Scene u kaficima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vučkica

#276 Re: Scene u kaficima

Post by Vučkica »

Nisi jedini koji je imao scene u Burencetu :)
zulla

#277 Re: Scene u kaficima

Post by zulla »

Ima i gorih slucajeva, u kafani kod Mirele na bascarsi, mada se ne sjecam kako sam tamo zavrsio, narucis fantu dobijes 7UP. Ali sto je najgore ta zena ne konta da je to razlicito
Irm@

#278 Re: Scene u kaficima

Post by Irm@ »

e bas si nasao da napises da u Mireli to ne znaju :lol: :lol: ;-)
glade

#279 Re: Scene u kaficima

Post by glade »

berenice wrote:
(ne)forumas wrote:Pa ima li i'ko u ovom gradu da mu se nesto lijepo desilo u kaHvicu? :)
Ja nisam imao problema sa konobarima... il' je do mene il' je do konobara...

Ne znam, ali ni meni se nisu dešavale baš neke posebno negativne scene...ili ih jednostavno nisam bila u stanju registrovati ili sam ja uvijek bila problem?! hmmmm... :zoka:
najvise je do lokala, tj. do sefa... ja nikada nisam imao problema u kaficu gdje redovno pijem kafu vec 3 godine... a promijenilo se konobara i konobara...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#280 Re: Scene u kaficima

Post by Truba »

u delikatesnoj nema problema :)
hary78

#281 Re: Scene u kaficima

Post by hary78 »

Edin H. wrote:Zasto u sarajevskim kaficima ako narucis kolu zero nude ti diet kolu :x
zato sto se u BiH ne proizvodi Cola Zero
Edin H.

#282 Re: Scene u kaficima

Post by Edin H. »

hary78 wrote:
Edin H. wrote:Zasto u sarajevskim kaficima ako narucis kolu zero nude ti diet kolu :x
zato sto se u BiH ne proizvodi Cola Zero
Ja bih se sa tim slozio da nema drugih napitaka koji se ne proizvode u BiH, ali nazalost vecina ih je takvih.
Pretpostavljam da se radi o monopolu sarajevske podruznice.
Ma.Le.Na

#283 Re: Scene u kaficima

Post by Ma.Le.Na »

cola light i zero su identicni proizvodi..
Edin H.

#284 Re: Scene u kaficima

Post by Edin H. »

Ma.Le.Na wrote:cola light i zero su identicni proizvodi..

Ni nalik :oops:

Cola Zero ima 0 kalorija i nema kofeina :oops:
Comrad

#285 Re: Scene u kaficima

Post by Comrad »

Cola light, lafo nema secera, al zato ima tone i tone raznoraznih zasladjivaca. Pa nije slatka sama od sebe. :-D

Pretpostavljam da je tako i sa ovom Zero, nema kofeina, ali sigurno ima nekih supstanci koje ga mogu zamjeniti i sl.

Poenta, isto njesra drugo pakovanje. Al eto mala varka za ljude, da misle da zdravo sta popiju.
Ivo Lola

#286 Re: Scene u kaficima

Post by Ivo Lola »

na bjelavama je kafic, nekih 50-ak metara nizbrdo od slovenske ambasade (FRANCK KAFA reklama ispred)
prije par godina sam tu sjedio i dolazi lik koji je gazda-konobar-izbacivac i sve ostalo u tom kaficu mrtav pijan pita sta cemo naruciti, narucimo caj i bijelu kafu
donosi narudzbu kaze nema mlijeka za kafu, haj OK moze i crna

kad smo trebali da platimo kaze on 5 maraka, mi trazimo cjenovnik i zamislite drskosti on nam daje cjenovnik gdje pise da je kafa 1 KM a caj 1,5 KM i jos nam zaprijeti da ce nam noseve polupati ako ne odemo
eh smijesno je sto mi je taj prijatelj sa kojim sam bio visok ko bandera a sirok ko dino (mehmeda) mujkic, sta ces nasmijali smo se i izasli, nije vrijedno radi 2-3 marke
erni3

#287 Re: Scene u kaficima

Post by erni3 »

Comrad wrote:Cola light, lafo nema secera, al zato ima tone i tone raznoraznih zasladjivaca. Pa nije slatka sama od sebe. :-D

Pretpostavljam da je tako i sa ovom Zero, nema kofeina, ali sigurno ima nekih supstanci koje ga mogu zamjeniti i sl.

