Pomozite da se monstrumi kazne

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
chengaba

#276 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by chengaba »

moderator wrote:Don vito, to se govorilo i za ubice Denisa Mrnjavca, i nakon pritiska javnosti dobise maximalne kazne.
Prijatelju moj, koliko je zato slucajeva bez "pritiska javnosti".
I koliko je ovakvih pasa i vlasnika istih koji nisu dovoljno glupi da stave svoja djela na FB.
Koliko je ljudi popilo samar od Tasima a da nisu snimljeni kamerom...

Mozemo ovako u krug, ali sreca u nesreci pa mozemo barem na ovaj nacin (internetski) da kolektivno nesto ucinimo protiv ovakvih (doduse jako rijetkih) slucajeva... :|
don vito

#277 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by don vito »

moderator wrote:Don vito, to se govorilo i za ubice Denisa Mrnjavca, i nakon pritiska javnosti dobise maximalne kazne.
Prijatelju, a kolika je maksimalna kazna za ubice Denisa Mrnjavca? Kolko me sjecanje sluzi 9,5 godina? 9,5 godina za hladnokrvno ubistvo nozem djecaka koji je bagru krivo pogledao!? Prosle su vec dvije godine, uracunaj tu vjerovatno smanjenje kazne zbog "dobrog vladanja" i eto hairlija na slobodi i prije nego dodjemo na bijeli sengen. A majka Denisa Mrnjavca nek roni suze i proklinje "losu srecu" sto je njen sin bio na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.
Koliko je Hrustic odlezao za spaljivanje starice, bolje receno, koliko je krivicnih djela napravio nakon Ljubice Spasojevic? Ovaj Karovic ne da ne strahuje da ce biti uhapsen nego jos chata i ismijava one koji se zgrazavaju njegovim divljackim nagonima.
shlauf

#278 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by shlauf »

Ako se sjećate prije par godina bio je frajer lafo narkoman Konjicija iz Ul. Kemal Begove koji je isto organizovao borbe pasa, dokazano - kazna O(nula), isti lik postavio kašikaru na kapiju i poštar nagrabusio ni kriv ni dužan, dokazano - kazna O(nula). Kažu da je neuračunljiv pa se nemojte da iznenadite da tako i sa Kemalom ne bude.

Alee aleeeeeeee :dance:
:sax:
Static-X

#279 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Static-X »

Mislim da nekad ne treba cekati na zakon hocel sta uraditi....
shlauf

#280 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by shlauf »

Static-X wrote:Mislim da nekad ne treba cekati na zakon hocel sta uraditi....
O H L A D I !!!!!!!!

Alee aleeeeeeeeee :dance:
macan prvi

#281 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by macan prvi »

:shock: :shock: :shock: :x :x :x

Mislim da ovaj post kaze sustinu:
simpozijum delirijum wrote:ma Sarajevo-X je najjace ! :sax:
:bih:
mozda se neki pitaju; " ma ko je..be nekakvoga psa lutalicu i par tinejdzera sa pit-bulom, kada ljudi u BiH nemaju hljeba da jedu i kriminal i svasta "?
nije tako jednostavno
ako dozvolimo da se takve surovosti desavaju prema zivotinjama, pogotovo od strane mladih ?
mi smo sljedeci
nasa djeca , u skoli ulice i nasilja
moraju se kazniti
nije pretjerivanje , danas pit-bul koji trga nesretnog psa avlijanera , a sutra ti isti tinejdzeri mogu noz uzeti i trgati nas !
ovo im dodje kao trening !
jednostavno, mi smo dio biosfere , prirodnoga okolisa, zrak , voda i flora i fauna
ako ne postujemo ta osnovna pravila ?
a gdje su onda pravila ?

