Hoče li biti rata u BiH...

Locked
EyesWideShut

#276 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by EyesWideShut »

micki125 wrote:
EyesWideShut wrote:
karanana wrote:ne bih ratovao ni po koju cijenu. ispario bih se.

eh sad iz ovih odgovora i iz trenutnih rezultata ankete (koji su btw. vjerovatno dobri pokazatelji onoga sta raja u BiH misli jer se americka brigada jos nije probudila i izjasnila), proizlazi i moje pitanje koje sam postavio na prosloj temi: da rs sada, sutra postavi policiju i rampe na granice svog entiteta, sta bi se desilo? da li bi ih iko probao silom srusiti? moja pretpostavka je da nebi.

Kako ce postaviti rampe? pa samo na sarajevskom kantonu bi trebalo da bude stotine rampi, hiljade i hiljade ljudi ostaje bez posla, na stotine firmi propada u rs-u, ko je lud da uradi tako nesto? to bi znaci kraj za rs, a oni nisu ludi da to urade
ma ne kontam što bi propali i što bi to bio njihov kraj, no malo je of topic.

Ako proglase nezavisnost, to znaci da automatski ljudi iz rs-a koji rade u drzavnim ustanovama ostaju bez posla, a takvih je na hiljade, pa cijelo istocno sarajevo radi u sarajevu, dalje skoro sve firme iz rs-a posluje na teritoriju federacije i preko 50% pprometa tih firmi je od federacije, dalje ako proglas enezavisnost i niko ih ne prizna, automatski se zatvaraju u geto i niko iz rs-a ne moze nigdje da mrdne, sta mislis kako ce to uticati na firme i na ljude?

jel sad jasnije?
bhxxl

#277 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by bhxxl »

jesam i opet cu ... kad god bude potrebno ....
EyesWideShut

#278 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by EyesWideShut »

karanana wrote:
EyesWideShut wrote:
karanana wrote:ne bih ratovao ni po koju cijenu. ispario bih se.

eh sad iz ovih odgovora i iz trenutnih rezultata ankete (koji su btw. vjerovatno dobri pokazatelji onoga sta raja u BiH misli jer se americka brigada jos nije probudila i izjasnila), proizlazi i moje pitanje koje sam postavio na prosloj temi: da rs sada, sutra postavi policiju i rampe na granice svog entiteta, sta bi se desilo? da li bi ih iko probao silom srusiti? moja pretpostavka je da nebi.

Kako ce postaviti rampe? pa samo na sarajevskom kantonu bi trebalo da bude stotine rampi, hiljade i hiljade ljudi ostaje bez posla, na stotine firmi propada u rs-u, ko je lud da uradi tako nesto? to bi znaci kraj za rs, a oni nisu ludi da to urade
sta, znaci da im sada neko ponudi otcjepljenje od BiH, mislis da oni ne bi pristali?
u sarajevskom kantonu, koliko ja znam geografiju bi slovom i brojem trebale 3 rampe, ali to nije ni bitno.
Kako ba tri? :-D u dobrinji imas slucaj da covjeku granica ide kroz stan, dnevna u federaciji, spavaca u rs, hoce mu rampu staviti u hodnjik? :-D
tech10

#279 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by tech10 »

Nije njima do firmi i ljudi, da im je to vazno, ucinili bi sve da BiH bude normalna drzava i clanica EU.
jasko_ba

#280 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by jasko_ba »

internet "ratnici" :lol:
udriiiiii
JThomas

#281 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by JThomas »

micki125 wrote:
komi wrote:ratovao bih u korist vlastitog bogaćenja
patriotizam me ne zanima

volim državu ali nije vrijeme za heroje
samo osobni interes i interes obitelji
sve stoji ali ni patriotizam ne treba odbaciti jer može dobro poslužiti kao krinka za bogaćenje.
i to na balkanu ubjedljivo najbolja krinka za bogaćenje ;-)

nema nijednog masovnog ubice i ratnog profitera da nije nečiji "patriota" i "heroj nacije" ;-)
karanana

#282 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by karanana »

eyes wide shut, mislim da je preuvelicana ta stvar o privrednoj saradnji i nemogucnosti odrzanja rs-a zbog toga sto nekoliko hiljada ljudi radi u sarajevu. gledajuci na makropolju kako u ekonomiji tako i u njihovim istorijskim snovima i zamislima, srpska drzava zapadno od drine je puno puno znacajnija od poslova tih par hiljada lezihljebovica.
EyesWideShut

