Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ljubav_aha
#276 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
ne,jer fraza je bila obrazlozena u fazi nevjerovanja bilo kome kao uzrok i posljedica ne-ulaska u veze
- Don Quixote
#277 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Samo malo, sad' ti nama ovdje nabace svega u istu vrecu i tusis po istoj, najvecoj, cijeni...ljubav_aha wrote:ne,jer fraza je bila obrazlozena u fazi nevjerovanja bilo kome kao uzrok i posljedica ne-ulaska u veze
Fraza nikad i nije bila obrazlozena, po svojoj prirodi od nje se to i ne ocekuje, nego samo izlozena u kontekstu nevjerovanja bilo kome, a pogotovo ne kao (u isto vrijeme) i uzrok i posljedica, pa ma o cemu se radilo...
- ljubav_aha
#278 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Don Quixote wrote:Samo malo, sad' ti nama ovdje nabace svega u istu vrecu i tusis po istoj, najvecoj, cijeni...ljubav_aha wrote:ne,jer fraza je bila obrazlozena u fazi nevjerovanja bilo kome kao uzrok i posljedica ne-ulaska u veze
Fraza nikad i nije bila obrazlozena, po svojoj prirodi od nje se to i ne ocekuje, nego samo izlozena u kontekstu nevjerovanja bilo kome, a pogotovo ne kao (u isto vrijeme) i uzrok i posljedica, pa ma o cemu se radilo...
fraza ne mora biti obrazlozena,iskreno receno,i ne obracam vise paznju na spomenutu frazu,fraza ko fraza
sve je u zivotu istovrmeno uzrok i posljedica,sto je tu nejasno
- Don Quixote
#279 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
U ovom kontekstu, globalnom, ima smisla... U prethodnom... Hm...ljubav_aha wrote:Don Quixote wrote:Samo malo, sad' ti nama ovdje nabace svega u istu vrecu i tusis po istoj, najvecoj, cijeni...ljubav_aha wrote:ne,jer fraza je bila obrazlozena u fazi nevjerovanja bilo kome kao uzrok i posljedica ne-ulaska u veze
fraza ne mora biti obrazlozena,iskreno receno,i ne obracam vise paznju na spomenutu frazu,fraza ko fraza![]()
sve je u zivotu istovrmeno uzrok i posljedica,sto je tu nejasno
- ljubav_aha
#280 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
nisma sigurna sto ti nije jasno 
- Aurora Borealis
#281 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:40, edited 1 time in total.
- TiDamJa
#282 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
hm, konacno neko skonta sta sam namjeravala poruciti. zahvaljujem auroraAurora Borealis wrote:Ovo je tako istinitoTiDamJa wrote:dobrih ljudi ima dovoljno, samo je vecina na vi sa samim sobom.![]()
Jos gore kod takvih situacija je kad krenes onog drugog krojiti po svojim mjerama i trpati ga u nama pozeljnu sliku, a sve proistice iz vlastitog nezadovoljstva sobom i svojim zivotom. Radilo se tu o privremenom periodu ili hronicnoj nezadovoljstini.
Ne poznavanje sebe je najgori neprijatelj i najveci kamen spoticanja u ostvarenju harmonicnog (uvjetno receno) odnosa.
Znam, i sam sam taki![]()
![]()
@ljubav_aha i ostalim neupucenim, zenskog sam roda
- Aurora Borealis
#283 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
.
- Aurora Borealis
#284 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
.
-
staimastanema
#285 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Vjerujem da je u pitanju zabluda sto se tice odabira partnera, i to uzasno jako zastupljena medju svom rajom...
Svi imaju predstavu o tome kako bi "NEKO IDEALAN TREBALO DA IZGLEDA".
Evo savjeta:
Upustite su u nevjerovatnu avanturu i pokusajte biti sa nekim ko je nidje veze sa vama:))))
Previse razmisljana moze donijeti mnogo zabluda!
Pokusajte sa nekim sa kim vam je lijepo u drustvu, ko ima lijepu narav i sa kim je lijepo razgovarati!
I gajimo i sami ove osobine, budimo pristupacni, dobronamjerni, mudri, i pozitivni,
i eto, ako nista ne dobijete zazvrat-poslje nekog vremena ce vam se uciniti da su i ljudi oko vas mnogo bolji nego su bili!!!

Svi imaju predstavu o tome kako bi "NEKO IDEALAN TREBALO DA IZGLEDA".
Evo savjeta:
Upustite su u nevjerovatnu avanturu i pokusajte biti sa nekim ko je nidje veze sa vama:))))
Previse razmisljana moze donijeti mnogo zabluda!
Pokusajte sa nekim sa kim vam je lijepo u drustvu, ko ima lijepu narav i sa kim je lijepo razgovarati!
I gajimo i sami ove osobine, budimo pristupacni, dobronamjerni, mudri, i pozitivni,
i eto, ako nista ne dobijete zazvrat-poslje nekog vremena ce vam se uciniti da su i ljudi oko vas mnogo bolji nego su bili!!!
- Aurora Borealis
#286 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
.
- Aurora Borealis
#287 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:40, edited 2 times in total.
