Nije to baš tako. Savez mora poštovati zakon o radu BiH, a sami oni se u svom statu pozivaju na zakon o radu BIH, kad je u pitanju imenovanje generalnog sekretara. Mislim da i UEFA propisuje konkurs kao obavezan kad je u pitanju imenovanje na određeno radno mjesto u nacionalnim savezima.protiv saveza wrote:Samo da jos prokomentarisem vezano za konkurs za postavljenja u savezu, jer vidim mnogi ne znaju da je savez po zakonu udruženje građana. Nažalost oni ne moraju objavljivati nikakve konkurse, i mogu bez problema stavljati bilo koga na bilo koju funkciju, i izmišljati funkcije kakve hoce u svome udruzenju građana. Tako kaze zakon. Oni su po zakonu udruzenje istog ranga kao udruzenje ribara starog grada, ili udruzenje penzionera ilidže. Tako da nikada niste vidjeli konkurs za prijem u radni odnos u udruženju penzionera neke opštine.
MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#276 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
-
Kruler
#277 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Svašta, čuj sekretar za reprezentovanje nogometa u nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. Pa ako su već izmislili funkciju trebali su joj bar dati neko manje ofirno ime, onako, da se ne vidi da su je smislili na licu mjesta, pod dva, da se ne vidi da su apsolutno nemaštoviti i nisu u stanju smisliti bolje ime.
Sad očekujem da vidim Ušanovića kako ide od vrata do vrata, od firme do firme i upoznaje ljude sa tim opskurnim i malo poznatim sportom koje se zove nogomet i, kao što samo ime kaže, igra se nogama (i ponekad glavom, mada se ne zove nogoglavomet). Ili u drugom, apsurdnijem, kontekstu, u samom nogometnom savezu obješnjava ljudima, koji navrate na poslijepodnevnu kaficu, pomenuti fenomen.
Sad očekujem da vidim Ušanovića kako ide od vrata do vrata, od firme do firme i upoznaje ljude sa tim opskurnim i malo poznatim sportom koje se zove nogomet i, kao što samo ime kaže, igra se nogama (i ponekad glavom, mada se ne zove nogoglavomet). Ili u drugom, apsurdnijem, kontekstu, u samom nogometnom savezu obješnjava ljudima, koji navrate na poslijepodnevnu kaficu, pomenuti fenomen.
-
HarnagaHarnaga
#278 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
E pa morali smo znati da ce se ovakve stvari desavati, ja sam upozoravao na to cijelo vrijeme. Sta smo u stvari dobili? Moje misljenje je NISTA, u stvari ispod nista, tj izgubili smo. Usljanovic je i dalje prisutan a ako cemo logikom da je cijeli savez bagra onda ni ovaj sto je izabran nije vjerovatno cist cim je dobio podrsku te bagre. Za selektora ce nam uvaliti nekoga po nacionalnom kljucu, i pitanje hoce li tom uopste biti u interesu da se ide naprijed. Ja se jos uvijek nadam da ce zbog sebe izabrati Barbareza jer samo je on garancija da se ne talasa. Bas kao Ciro nekada. Sve ostalo bi moglo uzrokovati raspad reprezentacije, a da se u sustini u savez apsolutno nista ne promjeni osim eventualno par imena.Edin H. wrote:Je li ovo sada pocetak kampanje protiv BarbarezaPoint. wrote:Predstavnici FSRS su rekli da sljedeci selektor ne smije biti onaj ko je ucestvovao u akciji Kodro i Prijatelji......Koji klocevi, zar njihov primarni cilj ne bi trebao biti kako doci do JAR da gledaju svoje orlove. Mars u qurac stoko....
Potrefilo se da je Ciro tu dvostruku igru odigrao perfektno, mozda ce Sergej otici jednu stepenicu dalje i da ce sa njime reprezentacija BiH otici na neko veliko takmicenje u sledeca 2-3 ciklusa. Ako bude izabran, treba stati iz njega (ne obracati paznju na savez - neka se i dalje njima bave sudovi BiH) pa makar u prvom ciklusu bio i cetvrti u grupi.
