konkurs za pripravnike?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
hanumica82

#276 Re: konkurs za pripravnike?

Post by hanumica82 »

lord-executioner wrote:je li ikad ikoga zvalo za onaj Ured registrara? ili je to sve ispod tezge bilo?
ja sam predala za pripravnika dipl. pravnika i nikad nikakvog odgovora niti odbijenice. Moja prijateljica nakon toga predaje na konkurs za daktilografa i zvali su je na testiranje u roku od 15 dana. nakon toga su je zvali na razgovor i evo sada ceka odgovor.
Ispade da je lakse naci posao sa srednjom skolom.
carobni snijeg

#277 Re: konkurs za pripravnike?

Post by carobni snijeg »

Takođe ni ja nisam dobila nikakav odgovor iz Ureda registara, ali to sam i očekivala jer je pisalo da će biti pozvani samo oni koji uđu u uži izbor, a koji su kriteriji, i ko je prošao u taj uži izbor mislim da svi znamo, mada bi volila da griješim... :|
akcija007

#278 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

Morate voditi racuna da bez obzira sto je ta kolegica s SSS vec pozvana na razgovor a ti pripravnica nisi da su u pitanju razlicite komisije pa dok se oni sastanu pregledaju sve pristigle prijave sve papire u svakoj prijavi i sl... no sikiriki niste odbijeni vec samo to sporo traje, ja recimo jos uvijek nisam dobio poziv iz Ministarstva sigurnosti a oglas se zatvorio 9.11.
fauna

#279 Re: konkurs za pripravnike?

Post by fauna »

anida_s wrote:
fauna wrote:U MO niko još ne radi, ali zna se ko će biti primljen. Ljudi su imali testove, što je već i pominjano. Potencijalni kandidati su svi oni koji imaju 30 bodova, mada među njima ima i onih koji su javni ispit već napamet naučili obilazeći konkurse. Ukoliko niste imali test prije testiranja...ne nadajte se radnom mjestu :/.
Tacno. Ja imam 30 bodova iz pismenog a nisam dobila test prije, nego sam bas ucila. Iako sam i na usmenom super bila, sve sam znala, ne nadam se uopste. Svejedno je koliko imas bodova, da si najbolji, ali bice primljen onaj sa stelom i minimalnim bodovima. Idemo dalje :bih:
Imao sam i ja 30 bodova...ali predhodno nisam imao test, što implicira da neću dobiti ni posao :-).
LaCici

#280 Re: konkurs za pripravnike?

Post by LaCici »

fauna wrote:
anida_s wrote:
fauna wrote:U MO niko još ne radi, ali zna se ko će biti primljen. Ljudi su imali testove, što je već i pominjano. Potencijalni kandidati su svi oni koji imaju 30 bodova, mada među njima ima i onih koji su javni ispit već napamet naučili obilazeći konkurse. Ukoliko niste imali test prije testiranja...ne nadajte se radnom mjestu :/.
Tacno. Ja imam 30 bodova iz pismenog a nisam dobila test prije, nego sam bas ucila. Iako sam i na usmenom super bila, sve sam znala, ne nadam se uopste. Svejedno je koliko imas bodova, da si najbolji, ali bice primljen onaj sa stelom i minimalnim bodovima. Idemo dalje :bih:
Imao sam i ja 30 bodova...ali predhodno nisam imao test, što implicira da neću dobiti ni posao :-).
Nista cudno....tako je to u ovoj drzavi.
Natasa06

#281 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Natasa06 »

Zvala sam MO i fina teta mi jer rekla da nije sigurna kada ce rezultati biti objavljeni,ali me je pokusala ohrabriti recenicom"sigurno ce biti do kraja sedmice!" :roll:
akcija007

#282 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

Danas intervju u Agenciji za statistiku. Sviju sve isto pitaju po par minuta se zadrzis, da se predstavis na engleskom ko si sta si motive prijave na ovaj oglas, zatim na nasem jeziku kazes nesto o znacaju statistike u bih i prosjek ocjena.
hanumica82

#283 Re: konkurs za pripravnike?

Post by hanumica82 »

Molim vas moze li mi neko reci gdje nalazite konkurse za pripravnike. Vidim spominje se zavod za statistiku kao i razna ministarstva, a ja sam na posao.ba nasla samo konkurs kada je bio za ministarstvo pravde. Tako ukoliko ima jos kakva stranica sa konkursima molim vas napisite mi.

Hvala
freedom within

#284 Re: konkurs za pripravnike?

Post by freedom within »

hanumica82 wrote:Molim vas moze li mi neko reci gdje nalazite konkurse za pripravnike. Vidim spominje se zavod za statistiku kao i razna ministarstva, a ja sam na posao.ba nasla samo konkurs kada je bio za ministarstvo pravde. Tako ukoliko ima jos kakva stranica sa konkursima molim vas napisite mi.

Hvala
Informacije o konkursima za pripravnike (za državnu službu) možeš naći na službenoj web stranici Agencije za državnu službu FBiH (http://www.adsfbih.gov.ba/), odnosno Agencije za državnu službu BIH (http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?lang=bs).
Last edited by freedom within on 29/03/2010 16:47, edited 1 time in total.
freedom within

#285 Re: konkurs za pripravnike?

Post by freedom within »

freedom within wrote:
hanumica82 wrote:Molim vas moze li mi neko reci gdje nalazite konkurse za pripravnike. Vidim spominje se zavod za statistiku kao i razna ministarstva, a ja sam na posao.ba nasla samo konkurs kada je bio za ministarstvo pravde. Tako ukoliko ima jos kakva stranica sa konkursima molim vas napisite mi.

