Ma ne, vi više dođete kao foklorna sekcija...felipe kajetano wrote:@bosnolog
Nije ba nista zlonamjerno...moJne da se ljutissad ispadosmo ja i @osa neki urotnici..rusitelji tekovina revolucije..
![]()
Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
- nellington
#276 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
- Bosnolog
#277 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Kalac ti si ipak nas tvrdi Bosanceros,....osa to nece nikada moci razumjeti,kao da je ljubomoran,.....felipe kajetano wrote:@bosnolog
Nije ba nista zlonamjerno...moJne da se ljutissad ispadosmo ja i @osa neki urotnici..rusitelji tekovina revolucije..
![]()
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#278 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Olovo kad je poginuo pokojni Bilic .
Nego da stvari postavimo mrvicu drugacije kad je pocela akcija kod vas ?
Nego da stvari postavimo mrvicu drugacije kad je pocela akcija kod vas ?
- jutarnji
#279 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
U redu, eto vidis kako mozes lijepo razgovarati. Jel` to bio napad na to Olovo ili ste natrapali na neku odstupnicu?emillio estevez wrote:Olovo kad je poginuo pokojni Bilic .
Ako me pitas za tacan datum, pojma nemam.emillio estevez wrote:Nego da stvari postavimo mrvicu drugacije kad je pocela akcija kod vas ?
-
emillio estevez
#280 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Lijepo je razgovarati normalno.
Ako ti budem jos pisao budes me spremio u Haag.
Ako ti budem jos pisao budes me spremio u Haag.
- jutarnji
#281 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
emillio estevez wrote:Ako ti budem jos pisao budes me spremio u Haag.
-
emillio estevez
#282 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Jesi pio vodu na olovskom izvoru ?
-
Lijan965
#283 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Pripadnik sam HVO-a u smješno mi je kad vidim kako se palite na Osine komentare, jer bože moj šta je HVO spram ABIH koja je sve oslobodila.Za Kupres zaista neznam ko ga je i kako oslobodio. Dakle vjerujem da je i ABIH tu dala veliki obol, ali sam
bio prisutan u oslobađanju Strojica,Šipova,Jajca,crne rijeke i Bočca gdje nigdje nisam vidio nijednog pripadnika ABIH.Njih sam vidio tek između Pougarje i Vlašića i naš susret je bio i više nego srdačan.Tom prilikom smo tim momcima dali nešto hrane i pića.Bilo bi zaista lijepo kad bi svi ovdje počeli više uvažavat a manje podcjenjivat druge i drugačije.
bio prisutan u oslobađanju Strojica,Šipova,Jajca,crne rijeke i Bočca gdje nigdje nisam vidio nijednog pripadnika ABIH.Njih sam vidio tek između Pougarje i Vlašića i naš susret je bio i više nego srdačan.Tom prilikom smo tim momcima dali nešto hrane i pića.Bilo bi zaista lijepo kad bi svi ovdje počeli više uvažavat a manje podcjenjivat druge i drugačije.
-
kv99
#284 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Ne znam tacno odakle je Liga mladih lingvista , po SRNI moze to biti i iz Svazilanda , sta ces kad je "celi svet protiv Srba jer su nebeski narod"felipe kajetano wrote:Koja je jedinica bila pod kontrolom "Lige mladih lingvista"....?Da nisu to ovi iz Teocakakv99 wrote:Ja znam da je tebi normalno da "misljenje " koje Osa iznosi kao npr borbe 10 : 1 u Srednjoj Bosni ili kad tvrdi da je HV sama sve odradila u briljantnoj akciji od operacija prije Oluje pa sve do Manjace a "zaboravljajuci " kako je HV uopste uspjela postigne jer te podsjeca na "misljenje" kako se "goloruku srpski narod " borio sam protiv milijarde mudzahedina + Njemacke, Vatikana, CIA i Lige mladih lingvista . Sta ces isti metod, isti cilj i ista propaganda, zato mu i dajes podrsku da izdrzi , zar ne .felipe kajetano wrote:Fora je sto se misljenje koje nije u skladu sa necijim subjektivnim shvatanjem nekih dogadjaja i situacija cesto smatra kao provokacija i trolovanje...Svako misli da poznaje apsolutnu istinu...ovakve teme su uvijek intrigantne kao sto je sam rat bio takav...neki misle da poznaju neke dogadjaje i shvataju pravu situaciju nakon odgledanih par snimaka na youtubu...al' sta de se radi..idemo dalje![]()
?E moj beĆaru ti vidis samo moj i @osin mit...svoj ne vidis jer smatras da on ne postoji i da si apsolutno u pravu...pretpostavljam..ne tvrdim jer nisam nesto pratio tvoje postove oko ovoga...samo iz razloga sto svoja saznanja crpis sa youtuba i odredjenih "patriotskih" web stranica
..lakaPo nadoce jednog dana...
