Ovako, mrzim što moramo tražiti, ali ovaj pas je bolesniji nego što smo mislili. Ima nešto na plućima, moramo snimiti rtg no veterina nešto ne radi. večeras moramo platiti pansion za 9 dana, što je 63 km, od čega imamo samo 25. Ako netko može pomoći imate moj broj mob-a...Karen wrote:Karen wrote:Pozdrav!
Znam da su mi šanse male, al eto da probam. Ima jedna curica, moja procjena stara oko 6 mjeseci, neuhranjena. Jutros sam vidjela i da ima krpelja. Ne koristi jednu šapu jer ju je navodno udario dok je bila mala portir KCUS-a. Ja je hranim svako drugi dan, kad joj kupim konzervu. To je pas koji me više sluša nego ova moja džukela što upravo spava pored mene.![]()
Jako je pitoma, dopušta da je mazim dok jede, kad je hranim ne nalijeta na hranu, čak zna ići za mnom iako je hrana čeka na podu. Nikad nije skočila na mene. Curica pati za ljudima.
Veterinara bi nekako i sredila (ne znam za nogicu, dao Bog da se počne oslanjati), i hranu, ali treba joj dom. Bila bi srednje veličine kada bi se uhranila.
Itko?
062 393 535 Antonia
Uploaded with ImageShack.us
Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Moderator: anex
-
Karen
#276 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
- banjaluka078
- Moderator
#277 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ako se ne udome, zne se šta ih čeka
, psi u azilu u Banjaluci: http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/880/
-
fenjer1982
#278 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Zdravo,
ovo su slike 2 mala stenca koji se nalaze blizu mog radnog mjesta.
Oni su iz legla od 7, al ostale nisam mogla naci i uslikati. Ako neko zeli da ih udomi neka mi se javi na pp. Za vikend sam van sarajeva, pa cu vjerovatno moci tek odgovoriti u ponedeljak.
Pravo su slatki i malo su preplaseni jer je blizu gradiliste. Za sada imaju hrane.
Nisam provjerila kojeg su spola.
Nece biti veliki- srednji rast. Bar sudeci po prethodnom leglu.

ovo su slike 2 mala stenca koji se nalaze blizu mog radnog mjesta.
Oni su iz legla od 7, al ostale nisam mogla naci i uslikati. Ako neko zeli da ih udomi neka mi se javi na pp. Za vikend sam van sarajeva, pa cu vjerovatno moci tek odgovoriti u ponedeljak.
Pravo su slatki i malo su preplaseni jer je blizu gradiliste. Za sada imaju hrane.
Nisam provjerila kojeg su spola.
Nece biti veliki- srednji rast. Bar sudeci po prethodnom leglu.

