PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
astrid

#276 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by astrid »

Mr. Meho wrote:Borcima svaka cast! Vecina ovdje samo naprdjuje o nekim revolucijama, pa pisu traktate o tome sta i kako treba uraditi, koga skinuti, koga postaviti na vlast, koga polomiti, koga protjerati... ali kad treba to provesti u djelo, stisnuti muda, onda se prica vrlo brzo mijenja. Ona se konrstruisu teorije zavjere kako je neko drugi u pozadini protesta, kako ovo u stvari nisu borci, kako se u stvari samo o malom procentu boraca koji se bore samo za sebe, pa se kritikuju sto su digli ruku na ovu bajnu vlast, pa se onda ove demonstracije uporedjuju sa onim za ubistvo u tramvaju, pa se onda laze kako na tim protestima nije bilo boraca (kao da borcima na celu pise da su borci)...

Borci su nazalost dosli u situaciju da su primorani da silom dignu svoj glas, jer ih se godinama ugnjetava i ponizava. Pricali smo dugo o tome kako ce doci dan kad ce biti sramota sto si borac. E pa gospodo dosao je taj dan. Danas gomila balavaca piskara bljuvotine o ljudima koji su dali sve u borbi za ovu zemlju, a ona ih je na kraju ostavila na cjedilu. Nisu se oni borili za ta primanja, ali zar nije sramota da ih ova drzava na najgrublji nacin gazi i vrijedja?

Sto se tice tih cenzusa, pa borci su sami, prvi predlozili cenzus, predlozili su da svi budzetski korisnici podnesu svoj dio tereta krize. I sta su na kraju dobili? To da se invalidima ukidaju invalidnine, dobili su da je vlada sebi digla plate, a cenzus uvela jedino i iskljucivo za boracku populaciju! Zar su borci jedini problem ove drzave? Zar je moralno i ljudski da se samo njima smanjuju primanja??? Mislite da oni ne bi voljeli da rade, da zarade svoj novac, da ne zavise od nikoga? Pa ova drzava im nakon demobilisanja nista nije pruzila. Ko je bio dovoljno mlad mozda je nesto jos i uspio postici, ko je presao 4 banke ostao je na cjedilu.

Vidim dosta vas se sprda kako su danas dosli neki starci. E pa ti starci od 60-70 su prije 20 godina imali 40-50 i tad su svoje poslove zamijenili rovom i puskom. Nakon rata ova zemlja ih tretira kao obican otpad i teret i sve cini da ih se sto prije rijesi. Izbacuju se na ulice iz stanova, a u njih vracaju iste one srbocetnicke oficire koji su nam razvlacili pamet 4 godine. Ukidaju im se i smanjuju naknade koje su svojom krvlju i znojem zasluzili. Ne znam stvarno odakle ovolika nezahvalnost ovoj danasnjoj omladini. Za titinog doba niko nikad nije doveo u pitanje primanja nekog borca iz NOR-a. A ovo danas... Pitam se ko bi nas sutra branio da opet zapuca s brda?! Siguran sam da forumska laprdala ne bi, pola ih je vec dezertiralo, a ovi ostali bi im se vrlo brzo pridruzili i onda bi opet zajedno srali preko interneta kako i sta treba raditi.

Nek vas je i sram i stid. Prepoznacete se mnogi od vas u ovom postu.

Samo ti mogu reći...svaka čast na postu!
VjecitiStudent

#277 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by VjecitiStudent »

Mr. Meho wrote: Vidim dosta vas se sprda kako su danas dosli neki starci. E pa ti starci od 60-70 su prije 20 godina imali 40-50 i tad su svoje poslove zamijenili rovom i puskom. Nakon rata ova zemlja ih tretira kao obican otpad i teret i sve cini da ih se sto prije rijesi. Izbacuju se na ulice iz stanova, a u njih vracaju iste one srbocetnicke oficire koji su nam razvlacili pamet 4 godine. Ukidaju im se i smanjuju naknade koje su svojom krvlju i znojem zasluzili. Ne znam stvarno odakle ovolika nezahvalnost ovoj danasnjoj omladini. Za titinog doba niko nikad nije doveo u pitanje primanja nekog borca iz NOR-a. A ovo danas... Pitam se ko bi nas sutra branio da opet zapuca s brda?! Siguran sam da forumska laprdala ne bi, pola ih je vec dezertiralo, a ovi ostali bi im se vrlo brzo pridruzili i onda bi opet zajedno srali preko interneta kako i sta treba raditi.