-
staimastanema
#288 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Jedna moja prijateljica-koja je definitivno nesto drukcije i bolje od cijelog svijeta koji ja poznam,
rekla je kako se svaki put kad je sa nekim, molila Boga: Ako je dobar za mene odrzi nas zajedno, ako
je los za mene i ja za njega, udalji ga od mene...I tako nije joj se dalo, sa svakim je prekinula nakon mjesec dva,
i samo je jedan dan vidjesmo tako seta sa nekim likom, poslje pola godine se udala, eno je sad bebaca rodila,
a kazu svi nikad nista sretnije i radosnije od nje POSLJE UDAJE nisu vidjeli ...
upravu si JESTE NAFAKA!
rekla je kako se svaki put kad je sa nekim, molila Boga: Ako je dobar za mene odrzi nas zajedno, ako
je los za mene i ja za njega, udalji ga od mene...I tako nije joj se dalo, sa svakim je prekinula nakon mjesec dva,
i samo je jedan dan vidjesmo tako seta sa nekim likom, poslje pola godine se udala, eno je sad bebaca rodila,
a kazu svi nikad nista sretnije i radosnije od nje POSLJE UDAJE nisu vidjeli ...
upravu si JESTE NAFAKA!
- Aurora Borealis
#289 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:41, edited 1 time in total.
-
Officer Crabtree
#290 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
njesra
nafaka bi bila da je njega odmah srela, ovako je čista statistička realnost...
kad naletiš na 10 neoadgovarajućih, već naredni bi mor'o bit dobar

-
radiostar
#291 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
upravo htjedoh reci... manje - vise uobicajena zivotna prica... s tim da ima ljudi koji izgube strpljenje nakon par puta pa onda 'nazor' kazu ma to je to...Officer Crabtree wrote:njesra
'kad nema velikih ljubavi, dobra je i mala' - neko vec rece
uglavnom, nek joj je sretno
-
Officer Crabtree
#292 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
kolega rušimo ženama snove
ne zbarismo ti i ja ovdje ništa u dogledno vrijeme...
-
radiostar
#293 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Officer Crabtree wrote:kolega rušimo ženama snove
ostaje nam da cekamo da neko izgubi strpljenje i i kaze sebi 'daj sta das', mozda budemo imali srece
a ne znaju da, isto kako ih znamo srusiti, znamo ih i izgraditi... iz temelja (uf, ako se sad na ovo ne upecaju, odustajem definitivno)
- Aurora Borealis
#294 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:41, edited 1 time in total.
- madner
#295 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Nema dobrog jarca
Trazite nekog loseg
Trazite nekog loseg
- Aurora Borealis
#296 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:42, edited 1 time in total.
-
radiostar
#297 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
pogresno si shvatila, doduse mozda je i on malo pogresno formulisao...Aurora Borealis wrote:Otkud ti to da nas "sudjeni" strefe ili prvi ili nikako? Kakav ti je to aksiom majke ti?![]()
Ja vjerujem da je moguce i da se dvije dobre osobe nadju, ali da jednostavno nesto ne klikne, ono... sve se poklapa ali samo jos nesto fali.
Tako da, nije toliki problem naci dobru osobu, koliki je naci osobu s kojom ce da se desi taj klik.
radi se o nacinu prezentiranja gore navedene 'zivotne price' kao nesto sto je neuobicajeno, aman-zaman, narodski receno. mada u sustini to je ono kroz sta svi manje-vise prodjemo, u njenom slucaju - 'moras puno zaba poljubiti prije nego se jedna od njih pretvori u princa' - parafraziram.
uglavnom, ono sto ja mislim, da mozda gornju pricu izdvaja od uobicajenih je sam stav osobe, koja je strpljivo trazila ono sto je htjela i kad je nasla to je rezultiralo - neizmjernom srecom, kako rekoste. mada, niko i nista ne moze garantovati da se to nece promijeniti nakon izvjesnog vremena.
-
Officer Crabtree
#298 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ženo, ja sam dermatolog. Dermatologu se vjeruje na riječ...Otkud ti to da nas "sudjeni" strefe ili prvi ili nikako? Kakav ti je to aksiom majke ti?
Čuj to što si gore napisala je izvrtanje teza, ja nisam to napisao.
Ja sam napisao da nije neko čudo što je našla odgovarajućeg čovjeka, kakvim ste ga vi prikazali (znak od Boga wtf), ako je već potrošila ihahaj veza po mjesec dana. Radi se samo o tome da je upoznavajući ljude našla onog odgovarajućeg.
Jel sad jasnije il da crtam ponovo.
- madner
#299 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ni biciklo ne bi prislonioAurora Borealis wrote:Ne barci u Jarce
-
Officer Crabtree
#300 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
hajmo produbit filozofiju, spremam se na put, snijeg šiba, pa mi nešto teško krenutuglavnom, ono sto ja mislim, da mozda gornju pricu izdvaja od uobicajenih je sam stav osobe, koja je strpljivo trazila ono sto je htjela i kad je nasla to je rezultiralo - neizmjernom srecom, kako rekoste. mada, niko i nista ne moze garantovati da se to nece promijeniti nakon izvjesnog vremena.
šta ako je dotična previše nade pružala u to da će joj Bog naći odgovarajućeg, kao što ova gore reče, pa molila da joj pošalje onog dobrog a otjera one neodgovarajuće, i onda u nekim sitnim razmiricama (koje dakako ima svaka veza) prepoznavala "znak da je taj neodgovarajući"... i na kraju kad je popusitla malo na to gledat kao na sudbinu, onda je i ovaj naišao...
treba se uzdat u Boga, al prije svega u razumijevanje odnosa i shvatanje ljudi... (nebrojano mnogo je priča o sretnim vezama i pronalscima onog pravog... koje se završe na KCUS-u...)
ono, kad već žvačemo...