-
zvrk
#279 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
izmedju zabrdja i vogosce
pronasla sam rasnu zenku
ukoliko ste sa tog dijela molim vas da pomognete da pronadjem vlasnika
ili ukoliko ste vlasnik
molim javite se na 061 397 452
stvar je poprilicno hitna jer sam joj morala platiti vakcinaciju da bih je smjestila u pansion
a onda i pansion kosta
a ja kuci imam psa pa nema sanse da je uymem sebi na cuvanje
pronasla sam rasnu zenku
ukoliko ste sa tog dijela molim vas da pomognete da pronadjem vlasnika
ili ukoliko ste vlasnik
molim javite se na 061 397 452
stvar je poprilicno hitna jer sam joj morala platiti vakcinaciju da bih je smjestila u pansion
a onda i pansion kosta
a ja kuci imam psa pa nema sanse da je uymem sebi na cuvanje
- tinchy
#280 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
HITNO potrebna pomoc za jednog od pasa za koje sam vec trazila pomoc oko vakcinacije. Naime, kujica ima problema sa uhom i potreban joj je pregled za koji ja nemam dovoljno novca. Donacija za vakcine i hranu od @Pikaboo (kojoj se zaista zahvaljujem do neba) je otisla na navedeno, i sada opet molim sve koji mogu pomoci onoliko koliko im dopustaju sredstva da mi se jave na pp ili neka ostave neki kontakt na ovoj temi pa cu im se ja javiti. HVALA UNAPRIJED.
-
Karen
#281 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ozzie još uvijek traži dom... Pokušavamo joj riješiti zdravstvene probleme, no sve to nema smisla ako će se vratiti na ulicu da ljudi opet budu okrutni prema njoj. Veterinar ne čuje disanje na jednom plućnom krilu, čekamo da počne raditi rtg na Veterini, ali od toga još ništa. Što se tiče kuka, navodno se može riješiti operacijom, ali dok se disanje ne regulira ne može se ništa raditi. Mi se trudimo da joj poboljšamo zdravlje, ali njoj treba dom. Njen čovjek...Karen wrote:Ovako, mrzim što moramo tražiti, ali ovaj pas je bolesniji nego što smo mislili. Ima nešto na plućima, moramo snimiti rtg no veterina nešto ne radi. večeras moramo platiti pansion za 9 dana, što je 63 km, od čega imamo samo 25. Ako netko može pomoći imate moj broj mob-a...Karen wrote:Karen wrote:Pozdrav!
Znam da su mi šanse male, al eto da probam. Ima jedna curica, moja procjena stara oko 6 mjeseci, neuhranjena. Jutros sam vidjela i da ima krpelja. Ne koristi jednu šapu jer ju je navodno udario dok je bila mala portir KCUS-a. Ja je hranim svako drugi dan, kad joj kupim konzervu. To je pas koji me više sluša nego ova moja džukela što upravo spava pored mene.![]()
Jako je pitoma, dopušta da je mazim dok jede, kad je hranim ne nalijeta na hranu, čak zna ići za mnom iako je hrana čeka na podu. Nikad nije skočila na mene. Curica pati za ljudima.
Veterinara bi nekako i sredila (ne znam za nogicu, dao Bog da se počne oslanjati), i hranu, ali treba joj dom. Bila bi srednje veličine kada bi se uhranila.
Itko?
062 393 535 Antonia
Ako netko može pomoći u novcu ili hrani, i to je super.
-
zvrk
#282 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
zenka haksija je udomljena
nadajmo se trajno
zelim srecu ostalim malcima koji traze
nadajmo se trajno
-
zvrk
#283 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
zvrk wrote:zenka haksija je udomljena
nadajmo se trajno
zenkica je vracena
ljudi nisu znali tj majka covjeka koji ju je udomio da haskiji ne vole kokosi
i ona je jednu udavila
pa su je vratili
ja sam joj platila pansion do srijede
dalje ne znam sta cu
MOLIM VAS AKO NEKOME TREBA VJERAN PRIJATELJ PUN LJUBAVI
NEKA SE JAVI
zenkica je ova sa crvenim prsnikom na videu
razlog zasto je ovako burna je sto je ovo pored nje uspaljeni muzjak a ona nema tjeranje hehehe
edit: ponovo udomljena drzite fige
Last edited by zvrk on 05/08/2010 08:41, edited 1 time in total.
- minjonja
#284 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