Zar niste dobili od Bicakcica certifikate???? I onda ste otkrili da su vas certifikatima zapravo zestoko zajebali.
I onda ste u znak protesta, opet birali i birali Bicakcica i drustvo. :oops:
Koliko su puta izbori bili odrzani nakon rata? Koliko puta je upravo ova ista populacija glasala upravo za ove koji ih svo vrijeme vuku za nos? :oops:
astrid

#278 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by astrid »

VjecitiStudent wrote:
Mr. Meho wrote: Vidim dosta vas se sprda kako su danas dosli neki starci. E pa ti starci od 60-70 su prije 20 godina imali 40-50 i tad su svoje poslove zamijenili rovom i puskom. Nakon rata ova zemlja ih tretira kao obican otpad i teret i sve cini da ih se sto prije rijesi. Izbacuju se na ulice iz stanova, a u njih vracaju iste one srbocetnicke oficire koji su nam razvlacili pamet 4 godine. Ukidaju im se i smanjuju naknade koje su svojom krvlju i znojem zasluzili. Ne znam stvarno odakle ovolika nezahvalnost ovoj danasnjoj omladini. Za titinog doba niko nikad nije doveo u pitanje primanja nekog borca iz NOR-a. A ovo danas... Pitam se ko bi nas sutra branio da opet zapuca s brda?! Siguran sam da forumska laprdala ne bi, pola ih je vec dezertiralo, a ovi ostali bi im se vrlo brzo pridruzili i onda bi opet zajedno srali preko interneta kako i sta treba raditi.

Zar niste dobili od Bicakcica certifikate???? I onda ste otkrili da su vas certifikatima zapravo zestoko zajebali.
Koliko su puta izbori bili odrzani nakon rata? Koliko puta je upravo ova ista populacija glasala upravo za ove koji ih svo vrijeme vuku za nos? :oops:
E..ee hajde ti fino nabroj nove likove na političkoj sceni koji bi mogli biti alternativa.Zar od rata do danas nisu jedni te isti na vlasti i opoziciji?Možeš od dva zla izabrati manje.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#279 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ladyblue18 »

21. Apr. 2010. 20:19 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Neelix, Bosanski_kralj, BSn

30 dana

21. Apr. 2010. 20:27 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» saroyan

trajni

21. Apr. 2010. 20:26 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» sekiracija

30 dana

VjecitiStudent

#280 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by VjecitiStudent »

astrid wrote:
VjecitiStudent wrote: Zar niste dobili od Bicakcica certifikate???? I onda ste otkrili da su vas certifikatima zapravo zestoko zajebali.
E..ee hajde ti fino nabroj nove likove na političkoj sceni koji bi mogli biti alternativa.Zar od rata do danas nisu jedni te isti na vlasti i opoziciji?Možeš od dva zla izabrati manje.
Prvo probaj napraviti smjenu, pa onda pricaj o neuspjesnoj alternativi. Jer, u federalnom dijelu BiH, osim dvije kratke godine, kada je vlast djelomicno bila promijenjena, sastav vlasti je prakticno isti vec citave DVIJE DECENIJE!
Da je nakon svake cetiri godine, svaka neuspjesna vlast bila kaznjena gubitkom izbora, sada bi situacija sigurno bila barem mrvicu bolja. Medjutim ...

Mozes li mi objasniti, zasto bi oni bili bolji, kad bez obzira kako lose rade, vi opet glasate za njih?????
samo_ovaj_put

#281 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by samo_ovaj_put »

najmanje su gadjali borci,vjerujte mi
a najvise su gadjali ljudi koji nemaju veze ni sa borcima,ni sa ratom,a ni sa zivotom
idioti koji nemaju pametnija posla nego razbijati,unistavati

na federalnoj je prikazano 4,5 djece koji gadjaju,cigani vjerovatno
te sam iste cigani vidio u parku pored zgarde vlade,kad se sve zavrsilo
i naravno,nista im se nece desiti,a sva ce se krivica svaliti na borce
Mr. Meho

#282 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Mr. Meho »

VjecitiStudent wrote:

A odakle ti znas ko je za koga glasao??? Glasanje je tajno. Ja isto tako mogu da kazem da si ti glasao za SDA ili koga god hoces. Mozes li mi dokazati da nisi? Ta prica kako su borci doveli ove na vlast je toliko jeftina i infantilna da je degutantno citati je. Na izborima glasaju ljudi svih mogucih profila, ne samo i iskljucivo borci. Ne postoji nikakva statistika, ni nezvanicna, da borci podrzavaju iskljucivo, vecinom ili u bilo kojem procentu odredjenu stranku ili politicku opciju. Znam mnoge borce koji su se nakon ostavljanja puske ukljucili u opozicione stranke, a znam ih i koji su usli u ove koje su na vlasti. Morate shvatiti da bez obzira na politicku orijentaciju, na to da li su lijepi ili ruzni, mladi ili stari, kulturni ili nekulturni, cisti ili prljavi, ova drzava tim ljudima duguje ako nista onda dostojanstvo!

