koji je motor u pitanju???mislim da to nije istina i da je majstor malo htio izvaditi njemačko-američki nekvalitet sa šupljom pričom da je ispod haube AR motor...smiješno....Radi se o 2,5 VM motoru, koji je fakat italijanski, ali nema veze sa AR...A1fa wrote:Al sto sam se neki dan iznenadio kod jednog majstora u garazi, u covjeka Opel Frontera, svapska provjerena tehnologija, rikno mu motor koji je kako sam tad saznao djelo Alfa Romea??emko1234 wrote:jedini covjek koji vam je maksimalno pojednostavio sve je ovaj gost1515*,NE TREBA VISE NISTA RECI..a vi ako ste toliki strucnjaci i branite opel prvo neoplan pa jefferson..zanima me jedno,valjda postoji jos ljudi koji znaju kakve tajne kriju opel benzinci i kako su to zapravo sjajna auta,zanima me zasto je firma pred bankrotom?a recimo taj isti vw koji je zapravo velika u fini sjajni papir zapakovana skupa karina pravi aute koji su najprodavaniji u svojim klasama..il recimo klasi,eto uzecu samo golf VI koji je jos proglasen i najsigurnijim autom u klasi?
i ovaj samaster*..bmw 320d iz e46 redizjna sam vozio,auto sa 150ks dobro ide nema sta..motor je dobar nema sta..i sta sad oces da kazes?oces da poredis bmw 3 koji je tad bio 50 milja s tim motorm i golfa v koji je bio 15 milja jeftiniji![]()
ne kontam poredjenje..i da,samo si ti vozio bmw na forumu..ako pratio fino sam gore napisao da nisam imao para da kupim bmw 320d jer je preskup bio pa sam uzeo prvo iduce najbolje po meni
Kad mi vec uvaljuju italijansku tehnologiju i pakuju je kao njemacku, onda mi je bolje odmah uzeti bilo koju alfu, kvare se ko i ove svapske kante, al ih je brate lijepo vidjeti u avliji
Precijenjena Volkswagen vozila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#276 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
-
Klodovik
#277 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Europe’s Top Ten Best-Selling Cars Of 2009Jimmy_The_Saint wrote:Čak i Lada Niva, recimo?Klodovik wrote:Ako se nečeg proda najviše, to niti može biti precijenjeno, niti može biti loše. Šta god da je u pitanju.
1. VW GOLF 571,838 +23.9%
2. FORD FIESTA 472,091 +44.0%
3. PEUGEOT 207 367,160 -9.7%
4. OPEL/VAUXHALL CORSA 351,807 -2.5%
5. FIAT PUNTO 323,536 +15.9%
6. RENAULT CLIO 312,925 -6.8%
7. FORD FOCUS 309,134 -15.1%
8. FIAT PANDA 298,914 +33.8%
9. VW POLO 282,780 +2.4%
10. OPEL/VAUXHALL ASTRA 275,638 -14.1%
A Niva? Pa, naravno. Bolje Lada nego VW. VW je precijenjen, nema inovacija, slabo se prodaje, užasan kvalitet... Ne valjaju, vozila im jednostavno ne valjaju i ne vrijede novca koji se daje za njih. Zato su golfa i pola prodali samo 850,000 prošle godine. Sramotno male brojke.
-
Blobi
#278 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
U ovom poslu sam od 2001. godine. Mogu ti reci da sam svasta probao, i da mi je ovo jedna isplativa i pouzdana varijanta. Uostalom, ko kaze da ne placam nekome da osmisli plan za upravljanje voznim parkom? Jedno dostavno vozilo kosta 70.000 KM (VW Crafter, 2.5 TDI, 4.5m medjuosovinski razmak). Uostalom, jedan vozac zaduzuje jedno vozilo. On je odgovoran za sve prijave kvarova, defekata, ostecenja na karoseriji, cistocu, itd. Iz iskustva govorim da to rezervno vozilo postane za tri mjeseca losije od onoga koje se cesce upotrebljava jer se to vozilo koristilo u hitnim slucajevima, i ne bas tako planski. Jako je tesko uci u trag nekom sitnom kvaru koji preraste u veci kvar. Zasto? Zbog toga sto ukoliko je vozac odgovoran za kvar (lose postupanje sa vozilom), trudi se da ga prikrije. Ako