Butmirski Pregovori - Dayton 2
- kiky
#276 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
kad sve ovo prođe, izetbegović će biti zakucan u crne strane bih istorije ...
posljedice njegove gluposti i nesposobnosti trpimo danas ...
posljedice njegove gluposti i nesposobnosti trpimo danas ...
-
norah
#277 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Ma i Bildt i ovaj drugi dosli ovamo samo da uzmu dobre dnevnice i da ko' fol malo poguraju situaciju...dobro se jelo i pilo...tresla se gora, rodio se mis.
-
Frankyee
#278 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Eto prosao i Butmir 1, nista bolje nego Prud ili Karadjordjevo.
O nasim glavama rade cetnici. srpski obozavaoci i domace izdajice kao sto je Klempo Tihic koji se sigurno jos i dobro najeo krmetine i zalio sve to sa dvije mlake pive.
A jedini pobjednik kao i uvijek je Dodick, koji suvereno izjavljuje kako ce se desiti jedno veliko NISTA. I u pravu kao sto je Karadjic bio u pravu kad je prijetio da ce Bosnjaci mozda i nestati. Da nije bilo nasih heroja to bi se mozda i desilo.
I opet cu ponoviti da cetnici ostre nozeve da ponovo kolju djecu po Bosni, oni se spremaju na novi genocid. A na nama je da se ili odbranimo ili nestanemo.
Sulejma Tihic = Fikret Abdic
Evo sad primijetih da mi je ovo 511 post na forumu, pa se sav nesto najezih od toga,....
ako treba dignuce se ponovo Sila Nebeska
O nasim glavama rade cetnici. srpski obozavaoci i domace izdajice kao sto je Klempo Tihic koji se sigurno jos i dobro najeo krmetine i zalio sve to sa dvije mlake pive.
A jedini pobjednik kao i uvijek je Dodick, koji suvereno izjavljuje kako ce se desiti jedno veliko NISTA. I u pravu kao sto je Karadjic bio u pravu kad je prijetio da ce Bosnjaci mozda i nestati. Da nije bilo nasih heroja to bi se mozda i desilo.
I opet cu ponoviti da cetnici ostre nozeve da ponovo kolju djecu po Bosni, oni se spremaju na novi genocid. A na nama je da se ili odbranimo ili nestanemo.
Sulejma Tihic = Fikret Abdic
Evo sad primijetih da mi je ovo 511 post na forumu, pa se sav nesto najezih od toga,....
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#279 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Jel' ti zaista vjeruješ u ovo što gore pišešFrankyee wrote:srpski obozavaoci i domace izdajice kao sto je Klempo Tihic koji se sigurno jos i dobro najeo krmetine i zalio sve to sa dvije mlake pive.
- nives_
#280 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Srbi nikome ne rade o glavi, primiri malo. Gledaju svoja posla i šta je korisno za vlastito dobro. Ni manje ni više. Ako nekoga ta činjenica kao takva ugrožava - njegov problem.Frankyee wrote:Eto prosao i Butmir 1, nista bolje nego Prud ili Karadjordjevo.
Slažem se.A jedini pobjednik kao i uvijek je Dodick, koji suvereno izjavljuje kako ce se desiti jedno veliko NISTA.
Klasična paranoja i ratnohuškački poklici. Jedini koji ovdje prijete ratom su na drugoj strani - ne na srpskoj. Bošnjački portali i forumi su prepuni prijetnji i poziva na pokolj. Imam utisak da su na ovom forumu neki forumaši na specijalnom zadatku da lože raju na novi rat i proizvode paniku, u stvari i nemam baš utisak, reklo bi se prije da je to očigledno.
Ne komentarišem rad moderatora, ali me zanima kome je u interesu da se dozvoljavaju ovoliki izlivi mržnje, optužbi na račun Srba, uvreda i poziva na rat...
Govor mržnje je apsolutno dozvoljen i nesankcionisan. Strašno.
- elffas
#281 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
ДОДИК: МОГУЋЕ МИНИМАЛНЕ КОРЕКЦИЈЕ УСТАВА
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=10221
Nece mijenjati,samo ce malo mijenjati
Ovo stvarno lici na TLN,kad Djuro(ili Nele) kaze:Ovo nije radioaktivno,samo je malo radioaktivno...
Zaj...cija cista,a narod crce od smijeha
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=10221
Nece mijenjati,samo ce malo mijenjati
Ovo stvarno lici na TLN,kad Djuro(ili Nele) kaze:Ovo nije radioaktivno,samo je malo radioaktivno...
