MUNAFIK wrote:Ako mene pitate, postoje pno puno veci i ozbiljniji problemi od ovoga sa kartama, ali...
Ali ovo je mozda jedina prilika da se studenti malo trznu i da izadju na ulicu i traze nesto i radi toga ovo se mora podrzati...
Druga stvar nije ovo ni mala stvar a evo i zasto, ja ne podrzavam ovo radi karte nego radi obecanja koje je dao Premjer i sada slagao kao i svi drugi prije njega. E sada se pravi masa koja ce ga pitati za to sto je on obecao i slagao, a to nije nikako mala stvar u nasoj drzavi, jer nas najveci problem jest lazljiva vlast i pasivan narod. Onda kada se narod digne i pocne traziti od vlasti ono sto su obecali tada ce nam svima krenuti na bolje, i ovo je put prema tome jer drugog nema.
Mozemo mi sebe zavaravati da ce neki drugi premjer iz neke druge partije biti bolji i da nece lagati, budimo realni sve je to u par deka... i lagat ce nas sve dok im mi to pustamo. i to je to...
Vidimo se 17-tog
I nakon uspješnog ostvarenja zahtjeva, odmah u slijedeću akciju,...Dakle, nebitni su ovi minorni zahtjevi, najbitnije je to što su studenti ujedinjeni, što su se drznuli tražiti svoja prava na ulici,...
Jeva čekam kada će studenti, kao '68., tražiti neke promjene u društuvu,....da produže tramvajsku prugu kojom ide tramvaj samo u krug,....da je produže do Evrope. Ove male akcije će sigurno dovesti do toga. Vlast se boji studenata. Studenti imaju jednu prednost, a to je vrijeme i svoju mladost. Mladosti su imanenti plahost, pobuna, borbenost,....Gdje ćete, boni nebili, stvarati porodice u ovakvom okruženju,...Neće se svi moći ''ispaliti'',...
Dolazim 17. u 12 sati, ali neću nositi obećani transparent. Ipak sam ja starija osoba.