I ne zaboravimo:
manki wrote:Evo citat s foruma http://www.svijet-ljubimaca.com/
Iako jedva egzistira jer u nasem divnog gradu nikoga nije briga za napustene zivotinje, clanovi ovog udruzenja ulazu najvece napore u zbrinjavanju napustenih pasa.
Situacija je jako losa, azila nema pa clanovi cuvaju spasene pse u svojim stanovima, garazama ili gdje god se ukaze prilika.
Mole se svi zainteresirani da ukoliko su zeljni pomoci da se jave gospodinu Velmiru koji je predsjednik udruzenja na telefone:
Tel.Fax: +387 33 65 14 35
Mob: +387 61 35 05 27
Mob +387 61 21 71 40

Pomozite u smislu doniranja hrane ili novca za vakcinisanje i putne troskove koji su potrebni da bi psi bili prebaceni u Njemacku na udomljavanje.
Novac mozete direktno uplatiti u Udruzenju koje se nalazi u ulici Ferde Hauptmana, crvena zgrada ispred Velepekare, iz pravca grada udjete u prvi ulaz, vidjecete na vratima plakat udruzenja, koje je na prvom spratu desno,
ili uplatom na naš žiro račun u korist SOS UG ZA SPRJEČAVANJE NASILJA NAD ŽIVOTINJAMA
RAIFFEISEN BANK DD BiH SARAJEVO
Transakcioni račun 1610000022670075
Donatorski račun 533711000-52000334
Mislim da bi trebalo navesti i broj racuna za transakcije iz inostranstva, potrebe za donacijama ocito ima :roll: , a sigurno ce biti dobrih ljudi koji zele pomoci. :sax:
chuchumbamayumbe

#282 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by chuchumbamayumbe »

Sto mi Senad Spahic fino copy/paste moju poruku na FB, heheheh, Senade, Senade...
Ovo su autorski tekstovi, ne moze to tek tako, ako nista potrebna je dozvola autora, da ne pricam o skromnoj finansijskoj nadoknadi...
8-) :lol: :thumbup:
chuchumbamayumbe wrote:Unaprijed se izvinjavam i nadam se da me neko nece pogresno protumaciti, ali ona grupa na FB i pozivanje na linc, psovanje, najgore kletve, sada trazenje gdje lik stanuje, ljudi hoce da idu da se obracunaju, pozivi na linc?!
Ne znam, ja sam se javio medju prvima na ovoj temi, ocekivao sam gomilu bijesa, akciju s ciljem pronalazenja jadnog cuke, i akciju prijavljivanja i procesuiranja ovih likova, ali ona tema na FB sa pozivima na linc? Ljudi se javljaju da ce da plate da ga pronadju i urade mu vec sta?!
Dajte, ovo se stvarno otelo kontroli, jos ce pasti mrtva glava, pa tek onda belaj!
Necu pisati sta zasluzuju ove spodobe, ali ne bih da neko plati glavom, zaista.
Obuzdajte se ljudi, treba ovo ganjati zakonskim putem koliko god je moguce i preko svih adresa.
blue033

#283 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blue033 »

Sad sam bio dole i izgleda da je vecina informacija bila tačna. Slika na kojoj je napadnut Šarplaninac (slika ima na FB grupi) jeste skladište pivare. Slika na kojoj je napad na Njemačkog ovčara (slika ima na FB grupi) je mislim firma jedno 150 metara dalje i mislim da se zove Mermeri i graniti ili sl. Uglavnom ko misli da se dalje bavi ovim slučajem treba pokušati i kontaktirati odgovorne tamo jer oni imaju pravo na privatnu tužbu, a to ne bi bilo loše.
Ako ovi aktivisti za zaštitu životinja već budu dole mogu ispitati i da li je nekome ukraden pas, jer ovaj što je ubijen je vjerovatno ukraden, to je već posebna tužba.
Koliko čujem sad ovaj pas je bačen u potok, mogao bi neko sutra nazvati i odgovarajuću inspekciju jer i to je prekršaj.