Zaj...cija cista,a narod crce od smijeha
-
kosmos
#282 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
pa gdje ces veceg zlocina od hrvatsko-muslimanske federacije bez kostitutivnog srpskog naroda. srba nema u fereraciji jer nisu predvidjeni wasingtonskim sporazumom, koji je postignut prije dejtonskog.Alfa Kentaur wrote:Jeste! I to je i radio!Fair Life wrote:
- Nije li Alija Izetbegovic onaj ko je pod predsjednickom zakletvom preuzeo obavezu da ce braniti Ustav i suverenitet Bosne i Hercegovine...
Ali je prvo trebalo braniti i odbraniti drzavu i narod od dvostruke agresije!
Bosna je opstala, kakva takva, bolja je od Velike Srbije. Alija nije cinio zlocine! Ostali smo cistog obraza i moralni pobjednici! Danas imamo sansu da od drzave napravimo fino mjesto za zivljenje. ...a nista od ovoga ne bi bilo da je Alija pristao na kapitulaciju i da nije odbranio drzavu od plana stvaranja Velike Srbije!
a ta konstatacija da ovo nije Velika Srbija, ne zelim te uvrijedit je u najmanju ruku idiotska. alfa, cekam te da nesto poduzmes protiv dodikovog sikaniranja muslimana u bih. blebetanja alijinog i sda iz onog vremena tipa smo se naslusali, 200 000 ljudi alija i ondasnja sda je bez potrebe otjerala u smrt. sada se to jasno vidi. pa vidis li da tihica narod hoce da lincuje. traze ga u grupama po sarajevu. zasto?
kada je smaknut causesku bilo je 100 dobrovoljaca, a ovdje su hiljade. urazumi se covjece, izgubio si rat i sada imas marionetsku vlast. jasno?
-
keep it real
#283 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
nezavisni wrote:Ma pricajte vi sta hocete, ali... kad bi Srbi (tacnije RS) izgubili bar 10% sadasnje teritorije, pristali bi na sve. To znaju svi, i Bosnjaci, i Srbi i Ameri... zato rat uopste nije nemoguc. A argumenti tipa: ko ce ratovati, nema se cime, nece svijet dopustiti... su neozbiljni. Ako je rat rjesenje, sve ostalo se moze obezbijediti. A situacija je takva da rat djeluje kao jedino rjesenje. Jer da je Srbima stalo do normalnog zivota ne bi pravili problem oko svake *ebene sitnice. Kad politika zakaze, sta drugo preostaje? Kapitulacija??
evo moguceg odgovora . . .
http://cache-10.gawkerassets.com/assets ... e_6-21.jpg
-
Liska
#284 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Ljudi, ozbiljno, zar ima netko tko je nešto očekivao od Butmira, nešto realno i veliko? Ako jeste, sad je vidio što je dobio. Ne vjerujem da od Butmira očekuju nešto i oni koji su ga zakazali jer njih interesira da mogu reći svojim šefovima kako su nešto pokušali ali domaći nisu za to. Sve dok ne dođe do suštinskih promjena u namjerama i potezima političkih elita, neće biti takvih promjena ni na terenu. Stvarno velika promjena, Vrhovni sud?! Zamisli, čitave ove godine smo razmišljali što je to što nedostaje i eto odgovora, Vrhovni sud. Ajde???!!!
- frakson
#285 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
I desilo se nista ... viva 

-
norah
#286 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Pa stvarno ne mogu da vjerujem da se neko jos bavi ratnim huskanjem i pozivima na rat i pokolj. To nam se vec jednom desilo i valjda smo svi izvukli nekakvu pouku. Pa ko ce im ratovati? Barem ja ne znam takve. Ja bih se recimo prva ispalila i vise ne bih htjela ni da cujem za Bosnu u svom zivotu, ali bukvalno.
- frakson
#287 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Bravo, kod mene su dokumenti vec spakovani ... ko voli rat, dabogda mu u kuci bio svaki dan !!!!norah wrote:Pa stvarno ne mogu da vjerujem da se neko jos bavi ratnim huskanjem i pozivima na rat i pokolj. To nam se vec jednom desilo i valjda smo svi izvukli nekakvu pouku. Pa ko ce im ratovati? Barem ja ne znam takve. Ja bih se recimo prva ispalila i vise ne bih htjela ni da cujem za Bosnu u svom zivotu, ali bukvalno.
- felipe kajetano
#288 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
@zagazaga
"Nemam namjeru da pravdam frenkija ali ću ti reći jednu staru ''koga su zmije ujedale i guštera se boji''. Možda da pokušaš na nekom srpskom forumu pa da vidiš šta su izljevi mržnje i uvrede osim ako to nisu i tvoji stavovi pa ih ne smatraš uvredama ili mržnjom".