je mali kvar, prikrit ce ga. A majstor zaduzen za pregled i odrzavanje ne moze tek tako otkriti sta se desava sa zamajcem, lamelom, skripanjem, itd. Bujrum, evo ti moje mjesto na sedmicu dana, pa ces vidjeti da to nije samo 2 + 2 = 4 ...madner wrote: Samo ti kazem da ukoliko imas jedno rezervno vozilo, i vozilo koje je najvise preslo mjenas za rezervno svaki mjesec produzujes vijek svog voznog parka. Moze se sve to staviti na papir, ali na kraju tvoje su pare. Optimizacija takvih problema je teoretski razradjena do 1980, samo treba biti spreman dati nekome ko zna eurica i ustediti poslje.
Ali to je vec pitanje mentaliteta (gdjes dat pare da ti neko napravi plan necega)
- Clinton
#279 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
@jefferson vidim da si dobro upucen u svijet automobilizima i autoindustrije. Onda si sigurno napravio lapsus kada si napisao da kada vozis BMW 320d nema niko ko bi mogao da ima isti motor kao ti. Recimo desi se slucaj da pored tebe stane gospodin sa Roverom 75 2.0CDTi koji ima identican motor (kodne oznake M47R, ti kao vrsni poznavalac autoindustrije to znas kao i slijedece). Kasnije taj isti motor kao kurva prelazi u Land Rover Freelander te ostale modele Rovera. Kao sto ti sigurno znas Indijska Tata je kupila Land Rovera i sa njim taj motor, tako da se moze uskoro ocekivati Tata sa tim istim motorom. Ali ti vec ovo znas sigurno. Sve prije sto sam rekao o BMW 4.4 V8 i 2.9 L6 stoji kao i Mercedesovim motorima.
-
jefferson
#280 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Niti je njemacki motor niti je njemacko auto.A1fa wrote:Al sto sam se neki dan iznenadio kod jednog majstora u garazi, u covjeka Opel Frontera, svapska provjerena tehnologija, rikno mu motor koji je kako sam tad saznao djelo Alfa Romea??emko1234 wrote:jedini covjek koji vam je maksimalno pojednostavio sve je ovaj gost1515*,NE TREBA VISE NISTA RECI..a vi ako ste toliki strucnjaci i branite opel prvo neoplan pa jefferson..zanima me jedno,valjda postoji jos ljudi koji znaju kakve tajne kriju opel benzinci i kako su to zapravo sjajna auta,zanima me zasto je firma pred bankrotom?a recimo taj isti vw koji je zapravo velika u fini sjajni papir zapakovana skupa karina pravi aute koji su najprodavaniji u svojim klasama..il recimo klasi,eto uzecu samo golf VI koji je jos proglasen i najsigurnijim autom u klasi?
i ovaj samaster*..bmw 320d iz e46 redizjna sam vozio,auto sa 150ks dobro ide nema sta..motor je dobar nema sta..i sta sad oces da kazes?oces da poredis bmw 3 koji je tad bio 50 milja s tim motorm i golfa v koji je bio 15 milja jeftiniji![]()
ne kontam poredjenje..i da,samo si ti vozio bmw na forumu..ako pratio fino sam gore napisao da nisam imao para da kupim bmw 320d jer je preskup bio pa sam uzeo prvo iduce najbolje po meni
Kad mi vec uvaljuju italijansku tehnologiju i pakuju je kao njemacku, onda mi je bolje odmah uzeti bilo koju alfu, kvare se ko i ove svapske kante, al ih je brate lijepo vidjeti u avliji
Opel Frontera je Isuzu ustvari tj. Honda Passport i dolazila je sa dieselima napravljenim kod VM Motori!
Medjutim, to ne znaci da je uzrok kvara los motor, milion stvari moze biti.
Neki dan kod mene prijatelj probio crijevo hladjenja na Audiju A6 2.7T i skuzi na vrijeme. Da je crko motor sta bi trebali rec, los motor???
-
emko1234
#281 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
