micki125 wrote:ma ne kontam što bi propali i što bi to bio njihov kraj, no malo je of topic.EyesWideShut wrote:karanana wrote:ne bih ratovao ni po koju cijenu. ispario bih se.
eh sad iz ovih odgovora i iz trenutnih rezultata ankete (koji su btw. vjerovatno dobri pokazatelji onoga sta raja u BiH misli jer se americka brigada jos nije probudila i izjasnila), proizlazi i moje pitanje koje sam postavio na prosloj temi: da rs sada, sutra postavi policiju i rampe na granice svog entiteta, sta bi se desilo? da li bi ih iko probao silom srusiti? moja pretpostavka je da nebi.
Kako ce postaviti rampe? pa samo na sarajevskom kantonu bi trebalo da bude stotine rampi, hiljade i hiljade ljudi ostaje bez posla, na stotine firmi propada u rs-u, ko je lud da uradi tako nesto? to bi znaci kraj za rs, a oni nisu ludi da to urade
Ako proglase nezavisnost, to znaci da automatski ljudi iz rs-a koji rade u drzavnim ustanovama ostaju bez posla, a takvih je na hiljade, pa cijelo istocno sarajevo radi u sarajevu, dalje skoro sve firme iz rs-a posluje na teritoriju federacije i preko 50% pprometa tih firmi je od federacije, dalje ako proglas enezavisnost i niko ih ne prizna, automatski se zatvaraju u geto i niko iz rs-a ne moze nigdje da mrdne, sta mislis kako ce to uticati na firme i na ljude?
jel sad jasnije?