draganbl wrote:Mislim da bismo raspravom o Srbiji skrenuli sa teme, a u krajnjoj liniji, ima tema i o Dodiku i o Srbiji. Ali već kad si me pitao, koliko ja znam, povod za Dodikov odlazak u Beograd nije slučajan dan, već obilježavanje 40 dana od smrti patrijarha. I nije samo Dodik bio kod Tadića, već i mnogi drugi Srbi koji su zbog obilježavanja smrti patrijarha došli iz raznih zemalja u Srbiju. Usput, nakon tog sastanka Tadić je izjavio da Srbi moraju poštovati zemlje u kojima žive, imaš kompletan prilog na temi o Srbiji, pa pročitaj. Naravno da se to na ovom forumu interpretira kao Tadićeva prvoaprilska božićna šala. Ali šta je tu je, takvi smo.
Što se tiče ostatka tvog posta, ja bih samo postavio pitanje, ko ti je dobar? Ne samo tebi, već i ostalim Bošnjacima? Opet ispada da je od svih političara Komšić najbolji Bošnjak. Meni je to kontradiktorno.
Pa dobro, nađe se uvijek neka slava, praznik, utakmica, šega mi vidjeti Laktašenka kako se sad fura na nekog vjernika

Naravno da je šala, i Miloševićeva Srbija je ono bila faktor stabilnosti na Balkanu?
Ima par manjih stranaka, ali pitanje je kakvi bi i oni bili da im se da vlast. Komšić je ok, ali je previše populista i nema kalibar velikog političara.
Pazi, ja ne tražim od svog zastupnika da bude najbolji Bošnjak, Bošnjak nije profesija. Tražim da radi u interesu građana i da ispoštuje onaj program na osnovu kojeg sam mu dao glas. A većini ostalih Bošnjaka izgleda da je dobro ovako, samo ne talasaj
Bosnolog wrote: tome i ja pricam ,ovdje ima ogroman brj jako dobrih i obrazovanih vizionara,siguran sam da postoji dobra broj istomisljenika sa slicnom vizijom zasto ne bi pokusali formirati zajednicku ideju nove stranacke platforme koju bi ponudila izlazno rjesenej na predstojecim izborima,ovo sto imamo do sada je daleko od onog sto nudi bolje sutra gradanima ove napacene,ponizene ,opljackane i opustosene zemlje.
Evo ja dajem konkretan prijedlog ili da se otvori nova forumska tema po ovom pitanju da vidimo sta forumasi o tome misle.Mane interesuje ideja BiH,njeni gradani,prosperitet i zajednicka buducnost,zasigurno bih dao prioritet mladim i obrazovnim kadrovima,ovdje je moguce napraviti jedan zajednicki idejni projekat za kojim vape svi,dalje podjele i stagnacija je gubljenje vremena,dok region i svijet ide dalje mi svi zajedno tonemo,........
Pokreni temu, pokretalo se i prije. Al đe će Bošnjo u politiku, ofirno je, bolje ispijat kafu u Štrosi...

A i pluralizam je na sa-x, teško bi se složili. Recimo draganu teško pada pojam "genocidna tvorevina"

I kako sad dalje