RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
softly

#276 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by softly »

MUNAFIK wrote:
Aqualung wrote:
MUNAFIK wrote:
(quote="Gotovac")
Necu stati u niciju obranu al cu se obratiti MUNAFIKU .....
Ovako tvoje je misljenje onakvo kakvo je .... moje je kontra tvog skroz ... po meni najbolje pjesme su imali LL i Scripta ...ostali su imali okej pjesme ...znaci nije mi bilo losih pjesama ... a sto se tice ovoga za Scriptu ...vidim da nepratis dovoljno show ... znaci od kako je krenuo Show... Scripta je dobivala dobre komentare od Seje i Gobca...nikad od Zele ...znalo se desiti da i on kaze dobar komentar al u sustini cijelo vrijeme on ih je gazio nekakvim svojim izjavama...tako da su oni dobili jos najmanje pozitivinih kritika od gops.Zele kojem su odgovorili ...a naravno ja mislim da bih i ja odgovorio gosp. Zeli koji je od svih autorskih pjesama te noci jedino komentarisao njihovu ... i sto mi je jos gluplje rekao je da je pjesma blijeda kopija tamo nekih drugih pjesam...al kad to cujem od covjeka ciji su najveci hitovi blijede kopije drugih pjesama onda mi je glupo ... ja vjerujem da sam ja bio na bini da bih rekao " MENI JE MARIJA MALO BLIJEDA " (marija - lady in black) mislim ako je imao takvo misljenje nije ga treba reci ... jer je bilo skroz bezzveze...a sada kome se svidja njihova autorska kome ne to nije vazno jer ljudi imaju razlicite ukuse ... tebi se ne svidja meni iskreno nije najbolja pjesma al nije losa uopste ... najlosija mi je pjesma definitivno bila od SABBATKE i Santos Brothersa (/quote)

da ne bi bilo zabune ja kada kazem da su imali najlosiju pjesmu ne znaci to da su oni imali LOSU, GROZNU pjesmu... nego da je najlosija (meni) od onih 5 koje su bile te veceri... Iskreno meni si svi bendovi dobri i drago mi je slusati, i ako navijam za LL oni se nisu uvjek proslavili, isto vazi i za druge bendove... Konkretno skripta jeste par puta definitivno bila najbolja kao bend cjelini ali to ne znaci da ne mogu nekada zabrljati stvar i ispasti... Ja pratim show i cuo sam puno puta da ih je zele pohvalio, u sustini zele se onda najvise trudi da nesto kaze dok gobac i sejo (a posebno sejo) onako MA VI STE MENI SUPER... i to je to...

Gluplji komentar odavno ja ne pocuh. Za Scriptu se ne moze reci da je los bend, oni RASTURAJU. Profesionalci kojima je mjesto na sceni, definitivno. Kakav crni LL, oni su M.udo Marjanovo. Sto kazu Fadil i Dario, pravi"rokerski" bend, poput "Ruza". Poslusajte bend Ruz i skontat cete. Jos kad Dzemu uvezes u sve to, da dva prsta u grlo stavis. :mrgreen:
Ja nisam ovdje da nekoga pljujem ni da se sa nekim svadjem a posebno ne da nekoga vrijedjam... Ja sam iznio svoje misljenje sa postovanjem prema svakom drugacijem misljenju, i postoji neka kultura dijaloga al ocito nisu svi upoznati sa tim... al hajde blago majci blago ocu....

Moje misljenje o skripti i bendovima potpuno pozitivno al ocito da si ti neki kompleksas koji samo zeli da se svadja stoga VOZDRA...
Evo, dragi gledaoci, zasto smo odlucili da dodamo jos jednog clana u nas ziri.
Posto se mi ne mozemo sloziti molim gospodjicu...kako se ono zvase...ah da Lana da nam pripomogne u konacnoj odluci...
EnglishmanInBosnia

#277 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by EnglishmanInBosnia »

Sta su svirali Sabatka i Skripta veceras?
lolo_lolo

#278 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by lolo_lolo »

najbolje da lana odluci ko ce ispasti
ovaj pjevac iz sabatke je po meni najbolji u showu
ali mi se bas ne svidja nacin na koji se izbacuju ovi bendovi,kao i sama atmosfera u ovom barazu
Andaluzijski pas

