Sanfrecce Hiroshima FC (Japan)
Moderators: Charuga, Tomahawk11

djaba stari,meni dinamov jedan od najjacih! svidja mi se ona sahovnica pravo. eto,gledaj recimo taj celikov grb. isto neka toljaga,sta je to? da nema te lopte u sredini,mislio bi da je to grb neke tezacke firme!BSn wrote:Dinamov grb je fakat odron. Da ga je dijete iz predskolskog crtalo nesto bi bolje skontalo od kruga koji je presjecen na pola i na donjoj polovici pise "d".![]()
Hajduk i Dinamo stvarno imaju najsmjesnije grbove, s tim da je ono "d" neprikosnoveno.
Pa makar nisu promijenili 5 grbova i 6 naziva kroz svoju historiju kao Croatia...ovaj...Dinamo.Ocultis_787 wrote:djaba stari,meni dinamov jedan od najjacih! svidja mi se ona sahovnica pravo. eto,gledaj recimo taj celikov grb. isto neka toljaga,sta je to? da nema te lopte u sredini,mislio bi da je to grb neke tezacke firme!BSn wrote:Dinamov grb je fakat odron. Da ga je dijete iz predskolskog crtalo nesto bi bolje skontalo od kruga koji je presjecen na pola i na donjoj polovici pise "d".![]()
Hajduk i Dinamo stvarno imaju najsmjesnije grbove, s tim da je ono "d" neprikosnoveno.
Postujem, stvar ukusa. Celikov mi je nekako jednostavan, kao i Dinamov, s tim sto mi je ugodniji oku. Doduse, da nema onog ljiljana gore izgledao bi mi potpuno prazno, nesto slicno kao i Dinamov.Ocultis_787 wrote:djaba stari,meni dinamov jedan od najjacih! svidja mi se ona sahovnica pravo. eto,gledaj recimo taj celikov grb. isto neka toljaga,sta je to? da nema te lopte u sredini,mislio bi da je to grb neke tezacke firme!BSn wrote:Dinamov grb je fakat odron. Da ga je dijete iz predskolskog crtalo nesto bi bolje skontalo od kruga koji je presjecen na pola i na donjoj polovici pise "d".![]()
bitno je da je dinamo osvojio kup uefa 67'1946 wrote:Pa makar nisu promijenili 5 grbova i 6 naziva kroz svoju historiju kao Croatia...ovaj...Dinamo.Ocultis_787 wrote:djaba stari,meni dinamov jedan od najjacih! svidja mi se ona sahovnica pravo. eto,gledaj recimo taj celikov grb. isto neka toljaga,sta je to? da nema te lopte u sredini,mislio bi da je to grb neke tezacke firme!BSn wrote:Dinamov grb je fakat odron. Da ga je dijete iz predskolskog crtalo nesto bi bolje skontalo od kruga koji je presjecen na pola i na donjoj polovici pise "d".![]()
![]()
grb partizana mi je onako poprilicno zanimljiv... ali kad se sjetim one petarde sto im je dinamo uvalio 1997. joooj bio sam na istoku stajanje. neprocjenjivo!!!BSn wrote:Postujem, stvar ukusa. Celikov mi je nekako jednostavan, kao i Dinamov, s tim sto mi je ugodniji oku. Doduse, da nema onog ljiljana gore izgledao bi mi potpuno prazno, nesto slicno kao i Dinamov.Ocultis_787 wrote:djaba stari,meni dinamov jedan od najjacih! svidja mi se ona sahovnica pravo. eto,gledaj recimo taj celikov grb. isto neka toljaga,sta je to? da nema te lopte u sredini,mislio bi da je to grb neke tezacke firme!BSn wrote:Dinamov grb je fakat odron. Da ga je dijete iz predskolskog crtalo nesto bi bolje skontalo od kruga koji je presjecen na pola i na donjoj polovici pise "d".![]()
Isto kako i vi da vam na grbu piše SARAJEVOŠibicar wrote:Meni je Partizanov grb najzanimljiviji u segmentu da ima CRVENU ZVEZDU na sebi,volio bi kad bi mogao znati kako navijači Partizana gledaju na to......Saik?