Poenta, isto njesra drugo pakovanje. Al eto mala varka za ljude, da misle da zdravo sta popiju.
Nije bas, ako gledas samo na kalorije, onda nije varka.... Ako gledas na stetu organizmu, opet nije ista stvar, jer ti i Light i Zero vise stete nego koriste :D
Comrad

#288 Re: Scene u kaficima

Post by Comrad »

erni3 wrote:
Comrad wrote:Cola light, lafo nema secera, al zato ima tone i tone raznoraznih zasladjivaca. Pa nije slatka sama od sebe. :-D

Nije bas, ako gledas samo na kalorije, onda nije varka.... Ako gledas na stetu organizmu, opet nije ista stvar, jer ti i Light i Zero vise stete nego koriste :D
Ma prva Coca Cola je bila prava, ovo ostalo kopije.

Coca-Cola did once contain an estimated nine milligrams of cocaine per glass. :D

Light bi bila sa 3-4 mg kokaina. :D
JThomas

#289 Re: Scene u kaficima

Post by JThomas »

ma sve je to prezaslađeno smeće, razlika je samo jel' vještački ili prirodni :D

cola jedino sa štokom :D :thumbup:
Krompirpitac

#290 Re: Scene u kaficima

Post by Krompirpitac »

Vučkica wrote:Nisi jedini koji je imao scene u Burencetu :)
A koje su bile tvoje scene :?
ice_tea

#291 Re: Scene u kaficima

Post by ice_tea »

Krenulo nas par na kafu, gdje cemo, vamo tamo, u Cheers. Isli milion puta, u istom sastavu, sve ok. Udjemo mi, popnemo se gore, eto konobara, narucimo mi svoje, kaze on "a jeste vi punoljetni?" . Mi ono zacudjeno, nismo, sto? Kaze, ma pitam.. I ode da nam donese sta smo narucili, kad eto ga vraca se za 2 minute, bez icega, kao, zamolio bih vas da odete posto niste punoljetni. :? Poslije toga nikad vise nisam sjela, al' me cudi pravo jer smo prije toga bez problema sjedili i nikad nam nista nisu rekli..
I u Seherzadi jednom slicna scena, prije smo sto put svratili na nargilu, i dobili je bez dodatnih pitanja, da bi nam jednom trazila licne karte ako hocemo nargilu.. Jbg , narucismo kafe i cajeve :D
minjonja

#292 Re: Scene u kaficima

Post by minjonja »

pa u koliko je to sati bilo? oni dobiju paprene kazne ako se maloljetnici nadju iza 23h.
plejka2

#293 Re: Scene u kaficima

Post by plejka2 »

ice_tea wrote:Krenulo nas par na kafu, gdje cemo, vamo tamo, u Cheers. Isli milion puta, u istom sastavu, sve ok. Udjemo mi, popnemo se gore, eto konobara, narucimo mi svoje, kaze on "a jeste vi punoljetni?" . Mi ono zacudjeno, nismo, sto? Kaze, ma pitam.. I ode da nam donese sta smo narucili, kad eto ga vraca se za 2 minute, bez icega, kao, zamolio bih vas da odete posto niste punoljetni. :? Poslije toga nikad vise nisam sjela, al' me cudi pravo jer smo prije toga bez problema sjedili i nikad nam nista nisu rekli..
I u Seherzadi jednom slicna scena, prije smo sto put svratili na nargilu, i dobili je bez dodatnih pitanja, da bi nam jednom trazila licne karte ako hocemo nargilu.. Jbg , narucismo kafe i cajeve :D
Ako nije vrijeme u pitanju onda sigurno svojim ponasanjem izazivate negativan dojam.Mozda licno ne ti nego neko od tvoje raje.Licno sam prisustvovao slicnim situacijama u kaficu gdje sam redovan.Sta se desava jednostavno nekada gazde nemaju razumjevanja za kafe koje se piju po tri sata uz to kojekakvi zvukovi mobilnih telefona kao i vristanje te slicne stvari koje danas praktikuje mala raja.Jedno je ponasat se u parku drugo je u objektu gdje dolaze ozbiljni ljudi koji su tu da na miru popiju svoje pice te porazgovaraju.Ponavljam da me ne shvatis pogresno mozda ti nisi takav/takva ali sigurno postoji razlog zasto se tako ophode.
zvrcak