u mahali se kuja okotila. kucici imaju sad mozda oko mjesec dana (nisam sigurna, ako neko zna, nek me ispravi). ja sam vidjela tri kucica: dva crna i jedan bijeli/bez. gospodja koja ih hrane kaze da ih ima jos.
ako zelite udomiti jednog nazovite 061/378-684.
-
Karen
#285 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ozzie je noćas otišla na vječna lovišta, njene unutarnje ozljede su bile preteške a naši veterinari gluhi na pozive i molbe. Uspjeli smo dogovoriti prebačaj u Sloveniju, no malena nije izdržala, jutros je trebala krenuti.Karen wrote: Ozzie još uvijek traži dom... Pokušavamo joj riješiti zdravstvene probleme, no sve to nema smisla ako će se vratiti na ulicu da ljudi opet budu okrutni prema njoj. Veterinar ne čuje disanje na jednom plućnom krilu, čekamo da počne raditi rtg na Veterini, ali od toga još ništa. Što se tiče kuka, navodno se može riješiti operacijom, ali dok se disanje ne regulira ne može se ništa raditi. Mi se trudimo da joj poboljšamo zdravlje, ali njoj treba dom. Njen čovjek...
- minjonja
#286 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Karen wrote:Ozzie je noćas otišla na vječna lovišta, njene unutarnje ozljede su bile preteške a naši veterinari gluhi na pozive i molbe. Uspjeli smo dogovoriti prebačaj u Sloveniju, no malena nije izdržala, jutros je trebala krenuti.Karen wrote: Ozzie još uvijek traži dom... Pokušavamo joj riješiti zdravstvene probleme, no sve to nema smisla ako će se vratiti na ulicu da ljudi opet budu okrutni prema njoj. Veterinar ne čuje disanje na jednom plućnom krilu, čekamo da počne raditi rtg na Veterini, ali od toga još ništa. Što se tiče kuka, navodno se može riješiti operacijom, ali dok se disanje ne regulira ne može se ništa raditi. Mi se trudimo da joj poboljšamo zdravlje, ali njoj treba dom. Njen čovjek...
-
ZUKLJOZUKLJIC
#287 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
MAZA - pas koji...PROČITAJTE!
Pozdrav dragi , najdraži ljudi !
Ja sam mlađahan mješanac star 3 godine.
Mješanac sam njemačkog ovčara , i baš mi je drago da sam mix jer sam tako unikatan
Ja nisam imao lijep život.
Moji ljudi ostavili su me da lutam , sam i jadan .
Onda sam obolio i učinilo mi se da sam stvarno višak na ovom svijetu.
Kako sam pas, nikada nisam gubio želju za životom i dogodilo se … !!!
Sklonjen sam sa ulice, mnoštvo ljudi je pomoglo da ozdravim i sad sam sretan i zahvalan pas.
Ali i dalje sam u problemima.
Nemam stalan dom – dakle potrebno je da se javi samo 1 osoba , 1 obitelj koja će mi ponuditi kuću, kućicu , dvorište i ljubav i pažnju i ja ću biti spašen.
Razumijem da želite znati nešto više o meni:
Šarmantan sam i izgledom jako simpatičan,
Srednje sam građe (Težina oko 25 kg, visina 60 cm, dužina 65 cm) ,
Iznimno druželjubiv prema ostalim psima, premda mace ne volim ,
Volim djecu, naučen sam na higijenu , lijepo šetam na povodcu .
Trenutno sam u Sarajevu .
Puno ljudi me zavoljelo, pratilo moj oporavak i za njih sam legenda.
Zašto udomiti mene:
Zbog svih mojih lutanja i noći koje sam proveo sam misleći na ljude koji su me ostavili.
Zbog toga jer ja volim ljude, jer ću voljeti i Vas.
Zbog toga jer me Vi želite za prijatelja , a ja Vas trebam i želim za najboljeg prijatelja.
Kontaktirajte
Lada Marjanac 061 191 079 ili
[email protected]

Pozdrav dragi , najdraži ljudi !
Ja sam mlađahan mješanac star 3 godine.
Mješanac sam njemačkog ovčara , i baš mi je drago da sam mix jer sam tako unikatan
Ja nisam imao lijep život.
Moji ljudi ostavili su me da lutam , sam i jadan .
Onda sam obolio i učinilo mi se da sam stvarno višak na ovom svijetu.
Kako sam pas, nikada nisam gubio želju za životom i dogodilo se … !!!
Sklonjen sam sa ulice, mnoštvo ljudi je pomoglo da ozdravim i sad sam sretan i zahvalan pas.
Ali i dalje sam u problemima.
Nemam stalan dom – dakle potrebno je da se javi samo 1 osoba , 1 obitelj koja će mi ponuditi kuću, kućicu , dvorište i ljubav i pažnju i ja ću biti spašen.
Razumijem da želite znati nešto više o meni:
Šarmantan sam i izgledom jako simpatičan,
Srednje sam građe (Težina oko 25 kg, visina 60 cm, dužina 65 cm) ,
Iznimno druželjubiv prema ostalim psima, premda mace ne volim ,
Volim djecu, naučen sam na higijenu , lijepo šetam na povodcu .
Trenutno sam u Sarajevu .
Puno ljudi me zavoljelo, pratilo moj oporavak i za njih sam legenda.
Zašto udomiti mene:
Zbog svih mojih lutanja i noći koje sam proveo sam misleći na ljude koji su me ostavili.
Zbog toga jer ja volim ljude, jer ću voljeti i Vas.
Zbog toga jer me Vi želite za prijatelja , a ja Vas trebam i želim za najboljeg prijatelja.
Kontaktirajte
Lada Marjanac 061 191 079 ili
[email protected]