#283 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by EyesWideShut »

micki125 wrote:
EyesWideShut wrote:[

Ako proglase nezavisnost, to znaci da automatski ljudi iz rs-a koji rade u drzavnim ustanovama ostaju bez posla, a takvih je na hiljade, pa cijelo istocno sarajevo radi u sarajevu, dalje skoro sve firme iz rs-a posluje na teritoriju federacije i preko 50% pprometa tih firmi je od federacije, dalje ako proglas enezavisnost i niko ih ne prizna, automatski se zatvaraju u geto i niko iz rs-a ne moze nigdje da mrdne, sta mislis kako ce to uticati na firme i na ljude?

jel sad jasnije?
to za državne institucije je smiješno, firme bi se preorjentisale na srbiju. opet ponavljam, pitanje je kako bi reagovala evropa i ko kaze da nebi mogli nigdje mrdnuti kad imaju pasose srbije?
djaba sto direktor ima apsos, kada nema firma :-D
senjor

#284 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by senjor »

Sad,odmah...u top formi sam,zeljan da vratim dug I TO DEBELI DUG,ZNAM I KOME.

Rata nije builo,bila je agresija i u sustini ljudi su branili sopstveni zivot,kasnije je od odbrane licnog zivota izrasla Armija BiH.
Ovi pacovi sto ko fol neznaju zasto su se borili(ako su se borili)u slucaju sada izvjesnog rata neka se pakuju,tutanj.Kad je domovina u pitanju to mora biti vece od frustracije,domovina je sirok pojam podrumasima.

Ma koliko minimizirali otpor Bosnjackog naroda on vam je stvorio da imate bar nesto.Bez otpora naseg,danas bi vi pacovi i razne Kusturice ako, bi bili zivi,morali u prodavnici taziti leba ili kruha.

ps
porije nego li neko opet kaze;internet ratnici,odgovaram,Ja sam Srebrenicu i Bratunac prezivio od pocetka do kraja i vidio cetnika haman vise nego li mrava.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#285 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by Truba »

jučer vidim brankovića u autu crnom pravo dobrom i skupom kako ga vozaju a on je na suvozačevom mjestu idu gore prema francuskoj ambasadi

večer mi je zgadio ružna faca... malo je bio zabrinut... valjda zbog rata ... :x
jazzer

#286 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by jazzer »

Prvi put sam ratovao da mi cetnik ne dodje u kuci i siluje i pobije
ukucane. Bio sam suvise mlad da bih imao bilo kakvu ideologiju ili se borio za neke ciljeve.
Iako se iskreno nadam da nikada vise nece biti rata na ovim prostorima, dobro bih razmislio
prije nego bi odlucio da li cu, kako neko rece, u prvu minhensku pjesadijsku ili bih ostao ovdje.
Tesko je, bar meni, iz ove prerspektive reci sta bi i kako bi.
dr.Gonzo

#287 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by dr.Gonzo »

Koliko je ljudi i u proslom ratu ratovalo dobrovoljno? Bas bih volio da vidim taj podatak.
Moja predpostavka je da ih je bilo puno manje nego onih koji nisu imali izbora.
chuchumbamayumbe

#288 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by chuchumbamayumbe »

Ne znam da li bih ratovao ili ne bih.
Ako me uhvati vojna policija i mobilizuju, sigurno bih ratovao, a ako uspijem da pobjegnem bilo đe van BiH, ondah ne bi ratovao, logično. 8-)

A većina ljudi koja je ratovala 92-95, ratovala je da bi sačuvala svoje živote, živote svojih najmilijih. Nisu ljudi ratovali za certifikate, tuđe stanove, za Sarajevo, za činove, za osvetu. BIlo je i tih, ali u malom procentu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#289 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by Truba »

JThomas wrote:
micki125 wrote:
komi wrote:ratovao bih u korist vlastitog bogaćenja
patriotizam me ne zanima

volim državu ali nije vrijeme za heroje
samo osobni interes i interes obitelji
sve stoji ali ni patriotizam ne treba odbaciti jer može dobro poslužiti kao krinka za bogaćenje.
i to na balkanu ubjedljivo najbolja krinka za bogaćenje ;-)

nema nijednog masovnog ubice i ratnog profitera da nije nečiji "patriota" i "heroj nacije" ;-)
uvijek moji planovi imaju neku katastrofalnu grešku :mrgreen:
palermo

#290 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by palermo »

Ratovao bih.
Za Bosnu i Hercegovinu bih ratovao.
Rat bio u kući onom ko ga želio
senjor

#291 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by senjor »

dr.Gonzo wrote:Koliko je ljudi i u proslom ratu ratovalo dobrovoljno? Bas bih volio da vidim taj podatak.
Moja predpostavka je da ih je bilo puno manje nego onih koji nisu imali izbora.
Dobro opazanje,bilo je i takvih i to poveliki broj,danas se takvi iz aviona prepoznaju.
M.O.S-

#292 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by M.O.S- »

znam sta sam imao, znam sta sam izgubio!
i pored svega akoBOGda spreman pa da vidimo Kome opanci, kome obojci.
P.S.duboka im bila drina pa se svi podavili :dance:
senjor

#293 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by senjor »

micki125 wrote:
senjor wrote:Sad,odmah...u top formi sam,zeljan da vratim dug I TO DEBELI DUG,ZNAM I KOME.

