Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bumerang5

#276 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bumerang5 »

večeras u 22:10 na BHT 1 u ''Temi dana'' gost Safet Sušić .

Inače zvanično predstavljanje Sušića u prostorijama NFSBIH je sutra u 11 sati.
LSD

#277 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Evo Papeta na Hayatu upravo...ma gospodin covjek.
hotstepper

#278 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hotstepper »

Isto je napravio i Topmeler dok je vodio HSV.

Jest da je uskoro dobio otkaz, mada je glavni razlog tome to da je HSV gubitnicka ekipa koja nikad nista nece
uspjeti, jednostavno im takav mentalitet.

Sad ti reci da jedno veliko trenersko ime kao sto je Topmeler nema veze sa vezom.
Adi_vp

#279 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Adi_vp »

Pape je igracina bio,htio to neko priznat ili ne..Navijam od malih nogu za Zelju ali svaki pravi navijac cijeni ono sto je Pape postigao..Pogledah jednom prilikom,Pape je tad bio clan PSG-a,vrti dvojicu odbrambenih igraca,ne znaju gdje im je glava,komentator i sam izgubljen jedva izusti Pape Pape op op opa la :D ...Hrabro Safete..
mikogoago

#280 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Ja samo znam da nikada do sada na selektorsku funkciju nije izabran tako cestit,posten i skroman covjek.Znam da ce mnogi reci da mu je to mana posto ima posla sa onom jalijom iz saveza,ali to mu je ujedino i najkace oruzje.Covjek je koji zna sta hoce,koji se ne razmece kao neki ovdje na forumu kao da su pokupili svu pamet svijeta.
JA mu zelim svu srecu ovog svjeta i da uspije.Mislim da je u pravo vrijeme dosao pravi covjek da ovim nasim divnim momcima,nasim zmajevima prenese nesto od svoga zivotnog iskustva i znanja.
mikogoago

#281 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Ja samo znam da nikada do sada na selektorsku funkciju nije izabran tako cestit,posten i skroman covjek.Znam da ce mnogi reci da mu je to mana posto ima posla sa onom jalijom iz saveza,ali to mu je ujedino i najkace oruzje.Covjek je koji zna sta hoce,koji se ne razmece kao neki ovdje na forumu kao da su pokupili svu pamet svijeta.
JA mu zelim svu srecu ovog svjeta i da uspije.Mislim da je u pravo vrijeme dosao pravi covjek da ovim nasim divnim momcima,nasim zmajevima prenese nesto od svoga zivotnog iskustva i znanja.
milenko

#282 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by milenko »

mikogoago wrote:Ja samo znam da nikada do sada na selektorsku funkciju nije izabran tako cestit,posten i skroman covjek.Znam da ce mnogi reci da mu je to mana posto ima posla sa onom jalijom iz saveza,ali to mu je ujedino i najkace oruzje.Covjek je koji zna sta hoce,koji se ne razmece kao neki ovdje na forumu kao da su pokupili svu pamet svijeta.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

malo of topika...sad cuh da se premier liga kotira ispod 100 mjesta na svjetskom nivou ispred su i takve lige poput vijetnama, omana...haman bi volio da imamo ligu u rangu reprezentacije...
hotstepper

#283 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hotstepper »

Ma ove rang liste nemaju veze sa realnoscu.
To je svima jasno, al' da se vratimo temi.

Nadam se da ce veceras pitati Susica gdje ce reprezentacija BiH igrati svoje domace utakmice
u slj. ciklusu.

Mislim da Susic nece dozvoliti da se ponovi skandal iz baraza jer je covjek bio izuzetno tehnicki potkovan i sigurno
zeli i da njegovi igraci igraju na dotjeranom travnjaku.
BaileyS

#284 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Navodno je Pape izrazio zelju da mu saradnik bude Blaz Sliskovic :shock: :-)

Ukoliko je istina to ce biti prvo razocarenje u novog selektora. Ovo mi je nekako tipican potez rezimskog covjeka, izabrati propalog selektora koji mu je bio konkurencija pri izboru.