Sve i da jesu glasali svi do jednog za vladajucu koaliciju, imaju pravo da kazu da su nezadovoljni njenim radom. Proslo je 4 godine od proslih izbora, bice i novi, ali kad dodje do grla onda ide milom ili silom. Ova vlast se potpuno odvojila od naroda, od problema obicnog covjeka, ukljucujuci tu i borce i invalide. Oni ne samo da ne postuju te ljude, nego im se otvoreno rugaju i ponizavaju ih. Kako drugacije protumaciti podizanje vlastitih plata, a soliti pamet svima kako ce ako se ne smanje primanja demobilisanim borcima i invalidima, propasti aranzman sa MMF-om? Kako protumaciti to da se godinama nijednom borcu nije rijesilo stambeno pitanje, dok se cetnicima stanovi vracaju? Kako drugacije protumaciti dugogodisnju medijsku hajku na borce? Na FTV-u redovno pred proteste objavljuju lazne informacije o otkazivanju protesta, prikazuju se neke prepirke izmedju borackih udruzenja - sve u svrhu njihovog diskreditovanja. Kako drugacije protumaciti to da kompletna vlada ne radi na dane kad protestanti dodju po odgovore? Kako protumaciti da premijer pred svake proteste negdje pobjegne, nekad i van zemlje?

Da ova vlada ima imalo morala danas bi kompletna podnjela neopozivu ostavku! Dici ruku na invalide bez nogu i ruku, na ljude koji nemaju ni za hljeba! Zalosno sta se radi s tim ljudima.

Apsolutno ih podrzavam u svemu. Oni su omogucili da ova zemlja opstane, pa ako je vise ne zele ovakvu, s ovom vlascu i na ovaj nacin, niko nema vise moralnog prava od njih da to i promijeni!
_22222_d

#283 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by _22222_d »

borci dostojanstveno protestovali...
za sta su gubili dijelove tijela, zivote, nerve...
danas smo im svi trebali biti podrska, a ne ih opravdavati ili okrivljivati..
a maloljetnici koji su gadjali zgradu vlade nisu bili ni rodjeni do kraja 1995. ko ih je poslao da pokazuju huliganstvo ne znam..
samo osjecam da nije dobro...
therrarrius

#284 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

VjecitiStudent wrote:

A ostali ko bajagi nisu glasali? Samo borci glasaju u ovoj zemlji cini se. :x Znas li ti za koga su borci glasali pametnjakovicu?
Boze mili, vi kao da prije 2000-e godine niste zivjeli ovdje.

Ponavljam da je opravdano sto onih 1000 papaka koje je Neelix spominjao zovete stokom i ruljom, ali SVAKA cast sto one ostaje zovete takvim imenima.

Kazes birali Bicu opet i opet, a da te pitam koja je druga opcija bila? Koliko se medju ljudima koji su stali braditi ovu splacinu od zemlje moze nazvati obrazovanim? Veliki procenat boraca je bila sirotinja, rudari, obicni radnici, krema nase inteligencije se pokupila preko grane 91-e, ne kazem svi, ali vecina jeste, takvi ljudi bas i ne znaju da vezu intelektualne recenice i pisu molbe i sl. tim ljudima nije ostalo nista drugo nego da vjeruju u one koji ih pitaju izasta, ako je taj neko Radonjcic, onda neka je. Koja im je opcija? Smrt ili nesto drugo?
Isam

#285 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Isam »

iskreno, ne znam sta se desilo, i ko je u pravu, ali nemojte ljude loziti preko televizije a onda se posrati na njih. ko gleda 60 minuta zna o cemu pricam.
Da, veoma čudno ali i za mnoge veoma jasno....
therrarrius

#286 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

Mr. Meho wrote:Borcima svaka cast! Vecina ovdje samo naprdjuje o nekim revolucijama, pa pisu traktate o tome sta i kako treba uraditi, koga skinuti, koga postaviti na vlast, koga polomiti, koga protjerati... ali kad treba to provesti u djelo, stisnuti muda, onda se prica vrlo brzo mijenja. Ona se konrstruisu teorije zavjere kako je neko drugi u pozadini protesta, kako ovo u stvari nisu borci, kako se u stvari samo o malom procentu boraca koji se bore samo za sebe, pa se kritikuju sto su digli ruku na ovu bajnu vlast, pa se onda ove demonstracije uporedjuju sa onim za ubistvo u tramvaju, pa se onda laze kako na tim protestima nije bilo boraca (kao da borcima na celu pise da su borci)...

