GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#276 Re: GRAS - karte

Post by StupskaBitanga »

Mene neko pita šo ne kupuješ kartu tj kupon?
Sinoć i preksinoć ravnih 20min sam čekao tramvaj
Hladno, puše pada i zamislite dođe tramvaj ne mogu uci prepun
Još 5min čekanja drugog u koji sam jedva ušao jer mi je više do****o

Zato GRAS ko god ne kupuje kartu podržavam ga jer užasni ste
fedor

#277 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

StupskaBitanga wrote:Mene neko pita šo ne kupuješ kartu tj kupon?
Sinoć i preksinoć ravnih 20min sam čekao tramvaj
Hladno, puše pada i zamislite dođe tramvaj ne mogu uci prepun
Još 5min čekanja drugog u koji sam jedva ušao jer mi je više do****o

Zato GRAS ko god ne kupuje kartu podržavam ga jer užasni ste
Ja ipak nisam za taj način. Kartu treba kupovati, bez obzira na sve, jer je to javno preduzeće, koje na kraju krajeva mi finansiramo. Kada se promjeni mentalitet ljudi u BiH (Sarajevu), kada mi shvatimo da su sve ono naša vozila i prestanemo sa uništavanjem istih svima će biti bolje. Isto tako, rukovodstvo preduzeća treba da shvati (a isto i političari) da GRAS nije njihova privatna svojina, to je gradski (građanski) servis. Pored navedenih istu stvar treba da shvate šoferi/revizori koji se u većini slučajeva ponašaju bezobrazno da ne kažem nešto drugo!! :lol: Stepen kulture nam je na "zavidnom" nivou i hitno treba na tome poraditi. Pored toga potrebno je uvesti veći stepen kontrole za vozače/revizore i još mnogo drugih stvari, od kojih bi ove trebale biti prioritet, jer bar to nije skupo.... :lol: :wink:
minjonja

#278 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

ja imam kartu, uvijek sam je imala. neki dan je i citav tramvaj imao kartu. usli revizori, svi imaju. samo na zadnjim vratima neki lola nema. tjera ga revizor da izadje, ovaj nece. tjera ga da kupi kartu, ovaj nece. 10 MINUTA NATEZANJA "IZADJI, NECU, KUPI KARTU, NECU" 10 MINUTA zbog jedne osobe mi ostali, pun tramvaj, mora da ceka. i to ne samo mi, nego i nekoliko tramvaja iza.GDJE JE TU LOGIKA? sad ce doci ova MAN i reci kako je narod stoka, nije kriv gras sto taj lola nije imo karte. nije kriv, ALI JESTE STO MI SVI OSTALI MORAMO ISPASTATI ZBOG JEDNE OSOBE. STA IMAJU OD TOGA KAD ON IZADJE? jel oni hoce da on plati kaznu? kaznu mu mogu i u vozilu napisati, ne mora izlaziti. sta ako izadje? mislite da nece opet u sljedeci tramvaj uci besplatno? a onda traze da se mi obicni narod solidarisemo s njima, svi su krivi osim njih. mrzim svakog grasovog radnika koji nece da se organizuje i protestuje ispred nadlezne institucije da se promijeni sve iz temelja u grasu. svako malo dodje neoplan i man ovdje i govori kako gras nista nema sa cijenom i apsolutno ni sa cim, sve im odredjuje ministarstvo. gras slao prijedloge, ovi odbili. pa izvolite lijepo, gradi grasovci, vidite da ovako ne ide, svako malo neki napadi da vozace jer je ljudima puna kapa vaseg bezobrazluka, onda se lijepo svi okupite sa jasnim zahtjevima i protestuje. ali protest ne znaci obicnom narodu sprijeciti put na posao. ali zasto bi jedan grasovac protestovao? kad Za nerad dobiva dobre pare.

SVE DOK SE MENI KAO PREMA GOVNETU PONASANJU IAKO UVIJEK IMAM KARTU, ZATO CU I JA UVIJEK BITI GOVNO PREMA GRASOVCIMA.
fedor