#279 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Andaluzijski pas »

Aqualung wrote:Stari, zahrdjali, truli i pokvareni panjevi, koji samo interes gledaju. Gobac djeluje prosto ocajno sa onom vulgarnoscu i totalnim nesmislom za humor. Zele kad prica ko da iz p.icke struje rijeci. :) S rokerom Dzemaludinom Laticem. :mrgreen:
Ne laj i ne osporavaj Munafikovo pravo da kaže da je Skripta glupost. Evo i ja velim.
Ne laj.
chengaba

#280 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by chengaba »

Sta bi, ko ispade?
Miki123

#281 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Miki123 »

Lana glasa... :? :?
Miki123

#282 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Miki123 »

Ispade Last Location. Ne znam, meni su oni ok, ali realno sabbatka je bolja.
SSemir

#283 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by SSemir »

takmicenje rok grupa, ali lana je tu da odlucuje na osnovu njihov stila odijevanja, i duzine kose :( :(

jedva zele prevali preko jezika ko ispada. ali sejo je najbolji kada je ovim iz LL rekao da mijenjaju ucitelja :D
Ralfson

#284 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Ralfson »

Ipak mislim da ima nade za show... mislio sam da ce ziri (Zele) "gurati" band Last Location do kraja... Al` nije moglo` gore sto se tice pjevanja... koji samo fals u drugoj pjesmi LL-a... Iako nisam ljubitelj fankija, Scripta za pobjednika...
pepe le frr

#285 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by pepe le frr »

Dobar show,samo me onaj prdibeg Zele smori.Malo previše forsiraju onu djecu,al ok su.
pepe le frr

#286 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by pepe le frr »

Ne mogu a da ne komentarišem novog super,ultra,sega-mega,giga člana žirija,Lanu Stanišić;WTF ko je ba ona i po čemu je to ona relevantna da bilo šta komentariše.Mrš u anonimnost, molim te apsolutno si nepotrebna u tom žiriju, ne znam odakle se ova pojavi al u zadnje vrijeme samo što više iz wc šolje ne viri.
Vainglorious

#287 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vainglorious »

Sabatka je kvalitetniji bend, ali je Last Location bliži tome da bude gotov proizvod nego oni. Jednostavno su komercijalniji od Sabatke...

Stvar koja mi se zagdila jeste zviždanje raje, na domaći bend... Shvatam iz kojeg razloga je prisutna averzija, ali je barem bio red da ih se pozdravi na kraju sa aplauzom. Sarajevo je još jednom pokazalo da ne podnosi da se bilo ko se imalo digne iznad prosjeka.

:roll:
klixober

#288 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by klixober »

Ono zvizdanje Last Location-u je obicna malogradjanstvina.Ne volim ni ja Dzemaludina Latica,ali zvizdanje njegovim sinovima u stlu "njih babo gura,ko su ba oni da meni sviraju..." je obicni kompleks i zavist malogradana.Momci su super,mogu biti i bolji ako se vokal malo popravi,ali zasluzili su samo aplauz,a ne ono.
njonjica

#289 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by njonjica »

Vainglorious wrote:Sabatka je kvalitetniji bend, ali je Last Location bliži tome da bude gotov proizvod nego oni. Jednostavno su komercijalniji od Sabatke...

Stvar koja mi se zagdila jeste zviždanje raje, na domaći bend... Shvatam iz kojeg razloga je prisutna averzija, ali je barem bio red da ih se pozdravi na kraju sa aplauzom. Sarajevo je još jednom pokazalo da ne podnosi da se bilo ko se imalo digne iznad prosjeka.

