softly wrote:
Ti ne zasluzujes nikakvu repliku jer si prolupo i zapjenio kao i oni hrvati koji sada pljuju po svome "izdajniku".
za ono "cuvari velikosrbstva" zasluzujes da te posaljem u neku stvar, ali cu se suzdrzati.
I nije meni ovdje bila prevashodna namjera da poredim Tihica i Josipovica, mada bi se i to moglo.
Ja sam samo zelio da pokazem slicnost izmedju onih hrvata koji sad pljuju po Josipovicu, sa onim Bosancima koji sad velicaju Josipovica, ali ni za zivu glavu ne bi prihvatili nekog slicnog na svojoj strani.
U tome sam potpuno uspio, jer ti si mi pomogao.
I bas me interesuje sta ces govoriti o Josipovicu kad za koji dan priupita za one nestale Hrvate iz Bugojna!
Ponavljam jos jedanput, umjesto sto nizes ovdje metarske citate i vlastite nebuloze, bolje bi ti bilo da jos malo "vjezbas objektivnost" prije nego se upustis u ovakve rasprave.
I prestani sa sovinistickim uvredama!
Kao prvo Tihic i SDA nisu nikada bili moji,njih prezirem od kada su se formirali,ono sto sam mislio tada mislim i sada,nikada za tu sektu miderasa nisam glasao i ne bih glasao,....Da si pokusao upoediti Josipovica sa Komsicem ili nekog slicnog probasnkog prvalka tipa Bogic Bogicevic,Durakovic.Lagundzija,BPS gen.Halilovic,Kerim Loncarevic,LDS Lamija Tanovic,Republikanska Stranka gosp. Stjepan Kljujic,Divjak ili slicnog kalibra podrzao bih te koji se bore za BiH i sve njene gradane.
Vidis da imam siroku lepezu izbora ili savez sa tim ljudima.Ja ne podrzavam stranku vec program i misiju iste a rezultati rada su mjerilo kvaliteta.SDA je je na dnu liste i posljednjih koju bi podrzao ali i u njoj ima dobromanjernih ljudi koji su probosanski orjentisni ali kao stranka su daleko od onog sto bih podrzao zbog svega sto su unazadili za ovih dvadeset godina.Na drugoj strani imamo SDS,SRS.HDZ i druge otvorene dokazane i provjerene neprijatelje i rusitelje BiH sveove goine sto je posebne sorta pete kolone,sluga susjednih drzava i sistema koji su radili i danas aktivno rade protiv BiH.
Tvoje saloniranje/Jastrebovanje se provlaci iz teme u temu,....malo si bolje pokriven,maskiran i bolje ronis pod vodom od drugih ali se otkrijes pracenjem svojim izjavama koji su anti BH stavovi,ti si samo bolje nasminkani salonac tipa Tadic u rukavicama.Vidis ja vise cijenim otkrivene i iskrene nego ususkane jer su ti mnogo podliji i opasniji

.
Josipovic treba da pita i trazi istragu za nestale Hrvate Bugojna ,svi koji su cinili zlo neka odgovaraju,Samo znaj da je toliko zlocinaca u genocidnom ausvicu da bi nam trebali kapaciteti americkih zatvskih celija da bi ih sve ima smjestiti .....nema razlike izmedu zlocina i zlocinaca,salonci ili jastrebovi iz bilo kojeg tora su iz iste septicke jame zla samo razliciih pregrada.Samo se moraaju razdvojiti planski,ideoloski zlocini vodeni iz stabova susjednih zemlja od samovolje i zloupotrebe pojedinaca u RiK ili zloupotrebe polozaja koji su umali u ratu ili miru.
Za mane postoje probosanskohercegovacko patriotske,gradanska socijal liberalne stranacki prihvatljive opcije uz jasno razgranicenje BH patriotizma i osjecaj prema svima koji BiH prihvataju i dozivljavaju kao svoju prvu i prioritetnu domovinu i oni drugi koji aktivno i programski rade sve ove godine protiv nje.Interes drzave je iznad interesa svakog pojedinca ili stranke,....svi smo mi prolazni kao i stranke,trebamo se zapitati sta i koga ostavljamao za generacije koje dolaze,......Drzavni i nacionalni interesi su i moraju uvijek biti iznad licnostranackih a da ne govorim o susjedskohegemonistickim interesima koje i danas provode i to novcem gradana BiH,.....