#279 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

minjonja wrote:jel oni hoce da on plati kaznu? kaznu mu mogu i u vozilu napisati, ne mora izlaziti. sta ako izadje? mislite da nece opet u sljedeci tramvaj uci besplatno?
slažem se sa ovim, naravno ući će u slijedeći tramvaj, ili će eventualno čekati da oni uđu u taj slijedeći, a on odmah u slijedeći iza slijedećeg (šta napisah :lol: ).
minjonja wrote: ali zasto bi jedan grasovac protestovao? kad Za nerad dobiva dobre pare.
I ovo je tačno, kukaju što nemaju posla, kad se zaposle, onda ko je ko on, on sjeo u bus/tramvaj/... i misli da je pravo bitan :lol: . Dok god se to ne promijeni, nema nama napredka. Kad te handri i onaj obični portir u "tim" državnim institucijama. 8-)
minjonja wrote: SVE DOK SE MENI KAO PREMA GOVNETU PONASANJU IAKO UVIJEK IMAM KARTU, ZATO CU I JA UVIJEK BITI GOVNO PREMA GRASOVCIMA.
:thumbup: :dance:
sheilak

#280 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

Sta ono bi jutros sa tramvajima? Zasto nisu vozili? Koji su sad bili "remetilacki faktori"?

Sinoc mi baka cekala trolejbus 107 za Jezero od 18:15 do 19:10 (otprilike). Ne shvatam, koliki sadista moras biti da pustis ljude da cekaju prijevoz toliko dugo, a zima? I uvijek im je odgovor:" Dispecer...". Eh, sinoc smo mi lijepo nazvali tog famoznog dispecera, malo smo bili glasniji, pa cemo dispeceru i vozacu sloziti jednu lijepu prijavu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#281 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

trola je 100% nepouzdana to je poznato odavno
sheilak

#282 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

Ali opet pouzdanija nego komercijala. :-)
I tramvaji, kako smo jutros mogli vidjeti.
zonbirile

#283 Re: GRAS - karte

Post by zonbirile »

sheilak wrote:Sta ono bi jutros sa tramvajima? Zasto nisu vozili? Koji su sad bili "remetilacki faktori"?

Sinoc mi baka cekala trolejbus 107 za Jezero od 18:15 do 19:10 (otprilike). Ne shvatam, koliki sadista moras biti da pustis ljude da cekaju prijevoz toliko dugo, a zima? I uvijek im je odgovor:" Dispecer...". Eh, sinoc smo mi lijepo nazvali tog famoznog dispecera, malo smo bili glasniji, pa cemo dispeceru i vozacu sloziti jednu lijepu prijavu.
--------------------------------------------
kada papci prestanu ići mufljuzu na Zetru,ili ga naše sronje konačno protjeraju,normalizovati će se i prevoz.
minjonja

#284 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

sheilak wrote:Sta ono bi jutros sa tramvajima? Zasto nisu vozili? Koji su sad bili "remetilacki faktori"?

popravljali nesto na onoj struji gore poslije cvile. radili su samo do cvile, onda bi se okrenuli. ali koji su to *******************************, nigdje obavjestenja, samo te vozac istrese na glavnoj cesti dok auta jure,a ti se guras sa 300 ljudi na jednoj strajfnici trave dok ne dodjes do trotoara. na tramvaju lijepo pisalo bascarsija ilidza. sta je sa onim sto su ponistili kartu, a nisu stigli do krajnje destinacije nego su morali taxijem ici? a sta je sa onim ljudima koji su cekali na drugim stanicama gore prema gradu i gubili vrijeme jer nisu znali da tramvaji ne rade? moras grah razbacat i vidjet hoce li danas radit gras kako bog zapovijeda. gras je ******** ** ********* **** ************* **** ***********!!!!!!!
neo7

#285 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Mah stalno neki prekidi...neki dan isto nisu radili ( tacnije u vrijeeme derbija sto nije neubicajeno)

Danas mi jaran rece da jutros od pofalica nisu vozili
sheilak

#286 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

Bas je bila guzva. Komercijala je morala primiti sve te ljude, pa smo na svakoj stanici cekali skoro 5 min. Zamalo tuca nije izbila jer su ljudi negodovali zbog zastoja. Dosta ih nije moglo uci u autobus. Vozac je javio da puste u promet jos vozila.

Kako su toliko neorganizirani? Ne shvatam, da li je njima zapravo cilj da isprovociraju nekakvu reakciju kod gradjana? :? Kako su krenuli, sigurno hoce i to nimalo bezazlenu.
c0d14c