Wrongly....Sarajevo je jos jednom dokazalo da ne podnosi kad mu se *uda prodaju za bubrege..pa taman bila i Laticeva....LL su band ISPOD prosjeka.....bubnjar je-onako, ostalo-KATASTROFA. Muzika im je losa, klavijaturist-imam osjecaj da ce svakog trenutka briznuti u plac, blijedo, nedoreceno, ukratko - bezze....
Chuck

#290 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Chuck »

komeba wrote:Ono zvizdanje Last Location-u je obicna malogradjanstvina.Ne volim ni ja Dzemaludina Latica,ali zvizdanje njegovim sinovima u stlu "njih babo gura,ko su ba oni da meni sviraju..." je obicni kompleks i zavist malogradana.Momci su super,mogu biti i bolji ako se vokal malo popravi,ali zasluzili su samo aplauz,a ne ono.

slažem se, krajnje nepotrebno, niti jedna grupa nije zaslužila zviždanje i onakvu reakciju, posebno u svom gradu.Al' to je naša čaršija
JBT

#291 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by JBT »

Slazem se za ono zvizdanje. Sramota. U redu je da se bodri svoj favorit, ali ne treba se drugima zbog toga zvizdati.
LL je dobar bend. Imaju dobre pjesme i mogu imati dobru buducnost. Pjevac je kriza sto se tice samog pjevanja (a zbog toga je tu). Steta, jako fin momak i super bi bilo da je na nivou ostatka benda. Pitanje je hoce li moci doci na neki pjevacki nivo nekim radom na tome.
I pustite to ko je sad kome otac. Sta sad, jel` bi im trebalo zabraniti da se bave muzikom sto im je otac tamo neki. Da su pobjedili, e onda ne bi bilo uredu, ali su ipak zasluzili da dodju do petog mjesta, ako ne zbog pjevaca a ono zbog ostatka benda.
beautifullshinyb.

#292 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by beautifullshinyb. »

Chuck wrote:
komeba wrote:Ono zvizdanje Last Location-u je obicna malogradjanstvina.Ne volim ni ja Dzemaludina Latica,ali zvizdanje njegovim sinovima u stlu "njih babo gura,ko su ba oni da meni sviraju..." je obicni kompleks i zavist malogradana.Momci su super,mogu biti i bolji ako se vokal malo popravi,ali zasluzili su samo aplauz,a ne ono.

slažem se, krajnje nepotrebno, niti jedna grupa nije zaslužila zviždanje i onakvu reakciju, posebno u svom gradu.Al' to je naša čaršija
:thumbup:
MUNAFIK

#293 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

Vainglorious wrote:Sabatka je kvalitetniji bend, ali je Last Location bliži tome da bude gotov proizvod nego oni. Jednostavno su komercijalniji od Sabatke...

Veceras je pobjedio pimitivizam i kompleksasi... prije svega mislim na slogu (bio sam tamo) i onako zvizdati i omalovazavati nekoga je stvarno primitivizam... I ja mogu momcima iz LL poruciti neka Vam bude kompliment kada vidite ko i kako vam zvizdi i zavija to znaci da to sto radite radite dobro, da nije tako vjerujte ti ljudi se ne bi trudili da se deru i zvizde na Vas...

Nego Sabatka jeste odlican bend uvjezban i vidi se da sviraju puno po kojekakvim svirkama, ali ja sam mislio da ce se preferirati autorski rad bendova i da ce se to i najvise ocjenjivati pogotovo u ovom zavrsnom dijelu programa i u tome zaista smatram da je LL bolji, ali eto pogrijesio sam i mislim da je greska zirija sto zanemaruje autorski rad bendova.

Momci iz LL su zasluzili iskrene cestitke jer imaju svoj stav, svoj stil i rade na sebi i pokazali su kvalitet i sto je i najvaznije pokazali su da se znaju takmiciti (za razliku od skripte i sabatke) i ako nista drago mi je sto su ispali radi ZLOBNIKA koji su njihov kvalitet osporavali pricom o nekakvoj STELI o nekakvim vezama zele-latici itd... Naravno postenog covjeka te zlobne price nikada ne mogu ostaviti mirnog i radi toga mi je drago sto je taj pritisak spao sa ovih momaka koji ce, ja se nadam, napraviti nesto u svojoj karijeri.

Evo sada neka pricaju oni o stelama i ostalim pricama, a posebno oni od takmicara koji SU ODBIJALI DA SE TAKMICE JER JE ZIRI IZABRAO NJIH da idu u taj baraz...