Last edited by kv99 on 14/01/2010 17:46, edited 1 time in total.
- jutarnji
#285 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Pojma nemam kako se zvali ti izvori po onim vuko`ebinama, sad moguce je da sam i na taj potrefio.emillio estevez wrote:Jesi pio vodu na olovskom izvoru ?
Sto jest, jest, bila je to obostrana ljubavLijan965 wrote:Njih sam vidio tek između Pougarje i Vlašića i naš susret je bio i više nego srdačan.Tom prilikom smo tim momcima dali nešto hrane i pića.
i pet mrtvih. Doduse, desetak minuta pucnjave prije susreta jeste bila greska.
- Van Halen
#286 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Van Halen wrote:Je li se mogao osloboditi Doboj pri kraju rata?
- nellington
#287 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
To ćeš pitati Gajtana... a odgovor će vjerovatno biti ne... Pričali smo i o tome prije par stranica, čini mi se...Van Halen wrote:Van Halen wrote:Je li se mogao osloboditi Doboj pri kraju rata?
-
Alfa_Ze
#288 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Ono sto je osvojio HVO, sam, ili u sadejstvu sa HV ili ABiH, niko ne osporava. Diskusije se uglavnom vode, ko je kome u tim ZAJEDNICKIM akcijama bio SUPORT. Recimo na Kupresu !!Lijan965 wrote:Pripadnik sam HVO-a u smješno mi je kad vidim kako se palite na Osine komentare, jer bože moj šta je HVO spram ABIH koja je sve oslobodila.Za Kupres zaista neznam ko ga je i kako oslobodio. Dakle vjerujem da je i ABIH tu dala veliki obol, ali sam
Bilo bi dobro da na opises kako je Jajce palo u ruke VRS, a kako ste ga vi ponovno osvojili ??
-
Alfa_Ze
#289 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Vozuca je pala 10.9.1995. godine. Osvojene su dvije trecine ukupnog masiva planine Ozren, Blizna, Bijela Ploca (sjediste tzv. srpske opstine Maglaj), Jablanica i jos petnaestak sela. Oslobodjene su putne komunikacije Maglaj - Zavidovici, Banovici - Zavidovici, odnosno, u potpunosti su povezani teritoriji zenickog i tuzlanskog regiona, te maglajske i zavidovicke opstine. . Jedinice Armije RBiH su nadomak Doboja, ............Van Halen wrote:Van Halen wrote:Je li se mogao osloboditi Doboj pri kraju rata?
Dejton…. !! Kraj price !! Sta bi bilo, da je bilo ??
-
Broj 1
#290 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Zna li iko nesto o zbivanjima u Sanskom mostu na pocetku rata, najme dosta sam cuo o sramnom ponasanju Bosnjaka u tom gradu, saradnja sa cetnicima itd. i onda se svi isparili preko grane. Upoznao sam neke zlipane odatle i mogu reci da su stvarno cudni ljudi, po prici oni su ocekivali da dodju raja iz Sarajeva ili Bihaca da Ih spasi i ratuje za njih.
- bingov buraz
#291 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Kakva saradnja sa cetnicima pa sve sa zavrsenom osnovnom skolom je zavrsilo na Manjaci i slicnim logorima,preko 700 sanjana je ubijenoBroj 1 wrote:Zna li iko nesto o zbivanjima u Sanskom mostu na pocetku rata, najme dosta sam cuo o sramnom ponasanju Bosnjaka u tom gradu, saradnja sa cetnicima itd. i onda se svi isparili preko grane. Upoznao sam neke zlipane odatle i mogu reci da su stvarno cudni ljudi, po prici oni su ocekivali da dodju raja iz Sarajeva ili Bihaca da Ih spasi i ratuje za njih.
- felipe kajetano
#292 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Mozda jeste a mozda i nije...al' je postojala velika spremnost da se brani..velike snage su slane u reon manastira Ozren i tu je formirana linija odbrane..sad kako bi zavrsilo.. aJ donT Nou...sto se tice Doboja tu i nije bilo nesto posebno borbi...linije su 95 ostale iste kao i onda kad su formirane maja 92..izuzev neuspjesnog tenkovskog napada o cemu se vec pricalo..i pokusaja tada TO BiH na Petrovdan 92 da udje u grad nista se ozbiljnije nije desavalo do ljeta 95...bilo je nesto malo borbi prema Gracanici kod onog tunela koliko znam..i pokusaj ABiH da predje na drugu stranu rijeke Bosne tj sela Sevarlije koji je propao...nesto se ne mogu sjetiti..nisam bio tu jedan period...Van Halen wrote:Van Halen wrote:Je li se mogao osloboditi Doboj pri kraju rata?