-
protiv saveza
#279 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Nažalos bosanski kralju ovo što sam ja napisao je tačno. Inače, kao pravnik radim za neka udruženja. Po statutu Nogometnog saveza u Sekretarijatu saveza, pozicije administracije i ljude na te pozicije određuje i imenuje Izvršni odbor. Kako udruženja građana, po zakonu nisu firme, njih ne kači zakon o privrednim društvima, tako da oni na svakoj sjednici mogu izmisliti radno mjesto i imenovati koga hoće. Ovo je dobro zato što ostavlja mogućnost da neki fudbaler dođe na neku poziciju. Jer da su oni obavezni poslovati kao firme, onda bi na svaku poziciju u sekretarijatu morao doći neko sa fakultetom, adekvatnim za to mjesto. Kako znamo da većina uspješnih fudbalera, sadašnjih i bivših, ima samo osnovnu školu, oni nikada nebi mogli doći na te pozicije.Bosanski_kralj wrote:Nije to baš tako. Savez mora poštovati zakon o radu BiH, a sami oni se u svom statu pozivaju na zakon o radu BIH, kad je u pitanju imenovanje generalnog sekretara. Mislim da i UEFA propisuje konkurs kao obavezan kad je u pitanju imenovanje na određeno radno mjesto u nacionalnim savezima.protiv saveza wrote:Samo da jos prokomentarisem vezano za konkurs za postavljenja u savezu, jer vidim mnogi ne znaju da je savez po zakonu udruženje građana. Nažalost oni ne moraju objavljivati nikakve konkurse, i mogu bez problema stavljati bilo koga na bilo koju funkciju, i izmišljati funkcije kakve hoce u svome udruzenju građana. Tako kaze zakon. Oni su po zakonu udruzenje istog ranga kao udruzenje ribara starog grada, ili udruzenje penzionera ilidže. Tako da nikada niste vidjeli konkurs za prijem u radni odnos u udruženju penzionera neke opštine.
-
kmosst
#280 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Kruler wrote:Svašta, čuj sekretar za reprezentovanje nogometa u nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. Pa ako su već izmislili funkciju trebali su joj bar dati neko manje ofirno ime, onako, da se ne vidi da su je smislili na licu mjesta, pod dva, da se ne vidi da su apsolutno nemaštoviti i nisu u stanju smisliti bolje ime.
-
kmosst
#281 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
ako je vec izmisljena funkcija: sekretar za reprezentovanje nogometa u nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, onda je bar treba obavljati covjek od struke, ako nista, koji bar zna sutnuti loptu...
- Bosanski_kralj
#282 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Ne znam za ostale pozicije, ali u Statutu saveza piše da se generalni sekretar imenuje kako to zakon o radu BiH određuje, te da su oni dužni poštovati odluke koje donose FIFA i UEFA. Mislim da Uefa nalaže konkurs pri izboru generalnog sekretara u nacionalnim savezimaprotiv saveza wrote: Nažalos bosanski kralju ovo što sam ja napisao je tačno. Inače, kao pravnik radim za neka udruženja. Po statutu Nogometnog saveza u Sekretarijatu saveza, pozicije administracije i ljude na te pozicije određuje i imenuje Izvršni odbor. Kako udruženja građana, po zakonu nisu firme, njih ne kači zakon o privrednim društvima, tako da oni na svakoj sjednici mogu izmisliti radno mjesto i imenovati koga hoće. Ovo je dobro zato što ostavlja mogućnost da neki fudbaler dođe na neku poziciju. Jer da su oni obavezni poslovati kao firme, onda bi na svaku poziciju u sekretarijatu morao doći neko sa fakultetom, adekvatnim za to mjesto. Kako znamo da većina uspješnih fudbalera, sadašnjih i bivših, ima samo osnovnu školu, oni nikada nebi mogli doći na te pozicije.
