postdiplomski u svedskoj

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
manki

#276 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

Gray wrote:Šta ti nije jasno? Slobodno pitaj pa ću odgovoriti sve što mogu, nije mi mrsko, znam kako je meni bilo skontavati većinu ovih stvari sam :)

Ako hoćeš javi mi svoje ima i facebook profil na pp ako nećeš nešto ovako da pitaš. I ti isto manki.
E hvala Gray fakat na svemu još jednom. ;)

S tim da sam ja ugasio svoj profil za FB prije 2 godine, pa ću ga aktivirati kad se vratim u Swe najvjerovatnije.. :)
abaskusm009

#277 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

manki wrote:
Gray wrote:Šta ti nije jasno? Slobodno pitaj pa ću odgovoriti sve što mogu, nije mi mrsko, znam kako je meni bilo skontavati većinu ovih stvari sam :)

Ako hoćeš javi mi svoje ima i facebook profil na pp ako nećeš nešto ovako da pitaš. I ti isto manki.

S tim da sam ja ugasio svoj profil za FB prije 2 godine, pa ću ga aktivirati kad se vratim u Swe najvjerovatnije.. :)
Hvala Gray... Pitat cu ja sve sto mi ne bude jasno... Ali kada mi prodju ispiti :D

A hvala kolgega manki :D dogovorit cemo se za sve, a nadam se da ces aktivirati i FB :D

Sto se tice ambasade vec sam rekao nisam a ma bas nista dobio od njih :D samo su mi udarili neki pecat u pasos i to je to, ali nema tu nikakvih brojeva :D Nije ni bitno, nista mi ne znaci :D
manki

#278 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:
manki wrote:

Hvala Gray... Pitat cu ja sve sto mi ne bude jasno... Ali kada mi prodju ispiti :D

A hvala kolgega manki :D dogovorit cemo se za sve, a nadam se da ces aktivirati i FB :D

Sto se tice ambasade vec sam rekao nisam a ma bas nista dobio od njih :D samo su mi udarili neki pecat u pasos i to je to, ali nema tu nikakvih brojeva :D Nije ni bitno, nista mi ne znaci :D
Nema frke... :)

Haha, tebe baš nešto teta na šalteru nije zgotivila onda, meni hem što je udarila u pasoš pečat, hem što mi je dala potvrdu da sam platio fee za boravišnu, hem što mi je dala taj papir na kraju, tu potvrdu da sam predao za boravišnu. :lol:

Kako pripreme za ispit idu? Ja ni otvorio nisam, nešto lafo pisao diplomski.. Kontam danas početi, prvi ispit mi u utorak, drugi u srijedu, i zadnji 27. :cry:
abaskusm009

#279 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

Hahaha... izgleda da nije :D
Kad sam ja bio, bila nenormalna guzva, bilo je jedno 20 ljudi unutra pa mi zato mozda nije dala taj broj :D

Sto se tice priprema dobro je, stici cu sve ja imam ispit u ponedeljak i u srijedu :D a nama je deadline za diplomski bio 15 Juni, tako da sam to zavrsio i predao :D
manki

#280 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:Hahaha... izgleda da nije :D
Kad sam ja bio, bila nenormalna guzva, bilo je jedno 20 ljudi unutra pa mi zato mozda nije dala taj broj :D

Sto se tice priprema dobro je, stici cu sve ja imam ispit u ponedeljak i u srijedu :D a nama je deadline za diplomski bio 15 Juni, tako da sam to zavrsio i predao :D
Ti meni rekao bit će gužva u ambasadi, ja se pripremio da se rokam s ljudima već tamo, ja ušao kad nigdje nikog. :lol:

Blago tebi, ja 3 ispita imam, i još plus diplomski nisam ni do pola došao, a deadline 1. juli... :zoka:
abaskusm009

#281 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

Onda si ti imao vise srece nego ja, sto se tice ambasade i guzve... :D
Ja sam cekao skoro 2 sata da bi na red dosao uopste... :D

Tebi je bas kriticno znaci... Nemoj sad pri kraju nesto da zeznes... :D Ja ucim i dan i noc, ne smijem sebi dozvoliti da se bilo sta desi... s obzirom da su svi drugi rokovi polovinom septembra... a meni na Lundu pocinje 29 Augusta semsestar, ne znam jeli svima tako :D
manki