Svi bendovi su kao i dosada super mada mislim da je ziri pogrijesio sto je izbacio LL a mislim prije svega da je to uradio pod svim tim NEGATIVNIM pritiskom kompleksaske mahale i kojekakvih ROKERA koji cijeli zivot slusaju samo jedan pravac u RNR-lu. LL je u barazu odsvirao svoju pjesmu doke je sabatka svirala Metallicu (i odlicno je odsvirala) ali mislim da bi se trebao cijeniti kvalitet atorskih pjesama iznad svega drugog i radi toga smatram da je ziri pogrijesio ali otom potom... Vjerovatno je ovako i najbolje za momke iz LL jer sigurno nije lahko slusati zlobnike sa svojim pricama i lazima koji ti nikada nece posteno stisnuti ruku i reci svaka cast na tvom trudu i radu, a mogu misliti kako bi se ti upalili da su oni prosli dalje!!!
Eto dobili smo jos jednu lekciju o nasem iskompleksiranom mahalskom mentalitetu, a je jedva cekam sljedec sedmicu za jos jednu dobr svirku!!!
MUNAFIK

#294 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

njonjica wrote:

Wrongly....Sarajevo je jos jednom dokazalo da ne podnosi kad mu se *uda prodaju za bubrege..pa taman bila i Laticeva....LL su band ISPOD prosjeka.....bubnjar je-onako, ostalo-KATASTROFA. Muzika im je losa, klavijaturist-imam osjecaj da ce svakog trenutka briznuti u plac, blijedo, nedoreceno, ukratko - bezze....
Sarajevo na nekim vaznim stvarima treba pokazati da ne podnosi da m se prodaju muda pod bubrege a ne ne nekom takmicenju bendova... Mislim ova tvoja prica je smjesna, Ondje su razni kompleksasi pokazali svoj primitivizam i nista vise, ako si neki metalac (a u slozi ih je bilo puno) pa hoce li ti ruke otpasti ako aplaudiras nekome ko ne svira muziku tvojih IDOLA BENDOVA???

Pored tog kompleksa mahale carsije itd... fakat ja ne kontam zasto se ljudi koji se furaju u neke smjerove RNR toliko mrze medjusobom? Imam primjer u svom drustvu sa kojima idem na rat bendova... Oni koji slusaju iron maidena njima je sve ostalo SMECE a ljudi koji to sviraju i slusaju su DEBILI, glupani itd... zasto je to tako?
Last edited by MUNAFIK on 14/12/2009 00:24, edited 1 time in total.
Da vidimo sada

#295 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Da vidimo sada »

Veceras je jednostavno pobijedio bolji bend. LL-u nije mjesto uz ova 4 benda. Pjevac ispodprosjecan, gitarista i bassista obicni pozeri. Sabbatka je veceras priredila sjajnu svirku. :thumbup:
JBT

#296 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by JBT »

Pjevac ispodprosjecan, gitarista i bassista obicni pozeri.
Ovo mozes tvrditi samo ako si Dzimi Pejdz. Cuj, pozeri. Kakva je sad ponuda u BiH kad je u pitanju rock, onda su oni na dobrom putu da stvore dobre karijere.
Whitesnake

#297 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Whitesnake »

Ljudi moji sta je ba vama??? O cemu ba Vi pricate????? Nisam se logovao na ovaj forum pola godine ali veceras sam morao da dam svoje misljenje jer sam se bas onako... zacudio!!!!!
Last location je dva levela dole ispod Sabbatke, i ostalih bendova koji su ostali.. Po cemu? Po svemu! Nije glavna fora je li LL komercijalniji od onih cupa koji sviraju "nake metallice" ..... LL Vokal je jako jako los, klavijaturist je katastrofa.. ritam sekcija je jedino sto se moze reci da prolazi..i nista vise, medjutim, u ovom sou-u ne presuđuje 100% ako imas autorsku pjesmu ili ako si obukao lakovanu crnu jaknu (ovo se odnosi na "lijepo oblacenje" i "stajling") stavio gel na kosu, naguzio se i napucio usne i sviras.. Tu ide moja najveca zamjerka.. ovo je ba rat Bendova, nije niti modna pista niti bilo koji drugi qratz.. Ovde se gleda ko je bolji BEND, ko bolje SVIRA a ne izgleda, ko MANJE grijsi, ko je jednostavno BOLJI.. :) Sorry ako sam previse slikovit ali me nasmijava o cemu vi raspravljate.. :)) Postujem SVACIJE misljenje i to je konacno! O ukusima se ne raspravlja! Medjutim, ako cemo profesionalno, LL je trebao ispasti prije mjesec dana.. Jednostavno momci NE ZNAJU svirati kvalitetno kao Scripta ili ovi ostali sto su ostali.. To je svakom iole boljem muzicaru jasno :))
Hvala
JBT