Zar ne piše?hz__semir wrote:Isto kako i vi da vam na grbu piše SARAJEVOŠibicar wrote:Meni je Partizanov grb najzanimljiviji u segmentu da ima CRVENU ZVEZDU na sebi,volio bi kad bi mogao znati kako navijači Partizana gledaju na to......Saik?
Rece samoprozvani sarajevski mangupŠibicar wrote:Zar ne piše?hz__semir wrote:Isto kako i vi da vam na grbu piše SARAJEVOŠibicar wrote:Meni je Partizanov grb najzanimljiviji u segmentu da ima CRVENU ZVEZDU na sebi,volio bi kad bi mogao znati kako navijači Partizana gledaju na to......Saik?![]()
Pa mi sa ponosom na grbu nosimo ime našeg grada Sarajeva,jer smo i ponos istog.
Pa piše, zato i pitam.Šibicar wrote:Zar ne piše?hz__semir wrote:Isto kako i vi da vam na grbu piše SARAJEVOŠibicar wrote:Meni je Partizanov grb najzanimljiviji u segmentu da ima CRVENU ZVEZDU na sebi,volio bi kad bi mogao znati kako navijači Partizana gledaju na to......Saik?![]()
Gdje sam ja napisao da sam mangup?Jurisnik wrote:Rece samoprozvani sarajevski mangupŠibicar wrote:
Zar ne piše?![]()
Pa mi sa ponosom na grbu nosimo ime našeg grada Sarajeva,jer smo i ponos istog.Jedni od rijetkih koji sami sebi daju epitet mangupa
Šibicar wrote:Gdje sam ja napisao da sam mangup?Jurisnik wrote:Rece samoprozvani sarajevski mangupŠibicar wrote:
Zar ne piše?![]()
Pa mi sa ponosom na grbu nosimo ime našeg grada Sarajeva,jer smo i ponos istog.Jedni od rijetkih koji sami sebi daju epitet mangupa
Ako ne znaš komunicirati sa ljudima,onda je bolje da ostaneš na tih 10 postova.
Ima logike,ali moraš priznati da baš i nije ista situacija...Meni je samo upalo u oko to što je ta zvijezda na Partizanovom grbu crvene boje,da je crna to bi mi bilo ok,ali baš crvena...Ipak je sve to politika.hz__semir wrote:Pa piše, zato i pitam.Šibicar wrote:
Zar ne piše?![]()
Tako su i oni s ponosom nosili tu crvenu zvezdu simbol njihove države Jugoslavije, a smatrali su da su ponos iste.
Po tvom niku da se zaključiti da si ti u prvim redovima.Jurisnik wrote:
Da si barem samo ti ... nego ti je "brend" cijele tvoje navijacke skupine "Sarajevski mangupi" vjerujem da si vidio majice sto ti kolege po tribini nosemangup do mangupa
Ne kontam te .... juris nik kontas juris za nikom (nickom)Šibicar wrote:Po tvom niku da se zaključiti da si ti u prvim redovima.Jurisnik wrote:
Da si barem samo ti ... nego ti je "brend" cijele tvoje navijacke skupine "Sarajevski mangupi" vjerujem da si vidio majice sto ti kolege po tribini nosemangup do mangupa
Mališa zaobidji me,naporan si....
koje si ti godiste,1995-96 ?Šibicar wrote:Ima logike,ali moraš priznati da baš i nije ista situacija...Meni je samo upalo u oko to što je ta zvijezda na Partizanovom grbu crvene boje,da je crna to bi mi bilo ok,ali baš crvena...Ipak je sve to politika.hz__semir wrote:Pa piše, zato i pitam.Šibicar wrote:
Zar ne piše?![]()
Tako su i oni s ponosom nosili tu crvenu zvezdu simbol njihove države Jugoslavije, a smatrali su da su ponos iste.

2006,hajde mi objasni molim te..cico x wrote:
koje si ti godiste,1995-96 ?
bolje suti,ako se u nesto ne razumijes!