Hvala
Informacije o konkursima za pripravnike (za državnu službu) možeš naći na službenoj web stranici Agencije za državnu službu FBiH (http://www.adsfbih.gov.ba/), odnosno Agencije za državnu službu BIH (http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?lang=bs).
Last edited by freedom within on 29/03/2010 16:46, edited 2 times in total.
LaCici

#286 Re: konkurs za pripravnike?

Post by LaCici »

Natasa06 wrote:Zvala sam MO i fina teta mi jer rekla da nije sigurna kada ce rezultati biti objavljeni,ali me je pokusala ohrabriti recenicom"sigurno ce biti do kraja sedmice!" :roll:
Last edited by LaCici on 31/03/2010 22:05, edited 1 time in total.
Natasa06

#287 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Natasa06 »

LaCici wrote:
Natasa06 wrote:Zvala sam MO i fina teta mi jer rekla da nije sigurna kada ce rezultati biti objavljeni,ali me je pokusala ohrabriti recenicom"sigurno ce biti do kraja sedmice!" :roll:
Koliko ja znam ceka se samo da ministar potpise, spisak je gotov, ali eto do njega je, i onda ce biti objavljeno.
Tek mi sada nije jasno zasto se vise ceka ako je spisak gotov,i znaju koga ce primiti. :?
LaCici

#288 Re: konkurs za pripravnike?

Post by LaCici »

Pa ne smiju objaviti dok ministar ne potpise, a s obzirom da on nikad nije tu ne cudi me sto toliko traje.
tomyf

#289 Re: konkurs za pripravnike?

Post by tomyf »

akcija007 wrote:Danas intervju u Agenciji za statistiku. Sviju sve isto pitaju po par minuta se zadrzis, da se predstavis na engleskom ko si sta si motive prijave na ovaj oglas, zatim na nasem jeziku kazes nesto o znacaju statistike u bih i prosjek ocjena.
koliko se cekaju rezultati za ovu statistiku? raja kazu da su oni poprilicno azurni za razliku od ostalih.
leigh

#290 Re: konkurs za pripravnike?

Post by leigh »

Rekli su danas da ćemo rezultate dobiti pismeno krajem ove ili početkom sljedeće sedmice.
I nisu svakog pitali za prosjek, na početku nisu nikog pitali, kasnije samo one sa suplementom diplome.
I malo mi je sve čudno kako na osnovu tri minute mogu procijeniti ko je za posao, a ko ne.
tomyf

#291 Re: konkurs za pripravnike?

Post by tomyf »

leigh wrote: I malo mi je sve čudno kako na osnovu tri minute mogu procijeniti ko je za posao, a ko ne.

upravo tako
crime

#292 Re: konkurs za pripravnike?

Post by crime »

Je li iko od kriminalista ide na pismeni u Sluzbu za poslove sa strancima?Hoce li kao i do sada na svim konkursima biti pitanja sa javnog ispita?Sto se tice MO mislim da se oteze zbog nacionalnog kljuca...mora biti 5 Bosnjaka,4 Srbina i 3 Hrvata,a po spisku cini mi se da ima nedostaje Hrvata :)
akcija007

#293 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

Statistika mozda vec sutra dodje. Tako je bilo prosli put u petak bio isto samo intervju a u subotu odmah sutradan odbijenica .

To je cinjenica da Hrvata nedostaje da se prime po ovim oglasima. Sjecam se ljetos u UINO u onih 27 pripravnika dipl.oec. je bilo jedno ili dvoje Hrvata i morali su primiti Hrvate koji su bili ispod crte ( bez ikakve stele )
leigh

#294 Re: konkurs za pripravnike?

Post by leigh »

Misli li ko ići na ministarstvo pravde u srijedu, ili smatrate da je to već gotova stvar
akcija007

#295 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

Mislim, ja citam javni ispit pa po jedno primaju sta ja znam sigurno je gotova stavr al ako sam vec predao idem.
fauna

#296 Re: konkurs za pripravnike?

Post by fauna »

Kandidati koji su primljeni u MO su danas kontaktirani da dođu na potpisivanje ugovora u četvrtak. Rok za žalbe???,kao da ne postoji :-) ...Tako da ovih dana možemo očekivati obavijest :x
awekenings

#297 Re: konkurs za pripravnike?

Post by awekenings »

A kako znate za to da su ih kontaktirali, koliko je to provjerena informacija? hvala
fauna

#298 Re: konkurs za pripravnike?

Post by fauna »

awekenings wrote:A kako znate za to da su ih kontaktirali, koliko je to provjerena informacija? hvala
Informacija provjerena 100%. Moja poznanica je primljena, kontaktirali su je.
alibaba_i_30_godina

#299 Re: konkurs za pripravnike?

Post by alibaba_i_30_godina »

Dobro je pa mozete da se peglate sa ovim konkursima ... :roll:
crime

#300 Re: konkurs za pripravnike?

Post by crime »

fauna wrote:Kandidati koji su primljeni u MO su danas kontaktirani da dođu na potpisivanje ugovora u četvrtak. Rok za žalbe???,kao da ne postoji :-) ...Tako da ovih dana možemo očekivati obavijest :x
Juce kad sam zvao MO teta mi je rekla da je kriminalistika predodredjena za Hrvate...bas me zanima koji je to kriminalista primljen?!
Locked