ja mislim da ste otisili daleko od teme..tema nije filozofija i nacin poslovanja kompanije ovog blobija* nego pitanje zasto ne volite vw???covjek je valjda nasao racunicu jer ako ima dostavna auta vrijedna milion nije ih sigurno uzeo zato sto lose posluje il da mu krase parking ispred firme..
- NEOPLAN
#282 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Evo da se vratimo na temu.
Nije da ne volim VW, nemoguce je ne voliti auto na kojem si napravio prve vozacke korake i polozio vozacki (G2).
Ali sam samo realan, VW je bezobrazno precijenjen. Kvalitetni jesu, pouzdani jesu, ali najbolji ---- NISU!!!
Ali zasto bih prije kupio Opela, Puga, Renaulta, Kiu, Hyundaia i sl, tj zasto ne bih kupio VW?
I kad bi bili cijenom tu negdje, ne bih kupio VW (ovdje u BIH) zbog:
A nastranu sve sto za manje para mogu dobiti bolje auto (Toyota Auris, Opel Astra, Peugeot 308, Mazda 3, Renault Megane) sa boljom opremom. VW bi MOZDA dosao u obzir kao polovnjak, ali kao nov - NIKADA!
Nije da ne volim VW, nemoguce je ne voliti auto na kojem si napravio prve vozacke korake i polozio vozacki (G2).
Ali sam samo realan, VW je bezobrazno precijenjen. Kvalitetni jesu, pouzdani jesu, ali najbolji ---- NISU!!!
Ali zasto bih prije kupio Opela, Puga, Renaulta, Kiu, Hyundaia i sl, tj zasto ne bih kupio VW?
I kad bi bili cijenom tu negdje, ne bih kupio VW (ovdje u BIH) zbog:
iNEOPLAN wrote:
Ali ne, nas covjek ne razmislja mozgom, on kad vidi VW na masci jednostavno dobije poriv i pocne da bali....a kad vidi TDI pozadi onda mu se noge oduzmu....
A to sto :
1. Ce dati 2000-3000KM vise da bi dobio koliko-toliko normalno auto,
2. Ce mu u servisu naplacivati 200KM na svakih 10000KM (umjesto 120KM-200KM na svakih 15000 kod svih ostalih);
3. Ce morati spavati na prozoru ili jos gore, u autu da bi ga sacuvao;
4. Ce se u servisu prema njemu odnositi kao da je najveci debil;
5. Ce nakon par godina voznje tog auta morati na transplantaciju bubrega koji su otkazali zbog prevelikog drmusanja uslijed pretvrdog ovjesa i jos tvrdjih sjedista;
5. Ce ga smatrati idiotom koji sjedi nakoso i glava mu je negdje iznad mjenjaca, i naravno prica na mobitel, i jos prica okolo kako je to ispravno,
6. Ce ga smatrati idiotom koji vozi 80-100km/h kroz grad i jos se hvali okolo;
7. Ce ga smatrati papkom koji pretice kolonu u gradu suprotnom trakom i ubacuje se na prvo mjesto da ne ceka na red,
8. Ce se hvaliti okolo kako vozi premium vozilo i ne biti svjestan koliko je smijesan....
itd, itd, itd...
to nema veze, al bitno je da je VW na masci......
Nek se ne naljute oni koji ne misle ovako, ali objektivno, ovo je provil 80% vozaca VW vozila....
iGusztav wrote:
Da, VW je definitivno asocijacija za grmalje kojim je jedino zadovoljstvo u životu, pojesti 2 kg jagnjetine
i popiti gajbu piva i naravno, pola toga izrigati prije nego što sjedne za volan svog "ljubimca".
ijefferson wrote:
Mislim da ljudi uopste ne mrze VW, ali mrze neki taj profil tipicnog vozaca VW, kojeg dobijes zato sto imas par procenata vozaca VW koji misle da Golf II moze bez problema performansama da nadmasi BMW 520i.
...
medjutim, ono sto sam ja primjetio jeste da su vozaci VW-a ubjedljivo najagresivniji (nemoj me pogrsno shvatiti i ja vozam Passata sad), pogotovo vozaci Golfa II. Onda kada pogledas crnu hroniku, Golf II nekako uvijek je u saobracajnom udesu, obicno u suprotnoj traci. Stoga ljudi pocnu generalizirati, to je tako, pogotovo svojstveno nama.
Jednostavno ne zelim da me ljudi poistovjecuju sa ovim pacijentima i to je to.Alfons Kauders wrote::kockastoglavismileykaranana wrote: - specificna struktura kupaca