#282 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:Onda si ti imao vise srece nego ja, sto se tice ambasade i guzve... :D
Ja sam cekao skoro 2 sata da bi na red dosao uopste... :D

Tebi je bas kriticno znaci... Nemoj sad pri kraju nesto da zeznes... :D Ja ucim i dan i noc, ne smijem sebi dozvoliti da se bilo sta desi... s obzirom da su svi drugi rokovi polovinom septembra... a meni na Lundu pocinje 29 Augusta semsestar, ne znam jeli svima tako :D
Meni počinje 28. augusta semestar... Joj ne da mi se nikako majkemi, nešto sam danas ko učio, ali ću ostaviti za sutra, odoh malo vanka večeras... Ne mogu više. :lol:
manki

#283 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

Abaskus, ima li kakvih vijesti za boravišnu dozvolu? Kako prođoše ispiti? Ja sve položio, još samo diplomski da mi je riješiti :)

Jedno pitanje za vas koji ste već gore (gray, mgogic), da ne znate slučajno može li se sa studentskom boravišnom putovati u EU zemlje koje su van schengena, za koje nama trebaju vize (UK i Irska)?
mgogic

#284 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by mgogic »

Mislim da ne moze, nego moras traziti vizu! Mada mislim da je neuporedivo lakse dobiti kad vec imas dozvolu boravka! Da je ta dozvola boravka trajna, onda ne bi imao problema (bar tako mislim) ali posto je vremenski ogranicena, onda moras traziti turisticku vizu!
manki

#285 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

mgogic wrote:Mislim da ne moze, nego moras traziti vizu! Mada mislim da je neuporedivo lakse dobiti kad vec imas dozvolu boravka! Da je ta dozvola boravka trajna, onda ne bi imao problema (bar tako mislim) ali posto je vremenski ogranicena, onda moras traziti turisticku vizu!
Bezveze.. Taman reko' da iskoristim ovo što su uveli Malme - London nedavno Ryanairom. :lol:

Ništa, morat ću obići Alicante i ostatak dok nam ne ukinu vize UKovci. :D
manki

#286 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

Evo registrovali su mi aplikaciju za boravišnu na migrationsverket.se
Status of the case
with case number X-XXXXXX:
Your application/appeal has been registered by the Migration Board.
:)
abaskusm009

#287 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

Manki, sta ima kod tebe? Jesili dobio konacno dozvolu? :)
Ja sam polozio ispite, ostao mi isto samo jos diplomski da odbranim... A dozvolu sam dobio u petak... Onu karticu :)
manki

#288 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:Manki, sta ima kod tebe? Jesili dobio konacno dozvolu? :)
Ja sam polozio ispite, ostao mi isto samo jos diplomski da odbranim... A dozvolu sam dobio u petak... Onu karticu :)
E, nisam još ništa... Piše na webstranici kad pogledam da mi je registrovan file u Migrationsverket-u, ali da odluka još nije donesena... Kad si ti predao ono? Ja idem 5-6 augusta u Swe, pa se nadam da će mi stići do tad..

Položio sam i ja sve ispite, i predao diplomski, odbrana mi je 28. jula... tebi? :)
abaskusm009

#289 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

Mi jos nismo dobili datum za odbranu... Ali pocinje 22 a mislim da sam medju prvim :)
Sto se tice vize predao sam 7.6 a 7.7 su me zvali da dodjem po nju... znaci tacno mjesec sam cekao :)
manki

#290 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:Mi jos nismo dobili datum za odbranu... Ali pocinje 22 a mislim da sam medju prvim :)
Sto se tice vize predao sam 7.6 a 7.7 su me zvali da dodjem po nju... znaci tacno mjesec sam cekao :)
Pa ja pretpostavljam da je meni 28. meni mentor otišao u Egipat na odmor, ne znamo ni kad se vraća. King, I love him. :lol: :lol: :lol:

A, pa ja sam predao 16.06, pretpostavljam da će mi javiti nekad 18-19.07. jer je 16ti subota. :razz:
abaskusm009

#291 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

Manki sta bi s dozvolom... Jesi dobio? :D
manki

#292 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:Manki sta bi s dozvolom... Jesi dobio? :D
Ništa još. :lol:

Ali mi se u subotu promijenio status konačno na migrationsverket.se, piše da je odluka donesena:
Status of the application
with case number X-XXXXXX:

A decision has been made.