Rata nije builo,bila je agresija i u sustini ljudi su branili sopstveni zivot,kasnije je od odbrane licnog zivota izrasla Armija BiH.
Ovi pacovi sto ko fol neznaju zasto su se borili(ako su se borili)u slucaju sada izvjesnog rata neka se pakuju,tutanj.Kad je domovina u pitanju to mora biti vece od frustracije,domovina je sirok pojam podrumasima.

Ma koliko minimizirali otpor Bosnjackog naroda on vam je stvorio da imate bar nesto.Bez otpora naseg,danas bi vi pacovi i razne Kusturice ako, bi bili zivi,morali u prodavnici taziti leba ili kruha.

ps
porije nego li neko opet kaze;internet ratnici,odgovaram,Ja sam Srebrenicu i Bratunac prezivio od pocetka do kraja i vidio cetnika haman vise nego li mrava.
stoji to, al dijaspora je zakon.
Samo ti se raduj,ja sam od 1997 vani, ali bicu brzi od tvojih... :wink: :oops: :D
fixer

#294 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by fixer »

Borio bi se ako bi zaista bili dobri razlozi, ali bi se na samom pocetku pozdravio sa zivotom, pa ako prezivim ne bi se meni ponovila pogreska ove generacije da me kasnije moji pljackaju.
istocnjak

#295 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by istocnjak »

muha_sa wrote:znam za šta sam ratovao
Reci im slobodno @muha neka djeca znaju.

Bosnjaci su bili napadnuti sa svih strana i ratovalo se prvo da se sacuvaju zive glave, familije pa tek onda drzava jer Bošnjaci nemaju rezervne drzave.

Oni koji su pobjegli vani neka znaju da je kojim slucajem Sarajevo palo pa zatim BiH, sada bi Bosnjaci bili kao Kurdi bez drzave i pasosa sto im je i bila namjenjena sudbina.

Drzava BiH je legitimo i pravno priznata u cijelom svijetu za razliku od manjeg BiH entiteta.

Priznali vi to ili ne svakom od nas na pasosu pise "drzava Bosna i Hercegovina" bez obzira gdje ste i odakle dolazite. :D
Last edited by istocnjak on 23/09/2009 14:14, edited 1 time in total.
MUNAFIK

#296 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by MUNAFIK »

BRANIO bih svoju zemlju i svoju porodicu od cetnicko-srpskih ustasko-hrvatskih agresorskih snaga... kao i svih drugih zlocinaca koji bi zeljeli da uniste moju zemlju i moju porodicu i moje prijatelje...

Kljucna rijec BRANIO... jer nije rat branioca i rat agresora isti toga bi svi trebali biti svjesni!!!
(nazalos izgleda da neki nisu)
Zar postoji neki drugi izbor? :?
karanana

#297 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by karanana »

MUNAFIK wrote:BRANIO bih svoju zemlju i svoju porodicu od cetnicko-srpskih ustasko-hrvatskih agresorskih snaga... kao i svih drugih zlocinaca koji bi zeljeli da uniste moju zemlju i moju porodicu i moje prijatelje...

Kljucna rijec BRANIO... jer nije rat branioca i rat agresora isti toga bi svi trebali biti svjesni!!!
da li branjenje podrazumijeva i napad i oslobadjanje na primjer bijeljine, banjaluke, cajnica, rogatice......?
palermo

#298 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by palermo »

karanana wrote:
MUNAFIK wrote:BRANIO bih svoju zemlju i svoju porodicu od cetnicko-srpskih ustasko-hrvatskih agresorskih snaga... kao i svih drugih zlocinaca koji bi zeljeli da uniste moju zemlju i moju porodicu i moje prijatelje...

da li branjenje podrazumijeva i napad i oslobadjanje na primjer bijeljine, banjaluke, cajnica, rogatice......?
Što da ne ? Ne podrazumjeva ubijanje nevinih, silovanje, pljačkanje,
mO k3

#299 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by mO k3 »

Poz svjema.... ovo što se dešava u BiH neće na dobro izaći.....
senjor

#300 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by senjor »

Da se dopunim;
Znam da se nekima prevrce zeludac ali ja moram opet ponoviti;
Cetnici su mi ubili
oca
majku
brata
tetka
tetku
dajidzu
najboljeg roda mog zenu i dvoje mloljetne djece,sve zapalili u kuci izgorjelo sve do kosti,nikada nisam mogao obaviti dzenazu,nemam sta su mezar spustiti.
Treba li dalje da govorim.
Locked