Borci su nazalost dosli u situaciju da su primorani da silom dignu svoj glas, jer ih se godinama ugnjetava i ponizava. Pricali smo dugo o tome kako ce doci dan kad ce biti sramota sto si borac. E pa gospodo dosao je taj dan. Danas gomila balavaca piskara bljuvotine o ljudima koji su dali sve u borbi za ovu zemlju, a ona ih je na kraju ostavila na cjedilu. Nisu se oni borili za ta primanja, ali zar nije sramota da ih ova drzava na najgrublji nacin gazi i vrijedja?

Sto se tice tih cenzusa, pa borci su sami, prvi predlozili cenzus, predlozili su da svi budzetski korisnici podnesu svoj dio tereta krize. I sta su na kraju dobili? To da se invalidima ukidaju invalidnine, dobili su da je vlada sebi digla plate, a cenzus uvela jedino i iskljucivo za boracku populaciju! Zar su borci jedini problem ove drzave? Zar je moralno i ljudski da se samo njima smanjuju primanja??? Mislite da oni ne bi voljeli da rade, da zarade svoj novac, da ne zavise od nikoga? Pa ova drzava im nakon demobilisanja nista nije pruzila. Ko je bio dovoljno mlad mozda je nesto jos i uspio postici, ko je presao 4 banke ostao je na cjedilu.

Vidim dosta vas se sprda kako su danas dosli neki starci. E pa ti starci od 60-70 su prije 20 godina imali 40-50 i tad su svoje poslove zamijenili rovom i puskom. Nakon rata ova zemlja ih tretira kao obican otpad i teret i sve cini da ih se sto prije rijesi. Izbacuju se na ulice iz stanova, a u njih vracaju iste one srbocetnicke oficire koji su nam razvlacili pamet 4 godine. Ukidaju im se i smanjuju naknade koje su svojom krvlju i znojem zasluzili. Ne znam stvarno odakle ovolika nezahvalnost ovoj danasnjoj omladini. Za titinog doba niko nikad nije doveo u pitanje primanja nekog borca iz NOR-a. A ovo danas... Pitam se ko bi nas sutra branio da opet zapuca s brda?! Siguran sam da forumska laprdala ne bi, pola ih je vec dezertiralo, a ovi ostali bi im se vrlo brzo pridruzili i onda bi opet zajedno srali preko interneta kako i sta treba raditi.

Svadjali smo se na temi o GRAS-u i CT ali brate moj, svaka cast na postu :thumbup:
Irm@

#287 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Irm@ »

Boze me sacuvaj!
slike iz Sarajeva su obisle svijet..i ovako misle da smo divljaci a nakon ovoga..nije ni cudo sto vecina misli da je ovdje jos uvijek rat..
da se razumijemo podrzavam ja borce i njihove zahtjeve ali ne i kamenovanje bilo koga ili bilo cega..to je barbarstvo.. barbarstvo je paliti kucice policajaca..barbarstvo je gadjati policajce koji samo rade svoj posao..
gledala sam snimke na Novoj i FTV-u.. tacno se vidi kako LJUDI a ne djeca bacaju kamenje, kamene ploce sa zardinjera i kako onda Romi ulaze u zgradu Vlade kako bi otuđili sto se odnijeti moze..
i toliko povrijeđenih..pa za ime Boga zar im nije bilo dosta rata i mrtvih jer je i ovdje mrtvih moglo biti..
i moj rahmetli otac je sehid ali znam da NIKAD! ama bas NIKAD! ne bi rekao hajmo unistavati ovo zbog cega smo se borili hajmo traziti linc onih koje smo SAMI IZABRALI..
i mene je sramota jer zivim u ovakvoj drzavi i jedva cekam jos samo jednu godinu studija i da idem kud me noge nose..pa tamo negdje kako god da mi bude necu dozivljavati da me mama zove i pita gdje sam sta sam jesam li dobro jer na radiju javljaju da je u gradu ratno stanje!
VjecitiStudent