- felipe kajetano
#293 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
@kv
ja dzaba kucam "liga mladih lingvista" na youtubu..samo mi neki cvikerasi izlaze
...ne razumijes poentu posta gdje sam pominjao mitove..al' nije ni bitno..uzivaj 
ja dzaba kucam "liga mladih lingvista" na youtubu..samo mi neki cvikerasi izlaze
- osa
#294 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
može li mi netko objasniti jednu zanimljivost, naime, napadju se moji postovi i moja mišljenja, ali u redu, to mi je i razumljivo, ima i drukčijih mišljenja, a bogami to se vrlo često radi i u nedostatku argumenata, kad se ne zna šta bi postaje se bezobrazan, to je nekakav oblik samobrane, poznat čak i u psihologiji.
ali nitko se ne dotiče, konkretnih stvari, recimo komentiranja operacija armije u jesen 1994 kod bihaća i na veležu i podveležju, koje zorno pokazuju mogućnosti armije u napadnim borbenim operacijama, rezultati su bili kardinalni, da nije hv pokrenula operaciju zima 94. bihać bi se gadno proveo. nadalje simptomatična je neaktivnost armije u trenutku srpskih napad na srebrenicu i žepu, niti jedan pokušaj presjecanja koridora, nikakav pritisak na doboj iako su bili ostvareni preduvjeti za takvu operaciju, i još jedna stvar koja mi je naručito čudna i govori o mogućnostima armije, naime hv dođe prije do jajca, mrkonjića, šipova od armije, a ova je bila na vlašiću i u travniku, imam osjećaj da bi hv prije stigao do jajca da je krenuo od ravnog pa preko istočne hercegovine i istočne bosne, nego 7. korpus.
ali nitko se ne dotiče, konkretnih stvari, recimo komentiranja operacija armije u jesen 1994 kod bihaća i na veležu i podveležju, koje zorno pokazuju mogućnosti armije u napadnim borbenim operacijama, rezultati su bili kardinalni, da nije hv pokrenula operaciju zima 94. bihać bi se gadno proveo. nadalje simptomatična je neaktivnost armije u trenutku srpskih napad na srebrenicu i žepu, niti jedan pokušaj presjecanja koridora, nikakav pritisak na doboj iako su bili ostvareni preduvjeti za takvu operaciju, i još jedna stvar koja mi je naručito čudna i govori o mogućnostima armije, naime hv dođe prije do jajca, mrkonjića, šipova od armije, a ova je bila na vlašiću i u travniku, imam osjećaj da bi hv prije stigao do jajca da je krenuo od ravnog pa preko istočne hercegovine i istočne bosne, nego 7. korpus.
- jutarnji
-
vuk1975
#296 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Koliko je ta HV I HVO bila jaka ,pa sto ne zauzese gornji vakuf ,sad ce neko rec ma mogli smo ali nismo htjeli,u bosni u proslom ratu kome god se pruzila prilika da zauzme nesto taj je i zauzo i gotova prica,a o padu kupresa pa zna se ko je uso prvi u njega ,ali nama su prece bile kupreske krave ,o padu banje luke nije ni bilo ni govora ali da smo mogli da se sa njima bijemo do sudnjeg dana to stoji,(uz onaku tehniku i logistiku koju smo imali dobro smo uzeli ista).
- osa
#297 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
jednostavna i konkretna pitanja pitanja, odgovori.jutarnji wrote:evo ga
- jutarnji
#298 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Pa dobro, evo da pokusam, mada ce se opet zavrsiti na tvom, Armija BiH je bezze, no dobro.osa wrote:jednostavna i konkretna pitanja pitanja, odgovori
Bihac se gadno proveo od 92 do 95 sa i bez HV, i da nije bilo 5 korpusa na celu sa Titom Atifom Dudakovicem 777 HV ga ne bi spasilo.osa wrote:da nije hv pokrenula operaciju zima 94. bihać bi se gadno proveo
Kad je Hrvatska bila toliko okrenuta podrsci Bihacu odakle onda onoliko podrske za Abdica?
A jesi li ikad pomislio sa kakvim se neprijateljskim snagama sukobila HV na svom pravcu dijelovanja a sa kakvim 7. Korpus?osa wrote:naime hv dođe prije do jajca, mrkonjića, šipova od armije, a ova je bila na vlašiću i u travniku,
Dalje, da pogledas kartu i konfiguraciju terena shvatio bi da je 7. Korpus po izbijanju pred Koricanske Stijene udario u zid. Tu se i Svabo
zaglavio u drugom svjetskom ratu. I jos jedan bitan, 7. Korpus je tokom citavog rata najmanje polovinu svojih jedinica angazovao na podrucjima
van zone njegove odgovornosti.