#298 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by JBT »

Sabatka je bolji bend i dobro je da su ostali. W. ne znaci da ako neki bend ima stil i ako se ponasa na stejdzu kao sto si ti naveo, da ne znaju svirati i da ne zvuce dobro. Halo, nije ovdje takmicenje izmedju stilova muzike, nego kako ko svira i kako to prolazi kod vecine ljudi. Recimo, otkud ti znas da je neki bend koji je tebi dobar (zbog stila muzike koji sviraju) da je dobar vecini ljudi? Ja ti garantujem da album koji se ove godine najbolje prodao u Engleskoj ili USA (bastioni rocka) da ga ti ne bi mogao do kraja preslusati.
Momci dobro sviraju i imaju dobre svoje pjesme. Pjevac im je los i zbog toga nisu zasluzili ici dalje. Hajde, reci mi koji je bend ranije ispao a da je bio zasluzniji da prodje od LL.
MUNAFIK

#299 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

JBT wrote:Sabatka je bolji bend i dobro je da su ostali. W. ne znaci da ako neki bend ima stil i ako se ponasa na stejdzu kao sto si ti naveo, da ne znaju svirati i da ne zvuce dobro. Halo, nije ovdje takmicenje izmedju stilova muzike, nego kako ko svira i kako to prolazi kod vecine ljudi. Recimo, otkud ti znas da je neki bend koji je tebi dobar (zbog stila muzike koji sviraju) da je dobar vecini ljudi? Ja ti garantujem da album koji se ove godine najbolje prodao u Engleskoj ili USA (bastioni rocka) da ga ti ne bi mogao do kraja preslusati.
Momci dobro sviraju i imaju dobre svoje pjesme. Pjevac im je los i zbog toga nisu zasluzili ici dalje. Hajde, reci mi koji je bend ranije ispao a da je bio zasluzniji da prodje od LL.
meni iskreno LL skupa sa santosima najvise odgovara onome sto je cilj ovoga showa... Oni traze bend koji ce USPJETI ovdje kod nas i koji ce napraviti nesto. LL je bend koji ce ne bavi coverima kao sto to radi npr sabatka... oni prave svoju muziku, rade nesto svoje i sa tim su izasli veceras i to zvuci dobro, a sabatka je izasla sa metallicom (koju jesu rasturili ali to je ipak TUDJI RAD) i to meni nema smisla ako pogledam radi cega je i pokrenut ovaj rat bendova...

Ja iskreno mislim da LL ima taj 'gotovi' proizvod i da imaju veliku sansu da uspiju i radi toga smatram da su zasluzili da prodju dalje al eto malo mi je zao sto je ZIRI podlegao pritisku navijaca i kompleksasa slogi... ali mi je drago zbog momaka iz LL mogu misliti koliko im je tesko bilo nositi se sa zlim jezicima, sad ce ih bar popustiti...

i da dodam evo rekose mi da su za onaj primitivizam i zvizdanje najvise zasluzni navijaci SKRIPTE... a kada uzmem u obzir da je skripta odbila da se takmici prosli put jer je ETO SVE NA STELU onda mi je jasno o cemu se ovdje radi...
Last edited by MUNAFIK on 14/12/2009 01:02, edited 1 time in total.
beautifullshinyb.

#300 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by beautifullshinyb. »

pepe le frr wrote:Ne mogu a da ne komentarišem novog super,ultra,sega-mega,giga člana žirija,Lanu Stanišić;WTF ko je ba ona i po čemu je to ona relevantna da bilo šta komentariše.Mrš u anonimnost, molim te apsolutno si nepotrebna u tom žiriju, ne znam odakle se ova pojavi al u zadnje vrijeme samo što više iz wc šolje ne viri.
zenska je zivi ocaaaaaj!ni pametnu prostu recenicu jos nije slozila...fakat ne kuzim njenu funkciju :-)
Post Reply