P.S. Prilikom povratka na kružnom toku policija revnosno kontroliše saobraćaj, izgleda da nisu primili nijedan e-mail danas:)
chuchumbamayumbe

#284 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by chuchumbamayumbe »

Jedini potok koji tamo ima je podno onog brdasca, na desnu stranu, kada se ide prema groblju. Znaci, ono iznad su Rogacici, a dole je Vlakovo. Ispod brdasca ide potok, ako su cuku ostavili tamo, i ako je mrtav, onda je iza tih poslovnih prostora (Mramor, Mermer, Dalas, Pivara...)
A-R-N-I

#285 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by A-R-N-I »

blue033 wrote:Sad sam bio dole i izgleda da je vecina informacija bila tačna. Slika na kojoj je napadnut Šarplaninac (slika ima na FB grupi) jeste skladište pivare. Slika na kojoj je napad na Njemačkog ovčara (slika ima na FB grupi) je mislim firma jedno 150 metara dalje i mislim da se zove Mermeri i graniti ili sl. Uglavnom ko misli da se dalje bavi ovim slučajem treba pokušati i kontaktirati odgovorne tamo jer oni imaju pravo na privatnu tužbu, a to ne bi bilo loše.
Ako ovi aktivisti za zaštitu životinja već budu dole mogu ispitati i da li je nekome ukraden pas, jer ovaj što je ubijen je vjerovatno ukraden, to je već posebna tužba.
Koliko čujem sad ovaj pas je bačen u potok, mogao bi neko sutra nazvati i odgovarajuću inspekciju jer i to je prekršaj.

P.S. Prilikom povratka na kružnom toku policija revnosno kontroliše saobraćaj, izgleda da nisu primili nijedan e-mail danas:)
primili su oni mail, ali jedini koji zna da provjeri mail, radi sutra prvu, a i lakse im je maltretirat vozace za pojas nego otici i privoditi kako se ono zovu oni debili,,, eeeeeeee pa babo im je bagerista, svi ga u komsiluku znaju!!!!!!!! :x :x :x :x
KadSeMrtviProbudimo

#286 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Ovo je dio ZAKONA O ZAŠTITI I DOBROBITI ŽIVOTINJA u BiH:

Član 1.
Ovim zakonom uređuje se odgovornost ljudi za zaštitu i dobrobit životinja u pogledu držanja, smještaja i ishrane, zaštite od mučenja, te odnos prema kućnim ljubimcima
Član 3.
Zabranjeno je životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu, mučiti je i namjerno izlagati stresu i strahu.
Član 4.
Posebno je zabranjeno:
e) nanositi bol, patnju, ubijati ili ozljeđivati životinje tokom snimanja filmova, reklamnih poruka, izložbi ili sličnih namjena;
Član 8.
Imaoci pasa i mačaka dužni su registrirati pse i mačke, u roku od sedam dana od dana sticanja vlasništva, u veterinarskoj organizaciji koja vodi registar životinja.
Član 36.
Nadzor nad provođenjem ovog zakona i propisa donesenih na osnovu njega provodi Ured za veterinarstvo, nadležni organi entiteta i Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, preko službenih veterinara.
Član 40.
Nadležno ministarstvo, na prijedlog Ureda, donosi sljedeće podzakonske akte:
b) Odluku o zaštiti kućnih ljubimaca;
c) Odluku o držanju opasnih životinja;
Član 41.
(Prekršaj imaoca životinje)
Novčanom kaznom u iznosu od 30,00 KM do 10.000,00 KM kaznit će se za prekršaj imalac životinje ako:
a) obavlja radnje iz člana 3. ovog zakona;
b) obavlja radnje u suprotnosti s članom 4. ovog zakona;
e) drži neregistrirane kućne ljubimce (član 8. ovog zakona);

Predlažem da se u srijedu ili u četvrtak (zbog poštivanja Zakona o javnom okupljanju) organiziraju protesti građana Sarajeva ispred zgrade Ureda za veterinarstvo, i da se od Ureda traži sprovođenje nadležnosti propisane ovim zakonom, a u cilju procesuiranja vinovnika zlostavljanja ona dva psa sa video-klipa, uz istovremeni zahtjev za pojačan nadzor nad svim drugim životinjama. Uredu je to mandat.

Istovremeno, od Ureda treba tražiti odgovor o podzakonskim aktima iz člana 40. (rok je bio 1 godina od donošenja Zakona, a ona je istekla ovih dana).