A nastranu sve sto za manje para mogu dobiti bolje auto (Toyota Auris, Opel Astra, Peugeot 308, Mazda 3, Renault Megane) sa boljom opremom. VW bi MOZDA dosao u obzir kao polovnjak, ali kao nov - NIKADA!
- madner
#283 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
A ovo mi je poznatoBlobi wrote:U ovom poslu sam od 2001. godine. Mogu ti reci da sam svasta probao, i da mi je ovo jedna isplativa i pouzdana varijanta. Uostalom, ko kaze da ne placam nekome da osmisli plan za upravljanje voznim parkom? Jedno dostavno vozilo kosta 70.000 KM (VW Crafter, 2.5 TDI, 4.5m medjuosovinski razmak). Uostalom, jedan vozac zaduzuje jedno vozilo. On je odgovoran za sve prijave kvarova, defekata, ostecenja na karoseriji, cistocu, itd. Iz iskustva govorim da to rezervno vozilo postane za tri mjeseca losije od onoga koje se cesce upotrebljava jer se to vozilo koristilo u hitnim slucajevima, i ne bas tako planski. Jako je tesko uci u trag nekom sitnom kvaru koji preraste u veci kvar. Zasto? Zbog toga sto ukoliko je vozac odgovoran za kvar (lose postupanje sa vozilom), trudi se da ga prikrije. Ako je mali kvar, prikrit ce ga. A majstor zaduzen za pregled i odrzavanje ne moze tek tako otkriti sta se desava sa zamajcem, lamelom, skripanjem, itd. Bujrum, evo ti moje mjesto na sedmicu dana, pa ces vidjeti da to nije samo 2 + 2 = 4 ...madner wrote: Samo ti kazem da ukoliko imas jedno rezervno vozilo, i vozilo koje je najvise preslo mjenas za rezervno svaki mjesec produzujes vijek svog voznog parka. Moze se sve to staviti na papir, ali na kraju tvoje su pare. Optimizacija takvih problema je teoretski razradjena do 1980, samo treba biti spreman dati nekome ko zna eurica i ustediti poslje.
Ali to je vec pitanje mentaliteta (gdjes dat pare da ti neko napravi plan necega)
Ne sumnjam u tvoju kompentenciju, tvoj tvoje, tvoj biznis imas pravo radit sta hoces. Sretno
- Clinton
#284 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
VW je nas "narodni" auto, tipican za ove predjele. Pricaju o taxistima od Juzne Amerike do Bliskog Istoka a o taxistima u Sarajevu ne. Koji oni najvise auto voze?? Pa VW, Mercedes i Audi. ostale mozes na prstu jedne ruke prebrojati. Bilo je jedno vrijeme Hyundai vozila kad je Dado (kriminogeni predsjednik udruzenja) preko Šaje motorizovao taxiste. Svi su se opekli i sad voze samo njemacka auta pretezno Golf. Naravno BMW je bolji i puno kvalitetniji i svako bi prije 3-cu od golfa kad bi mogao birati. Znaci 4 marke su po mom misljenju najbolje a VW je najjeftiniji od njih. Ja bi svakako prije Audi-ja (kad budem mogao birati), do tada Vozim Alfu.
-
Gost1515
#285 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Oooo, dobro veče
još ovo traje? Pa ja vam sve objasnio, mogli ste vala i zaključat'
a ono vi opet svoje pa svoje 
Šalu na stranu, ja sam svoje već rekao i ne da mi se ponavljati, a ne vidjeh i da mi je neko šta osporio. Ne bi ni valjalo da svi vozimo isto (pa i čak i kad bi to bio VW
)... ne bi bilo zanimljivo.
p.s. poselamio vas Meha.
još ovo traje? Pa ja vam sve objasnio, mogli ste vala i zaključat'
Šalu na stranu, ja sam svoje već rekao i ne da mi se ponavljati, a ne vidjeh i da mi je neko šta osporio. Ne bi ni valjalo da svi vozimo isto (pa i čak i kad bi to bio VW
p.s. poselamio vas Meha.
- citroen
#286 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
"Blobi"
Precijenjen ili ne po vasem misljenju, ja znam da ovaj auto krade poglede i uzdahe.
hahahahahaha,cuj krade uzdahe i poglede,,,,,,joj pacijenata...treba ga prijaviti policiji zbog kradje..hahahahahahhahhah