- A1fa
#283 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Hajd da kazem da se sa vecinom slazem, ali od kud ti ta ideja da jedino Barbarez nebi ,,talasao'' i da je on isti Chiro?HarnagaHarnaga wrote:E pa morali smo znati da ce se ovakve stvari desavati, ja sam upozoravao na to cijelo vrijeme. Sta smo u stvari dobili? Moje misljenje je NISTA, u stvari ispod nista, tj izgubili smo. Usljanovic je i dalje prisutan a ako cemo logikom da je cijeli savez bagra onda ni ovaj sto je izabran nije vjerovatno cist cim je dobio podrsku te bagre. Za selektora ce nam uvaliti nekoga po nacionalnom kljucu, i pitanje hoce li tom uopste biti u interesu da se ide naprijed. Ja se jos uvijek nadam da ce zbog sebe izabrati Barbareza jer samo je on garancija da se ne talasa. Bas kao Ciro nekada. Sve ostalo bi moglo uzrokovati raspad reprezentacije, a da se u sustini u savez apsolutno nista ne promjeni osim eventualno par imena.Edin H. wrote:Je li ovo sada pocetak kampanje protiv BarbarezaPoint. wrote:Predstavnici FSRS su rekli da sljedeci selektor ne smije biti onaj ko je ucestvovao u akciji Kodro i Prijatelji......Koji klocevi, zar njihov primarni cilj ne bi trebao biti kako doci do JAR da gledaju svoje orlove. Mars u qurac stoko....
Potrefilo se da je Ciro tu dvostruku igru odigrao perfektno, mozda ce Sergej otici jednu stepenicu dalje i da ce sa njime reprezentacija BiH otici na neko veliko takmicenje u sledeca 2-3 ciklusa. Ako bude izabran, treba stati iz njega (ne obracati paznju na savez - neka se i dalje njima bave sudovi BiH) pa makar u prvom ciklusu bio i cetvrti u grupi.
-
HarnagaHarnaga
#284 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Pod "ne talasati" sam uglavnom mislio da nece ganjati ove u savezu, niti npr. biti toliko tvrdoglav da odbije neku utakmicu gdje je dobra para na vidiku kao sto je to Kodro uradio. Za svite oko reprezentacije prvi put sam cuo posle Portugala a iz iskustva znam da kad se izgubi hiljadu k.....a je krivo, da smo eliminisali Portugal bilo bi "hvala nasim navijacima koji su bili sa nama cak i u hotelu i davali snagu fudbalerima da istraju, hvala i novinarima koji su nas u stopu pratili i bodrili, hvala i svim znanim i ne znanim, ima u ovome i njihove zasluge". Jebiga, tako je vazda ko gubi - sve mu smeta.A1fa wrote:
Hajd da kazem da se sa vecinom slazem, ali od kud ti ta ideja da jedino Barbarez nebi ,,talasao'' i da je on isti Chiro?Pa mislim da smo svi svjesni da je on jedini za kojeg vjerujemo i za kojeg se nadamo da nebi hohstaplerima i onima koji nemaju veze sa reprezentacijom dao ,,prismrditi'' ekipi! To je vec talasanje i to onakvo kakvo svi zelimo!
Normalno je da ekipa treba imati mir za vrijeme cijelih priprema za tako jedan vazna mec, da ne govorimo o danu prije utakmice i na sami dan utakmice.
- and
#285 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
pošto su i nakon presude i zabrane rada čelnici saveze stali iza dotičnog,zadržali ga u savezu i našli mu novo radno mjesto,trebalo bi u slučaju da se presuda potvrdi da svi zajedno odstupe.jedino bi to imalo smisla.
- and
#286 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /091231065Porezna uprava FBiH
Blokiran račun i raskinut ugovor sa NSBiH
Središnji ured Porezne uprave Federacija BiH raskinuo je Sporazum o plaćanju duga na rate s Nogometnim savezom BiH.
Sjedište Nogometnog saveza BiH
Porezna uprava FBiH blokirala je transakcijski račun Nogometnog saveza BiH jer nije redovno izmirivao dužne porezne obaveze, odnosno nije redovno vršio uplate mjesečnih rata kao što je utvrđeno Sporazumom o plaćanju duga na rate, zbog čega je sporazum raskinut.
Porezna uprava FBiH podsjetila je da je Nogometni savez BiH do 25. decembra 2009. po zaključenom sporazumu trebao izmiriti iznos od 805.652,86 KM (14 rata duga).
"Nakon poduzetih mjera Porezne uprave FBiH, na pismeni zahtjev poreznog obveznika, u Poreznoj upravi FBiH je 30. decembra 2009. održan sastanak na kojem je predstavnicima Nogometnog saveza BiH potvrđeno da je zbog neblagovremenog plaćanja duga sporazum raskinut, da je račun blokiran te da se postupak prinudne naplate duga nastavlja u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate", saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.