Dakle, od Ureda za veterinarstvo tražiti zvanično pokretanje postupka i procesuiranja s ciljem kažnjavanja ovih "monstruma", zlostavljača nad psima...

Proteste mogu organizirati i dvije-tri osobe, ne više, uz prethodnu najavu MUP-u Općine Centar, s tim da je potrebno dati podatke o sebi, vremenu početka protesta, trajanja, broju učesnika :-) redarima i td itd. Jednostavno je, ali neko ipak treba početi, drugi će se sami pridružiti. Od pokazivanja bijesa i prijetnji nema ništa...Prazna priča :(

Proteste može organizirati i neko udruženje koje ima ciljeve i zadatke bliske temi, kao i samu najavu.
Last edited by KadSeMrtviProbudimo on 15/03/2010 23:58, edited 2 times in total.
Cholina_Lokica

#287 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

Imamopobjednika wrote:Ako neko veceras misli ici autom tamo da trazi psa neka mi se javi ako mu je potrebno drustvo. Par sedmica necu imati pristup automobilu, tako da je potrebno da neko vozi.
Eto, neka neko proba skontati gdje se to nalazi a ja ako treba idem sa jos nekim.. Tj ako neko ne smije sam ili ako nema sa kim da ide.
eh da kazem mirnije glave nest.

ja zadnji info koji imam je, da je pas ziv jos uvijek, nadjen je danas, kod vet-a je, vjerovatno ce ostati bez sape... ali bolje i to, nego da je mrtav...

znaci opisati ne mogu sta bih pocinila ovim maloumnicima... ali treba zahtjevati sto hitnije rjesavanje pitanja zivotinja, jer ovako vise ne moze. prvo imamo maloljetnike koji siluju pse, sad ovo, pa dokle treba ici... ovo se vise fakat ne moze trpiti.
nAN3

#288 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by nAN3 »

Jasmin SkoJa Isić wrote:TATIN BROJ, PA GA KONTAKTIRAJTE PO MALO CITAVU NOC! GOSPODIN SE UREDNO JAVLJA ;)
citat sa fb grupe
KadSeMrtviProbudimo

#289 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by KadSeMrtviProbudimo »

nAN3 wrote:
....... wrote:......... TATIN BROJ, PA GA KONTAKTIRAJTE PO MALO CITAVU NOC! GOSPODIN SE UREDNO JAVLJA ;)
citat sa fb grupe

Nemojte samo ovakvim postovima pomoći "monstrumima" da se ova tema zaključa :(
don vito

#290 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by don vito »

A-R-N-I wrote:
blue033 wrote:Sad sam bio dole i izgleda da je vecina informacija bila tačna. Slika na kojoj je napadnut Šarplaninac (slika ima na FB grupi) jeste skladište pivare. Slika na kojoj je napad na Njemačkog ovčara (slika ima na FB grupi) je mislim firma jedno 150 metara dalje i mislim da se zove Mermeri i graniti ili sl. Uglavnom ko misli da se dalje bavi ovim slučajem treba pokušati i kontaktirati odgovorne tamo jer oni imaju pravo na privatnu tužbu, a to ne bi bilo loše.

primili su oni mail, ali jedini koji zna da provjeri mail, radi sutra prvu, a i lakse im je maltretirat vozace za pojas nego otici i privoditi kako se ono zovu oni debili,,, eeeeeeee pa babo im je bagerista, svi ga u komsiluku znaju!!!!!!!! :x :x :x :x
Toliko o institucijama sistema. Kombinacija korupcije, oportunizma, neznanja, diletantizma, a papak-monstrum sin bageriste na chatu. Uskoro mozemo ocekivati jos snimaka Karovica i prijatelja. "Zvijezda mozes biti i ti"... :-?
Imamopobjednika

#291 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Imamopobjednika »

Dile wrote:ja zadnji info koji imam je, da je pas ziv jos uvijek, nadjen je danas, kod vet-a je, vjerovatno ce ostati bez sape... ali bolje i to, nego da je mrtav...
Ako je ovo istina onda si za mustuluka! Kako provjeriti informaciju? Ko ga je nasao? Otkud da se poveze sa ovim sa snimka?
Cholina_Lokica