#294 Re: Scene u kaficima

Post by zvrcak »

black wrote:
pa kazes mu hvala lijepo ali ja to nisam naruchio i nosi sa stola :mrgreen:

ZATO STO JE COLA ZERO, ustvari COLA LIGHT, ako nisi imao priliku da probas, otidji do HR. tamo imas, kod njih je ZERO, sto je kod nas LIGHT, i nema nikakve razlike 100%, a kod nas se nit proizvodi nit toci COLA ZERO!!!

to bi ti bilo kao da odes u Melisu i trazis BIG MACK!!!
ice_tea

#295 Re: Scene u kaficima

Post by ice_tea »

.
Last edited by ice_tea on 07/12/2010 23:23, edited 1 time in total.
ice_tea

#296 Re: Scene u kaficima

Post by ice_tea »

plejka2 wrote: Ako nije vrijeme u pitanju onda sigurno svojim ponasanjem izazivate negativan dojam.Mozda licno ne ti nego neko od tvoje raje.Licno sam prisustvovao slicnim situacijama u kaficu gdje sam redovan.Sta se desava jednostavno nekada gazde nemaju razumjevanja za kafe koje se piju po tri sata uz to kojekakvi zvukovi mobilnih telefona kao i vristanje te slicne stvari koje danas praktikuje mala raja.Jedno je ponasat se u parku drugo je u objektu gdje dolaze ozbiljni ljudi koji su tu da na miru popiju svoje pice te porazgovaraju.Ponavljam da me ne shvatis pogresno mozda ti nisi takav/takva ali sigurno postoji razlog zasto se tako ophode.
nisam subjektivna, i svjedok sam da takvih ima, ali moje drustvo ZAISTA nije takvo, uglavnom idemo kad imamo pauzu u skoli, i ne budemo duze od sat vremena, sat i po, i uglavnom se normalno ponasamo, nista neka glasna smijanja, pustanje muzike i slicno :S ali dobro :mrgreen:
ice tea

#297 Re: Scene u kaficima

Post by ice tea »

Na trekutak pomislih da sam lud :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#298 Re: Scene u kaficima

Post by 1946 »

ice tea wrote:Na trekutak pomislih da sam lud :D
:lol:
Edin H.

#299 Re: Scene u kaficima

Post by Edin H. »

zvrcak wrote:
black wrote:
pa kazes mu hvala lijepo ali ja to nisam naruchio i nosi sa stola :mrgreen:

ZATO STO JE COLA ZERO, ustvari COLA LIGHT, ako nisi imao priliku da probas, otidji do HR. tamo imas, kod njih je ZERO, sto je kod nas LIGHT, i nema nikakve razlike 100%, a kod nas se nit proizvodi nit toci COLA ZERO!!!

to bi ti bilo kao da odes u Melisu i trazis BIG MACK!!!
Da li ti imas problem sa culom okusa ili nisi nikada probao colu zero?

Ni nalik na colu light :oops:
minjonja

#300 Re: Scene u kaficima

Post by minjonja »

ja sam ljetos imala scenu, nisam ni usla u kafic... ispred incognita stojimo nas nekoliko i pricamo i jedna od nas rece debil za nekoga. utom prolazi momak koji je taman kreno uci u incognito (crne cvike, gela tonu, trenerka, razmaho se) i prilazi "ja debil jel, jel ja?". joj pa dok je on skonto da nije centar svijeta i da ga ni sekunde pogledale nismo, godina prosla. samo rekoh, nikad nisam usla u incognito, niti cu, kad vidim kakvi idu. radije cu i po ovoj zimi sok pa na klupu.
Post Reply