- bingov buraz
#299 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
Napad u podvelezju je teska havarija 4 korpusa i to niko ne spori,Drekovic je zestoko kritikovan zbog toga.osa wrote:može li mi netko objasniti jednu zanimljivost, naime, napadju se moji postovi i moja mišljenja, ali u redu, to mi je i razumljivo, ima i drukčijih mišljenja, a bogami to se vrlo često radi i u nedostatku argumenata, kad se ne zna šta bi postaje se bezobrazan, to je nekakav oblik samobrane, poznat čak i u psihologiji.
Konkretno koje akcije kod Bihaca tamo je svaki dan bio pakao,ofanziva i kontri koliko hoces,mislim da ne shvatas u kakoj je situaciji bio 5 korpus potpuno okruzen napadaju bosanski i hrvatski srbi plus kvisling Abdic i njegova paravojska,koliko ogranicen moras biti da ih u takvoj situaciji optuzis zasto nisu oslobadjali pa ni Hitler u najboljim danima svog ludila to ne bi zahtjevao
Sta dalje...Jajce i Sipovo to bi mogao objasniti neko ko je ucestvovao sa hrvatske strane koliko ja znam Srbi su prvi put u toku rata bili artiljeriski nadjacani sami su se havajci hvalili da su na svaku srpsku granatu odgovarali sa 3 svoje.Cuo sam pricu da su se HV helikopterima spustili u Jajce da li je tacno ne znam inace armija je stigla12 km do Jajca u mjestu Vinac.
Moje je misljenje da su Zepa i Srebrenica prodane i to je na sramotu tadasnjeg rukovodstva,mislim da ni oni nisu shvatali sta su Srbi u stanju uraditi kad osvoje enklave.
Sto se tice koridora samo bi potpuni vojni neznalica presjecao koridor i ostavljao neprijatelja bez mogucnosti povlacenja.
Tvoje sitne provokacije ocigledno nailaze na plodno tlo kod nekih,sto se mene tice trolaj koliko hoces ja ne mogu znati sta je bilo u Vukovaru ili Petrinji ali ti se pravis da bolje znas od direktnih ucesnika ovih borbi u BiH.
- osa
#300 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?
ništa o operacijama 4. i 5. korpusa u jesen 1994. i komentar o njihovoj sposobnosti da vrše napadne operacije, naime trebalo bi ti biti poznato da je 1994. bihać došao u gadnu poziciju upravo zbog napad na srbe i njihovog kontraudara.jutarnji wrote:Pa dobro, evo da pokusam, mada ce se opet zavrsiti na tvom, Armija BiH je bezze, no dobro.osa wrote:jednostavna i konkretna pitanja pitanja, odgovoriBihac se gadno proveo od 92 do 95 sa i bez HV, i da nije bilo 5 korpusa na celu sa Titom Atifom Dudakovicem 777 HV ga ne bi spasilo.osa wrote:da nije hv pokrenula operaciju zima 94. bihać bi se gadno proveo
Kad je Hrvatska bila toliko okrenuta podrsci Bihacu odakle onda onoliko podrske za Abdica?A jesi li ikad pomislio sa kakvim se neprijateljskim snagama sukobila HV na svom pravcu dijelovanja a sa kakvim 7. Korpus?osa wrote:naime hv dođe prije do jajca, mrkonjića, šipova od armije, a ova je bila na vlašiću i u travniku,
Dalje, da pogledas kartu i konfiguraciju terena shvatio bi da je 7. Korpus po izbijanju pred Koricanske Stijene udario u zid. Tu se i Svabo
zaglavio u drugom svjetskom ratu. I jos jedan bitan, 7. Korpus je tokom citavog rata najmanje polovinu svojih jedinica angazovao na podrucjima
van zone njegove odgovornosti.
ja nikad nisam osporavao domete armije u obrambenim operacijama, ako malo prođeš kroz moje postove i sam ćeš se uvjeriti u to, to je svima poznato, kao što je isto tako poznato da armija do ulaska hv u sukob u bih, srbima nije uzela niti jedan grad ili bilo koje značajnije mjesto, e sad što to neki ne vole čuti to je druga stvar.
nego također si izostavio komentar o pasivnosti u vezi koridora, doboja, istočne bih. naime tamo postrojbe hv nisu djelovale jer hrvatska za to nije imala interesa, šta misliš ima li to utjecaja na pasivnost armije, i da li bi se ona angažirala na tim područjima da je hv tu djelovala.