How you will be notified of the decision varies from embassy / consulate to embassy / consulate..
If you have given a power of attorney to someone in Sweden, the Migration Board will send the decision to this person. In that case you will not be contacted by the embassy/consulate.
If you have submitted your application in Sweden, the Migration Board will send you a letter with the decision within a weeek.
E, sad ne znam kad će mi javiti ni šta će mi javiti iz ambasade... Pretpostavljam da bi trebali ove sedmice javiti? :?

Btw, kako prođe diplomski? Šta si dobio?
abaskusm009

#293 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

Aha... Hajd valjda ce ti brzo javiti...
Sto se tice diplomskog dobio sam A... :D

Za Lund je karta rezervisana 15 Aug... Samo ne znam sta da radim jer cu sletiti 19.45 u Copenhagen a do 18 sati mogu pokupiti kljuceve, iskljucvio ja Licno.... Pa moram skontati gdje da prenocim jednu noc... :D
manki

#294 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:Aha... Hajd valjda ce ti brzo javiti...

Za Lund je karta rezervisana 15 Aug... Samo ne znam sta da radim jer cu sletiti 19.45 u Copenhagen a do 18 sati mogu pokupiti kljuceve, iskljucvio ja Licno.... Pa moram skontati gdje da prenocim jednu noc... :D
A... ih... moš' ti... :D

Jebiga, meni mama ide sa mnom u Swe, pa ne znam hoće li biti mjesta kod tetke, ali ću se raspitati kad odem ima li krevet slobodan, ja sam tamo 5. augusta :)
abaskusm009

#295 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

manki wrote:

Jebiga, meni mama ide sa mnom u Swe, pa ne znam hoće li biti mjesta kod tetke, ali ću se raspitati kad odem ima li krevet slobodan, ja sam tamo 5. augusta :)
Ma nista skontat cu ja nesto... Na kraju krajeva ima Hotel :D
U svakom slucaju vidimo se tamo najkasnije 16 Aug...
Kad ti branis jesi dobio termin?
manki

#296 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:
manki wrote:

Ma nista skontat cu ja nesto... Na kraju krajeva ima Hotel :D
U svakom slucaju vidimo se tamo najkasnije 16 Aug...
Kad ti branis jesi dobio termin?
Ma ne brini nista, skontacemo nesto :)

Jesam, branim za........... 2 i po sata. :D
abaskusm009

#297 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

Sta bi, kako prodje odbrana? :)

Brate snaci cu se za to nocenje... Nego ako mozes samo da se nadjemo kada dodjem u Malmo s obzirom da ces ti vec biti upoznat s gradom :D
manki

#298 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:Sta bi, kako prodje odbrana? :)

Brate snaci cu se za to nocenje... Nego ako mozes samo da se nadjemo kada dodjem u Malmo s obzirom da ces ti vec biti upoznat s gradom :D
Diplomirao, dobio sam B. :)

Ma moze naravno, nista ne brini, bit cemo u kontaktu dok sam tamo, sve cemo te zbrinuti. ;-)
abaskusm009

#299 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

manki wrote:
abaskusm009 wrote:Sta bi, kako prodje odbrana? :)

Diplomirao, dobio sam B. :)

Ma moze naravno, nista ne brini, bit cemo u kontaktu dok sam tamo, sve cemo te zbrinuti. ;-)
Drago mi je da si i ti konacno zavrsio svoje obaveze sto se tice fakulteta...

Ostajemo u kontaktu svakako, pa se vidimo u Malmo ili Lundu :D
manki

#300 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

E, stigla mi kartica danas, morao se vracati u Sarajevo lol. Pokupio sam karticu, sutra idem nazad kuci, pa prekosutra u Swe, javim se od tamo... Posalji mi samo broj moba privatnom porukom, da se mozemo dogovarati za tvoj dolazak. Poz :)
Post Reply