Starbucks u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vouvl

#276 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by vouvl »

convict wrote:Kogod će zaposliti 20-30 ljudi, vrlo je dobrodošao. A to valja li im kafa ili ne valja, da li je skupa ili ne, apsolutno nije bitno.
hoce navodno ce zaposliti par klosara koji ce guliti i noc i dan kod njih za 400KM a tonu para ce izvuci iz nase zemlje.

je li iko o tome razmislja?
alica.k

#277 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by alica.k »

vouvl wrote:
convict wrote:Kogod će zaposliti 20-30 ljudi, vrlo je dobrodošao. A to valja li im kafa ili ne valja, da li je skupa ili ne, apsolutno nije bitno.
hoce navodno ce zaposliti par klosara koji ce guliti i noc i dan kod njih za 400KM a tonu para ce izvuci iz nase zemlje.

400KM naspram nula KM?
vouvl

#278 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by vouvl »

alica.k wrote:
vouvl wrote:

400KM naspram nula KM?
glup si!

400 KM ce zaraditi radnici a koliko ce para koje ostali građani bih tu potrose otici iz bih u neku drugu zemlju!

sta je tih 400 KM na spram 4o ooo koje ce svaki mjesec odlaziti iz zemlje!

mi nemamo nikakav priliv novca iz vana kao hrvatska od turizma i moramo nastojati da nase pare ostaju u bih sto je vise moguce ali mi smo toliko glupi da sve radimo protiv sebe.

to se posebno da primjetiti na ovom forumu.
strong69

#279 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by strong69 »

vouvl wrote: glup si!

400 KM ce zaraditi radnici a koliko ce para koje ostali građani bih tu potrose otici iz bih u neku drugu zemlju!

mi nemamo nikakav priliv novca iz vana kao hrvatska od turizma i moramo nastojati da nase pare ostaju u bih sto je vise moguce ali mi smo toliko glupi da sve radimo protiv sebe.

Cuj glup si... To je civilizovana rasprava :roll:
Richard Wagner

#280 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Richard Wagner »

strong69 wrote:
vouvl wrote: glup si!

Cuj glup si... To je civilizovana rasprava :roll:
Odmah u kost. Ali rekao je Glupi smo, uključujući i sebe.
doboj

#281 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by doboj »

Pa normalno da rade za profit ,nece za klikere raditi i investirati novac.Neka im plati po 400 km ,neka redovno placaju penziono i zdravstveno ,to je dovoljno za pocetak.
Jos nisu ni otvorili Starbucks,a vi vec kontate gdje lova ide.
Sta mislite da silni Bosanski "tajkuni' svoju lovu ulazu u Bosnu? jest al u k..Ta lova se steka na racunima o Svicarskoj ,Austriji ,....
Svaka cast onim postenim biznismenima.
alica.k

#282 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by alica.k »

vouvl wrote:
alica.k wrote:400KM naspram nula KM?
glup si!

glupa a ne glup.
tu sam prestala citat jer je to dovoljan argument od tebe da vidim na kom si nivou.
vouvl

#283 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by vouvl »

alica.k wrote:
vouvl wrote:
alica.k wrote:400KM naspram nula KM?
glup si!

glupa a ne glup.
tu sam prestala citat jer je to dovoljan argument od tebe da vidim na kom si nivou.
izvini glupa si!
je li sad ok i hoces li mi sad procitati post?

sta se primas odmah? to sto sam ti rekao je sasvim opravdano jer ne gledas objektivno stvar o kojoj toliko naglabate i koju toliko prizeljkujete.

ovaj gore veli da se nije otvorio a mi vec o parama, pa brate kad se otvori kasno je, o tajkunima nije rijec, tacnije jeste samo sto vi americke podrzavate a nase ne.

po meni su svi ista govna koja se bogate na tuđoj muci i osiromasuju nasu zemlju.

realno zar je bolje radi nekog hira(glupe zelje za stranom markom kafe) dozvoliti da milioni maraka izađu iz bih???

