC-u je bilo puno diskusija ali sasvim sigurno nije razlog bolji kvalitetet UFC-a. Vise je razloga i mogli bi se spustiti na individualnu analizu svakog borca ali jedan je opsti. Od vremena Pride-a sport je evoluirao. Drugi su izmjenjena pravila koja nekim borcima nikako nisu odgovarala.
Dozvoljeni laktovi u parteru ne odgovoraju niti Noguieri niti Mirku ali to je manje bieno. Puno bitnije je to sto je u Pride vrijeme jos uvijek bilo moguce da borac bude jednodimenzionalni (kao Mirko) i da eventualno poradi na odbrani od rusenja i da bude veoma uspjesan. Slican je bio Chuck Lidell u UFC-u. U to vrijeme je i jedan Mark Colman u UFC-u bio sampion kao isto tako jednodimenzionalni hrvac. Danas ukoliko borac nije koliko toliko zaokruzen nema sansi a prvaci su sve redom borci koji su potpuno kompletni. Jasno je da je Cain vrhunski hrvac ali je covijek samo radio na stand up-u i sada je i vrhunski stand up borac i zato je sampion. Andrson Silva je vrhunski stan up ali je komotan i na podu kao majstor BJJ-a. Jon Jones ili Rua isto. Bukvalno bi se borci mogli podijeliti u generacije pri cemu bi prva bila ona generacija sa UFC-a 1 gdje je svako donosio nesto svoje i gdje je bilo veliko sarenilo u borbama i svi su bili jednodimenzionalni. Ovaj je znao kick box ali kada bi otisli u parter covijek bi bio izgubljen. Tu se pokazalo da je BJJ najefektivniji. Onda se pojavla druga generacija koja je ustvari prva generacija koja je radila na sebi i uvela neke nove stvari. Iz te generacije boraca i dan danas imamo Mirka, Barneta itd...Treca generacija su borci koji su aktivno trenirali u barem dvije discipline. Tek sada dolaze borci koi su od samih pocetaka, jos kao dijeca trenirali bas MMA (Jon Jones) i oni ce dominirati sportom u godinama koje dolaze. Dakle poenta je da posmatrati danasnji UFC i nekadasnji Pride je potpuno pogresno jer se zanemaruje evolucija sporta. Kada covijek pogleda UFC 1 ili 2 i danasnji UFC, to kao da su 2 razlicita sporta.
Post Reply