Ne znam koga bi zelio kupiti ovim potezom? Reprezentativce sigurno ne jer dobar dio njih se zakacio sa Sliskovicem nakon sto je ovaj dobio nogu sa klupe reprezentacije. Nadam se da Pape zna da je taj "saradnik" optuzio sadasnjeg kapitena da je u saradnji sa Barbom minirao reprezentaciju kako bi njega otjerali sa klupe. Ovo bi bio najgori moguci izbor i nadam se da je u pitanju samo novinarska patka.
Sezam

#285 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sezam »

hotstepper wrote:Ma ove rang liste nemaju veze sa realnoscu.
To je svima jasno, al' da se vratimo temi.

Nadam se da ce veceras pitati Susica gdje ce reprezentacija BiH igrati svoje domace utakmice
u slj. ciklusu.

Mislim da Susic nece dozvoliti da se ponovi skandal iz baraza jer je covjek bio izuzetno tehnicki potkovan i sigurno
zeli i da njegovi igraci igraju na dotjeranom travnjaku.
Takav u BiH ne postoji. Postoji li?
Sezam

#286 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sezam »

Baltazar_khan wrote:
Sezam wrote:Blaz Sliskovic je nas najuspjesniji sdelektor, jer je pod njegovim vodjstvom BH reprezentacija dogurala cak do 27og mjesta na Fifinoj rang ljestvici, 2007. godine...u svakom slucaju, obezvrijedjujete covjeka pod cijim su vodjstvom i Srbi i Hrvati zaigrali za reprezentaciju, i cijom smo zaslugom poceli igrati u Zenici - dvije daleko najbolje stvari koje su se desile nasoj repki u 21om vijeku...

A sve i jedan izbornik/selektor je bio u sluzbi mafije na celu NSBiH, pa ce tako to biti i Safet Susic, covjek koji u svojoj menadzerskoj karijeri nikad nista osvojio nije, a niti je ijedan tim vodio vise od jedne sezone, sto najbolje govori o njegovim trenerskim kvalitetima. Sljedeci logiku kojom se vode navijaci BH reprezentacije, Pele bi trebao biti trener Brazila :D :(
Veličaš čovjeka koji je jednog klasnog centarfora kao što je Sergej Barbarez, postavio da igra poziciju LIBERA!?
Ne velicam nikoga, samo iznosim cinjenice...
hotstepper

#287 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hotstepper »

Ko je ovaj sto vodi interview?

@Sezam

Postoje ipak bolji i gori.
zalizani

#288 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zalizani »

Čovjek obećava profesionalan, ozbiljan rad... e da te vidimo majstore kad ti Selma i ostali budu na tribini iznad klupe. :D
Teško je nešto prognozirati, ali poučeni dosadašnjim ustrojem i "profesionalnim" okupljanjima, ostajem pesimista bez obzira...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#289 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dado dijasporitus »

Image

Nema se za poreza a ima se za kafu :x
Ocekujem od poreske uprave da Usi konfiskuju i filzan i dzezvu. :oops:
BaileyS

#290 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Pape je izgubljen u prostoru i vremenu. Prvi intervju ne obecava a nadam se da ce biti po onoj staroj o macicima i vodi.

Uglavnom, najveci gaf je izbor saradnika. Hoce sve igrace na okupu a prizeljkuje Sliskovica koji je u hladnom ratu sa pola reprezentacije. Rahimic se npr odlucio odazvati tek kad je Sliskovic otjeran sa klupe. Druga greska u koracima je pravljenje alibija savezu u slucaju Papac. Mislim da je zatvorio vrata njegovom povratku a da nije ni popricao s njim kako treba.

Mislim da ce novi selektor biti razocarenje prije svega za mnoge igrace a oni su valjda najvazniji dio ovog projekta. Ivica Osim je bio debelo u krivu kad je rekao da ce Susic znati kako da zastiti igrace i njihove interese. Sad za sad stiti iskljucivo interese poslodavaca, tj saveza.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#291 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dado dijasporitus »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100105136

Interesantan izbor suradnika. Ako je gledati po rezultatima i jedino logicki.