Precijenjen ili ne po vasem misljenju, ja znam da ovaj auto krade poglede i uzdahe.
hahahahahaha,cuj krade uzdahe i poglede,,,,,,joj pacijenata...treba ga prijaviti policiji zbog kradje..hahahahahahhahhah
- citroen
#287 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
evo Premijer federacije predlozio zakon o novim automobilima po kojem bi samo mogli kupovati volkswagen vozila

-
emko1234
#288 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
covjek se poetski izrazava..osim toga u ovoj drzavi svako ima pravo na slobodan izricaj i moze koristit rijeci i fraze koje misli da treba iskoristit u datom trenutku..mislim da svi znamo na sta je mislio..a ti citroen si jedan od zrelijih ovdje,pa necemo sad banalizirat

- Clinton
#289 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
@whow VW Golf u USA kosta 17.000-22.000 a taj F-150 kosta od 22.000 XL do 44.000 Platinum i taj koji ti govoris sa svom tom opremom kosta ko BMW X5. Ti poredis najopremljenijeg Golfa i najslabije opremljenog F-150 koji nema nista od te opreme nego je ustvari moderni Tamić. Opet bi prije izabrao Golfa za porodicu.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#290 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
jefferson wrote:A1fa wrote:Al sto sam se neki dan iznenadio kod jednog majstora u garazi, u covjeka Opel Frontera, svapska provjerena tehnologija, rikno mu motor koji je kako sam tad saznao djelo Alfa Romea??emko1234 wrote:jedini covjek koji vam je maksimalno pojednostavio sve je ovaj gost1515*,NE TREBA VISE NISTA RECI..a vi ako ste toliki strucnjaci i branite opel prvo neoplan pa jefferson..zanima me jedno,valjda postoji jos ljudi koji znaju kakve tajne kriju opel benzinci i kako su to zapravo sjajna auta,zanima me zasto je firma pred bankrotom?a recimo taj isti vw koji je zapravo velika u fini sjajni papir zapakovana skupa karina pravi aute koji su najprodavaniji u svojim klasama..il recimo klasi,eto uzecu samo golf VI koji je jos proglasen i najsigurnijim autom u klasi?
Niti je njemacki motor niti je njemacko auto.
Opel Frontera je Isuzu ustvari tj. Honda Passport i dolazila je sa dieselima napravljenim kod VM Motori!
Medjutim, to ne znaci da je uzrok kvara los motor, milion stvari moze biti.
Neki dan kod mene prijatelj probio crijevo hladjenja na Audiju A6 2.7T i skuzi na vrijeme. Da je crko motor sta bi trebali rec, los motor???
Slazem se u potpunosti, malo karikiram sa predrasudama upravo da bi to ljudi skontali
- NEOPLAN
#291 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Kad smo vec kod uzdaha....ovo su koliko toliko normalna auta (ne supercars vec ona koja su lakse dostupna) koja mame uzdahe i izazivaju strahopostovanje:

Ono sto sigurno ne moze izmamiti uzdah, a toliko se najavljuje: Passat 2012
:

Pa jbt i Lada pravi ljepsa auta od VW-a
:

I ruku na srce, jedini VW koji meni moze izmamiti uzdah, i svaka im cast za njega, je:

Ono sto sigurno ne moze izmamiti uzdah, a toliko se najavljuje: Passat 2012

Pa jbt i Lada pravi ljepsa auta od VW-a

I ruku na srce, jedini VW koji meni moze izmamiti uzdah, i svaka im cast za njega, je:

-
emko1234
#292 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
joj lika...ko si ti da kazes sta kome moze izmamiti uzdah??mozda bas ovo sto si ti stavio nikom ne mami uzdahe..daj ba nemoj bit ni dosadan ni nametljiv..sve je pitanje ukusa..a kod nas prvo para i finacijske situacije..volio bi bas da vidim sta bi ti kupio kad bi imao budzet par puta veci od postojeceg..bas me zanima koliko bi onda opela hvalio..a ti da kazes da je lada ljepsa il nije od nekog drugog auta..izvni ti ko da si neki dizajner..pininfarina il bertone?il koji si kurac?

- NEOPLAN
#293 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
joj emke sto se pali ko grcka vatra.....emko1234 wrote:joj lika...ko si ti da kazes sta kome moze izmamiti uzdah??mozda bas ovo sto si ti stavio nikom ne mami uzdahe..daj ba nemoj bit ni dosadan ni nametljiv..sve je pitanje ukusa..a kod nas prvo para i finacijske situacije..volio bi bas da vidim sta bi ti kupio kad bi imao budzet par puta veci od postojeceg..bas me zanima koliko bi onda opela hvalio..a ti da kazes da je lada ljepsa il nije od nekog drugog auta..izvni ti ko da si neki dizajner..pininfarina il bertone?il koji si kurac?![]()
pa mog'o si skontati da sam slike stavio zbog tebe jbo ga ti......
a to sto rece za budzet kad bi imo 15 puta veci, opet bi gled'o Insigniju, samo ovu:

To bi mi bilo auto za svaki dan, a za ekskluzivu bi voz'o ovo:

Uglavnom, kako god okrenes, VW-a ni na mapi....
Salim se, ne zamjeri...
P.S.: Al, objektivno, ovaj Passat za 2012 je ruuuuzaaaan....
-
Gost1515
-
whow
#295 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
U biti nije tesko izracunati sta je precjenjeno a sta nije . Vecina tih komponenti i djelova koje se koriste na globalnom auto marketu dolaze od istih dobavljaca i koperanata , cjene se znaju kao i kvaliteta i performanse . Danas postoje globalne masine , globalne transmisije koje koriste desetine proizvodaca . Ponekad je razlika samo u bedgu na haubi a ostalo sve isto. Nije nikakva tajna da Amerikancima recimo treba 1500-2000 dolara vise da sastave isto auto u compact klasi nego sto je to slucaj kod Japanaca . Toyota Matric - Pontiac Vibe . Uz to Japanci ponovo bolje sastave auto nego Ameri .Ista je stavr i u Europi . VW-ov radnik ima duplo vecu platu nego Toyotin radnik u Japanu , veca su izdvajanja , i razno razni porezi i dadzbine tako da je Golf u stratu jos dok mu se nije niti jedan sefaf zavrnuo puno skuplji od recimo jedne Toyote Corolle ili Mazde 3 . Na osnovnom modelu Golfa 5 u Americi VW je imao manje od 400 dollara profita a jos je uvjek bio dvije -tri hiljade skuplji od konkurencije.Vw ce imati realne cjene kada izmjesti proizvodnju iz Njemacke u zemlje sa jeftinom radnom snagom do tada ce biti precjenjen i tu nema pomoci.
- NEOPLAN
#296 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Prvo, ovo je OPC Insignia koja i sa normalnom Insigniom ima zajednicko samo ime, a kamoli sa Cruzom....
A drugo, ovaj Cruze je ekstra auto, ali nazalost nema nista zajednicko sa Insigniom.....promasio si...
On je na platdormi DELTA na kojoj je nova Astra IV, Fiat Bravo, Lancia Delta..........
- citroen
#297 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
whow wrote:U biti nije tesko izracunati sta je precjenjeno a sta nije . Vecina tih komponenti i djelova koje se koriste na globalnom auto marketu dolaze od istih dobavljaca i koperanata , cjene se znaju kao i kvaliteta i performanse . Danas postoje globalne masine , globalne transmisije koje koriste desetine proizvodaca . Ponekad je razlika samo u bedgu na haubi a ostalo sve isto. Nije nikakva tajna da Amerikancima recimo treba 1500-2000 dolara vise da sastave isto auto u compact klasi nego sto je to slucaj kod Japanaca . Toyota Matric - Pontiac Vibe . Uz to Japanci ponovo bolje sastave auto nego Ameri .Ista je stavr i u Europi . VW-ov radnik ima duplo vecu platu nego Toyotin radnik u Japanu , veca su izdvajanja , i razno razni porezi i dadzbine tako da je Golf u stratu jos dok mu se nije niti jedan sefaf zavrnuo puno skuplji od recimo jedne Toyote Corolle ili Mazde 3 . Na osnovnom modelu Golfa 5 u Americi VW je imao manje od 400 dollara profita a jos je uvjek bio dvije -tri hiljade skuplji od konkurencije.Vw ce imati realne cjene kada izmjesti proizvodnju iz Njemacke u zemlje sa jeftinom radnom snagom do tada ce biti precjenjen i tu nema pomoci.
Mozda u Americi je mazda 3 ili corolla jeftinija od golfa,ovdje je druga prica..svi ovi su u startu skuplji od golfa ali i bolji,ali i za njih mislim da su precijenjeni.
-
Blobi
#298 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Ako cemo se sa slikama igrati....