Evo u ovom sto si napisao/la je kljuc svega!Ti i iz ovog foruma iskljucujes bilo sta sto ima veze sa Srbima pa tako navodis"pokusaj na nekom srpskom forumu" al' nemoj ovdje "ovaj je rezervisan za mene i ne rise mi puno ovdje"..to je sustina!Jedino ako smatras da ovdje ne zive Srbi vec "bosanski pravoslavci" onda razumijem poruku.Na kojem forumu u BiH bi @nives trebala iznijeti misljenje ako ga ima bez da ne bude poslije papagajske spike o saloncima,SANU,i Dobrici Cosicu?Shvati da je to misljenje otprilike cijelog jednog naroda u BiH!Drzavljanin BiH,mjesto boravka BiH,nastavljam zivjeti u BiH i zelim da izesem misljenje na BH portalu..trebam prvo dobiti dozvolu od tebe mozda?
"Nemam namjeru da pravdam frenkija ali ću ti reći jednu staru ''koga su zmije ujedale i guštera se boji''. Možda da pokušaš na nekom srpskom forumu pa da vidiš šta su izljevi mržnje i uvrede osim ako to nisu i tvoji stavovi pa ih ne smatraš uvredama ili mržnjom".
Evo u ovom sto si napisao/la je kljuc svega!Ti i iz ovog foruma iskljucujes bilo sta sto ima veze sa Srbima pa tako navodis"pokusaj na nekom srpskom forumu" al' nemoj ovdje "ovaj je rezervisan za mene i ne rise mi puno ovdje"..to je sustina!Jedino ako smatras da ovdje ne zive Srbi vec "bosanski pravoslavci" onda razumijem poruku.Na kojem forumu u BiH bi @nives trebala iznijeti misljenje ako ga ima bez da ne bude poslije papagajske spike o saloncima,SANU,i Dobrici Cosicu?Shvati da je to misljenje otprilike cijelog jednog naroda u BiH!Drzavljanin BiH,mjesto boravka BiH,nastavljam zivjeti u BiH i zelim da izesem misljenje na BH portalu..trebam prvo dobiti dozvolu od tebe mozda?
- felipe kajetano
#289 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
zagazaga wrote:Koja to moja riječ isključuje nekog ili tjera nekog sa foruma ili BiH, gdje sam spomenula salonce, SANU i Dobricu Ćosića? Ja dobro znam ko živi u BiH a moje mišljenje o tome nemoj ''pretpostavljati'' i komentarisati ga!felipe kajetano wrote:@zagazaga
To što si kopirao je moj komentar na post od @nives_ je!
Pročitaj moj post ispočetka a ako hoćeš i sve moje postove pa nađi činjenice za svoje tvrdnje!
btw. očito ti već znaš šta ja mislim pa nema smisla da ja sad tebi tu nešto objašnjavam .....
Sorry zaboravio sam boldirati "srpskom forumu"!Mislim da je sa tim jasno k'o sta misli...
- nives_
#290 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Samo da pitam, da li se lakše osjećaš ako premijera nazivaš ovako kao ovdje? Pomaže li ištaFrankyee wrote: A jedini pobjednik kao i uvijek je Dodick, koji suvereno izjavljuje kako ce se desiti jedno veliko NISTA.
- kanocale
-
neretvanac
#292 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
frakson wrote:I desilo se nista ... viva
Nek se viore uvijek !
- zovemsecrveni
#293 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Bogami Bošnjaci su u Srebrenici izvukli više nego dobru pouku. Ni ovima nije bilo do ratovanja pa su predali oružje i mahali bijelim zastavicama. Nego ti, ako se bojiš nestabilnosti, bolje idi u zemlje zapada gdje ne žive Balkanci već civilizovani ljudi. Neizvjesna je budućnost prostora na kojima se optuženi zločinci slave kao heroji, a ljudi koji su branili svoj grad od agresora trpaju u zatvor na 12 godina. Pozdravnorah wrote:Pa stvarno ne mogu da vjerujem da se neko jos bavi ratnim huskanjem i pozivima na rat i pokolj. To nam se vec jednom desilo i valjda smo svi izvukli nekakvu pouku. Pa ko ce im ratovati? Barem ja ne znam takve. Ja bih se recimo prva ispalila i vise ne bih htjela ni da cujem za Bosnu u svom zivotu, ali bukvalno.
PS
Jedina nada je da USA iz uloge posmatrača, pređu u ulogu aktivnog prijatelja Bosne i Hercegovine i stabilnosti, a to se čini se već uveliko dešava...Prema tome, ima nade za mir, prosperitet i suživot.
Last edited by zovemsecrveni on 10/10/2009 17:44, edited 1 time in total.