#288 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by VjecitiStudent »

Hoce li neko objasniti zasto se zapravo danas protestovalo?????
Da li je namjera Vlade bila da svim borcima ukine sve.
Ili su samo neki trebali ostati bez nadoknade?
therrarrius

#289 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

VjecitiStudent wrote:Hoce li neko objasniti zasto se zapravo danas protestovalo?????
Jesi li ti ista citao od ranije? Nisi? Procitaj raspravu Neelix-a i mene od prije stranicu ili dvije.
innovision

#290 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by innovision »

Irm@ wrote:Boze me sacuvaj!
slike iz Sarajeva su obisle svijet..i ovako misle da smo divljaci a nakon ovoga..nije ni cudo sto vecina misli da je ovdje jos uvijek rat..
da se razumijemo podrzavam ja borce i njihove zahtjeve ali ne i kamenovanje bilo koga ili bilo cega..to je barbarstvo.. barbarstvo je paliti kucice policajaca..barbarstvo je gadjati policajce koji samo rade svoj posao..
gledala sam snimke na Novoj i FTV-u.. tacno se vidi kako LJUDI a ne djeca bacaju kamenje, kamene ploce sa zardinjera i kako onda Romi ulaze u zgradu Vlade kako bi otuđili sto se odnijeti moze..
i toliko povrijeđenih..pa za ime Boga zar im nije bilo dosta rata i mrtvih jer je i ovdje mrtvih moglo biti..
i moj rahmetli otac je sehid ali znam da NIKAD! ama bas NIKAD! ne bi rekao hajmo unistavati ovo zbog cega smo se borili hajmo traziti linc onih koje smo SAMI IZABRALI..
i mene je sramota jer zivim u ovakvoj drzavi i jedva cekam jos samo jednu godinu studija i da idem kud me noge nose..pa tamo negdje kako god da mi bude necu dozivljavati da me mama zove i pita gdje sam sta sam jesam li dobro jer na radiju javljaju da je u gradu ratno stanje!
ajde bogati eno nemiri u Francuskoj,Grckoj,Spaniji
Irm@

#291 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Irm@ »

VjecitiStudent wrote:Hoce li neko objasniti zasto se zapravo danas protestovalo?????
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/ak ... kt_id=1486
therrarrius

#292 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

Irm@ wrote:Boze me sacuvaj!
Barbarski je zivjeti 15 godina obezcascen i ojadjen jer je vlast iznad njih, neba, zemlje, vasione.

Razumijem i tvoju stranu price i prezir na mongoloidu koji je od ove zemlje nastao, ali ja upravo zbog toga NIKADA ne zelim otici odavde i ovoj vlasti dati povoda da se i dalje izivljavaju i igraju sim city sa zemljom. Nece moci.
*mima*

#293 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by *mima* »

Ono sto sam danas vidjela je uzas ....podsjetilo me na pocetak rata....razbijanje....bacanje dimnih bombi koje odjekuju kao granate.....paljenje...rusenje svega pred sobom......opet sam prosla oko 20 sati...i opet me podsjetilo kad u ratu izadjem u grad poslije granatiranja......strasno...tuzno....
VjecitiStudent

#294 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by VjecitiStudent »

therrarrius wrote: A ostali ko bajagi nisu glasali? Samo borci glasaju u ovoj zemlji cini se. :x Znas li ti za koga su borci glasali pametnjakovicu?
Boze mili, vi kao da prije 2000-e godine niste zivjeli ovdje.

Ponavljam da je opravdano sto onih 1000 papaka koje je Neelix spominjao zovete stokom i ruljom, ali SVAKA cast sto one ostaje zovete takvim imenima.

Kazes birali Bicu opet i opet, a da te pitam koja je druga opcija bila? Koliko se medju ljudima koji su stali braditi ovu splacinu od zemlje moze nazvati obrazovanim? Veliki procenat boraca je bila sirotinja, rudari, obicni radnici, krema nase inteligencije se pokupila preko grane 91-e, ne kazem svi, ali vecina jeste, takvi ljudi bas i ne znaju da vezu intelektualne recenice i pisu molbe i sl. tim ljudima nije ostalo nista drugo nego da vjeruju u one koji ih pitaju izasta, ako je taj neko Radonjcic, onda neka je. Koja im je opcija? Smrt ili nesto drugo?
Primalaca raznih federalnih naknada je preko stotinu hiljada.
Jos kad na to se jos dodaju i clanovi porodica, cifra uopste nije mala (na zadnje izbore je u Federaciji izaslo tek nesto preko 900 000 glasaca), socijalne naknade na Federalnom nivou neposredno ili posredno prima skoro pola birackog tijela Federacije, otud i zestoka bitka za njihove dushe i glasove.
Irm@