nemojte mi samo reci da treba da kupuje ko sta voli, jbg tv reklame ispiraju mozak i vecina naroda danas kupuje masu stvari koje im cak nisu ni potrebne, kad jos tu dodate osjecaj da ce te biti cool kao kod mekdonaldsa narod pobudali za tim proizvodima i trosi... umjesto da razumno ulaze pare u domace proizvode.

znam da nisu nasi proizvodi kvalitetni, ali kada je kafa u pitanju malo nam je ko moze napraviti kao sto mi mozemo.

a ti se i dalje vrijeđaj kad ti neko kaze da si glupa umjesto da malo sagledas poentu price.
alica.k

#284 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by alica.k »

vouvl wrote:
alica.k wrote:
vouvl wrote:glup si!

glupa a ne glup.
izvini glupa si!
je li sad ok i hoces li mi sad procitati post?

sta se primas odmah? to sto sam ti rekao je sasvim opravdano jer ne gledas objektivno stvar o kojoj toliko naglabate i koju toliko prizeljkujete.

ovaj gore veli da se nije otvorio a mi vec o parama, pa brate kad se otvori kasno je, o tajkunima nije rijec, tacnije jeste samo sto vi americke podrzavate a nase ne.

po meni su svi ista govna koja se bogate na tuđoj muci i osiromasuju nasu zemlju.

realno zar je bolje radi nekog hira(glupe zelje za stranom markom kafe) dozvoliti da milioni maraka izađu iz bih???

nemojte mi samo reci da treba da kupuje ko sta voli, jbg tv reklame ispiraju mozak i vecina naroda danas kupuje masu stvari koje im cak nisu ni potrebne, kad jos tu dodate osjecaj da ce te biti cool kao kod mekdonaldsa narod pobudali za tim proizvodima i trosi... umjesto da razumno ulaze pare u domace proizvode.

znam da nisu nasi proizvodi kvalitetni, ali kada je kafa u pitanju malo nam je ko moze napraviti kao sto mi mozemo.

a ti se i dalje vrijeđaj kad ti neko kaze da si glupa umjesto da malo sagledas poentu price.
reci nekom da je glup je bas ono :S argumentativno. vrijedjanjem neces nista postici (jer to nije isto kao i ubijediti nekoga da si u pravu), a ja se uopste ne nalazim uvrijedjenom jer znam da nisam glupa. u svakom slucaju, mislim da to i nije dozvoljeno pravilima foruma il nesto, al eto.

hajde mi vako reci...znas li postoji li iko u bosni ko bi znao otvorit kafanu ala starbucks i imati isti standard? cek malo...to je neko vec pokusao i failed miserably. u tom slucaju, nije mi zao para koje odu vani, kad nasi ne znaju sami napravit sto treba...a generalno sam za domace.

najvise volim kad su ljudi antiprotivni samo da bi bili takvi! na kraju krajeva ne radi se ovdje o domacem il kolko para ode van drzave, ak se starbucksu cefne da otvori oni ce otvorit i zaboli ih. ja cu svakako jedan frapucino popit :) a i cinabonsi su im njami.
vouvl

#285 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by vouvl »

ajd prvo izvini sto sam te nazvao glupom, priznajem da sam malo pretjerao.

ovako takvu kafanu nece niko vjerovatno moci otvoriti iz bih jos dugo vremena jer smo naopaki kao narod-mentalitet, ali vjerujem da i ako se otvori to cudo ovdje to nece biti kao sto je vani.

imamo milion dokaza za to da su proizvodi u bih(licencirani ili originalni) dosta losijeg kvaliteta nego recimo u njemackoj.
probajet colu, sinalco, mekdonalds, kupite patike u nasim radnjama koje su sve originalne ali losijeg kvaliteta nego vani.
znaci radi se o originalnim proizvodima koji nisu prosli strano trziste i dolaze kod nas.
e meni je puna neka stvar da izdvajamo hrpu para za nesto sto je cisto sranje i ako ce biti tako radije sam za opciju da toga nema ovdje, a i vise ce para ostati u nasoj zemlji, sto zemlje iz okruzenja uveliko rade.

