Kada neki kazu da se i vrijem komunizma moglo javno klanjati upravu su. Medjutim, skrivaju cinjenicu da u tom slucaju nisi mogao biti nikakva civija u bilo kojoj instituciji. Znaci bila je "sloboda izbora"

Cak ne samo u instituciji, nego i na poslu. Mati mi je sto puta pricala kako je imala pravo dobrog sefa, koji bi kad je ramazan na sastancima pio njenu kafu, da niko ne bi primjetio da ona posti.
Tetka mi je bila prosvjetni radnik i uvijek je morala da krije da posti, a jedva je preko stele uspjela da se ne uclani u savez komunista. Toliko o tim "slobodama".
Da nesto kazem i o bratu Cericu. Mislim da bi Bosnjacima najvise pomogao kad bi se povukao, jer je toliko iskompromitiran da donosi mnogo vise stete nego koristi ovom naopacenom narodu. A standardni sablon "ko napada mene napada moj narod" je toliko izlizan na svim stranama (Dodik, Covic, ...) da ne bih uospte komentarisao. Ko je nevin i voli drzavu BiH trebao bi da kaze "Neka institucije rade svoj posao. Ja vjerujem u ovu drzavu i njene institucije i tamo cu dokazati da sam nevin...". Na ovaj nacin samo daje opravdanje Dodiku i ostalim (koji BiH bas i ne vole) kada sire svoje teorije zavjere.