Smijesno je govoriti da je Opel nadmasio VW, u bilo cemu...
Pozdrav
EDIT:
Zaboravio sam napisati da je 2005. godine kad se pojavio onaj Passat, koliko sam upoznat, Opel imao samo Vectru kao adut u segmentu limuzina.

Smijesno je govoriti da je Opel nadmasio VW, u bilo cemu...
Pozdrav
EDIT:
Zaboravio sam napisati da je 2005. godine kad se pojavio onaj Passat, koliko sam upoznat, Opel imao samo Vectru kao adut u segmentu limuzina.
-
Klodovik
#299 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
A koliko košta npr. Renault Laguna ili Peugeot 607 u Americi?citroen wrote:whow wrote:U biti nije tesko izracunati sta je precjenjeno a sta nije . Vecina tih komponenti i djelova koje se koriste na globalnom auto marketu dolaze od istih dobavljaca i koperanata , cjene se znaju kao i kvaliteta i performanse . Danas postoje globalne masine , globalne transmisije koje koriste desetine proizvodaca . Ponekad je razlika samo u bedgu na haubi a ostalo sve isto. Nije nikakva tajna da Amerikancima recimo treba 1500-2000 dolara vise da sastave isto auto u compact klasi nego sto je to slucaj kod Japanaca . Toyota Matric - Pontiac Vibe . Uz to Japanci ponovo bolje sastave auto nego Ameri .Ista je stavr i u Europi . VW-ov radnik ima duplo vecu platu nego Toyotin radnik u Japanu , veca su izdvajanja , i razno razni porezi i dadzbine tako da je Golf u stratu jos dok mu se nije niti jedan sefaf zavrnuo puno skuplji od recimo jedne Toyote Corolle ili Mazde 3 . Na osnovnom modelu Golfa 5 u Americi VW je imao manje od 400 dollara profita a jos je uvjek bio dvije -tri hiljade skuplji od konkurencije.Vw ce imati realne cjene kada izmjesti proizvodnju iz Njemacke u zemlje sa jeftinom radnom snagom do tada ce biti precjenjen i tu nema pomoci.
Mozda u Americi je mazda 3 ili corolla jeftinija od golfa,ovdje je druga prica..svi ovi su u startu skuplji od golfa ali i bolji,ali i za njih mislim da su precijenjeni.
- respo
#300 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
http://en.wikipedia.org/wiki/VolkswagenGost1515 wrote:
@respo evo nešto i za tebe:
http://lmgtfy.com/?q=vw+porsche+takeover
pa čitaj malo ko je koga preuzeo
toliko o obrnutom preuzimanju pogledati pod relationship with porsche
http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche
pogledati prvi dio i sve ce ti se samo reci