meni je ponizavajuce da mi prodaju nesto po istoj cijeni kao vani a daju losiji kvalitet, treba te strance poslati u neku stvar dok nas ne pocnu postovati.
eto ti si se uvrijedila sto sam te nazvao glupom, a niko se ne vrijeđa sto nam pare uzimaju, nase radnike izrabljuju i ponizavaju...
mene nervira ta pomama za svim sto je strano, cini mi se i govno da se pocne reklamirati da bi ljudi pohitali da ga kupuju i to po velikoj cijeni jer je to kao strano i bices in ako ga konzumiras...

koliko vas se razocaralo mekdonaldsom o kojem se mjesecima naglabalo, predviđalo kako ce to sinteticko govno doprinjeti procvatu bh privrede, ekonomije, ulazak u evropu, investicije razmjera kakvih ni dubai nema i masu drugih gluposti uz blagoslov pojedinih administratora...
stvarno niđe veze.
alica.k

#286 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by alica.k »

vouvl wrote:ovako takvu kafanu nece niko vjerovatno moci otvoriti iz bih jos dugo vremena jer smo naopaki kao narod-mentalitet, ali vjerujem da i ako se otvori to cudo ovdje to nece biti kao sto je vani.
eto, tu ustvari imas sve napisano. bio je kafic, omcafe, otvoren kod doma armije...prva dva mjeseca su imali standard i sve to, ali onda je sve oslo u pm...na kraju su caj davali u onoj plasticnoj bijeloj casi, bez secera i tak to...

coffee fellows bi vjerovatno radio da je imao bolju lokaciju. itekako da im je usluga bila dobra, sve sto sam tamo uzela je bilo super, a i plus koristili su nase proizvode - secer i mlijeko i sve sto ide je bilo domace.

ne znam o kakvom razocarenju u mcd pricas, hrana im je apsolutno ista kao i svugdje drugo.
ista bi stvar bila i sa starbucksom - jer imaju nesto sto se zove STANDARD i nemaju tolerancije za tako da kazem odstupanje od tog standarda.

i vec sam rekla, ako bosanac ne moze to da napravi, a i sam kazes da ne moze jer smo takav narod, ima ko moze.

toliko od mene.
Edin H.

#287 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Edin H. »

Mc Donaldsovi hamburgeri u Sarajevu su previse slani, plus menadzeri se pred kupcima deru i izivljavaju nad osobljem.

vouvl je placenik Caffe Costa pa zato vrijedja :dance:
vouvl

#288 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by vouvl »

ma moze neka se otvara ali ne pod svaku cijenu o tome pricam.
ili ako se otvara da se zakonom odredi da moraju koristiti minimum 50% nasih proizvoda.

u francuskoj postoji pravilo da na svim TV stanicama mora biti 70% programa proizvedeno u francuskoj, a 30 strano sto automatski stimulise razvoj francuske kinematografije, muzicke industrije i slicno.

konkurencija postoji ali u granicama fr sto je za njih odlicno, vjerujem da je tako i po pitanju drugih stvari i sto nije i kod nas tako?

raja o meku prica sve najgore-pricam o prosjecnoj raju koja nema džeparac o nekoliko hiljada KM.

i taj standard o kojem pricas ima jako malo firmi, tacnije firmi koje ne prave proizvode siroke potrosnje i koji su jeftini poput ferarija, poršea, bentlija i slicno.

a u sustini sto ce ti on furati standard kad stoka ždere i ovako...

naveo sma ti gore masu primjera za taj "standard"
vouvl

#289 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by vouvl »

Edin H. wrote:Mc Donaldsovi hamburgeri u Sarajevu su previse slani, plus menadzeri se pred kupcima deru i izivljavaju nad osobljem.

ko ti je sad kafe kosta j... te on!
Edin H.