#295 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Irm@ »

*mima* wrote:Ono sto sam danas vidjela je uzas ....podsjetilo me na pocetak rata....razbijanje....bacanje dimnih bombi koje odjekuju kao granate.....paljenje...rusenje svega pred sobom......opet sam prosla oko 20 sati...i opet me podsjetilo kad u ratu izadjem u grad poslije granatiranja......strasno...tuzno....
znam sve sam vidjela kad sam isla kuci..grozno i to je ono o cemu govorim..
@therrarrius: sretno u pokusajima da popravis brod koji je davno potonuo..
therrarrius

#296 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

Irm@ wrote:
*mima* wrote:Ono sto sam danas vidjela je uzas ....podsjetilo me na pocetak rata....razbijanje....bacanje dimnih bombi koje odjekuju kao granate.....paljenje...rusenje svega pred sobom......opet sam prosla oko 20 sati...i opet me podsjetilo kad u ratu izadjem u grad poslije granatiranja......strasno...tuzno....
znam sve sam vidjela kad sam isla kuci..grozno i to je ono o cemu govorim..
@therrarrius: sretno u pokusajima da popravis brod koji je davno potonuo..
Najlakse je odustati, tiha voda brijegove roni.
astrid

#297 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by astrid »

VjecitiStudent wrote:
astrid wrote:
VjecitiStudent wrote: Zar niste dobili od Bicakcica certifikate???? I onda ste otkrili da su vas certifikatima zapravo zestoko zajebali.
Prvo probaj napraviti smjenu, pa onda pricaj o neuspjesnoj alternativi. Jer, u federalnom dijelu BiH, osim dvije kratke godine, kada je vlast djelomicno bila promijenjena, sastav vlasti je prakticno isti vec citave DVIJE DECENIJE!
Da je nakon svake cetiri godine, svaka neuspjesna vlast bila kaznjena gubitkom izbora, sada bi situacija sigurno bila barem mrvicu bolja. Medjutim ...

Mozes li mi objasniti, zasto bi oni bili bolji, kad bez obzira kako lose rade, vi opet glasate za njih?????
Mislim...Da bi pravio smjenu,moraš imati alternativu.."neću ovu vladu i ovakvu ali hoću ovu i ovakvu".Opet kažem ako kazniš (ovu)vladu zbog neuspjeha i na vlast dođe neko drugi ,opet će to biti neko ko već sjedi u vladi.
Da ,(VI)ljudi izlaze na izbore i glasaju za one koji su na listama ponuđeni,a to sve govori.Ti ne glasaš?

Kraj
Last edited by astrid on 21/04/2010 21:37, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#298 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by VjecitiStudent »

Irm@ wrote:
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/ak ... kt_id=1486
Uredbom se utvrđuje visina prihodovnog cenzusa u iznosu od 2,5 prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji BiH u prethodnoj godini.
Prosjecna proslogodisnja placa u FBiH je iznosila oko 800 km.
http://www.fzs.ba/

Znaci samo "sirotinja" koja zivi dobro iznad prosjeka bi ostala bez naknada.
Zar oni prvi ne bi trebali biti solidarni sa svojim zaista siromasnim saborcima????
sedamsecera

#299 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by sedamsecera »

Image
Ne dam ostavku! Nece ova vlada podnijeti ostavku!
Danasnje okupljanje je imalo za cilj eskalaciju nasilja i destabilaciju stanja u Kantonu Sarajevo!

Image
"Necu podnijeti ostavku, neredi su politicki motivisani"
Neko je insistirao na ovim protestima, neko je zelio da napravi lom, haos i proteste"

Deja vu...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#300 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ladyblue18 »

Jel ko cuo da je Mimo Š. danas na kalmanu sve vrijeme dok je trajao otvoreni program huskao narod, i govorio kao dizite se ljude, idi bijte stoku, razbijajte, gore je rat. :shock:
To sam cula od 3 osobe do sada.
Taj lik stvarno nije dobar :shock: Sto on nije otisao pa ratovao :x :x :x Boze me sacuvaj :run:
Locked