#292 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

Imamopobjednika wrote:
Dile wrote:ja zadnji info koji imam je, da je pas ziv jos uvijek, nadjen je danas, kod vet-a je, vjerovatno ce ostati bez sape... ali bolje i to, nego da je mrtav...
Ako je ovo istina onda si za mustuluka! Kako provjeriti informaciju? Ko ga je nasao? Otkud da se poveze sa ovim sa snimka?
danas su ga jos nasli, ne bih da imenujem ko javno, otisli danas i trazili ga i to je to... za nadati se da ce prezivjeti noc :(
Skyfox

#293 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Skyfox »

Imamopobjednika wrote:
nadam se da nece ostati pod traumom!!! Psihicke rane je teze zacijeliti...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#294 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Admir_1984 »

Valjda je to istina, iskreno se nadam. Tamo na grupi su pisali da je navodno brat od ovog idiota rekao da je pas zadavljen :x :x
KenCo

#295 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by KenCo »

ovo su bolesni ljudi. treba im maksimalnu kaznu odrediti i kasnije poslati na lijecenje.
ovakve ljude covjek najradije pozeli da dobro prebije i izmuci.
convict

#296 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by convict »

Kiberluskoni wrote:Treba im se svima koji su umiješani, momački natovariti na kosti. Da proklinju dan kada su krenuli ovo da rade i da sami mole da se sve pravno završi. Evo primjera i načina kako su to radili u sličnim situacijama:

http://www.cracked.com/article_17170_8- ... ntism.html
U principu sam protiv bilo kakvih nasilnih rješenja i spuštanja na nivo ovih ništarija. Link koji je priložio Kiberluskoni sadrži nekoliko zaista dobrih ideja kako nekome "kulturno" zagorčati život. Mogli bi npr. napraviti stranicu gdje bi trajno registrovali likove poput Kemala, Sikirća, Vuka, Heraka... gdje bi njihova zlodjela trajno ostala zabilježena.
mrznja

#297 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by mrznja »

pa ljudi bozji,,necu moci citavu noc spavati,,ja sam veliki ljubitelj zivptinja,imam ih 10 komada,,,,,,,,,7 maca 1 pudlicu i 2 vucjaka,,,,,,,prije neki dan mi je krepala mala maca od samo 5 mjeseci,,,nisu je doktori mogli spasiti ,,,,,,bila je bolesna samo dva dana,htjela sam pobiti doktore,,,,,,,,,,jos se nisam oporavila od tog soka.......aaaa ovo sto sam vidjela nemogu da se smirim jos mi je slika pred ocima,,,,,ja bih svu trojicu svojim rukama zadavila,,,ako ima neko da ide sa mnom zajednoo.klet cu ih dok sam ziva
Sir_Lancelot

#298 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Sir_Lancelot »

Dobra ideja!

Mala digresija...

NA FB grupi koja je pokrenuta u povodu tragičnog događaja mali Kemo ima oko 480 prijatelja. Trenutno 472. Malo sam gledao tu listu prijatelja i mogu samo reći Bože sačuvaj. Pravi freak show... spodobe. Kao da ih David Lynch smišljao...
mrznja

#299 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by mrznja »

Dile wrote:
Imamopobjednika wrote:
danas su ga jos nasli, ne bih da imenujem ko javno, otisli danas i trazili ga i to je to... za nadati se da ce prezivjeti noc :(
je li istina da su ga nasli,,molim te da mirno spavam i da je bio kod veterinara,,,,,,,
convict

#300 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by convict »

Sir_Lancelot wrote:Dobra ideja!

Mala digresija...

NA FB grupi koja je pokrenuta u povodu tragičnog događaja mali Kemo ima oko 480 prijatelja. Trenutno 472. Malo sam gledao tu listu prijatelja i mogu samo reći Bože sačuvaj. Pravi freak show... spodobe. Kao da ih David Lynch smišljao...
popularan lik. da ne kolje cuke sigurno ne bi bio tako cool ! :x jeb'o nas...
Post Reply