#287 Re: GRAS - karte

Post by c0d14c »

nisam se javljao dok nisam imao godisnju ali sada kad imam godisnju studentsku u stanju sam izbacit onog jarana od revizora/vozaca nebitno sto stane naprijed odma do vrata ako on ne pokaze da ima kartu kratko i jasno oni su fkt djubrad kad ste vidjeli da je neki momak od 2 metra u visinu i u sirinu izveden iz vozila :? nikad necete ni vidjeti nego su tu uvijek djevojka, stranac, stariji covjek/zena

a sto se tice kasnjenja i toga nezz ni sto su uopste dali rasporede voznje i sto zajeb.aju i sebe i gradjane zimi bi trebalo biti uvedeno duplo vise vozila nego ljeti zbog zime iako je premalo vozila uopste ikad u pokretu, na vrijeme i one spiskove trebaju zaboravit i oni a i mi gradjani jer ni tramvaj ni trola ni bus nemaju svoj dio da nesmetano prolaze neovisni od saobracaja logicno je ako je guzva na cesti da ce i tramvaj kasnit i trola i bus nmg preskakat da je to rijeseno drugacije mogli bi se pozivat nezz sad ko je spomenuo da je cekao oko sat trolu jedino rjesenje je vise vozila
Truba

#288 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

sheilak wrote:Ali opet pouzdanija nego komercijala. :-)
I tramvaji, kako smo jutros mogli vidjeti.
komericjala je pouzdana samo na nekoliko stanica...
fedor

#289 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

I trole u srijedu nisu vozile (oko 3, pola 4). Koja gužva je bila u Alipašinoj ulici, od zgrade p.ederalne vlade prema skenderiji, haos, svake min.sam im se sjećao od majke pa do 9-og koljena. GRAS odron grada Sarajeva! :thumbup:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#290 Re: GRAS - karte

Post by Pera Trta »

fedor wrote:I trole u srijedu nisu vozile (oko 3, pola 4). Koja gužva je bila u Alipašinoj ulici, od zgrade p.ederalne vlade prema skenderiji, haos, svake min.sam im se sjećao od majke pa do 9-og koljena. GRAS odron grada Sarajeva! :thumbup:
Najbolje je kad nema trole pola sata, istom naiđu tri jedna za drugom, ko u konvoju. Ako te tri profuliš, onda čekaj još pola sata na slijedeće tri. Kreteni sami prave zastoj i gužvu svojim čekanjem na početnoj stanici po 15 minuta (lafo "poštuju red vožnje", tj čekaju da im "dispečer" koji s nekim priča na tel. u onom kiosku da znak da krenu) i otvaranjem samo jednih vrata na najfrekventnijim stanicama (Drvenija, Skenderija), čime stajanje na istima rastegnu i do 5 minuta i normalno da će se zbog svega toga iza njih nakulati još 2-3 vozila..
innovision

#291 Re: GRAS - karte

Post by innovision »

zelim im sve najgore
Truba

#292 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

danas na malti u 13.h tramvaj krenu i nakon pola sekunde raspad sistema
pokvari se
tacno po trzaju znam kako izgleda kad se pokvari...

brrr raspadaju se
fedor

#293 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

Pera Trta wrote:
fedor wrote:I trole u srijedu nisu vozile (oko 3, pola 4). Koja gužva je bila u Alipašinoj ulici, od zgrade p.ederalne vlade prema skenderiji, haos, svake min.sam im se sjećao od majke pa do 9-og koljena. GRAS odron grada Sarajeva! :thumbup:
Najbolje je kad nema trole pola sata, istom naiđu tri jedna za drugom, ko u konvoju. Ako te tri profuliš, onda čekaj još pola sata na slijedeće tri. Kreteni sami prave zastoj i gužvu svojim čekanjem na početnoj stanici po 15 minuta (lafo "poštuju red vožnje", tj čekaju da im "dispečer" koji s nekim priča na tel. u onom kiosku da znak da krenu) i otvaranjem samo jednih vrata na najfrekventnijim stanicama (Drvenija, Skenderija), čime stajanje na istima rastegnu i do 5 minuta i normalno da će se zbog svega toga iza njih nakulati još 2-3 vozila..
Ma znam. Ništa bolja situacija nije ni sa tramvajima! Neki dan sam čekao tramvaj, nije ga bilo 20 min. :x Ni jedan prema Ilidži a x ih je prošlo prema Čaršiji. Ali zato kad su krenuli, hahhaa, sve jedan iza drugog. Idu li idu, ali debilna organizacija saobraćaja, opet moraju na Pofalićima stati na semafor, i tada ista pjesma. Jedan za drugim, mic po mic, čekaju da jedan prođe pa slijedeći i tako u nedogled....Kakav je GRAS kao sistem, čudi me da se odavno nije raspao.... ;-)
fedor

#294 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

komi wrote:danas na malti u 13.h tramvaj krenu i nakon pola sekunde raspad sistema
pokvari se
tacno po trzaju znam kako izgleda kad se pokvari...