Ako se gleda na lokalno-politicku stranu vracanje Bake mozda osvjezi sanse Papcu da se vrati posto je isti otisao odmah poslije Bakine ostavke. S druge moze zaboraviti pricu o vracanju Brace.

Mada bojim se samo da i ovi suradnici nisu dirigovani po nacionalnom kljucu :roll:
BaileyS

#292 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Dado dijasporitus wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100105136

Interesantan izbor suradnika. Ako je gledati po rezultatima i jedino logicki.

Ako se gleda na lokalno-politicku stranu vracanje Bake mozda osvjezi sanse Papcu da se vrati posto je isti otisao odmah poslije Bakine ostavke. S druge moze zaboraviti pricu o vracanju Brace.

Mada bojim se samo da i ovi suradnici nisu dirigovani po nacionalnom kljucu :roll:
Nidje veze. Papac ucestvovao u bojkotu koji je imao za cilj skidanje s vrata tandema Sliskovic - Pasalic i sad da se vraca zbog njega. Sliskovic je optuzio kompletnu Barbarezovu ekipu, ukljucujuci i Papca, da su radili kontra njega.
Andaluzijski pas

#293 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Andaluzijski pas »

Nama će Pape regrutovati Nijemca Hasana u repku. To će biti novi stranac u ekipi, poslije onih crnaca Dialibe i onog iz Širokog meščini. Ne znam. Možda se ne sjećam.
DZONPI

#294 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DZONPI »

Jao vidite Papeta pije fuka sa Munibom.Koja ce to repka bit.Jel mu ovo prva posjeta Sarajvu u zadnjih 20 godina.E moj Pape nije valjda ponestalo love pa se uvali umjesto naseg Barbe.
jeza u ledja

#295 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

E ovo za Sliskovica je uzas.

Cuj njega za saradnika?! Jebo ga on.

Jeste li vi primjetili, do sada nijedne izjave reprezentativaca o novom selektoru, osim onih potencijalnih.
alphonse kauders

#296 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by alphonse kauders »

Slišković, :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :x :x :x :x :x

Ubjedljivo mi je to najmrži trener od svih. Imao je ogromnu dozu sreće u kvalifikacijama unatoč katastrofalnim taktičkim rješenjima i kukavičkoj igri, usput preprodavši hejbet igrača i sad se on vraća??? Pa fuj :x :x

Sušić meni izgleda k'o burek u svemiru, ne zna ni jel' poš'o ni jel' doš'o, dok se okreneš kroz reprezentaciju će proći mali čopor novih jakirevića and co.

Ne znam, ja se nadam da ću u oktobru 2011 govoriti kako sam sam sebi uskočio u usta, jer smo se kvalifikovali na EP, ali meni se čini da sljedeće mazanje očiju slijedi (teška grupa, mala zemlja, nema se para i sl:))
Andaluzijski pas

#297 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Andaluzijski pas »

Za vas neznalice, Slišković je najbolji naš trener. Pape je Francuz, ali nema veze.
BaileyS

#298 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

jeza u ledja wrote:E ovo za Sliskovica je uzas.

Cuj njega za saradnika?! Jebo ga on.

Jeste li vi primjetili, do sada nijedne izjave reprezentativaca o novom selektoru, osim onih potencijalnih.
Sad ih pogotovo nece biti. Vraca grobara ove reprezentacije za saradnika.

Izjave su mu kao po direktivi troclanog predsjednistva, saradnici po nacionalnom kljucu i to iz najgoreg scenarija, Papac kriv - Savez nije. Pazi ovo "saradnici moraju biti ljudi koji zive u BiH" - je li vam poznata ova izjava iz kuninje N/FSBiH :D

Izgleda da je nas Pape pravi rezimski covjek, na zalost. Nikad vise ocekivanja ni veceg razocarenja :(
jeza u ledja

#299 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Dobro, ne treba sad panicit.
susc_ovjek

#300 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by susc_ovjek »

jeza u ledja wrote:Dobro, ne treba sad panicit.
Jel to ona nasa poznata "ne talasaj"?
Locked