- respo
#294 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
i ima li sta konkretno u butmiru dogovorise li ista
ukidaju li ista kantone entitete to famozno entitetsko glasanje
ukidaju li nacionaliste
bilo sta?
ukidaju li ista kantone entitete to famozno entitetsko glasanje
ukidaju li nacionaliste
bilo sta?
- zovemsecrveni
#295 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Ovo je bila tek priprema i zagijavanje. Mislim da tek slijedi pravo finale meča USA & EU protiv ekipe "Balkanski žestoki momci". 
-
zlajo
#296 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
Zagrijavaju se svi oni vec 14-tak godina, i vec su se i pregrijali od silnih zagrijavanja.zovemsecrveni wrote:Ovo je bila tek priprema i zagijavanje. Mislim da tek slijedi pravo finale meča USA & EU protiv ekipe "Balkanski žestoki momci".
Po svemu sudeci MZ nastoji navuci bilo sto, kako bi se zatvorio OHR. Pa da napokon malo i olade od bosanskih problema.
-
zavrzlama
#297 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
sarajevoxxxx wrote:Joooj zavrzlama nevjerovatno...Nisam bio na ovom forumu više od godine, čitam ovaj post i kontam ovo je sigurno onaj zavrzlama...heheh nevjerovatno ista ti spika kao i od prije godine pa ti nista ne ucis, ili ne zelis da nauciszavrzlama wrote:neko od ucesnika(mislim na domace politicare) rece kako je sastanak brzo zavrsen jer su stajalista 5-orke razlicita....malo logike i luicidnsti i dodje se do zakljucka da je sastanak kratko trajao jer se nisu nasli na istoj talasnoj duzini Ameri i Evropljani....BIH i ceka sukob USA vs. EU u vezi pitanja BIH pa da znamo na cemu smo...
- osa
#298 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
zavrzlama wrote:
Joooj zavrzlama nevjerovatno...Nisam bio na ovom forumu više od godine, čitam ovaj post i kontam ovo je sigurno onaj zavrzlama...heheh nevjerovatno ista ti spika kao i od prije godine pa ti nista ne ucis, ili ne zelis da naucis
ako su 90. i danas u istom kapacitetu, onda oni ne popuštaju, drži se zavrzlama.
-
zavrzlama
#299 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
ako su 90. i danas u istom kapacitetu, onda oni ne popuštaju, drži se zavrzlama.[/quote]osa wrote:zavrzlama wrote:
Joooj zavrzlama nevjerovatno...Nisam bio na ovom forumu više od godine, čitam ovaj post i kontam ovo je sigurno onaj zavrzlama...heheh nevjerovatno ista ti spika kao i od prije godine pa ti nista ne ucis, ili ne zelis da naucis![]()
..... pa snaga moje spike i jest u tome sto ne nasijedam na propagandu rusitelja BIH i sto konstantno razotkrivam njihove zle namjere prema BIH...politika 90-tih koja je rusila BIH i tezila unistenju iste ,je i danas u istom kapacitetu....tako isto moje pisanje je uvijek na istom fonu kao kontra te politike...kako rusitelji BIH budu popustali ,tako cu i ja popustati....
![]()
znam ja da bi ti volio da su neprijatelji BIH u punom kapacitetu sto se tice ljudstva i oruzja...na tvoju zalost nisu...samo je njihova ideologija i zelja za secesijom u punom kapacitetu....da oni imaju to sto ti prizeljkujes,nebi oni 14 godina cekali na "D DAY"
- osa
#300 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2
[quote="zavrzlama"
..... pa snaga moje spike i jest u tome sto ne nasijedam na propagandu rusitelja BIH i sto konstantno razotkrivam njihove zle namjere prema BIH...politika 90-tih koja je rusila BIH i tezila unistenju iste ,je i danas u istom kapacitetu....tako isto moje pisanje je uvijek na istom fonu kao kontra te politike...kako rusitelji BIH budu popustali ,tako cu i ja popustati....
[/quote]
ako su 90. i danas u istom kapacitetu, onda oni ne popuštaju, drži se zavrzlama.[/quote]
znam ja da bi ti volio da su neprijatelji BIH u punom kapacitetu sto se tice ljudstva i oruzja...na tvoju zalost nisu...samo je njihova ideologija i zelja za secesijom u punom kapacitetu....da oni imaju to sto ti prizeljkujes,nebi oni 14 godina cekali na "D DAY"
..rahat patnja moj @osa...pa ko izdrzi
[/quote]
e, da ti znaš šta bi ja volio....
ako su 90. i danas u istom kapacitetu, onda oni ne popuštaju, drži se zavrzlama.[/quote]
e, da ti znaš šta bi ja volio....