brrr raspadaju se
Ma često se to njima dešava. Malo malo im se tramvaj pokvari, pa onaj slijedeći koji naiđe ga gura do remize. Odron da ne može biti veći :x
cappy_tempo

#295 Re: GRAS - karte

Post by cappy_tempo »

u zadnje vrijeme svako jutro idem u reljevo dom i svako jutro autubus kasni po 15-20min ali hajde izgura se nekako i jos me zna docekati revizor ili vozac koji trazi kartu kao da je dosao na vrijeme eto sta fali sto kasni.sve to uredu donekle ali zadnja 2 dana nema autobusa za reljevo nego vozi samo rajlovac.u utorak na zeljeznickoj stanici napravila se frka oko dispecera i ovaj popusti i kaze rajlovckom busu da produzi za reljevo,a juce isto bilo samo sto dispecer ne da bus za reljevo i jos kaze "sta je nedam autobus" :shock: .ljudi mu govore pa juce je isto bilo pa je rajlovcki vozio do reljeva i doticni odgovara "juce je bilo juce danas je danas" i sta da im covjek kaze i jos neko kaze kupite kartu :x.naravno autobusi koji voze za reljevo inace su FUJ moze se komotno ograjisati u njima. retrovizor pa skoro da ne otpadne (vanjski),unutra prljavi ali bas prljavi,skripe,tresu se,fali pola one ploce ispod prozora pa su oni nesta gurali unutra mada opet je ono sve zahrdjalo,konstrukcije prozora zahrdjale,a neki dan kao vrhunac svega u pola 8 ujutro prazna pivska boca leta po autobusu i naravno pola autobusa je isprljano nekom tekucinom koja se osusila valjda od pive, znaci nece ni autobuse da ociste kad se vrate sa voznje.gledam one rucke pa jedno 2 sloja prasine ima.ali opet kao vrhunac svega je voznja,vozac opali puni gas i taman kad se zaleti punu kocnicu opali i svako malo letam po autobusu gore dole.prije nego sam poceo ici u reljevo pricaju mi da su imali autobus onaj plavi eh u njemu sjednete i gledate u cestu jer je supalj na skoro svakom mogucem mjestu. i onda me bas zanima gdje idu pare od karata,a pogotovo od mjesecnih karata i inace od budjeta gdje odu pare :x. da se razumijemo znam ja gdje idu ali eto kao nadam se da barem gume kvalitetne...
Truba

#296 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

hm dogadjaj neki dan
oko 17.10

ulica od druge gimnazije ona jednosmjerna s vise traka prema predsjednistvu
na semaforu ima hm... 3 trake ili 4 nisam siguran
i zena s djetetom (uvijek zena pravi neke probleme)
prelazi 3-4 trake na crveno i svi joj trube i staju na kraju iskoci pred plavi bus
vozac mase da se skloni a ona se skloni misleci da ce joj stati
pored vrata stoji ovaj ne otvara i produzi...
kako je guzva ona ostavlja dijete na trotoaru i trci valjda da se bije s vozacem ili da mu psuje :-) :-) :-)
ne stize bus jer se ukljucilo zeleno i ode bus

hm... kasni zena... i cudi se sto joj ne staje u pokretu mimo stanice na zeleno :lol: :lol: :lol:
Dialer

#297 Re: GRAS - karte

Post by Dialer »

Jel ja imam srece il vi kakite,al meni je komercijala uvjek tacna,kad god se vozim. :-)
fedor

#298 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

Dialer wrote:Jel ja imam srece il vi kakite,al meni je komercijala uvjek tacna,kad god se vozim. :-)
Gdje to!? :lol:
sorei

#299 Re: GRAS - karte

Post by sorei »

Ma meni su od njih gore one babe i dede..bolesni i umorni, pa kako i nece kad stoje po citav dan kod Torabija ili obilaze sve trznice po gradu.
sa grasovcima izlazim na kraj ali sa njima cu samo kad pusku ponesem :x
miki27A

#300 Re: GRAS - karte

Post by miki27A »

Mene ovo zanima:
Kad kupim ovaj kupon (koji kupujem) i ako mi se nesto desi u vozilu Grasa (tipa genij naglo zakoci, meni slomi ruku) da li sam ja osigurana? Moze li se naplatiti steta?
A pitam zato sto sam vidjela ovo:

Image

pa me zanima kako to ide, ili je to samo za ucenike, a mi radnici nismo osigurani kupovinom mjesecnog kupona.
Post Reply