FBiH ističe da se poštivanje realizacije zaključenih sporazuma redovno prati i da se u svim slučajevima nepoštivanja odredbi sporazuma, sporazum raskida bez odgađanja, nakon čega se pristupa poduzimanju propisanih mjera prinudne naplate: rješenje o zabrani transakcija preko računa poreznog obveznika, rješenje o naplati duga iz novčanih sredstava poreznog obveznika, popis imovine, pljenidba imovine, prodaja imovine, a sve radi naplate dužnih poreznih obaveza.
-
Alfa_Ze
#287 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
To sto je @ ''and''citirao, je ustvari DEMANTI Porezne uprave FBiH na Usanoviceve lazi, objavljene samo dan ranije :and wrote:Porezna uprava FBiH
Blokiran račun i raskinut ugovor sa NSBiH
Središnji ured Porezne uprave Federacija BiH raskinuo je Sporazum o plaćanju duga na rate s Nogometnim savezom BiH.
Sjedište Nogometnog saveza BiH
Porezna uprava FBiH blokirala je transakcijski račun Nogometnog saveza BiH jer nije redovno izmirivao dužne porezne obaveze, odnosno nije redovno vršio uplate mjesečnih rata kao što je utvrđeno Sporazumom o plaćanju duga na rate, zbog čega je sporazum raskinut.
Porezna uprava FBiH podsjetila je da je Nogometni savez BiH do 25. decembra 2009. po zaključenom sporazumu trebao izmiriti iznos od 805.652,86 KM (14 rata duga).
"Nakon poduzetih mjera Porezne uprave FBiH, na pismeni zahtjev poreznog obveznika, u Poreznoj upravi FBiH je 30. decembra 2009. održan sastanak na kojem je predstavnicima Nogometnog saveza BiH potvrđeno da je zbog neblagovremenog plaćanja duga sporazum raskinut, da je račun blokiran te da se postupak prinudne naplate duga nastavlja u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate", saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.
FBiH ističe da se poštivanje realizacije zaključenih sporazuma redovno prati i da se u svim slučajevima nepoštivanja odredbi sporazuma, sporazum raskida bez odgađanja, nakon čega se pristupa poduzimanju propisanih mjera prinudne naplate: rješenje o zabrani transakcija preko računa poreznog obveznika, rješenje o naplati duga iz novčanih sredstava poreznog obveznika, popis imovine, pljenidba imovine, prodaja imovine, a sve radi naplate dužnih poreznih obaveza.
30.decembar 2009.
Puno posla u kuci bh. nogometa
Blokiran, pa nakon uplate deblokiran racun NSBiH
Predstavnici Saveza u srijedu uplatili 318 hiljada KM na ime poreznih obaveza
Porezna uprava FBiH u ponedjeljak je blokirala tranasakcijski racun Nogometnog saveza BiH zbog neizmirivanja obaveza o zakljucenom sporazumu o placanju duznih poreznih obaveza na rate. Naime, od ukupno 14 rata samo su tri placene u cijelosti, sedam djelimicno, a cetiri nisu nikako. Kako bi se rijesio nastali problem, v.d. generalnog sekretara Munib Usanovic u srijedu je prisustvovao sastanku u Poreznoj upravi FBiH na poziv direktora ove institucije Midhata Arifovica.
- NSBiH mjesecno placa 59.000 KM, a ta suma ide preko blizu 20 virmana. Ovaj put doslo je do greke, pa je dio novca otisao na druge racune. Nakon ovog sastanka, uplatili smo 318.815,61 KM na ime rata i zaostataka, a onda smo u srijedu poslijepodne dobili pismo od sefa odsjeka za prisilnu naplatu Porezne uprave Kantona Sarajevo Alije Subasica, u kojem nas obavjestava da nam je racun deblokiran od 31. decembra. Nas ukupni dug iznosi 1.800.000, ali ce uskoro biti propolovljen, jer je to odluka Suda BiH, koja bi veoma brzo trebala postati i pravomocna - rekao je Usanovic.
tako je 30.decembar 2009. lopina Usanovic, opet uhvacen u lazi !! Jednom lopina, vazda lopina
- Globus
- Edin H.
#289 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Svi te mrze, svi te gaze, ali mi smo uz tebeGlobus wrote:
Nemoj se predat idi do kraja, Munibe majstore