#290 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Edin H. »

vouvl wrote:
Edin H. wrote:Mc Donaldsovi hamburgeri u Sarajevu su previse slani, plus menadzeri se pred kupcima deru i izivljavaju nad osobljem.

J... tebe :dance:

Ma u Zumrete mali otvorio kahvic :oops:
vouvl

#291 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by vouvl »

Edin H. wrote:
vouvl wrote:

J... tebe :dance:

Ma u Zumrete mali otvorio kahvic :oops:

jesi li ti ikad u zivotu ostavio neki ozbiljan ili pametan komentar?
Edin H.

#292 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Edin H. »

Ma zato imamo tebe mudricu da postavljas pametna pitanja :lol: :lol: :lol:

Srdacan pozdrav od Caffe Costa :skoljka:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#293 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Toto »

vouvl wrote:ajd prvo izvini sto sam te nazvao glupom, priznajem da sam malo pretjerao.

ovako takvu kafanu nece niko vjerovatno moci otvoriti iz bih jos dugo vremena jer smo naopaki kao narod-mentalitet, ali vjerujem da i ako se otvori to cudo ovdje to nece biti kao sto je vani.

imamo milion dokaza za to da su proizvodi u bih(licencirani ili originalni) dosta losijeg kvaliteta nego recimo u njemackoj.
probajet colu, sinalco, mekdonalds, kupite patike u nasim radnjama koje su sve originalne ali losijeg kvaliteta nego vani.
znaci radi se o originalnim proizvodima koji nisu prosli strano trziste i dolaze kod nas.
e meni je puna neka stvar da izdvajamo hrpu para za nesto sto je cisto sranje i ako ce biti tako radije sam za opciju da toga nema ovdje, a i vise ce para ostati u nasoj zemlji, sto zemlje iz okruzenja uveliko rade.

meni je ponizavajuce da mi prodaju nesto po istoj cijeni kao vani a daju losiji kvalitet, treba te strance poslati u neku stvar dok nas ne pocnu postovati.
eto ti si se uvrijedila sto sam te nazvao glupom, a niko se ne vrijeđa sto nam pare uzimaju, nase radnike izrabljuju i ponizavaju...
mene nervira ta pomama za svim sto je strano, cini mi se i govno da se pocne reklamirati da bi ljudi pohitali da ga kupuju i to po velikoj cijeni jer je to kao strano i bices in ako ga konzumiras...

koliko vas se razocaralo mekdonaldsom o kojem se mjesecima naglabalo, predviđalo kako ce to sinteticko govno doprinjeti procvatu bh privrede, ekonomije, ulazak u evropu, investicije razmjera kakvih ni dubai nema i masu drugih gluposti uz blagoslov pojedinih administratora...
stvarno niđe veze.
ti se izgleda nameracio i na sefa i na stanicu
ovo boldirano ti je "brendirana" budalastina
po ovoj tvojoj defniciji mentaliteta: talijani su veci kreteni od nas, jer u Italiji nema starbucksa.. a da znas koliko je Italija vazna u nastanku stabucksa mozda bi se manje provaljivo i skontao zasto nema Starbucksa u italiji i zasto ga nece biti ni kod naske..

Trziste BiH je isuvise malo da bi se veliki brendovi prilagodjavali nama i imali neki "bosanski" standard za svoje proizvode.. tako da nas mentalitet, "glupost" i potrosacke navike -bez obzira sta ti mislio o njima- nisu razlog sto na nase trziste dolaze proizveo slabijeg kvaliteta..
vouvl

#294 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by vouvl »

ja te nista nisam shvatio sorry.
italija? sta hoces reci?
delightful

#295 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by delightful »

vouvl, 7 dana zbog vrijedjanja sagovornika
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#296 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Toto »

vouvl wrote:ja te nista nisam shvatio sorry.
italija? sta hoces reci?
Otidi u Starbucks, jami njihov reklamni materijal pa procitaj kako je nastala ideja o Starbucks-u, kako je dizajniran, analiziraj im ponudu, pa ce mo ondak natenane..
Post Reply