- ami8
#288 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Prije 15-tak dana pojavila se kuja sa 8 malih niotkud. Komsiluk ih hrani ali do kad ne znam...Jedno je udomljeno, ostalo ih je jos 7.
Ako ih neko moze udomiti ili pomoci na drugi nacin - 061/358-859 ili na pp, hvala unaprijed

Ako ih neko moze udomiti ili pomoci na drugi nacin - 061/358-859 ili na pp, hvala unaprijed

- femme
#289 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Upravo sam sad vidjela ovog malog preslatkog cuku preko puta cevabdzinice Ferhatovic u Bravadziluku. Mali je presladak, umiljat, mislim da ga je neko ostavio / izbacio iz kuce. Ima povrijedjenu prednju sapu, pa malo sepa. Eto i slika, pa ako je neko zainteresovan da ga udomi.....

-
Vernes_AMG
#290 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
ja sam spreman udomiti stene labradora ili haskija , labrador samo da nije crni i da su muzijaci 
- erni3
#291 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Vernes_AMG wrote:ja sam spreman udomiti stene labradora ili haskija , labrador samo da nije crni i da su muzijaci
e jebi ga sad...
-
duboka_misao
#292 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
erni3 wrote:Vernes_AMG wrote:ja sam spreman udomiti stene labradora ili haskija , labrador samo da nije crni i da su muzijaci
e jebi ga sad...
- Friesian
#293 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
ovo ti je mozda najbolje u oglasima da trazis..
nije mi jasno kako trazis dvije potpuno razlicite pasmine koje nemaju nista zajednicko...
- erni3
#294 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ma nije stvar u tome, gospodin bi udomio rasnog psa. Jbg, pa nije "ispuni mi zelju" nego je stvar u pruzanju njege i doma napustenim psima kojim treba pomoc.Friesian wrote:![]()
![]()
ovo ti je mozda najbolje u oglasima da trazis..
nije mi jasno kako trazis dvije potpuno razlicite pasmine koje nemaju nista zajednicko...
Ako hoces takvog psa, fino kod uzgajivaca i istresi pare.
- femme
#295 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
E vala bas.... cuj udomiti rasnog psa
Ja bih isto to i jos neko uz psa da mi da cca. 1000 KM ako moze 
- ami8
#296 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
I da ima polozen vozacki ispit B kategorije, (kad popijem koju vise) da me kuci odveze...femme wrote:E vala bas.... cuj udomiti rasnog psaJa bih isto to i jos neko uz psa da mi da cca. 1000 KM ako moze
Nego ovih mojih gore ima jos 6(jedan je udomljen) , ovaj jedan malo lici na labradora, pa ako je gospodin zainteresovan...
- Friesian
#297 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
ma dobro sad... ne mozemo tjerati nekog da udomi psa.. ljudi prema svojim nekim osobinama traze slicnog psa (zato mi nije jasno zasto bira dvije totalno razlicite pasmine) i zato ako hoce moze doci na to ili da kupi ili od poznanika da dobije na poklon... samo sto je fulio temu..
- Flika
#298 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ne mora biti da je fulio temu, svakakvog naroda ima, nisam jednom vidjela rasnog psa lutalicu, ljudi uzmu kuce, sve divno krasno dok je malo i zabavno kad poraste vozdra... Mozda fakat iskrsne rasan pas za udomljavanje, pa u tom slucaju bolje da udomi nekog kome je buducnost neizvjesna nego da uzima kucice isl koji bi mogli naci nafaku i na drugi nacin... Eto nedavno je bio slucaj haskija, doduse nije bio stene...
-
Alica
#299 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
duboka_misao wrote:erni3 wrote:Vernes_AMG wrote:ja sam spreman udomiti stene labradora ili haskija , labrador samo da nije crni i da su muzijaci
e jebi ga sad...
![]()
![]()
Vidi imam ja labradorku i nije crna, bas gledam da kad se okoti da ti poklonim jedno stene za 1500 KM pa da ga lijepo udomis ... ili si mozda fulio temu...ides na temu: KUPUJEM RASNOG PSA!!!!!!
-
Vernes_AMG
#300 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
temu sam i otvorio , ne pricajte gluposti , trazio sam i da kupim a i ovdje sam napisao ako neko poklanja ....